-
[quote=unlimitted;94531]sistemim olsa tükan senin.
benim sistemim hislerim! ehu...
ama kurcam bi sistem benim neyim eksik??
cevap: metastock bilgisi. :..:[/quote]
-250 puan makası -500 e çıkarmayı düşünüyorum..ama hangi seviyede onu demeyeyim..kapanışta..:)
-
[QUOTE=jelibon;94537]dikkat nasdaq ın cuma kapanışı kasım kapanışından düşüktedir. 1295.
bunun için nasdaq takip edilmeli, 2002 düşüğüne yönelip yönelmeyeceğine bakılmalıdır.
sevgiler.[/QUOTE]
ben niye günlerdir selocan göçecek diyorum.. nasdaq'daki kardeşlerine duyarsız kalamayacağı için..:D
-
nasdaq destekler 1253, ve 2002 düşüğü 1108.
nasdaq dirençler 1386-1400 ve 1434.
sevgiler.
-
[QUOTE=Astatin;94538]-250 puan makası -500 e çıkarmayı düşünüyorum..ama hangi seviyede onu demeyeyim..kapanışta..:)[/QUOTE]
Definenin haritasını buldum yerini öğrendim ama kimseye söylemem diyorsun yani.kom
-
tcell'e veriyorlarrr.dng.dng
-
[quote=bull market;94541]Definenin haritasını buldum yerini öğrendim ama kimseye söylemem diyorsun yani.kom[/quote]
heeee...kimi sistem vardır adece al sat üretir..kimi sistem vardır al ın ve st ın "kanırtıcı" olacak olanını önceden söyler....:..::..: VOB Oracles
-
28,700 den kısaya döndüm..:)
-
longa gel bostana gel şorta gel destana gel....
-
sabah soıyledigim 22250hedefte şuan spot100de...
-
Short devam nunu nerelerdesin yahu bu ara hiç uğramıyorsun buralara gün senin günün
-
[quote=bull market;94533]Şimdi ne oldu, dolar arttı endeks kontratları düştü, peki vobda kısa olanlar kazandımı? hayır, satınalma gücü aynı kaldı..
Dolar artınca dolara bağlı malların fiyatı arttı, zaten sigaraya zam geldiydi bikaç gün önce, şimdi zamlar yağmaya başlar otomatikman, dolar artınca benim gibi dolarda duranlara ne oldu sanki? yine aynı, satınalma gücü korundu o kadar, olan TL ye oluyor, bu durumda TL faizinde duranlar kuduruyor, demek istediğim her geçen gün tetiklenen piyasa ve zamlanan mal sayısında artış olacak bir müddet, seçim kargaşası falan derken, bu olanlarda birgün unutulup gidecek, tıpkı 2001 de 1994 olanlar unutulduğu gibi, unutulduğunda yeni film vizyona girecek, ama tecavüzcü coşkunlar piyasada çevrilen filmlerin oyuncusuolmaya devam edecek, aktör onlar aktör, unutulmaz film yıldızları:) TÜRK SERMAYE PİYASALARI PİCTURES GURURLA SUNAR..saygılar...[/quote]
abi dünyadaki herşeyin -ama buraya dikkat, sadece metaların değil, herşeyin- fiyatını arz-talep dengesi belirler.
dediğim gibi, bu aslında çok ama çok uzun bir tartışma konusu ve çoğu zaman da bir sonuca ulaşmaz.
bir paranın değerinin yükselmesi , o ülkenin ekonomisinin iyiye gittiğini göstermez.
bakınız:amerika'nın ekonomisi çöküyor, ama parası neredeyse bütün dünya para birimlerine karşı değer kazanıyor.
arz-talep dengesi ile yükselme-düşmeyi ekonominin dinamikleri ile yükselme-düşme ile karıştırmayın.
arada bir sürü parametre var. 1 değil 5 değil 10 değil.
tek göstergeye bakarak (burada doların TL karşısındaki değer kazanması örneği) ekonomik anlamda yorum yapmak bana göre yanlıştır.
alım gücünü artırmak istiyorsan paranın değerini değil üretimini artıracaksın.
bizim yapamadığımız şey bu. paranın değerini artırmak çok daha kolaydır.
üretimimizi ve buna bağlı parametre olarak ürettiğimiz şeye olan talebi artırabilsek, emin ol para birimimizin diğer para birimleri karşısındaki değerini burada kimse konuşmaya gerek duymazdı çünkü alım gücümüz çok farklı bir noktada olurdu.
lütfen yanlış anlaşılma olmasın. amacım sana yönelik bir eleştiri değil bull. sadece kendi fikirlerimi söylemek istedim o kadar.
hatta biraz da uzattık. :..:
-
astatin çek bir fırt dedik bana oskijen kalmadı :D yavaş ol biraz lem