-
2 hafta önce yazılmış.
yeni yoruma gerek yok eski mesajlarda herşey yazıyor.
biraz sonra kalanını tek mesaja alıntılayacağım.
eklenecek tek yorum var, piyasa golü atmış 13-3=10,
sebebi 12 meselesi.
(sp 665 e dikkat)
iki hafta önce yazılmış sonuçta 6000 tutmamış sebebi son satışlar dowda değil sp small capte olmuş ve nasdaqda.
sevgiler.
jelibon Nickli Üyeden Alıntı
neyse en son mesajlardada dow için 7500 ü geçemeyen (İKİ TEYİDLİ KAPANIŞ)
her türlü hareketim bizim için dipin görülmediği anlamına geleceğine deyinerekten,
hatta 740 altında kapanışlarda tehlike olacağından bahsetmiş olduğumdan (isteyen eski mesajlara bakabilir)
ve hatta ayı piyasası reconfirmasyonu dowda gelmeli derken yani 75xx altında kapanış (yani kasım düşüğü) sp de de hatta nasdaqdada bunun olması kaçınılmazdır. ve hele hele transportlarda bu olduysa her yerde olmalıdır. en sonunda da nasdaqta.
neyse son 10 yılın 9 unda 2006 hariç kısa vadeli dipler mart ayında olmuştur spde ve muhtemelen 13 martta (-1, +1) olacaktır.
çünkü beklenilen 18 şubat ve çatışan fibo 13-23 tepki yapsa bile sınırlı kalmış ve istenilen olmamıştır. hatta uyarı da yapmıştır. ARTAMAYARAKTAN.
şubat 19 da dowda olan düşük kapanışla (ayı piyasaı reconfirmasyonu) ve sonrasında aradığımız 7500 üstü gelmeyen kapanışla (7400 denemesi oldu) reconfirmasyon alınmış olup bundan önceki her türlü tepkinin düşünülen gibi ayı piyasası tepkisi olduğu ve trend değişikliği olmadığı görülmüştür. (Yani eski hareketler)
zaten beklenilende buydu, kimse trend değişikliğ beklemiyordu.
kötü haber. (özellikle 740 altında kapanış)
ki oldu.
%30-40 lık düşüş daha getirecektir nihayetinde. dow 4000-5000 arası.
ama hepsi hemen olmayacaktır. şu an olacak olan düşüşün ardından
7 gün ila 14 gün arasında başlayacak bir ralli süreci göreceğiz.
altın için 2008 de başlayan süreçte yılın yıldızı demiştim. ralli içinde düzeltmesini yapacaktır ve her türlü 850 - 870 arası alım fırsatıdır. tüm yıl yıldız olacaktır.
büyük çöküşteki erime %90 dır yani dowda 1300 e denk gelir. 1300 lafı buradan gelir. aradaki desteklere bakmadım çünkü bunun zamanı şimdi değil.
9088 den gelen düşüşte ilk hedef 6000 dowdur. (sp 665) sonrası rallidir.
şimdilik böyle.
kağıttan kaplan yeni dip yapmayacaktır. dow düzelene kadar ancak yaklaşacaktır dibe.
sonrasında rallileyip yurtdışına ayak uyduracaktır.
sevgiler.
-
[QUOTE=jelibon;93863]kişisel görüştür. kaçıyordum cevap vermekten. çok spekülatif.
950-(850-875)-1000 üstü.
ralli evresindedir, düşüşler alım fırsatıdır, zaten o yüzden çok düşmüyor, hemen beklenen olmuyor.
sevgiler.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;93875]aman dikkat edin 6000-6300-6500 den %15-20 primlenmesin önce.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;94277]cuma günkü hareket yine sert bir hareket olmamıştır.
tıpkı çarşamba günü gibi.
çarşamba 1-2 gün içinde sert hareket olacağı bahsedilmişti ve oldu.
dünkü hafif olunca pazrtesi salı yine sert hareket gelecektir. yani dikkat.
sevgiler.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;94279]Ayı piyasasının yapısında değişiklik yoktur.
düşüşler devam etmekte ve bence bu birinci dalgadır daha.
kısa vadeli dip bulununca,
%15-20 arası bulunduğumuz seviyelerden ralii gelip ve bu ocak 2009 yükseğini geçemeyecektir.
ve sonrasında çöküş gelecektir.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;94286]değer olarak ise kişisel beklentim düşüşün 6000-6500 arasında bir yerde şimdilik biteceğidir.
dikkat henüz bittiğinin teyidi yoktur.
düşüş trendinde olduğumuz zaten bellidir ve devam etmektedir, olası dönüş tarihleri yukarıda verilmiştir. olmazsa aynı yönde devam anlamı taşır.
7500 geçilmeden düşüşün bittiğinden bahsedilmemeldir.
sp 740 ve 800 artık büyük dirençlerdir.
kar realize noktalarıdır.
bütün bu yazdıklarım A düşüş B yükseliş ve C düşüş senaryo içindir hala.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;94282]13
ve 26 sında
iki sert dönüş görebiliriz.
ve bunlar iki ayrı yönde olabilir.
ya da
aradaki bir tarihte equinoxunda olma sebebiyle tek bir dönüş olacaktır.
ihtimal vermeye bile gerek yoktur. görünce anlayacağız. ama beklenilenler budur.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;94284]görüncede ona göre pozisyon alınması fayda getirecektir. yazılmasının sebebi budur.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;94305]buarada değer seviye 4000, 5000, 10000, 20000, dikkate alınmayacaktır.
ama şimdilik en azından öbür fibo pencere olan easterna kadar, yani nisan 12.
eaasında bütün tarihler bir arada toplanıyor.
ve oluşan müthiş uyumsuzluklar ve aşırı satım vardır.
bunun gerektirdiğide.
cuma günü cnbe de hesapladıkları değerler değildir. not şu an için.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;94431]önce 7500 mü görülür 5000 mi derseniz 7500 derim.
yukarıya gelecek tepki ne kadar sınırlı kalırsa çöküşün boyutu o kadar aşağıya gidecektir.
sevgiler.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;94432]fakat ben şimdilik bu kötü senaryoda değilim hala. (şimdilik)
yapı tamamen doğrudur.
Ayı piyasa A-B-C.
zatende bu oluyor.
ancak ben B nin B düşüşünde olduğumuzu düşünüyorum.
şimdilik.
biraz zaman alacak bunun hangisinde olduğumuzun ispatlanaması.
sonuç zaten aynı şeye çıkıyor. sadece değişen ayı piyasasının değer olarak nerede biteceği.
yani olası bir tepki kanımca daha kısa süreli olacak ocak 2009 tepesi geçilemeyecek ve
çöküş gelecek.
sevgiler.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;94847]işte o da sonuçta beklenti var. imf ve seçim, yani belirsizlik az.
ancak 6500 kırılırsa 20900 görülür.
sevgiler.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;94860]ben in daha önce yaptıkları geçici rahatlama sağlayacak geçici önlemlerdi, ve hiç bir şe yaramadı.
bu işin %50 si para ise %50 si psikolojidir.
iki senedir her konuştuğu gün piyasa düştü.
fakat son iki seferdir konuşurken artıyor, sonra düşüyor.
bizim ki gibi kriz teğet geçti desin, in God we trust.:..:
sevgiler.[/QUOTE]
ne olduğu ve olacağı yazılmış.
ocak ilk haftası-18 şubat satışlar, 18 şubat 7800-7500 deneyiş ve kırılması, düşüşün devamı ve bu tarihlere gelişi. (hepsinde short olunmalıydı)
ekleme şudur önümüzde bir sürü fibo tarihi var bakalım o günlerde ne olacak.
sevgiler.
-
imkb 7800-6500 düşüşünü fiyatlamamıştır. dünyanın en cins borsasıdır.
şimdi artmasınıdamı fiyatlamayacaktır? fiyatlayacakmıdır? ne yapacaktır? ne edecektir?
bizim kağıttan kaplan, londra tefecileri ne yapacaktır? soru işaretidir.
meraklanıyorum.
sevgiler
-
[quote=jelibon;95251]imkb 7800-6500 düşüşünü fiyatlamamıştır. dünyanın en cins borsasıdır.
şimdi artmasınıdamı fiyatlamayacaktır? fiyatlayacakmıdır? ne yapacaktır? ne edecektir?
meraklanıyorum.
sevgiler[/quote]
Bizde sizin gibi meraklanıyoruz.:confused:
-
[quote=jelibon;95251]imkb 7800-6500 düşüşünü fiyatlamamıştır. dünyanın en cins borsasıdır.
meraklanıyorum.
sevgiler[/quote]
onlar las vegas
bizimkiler tophane kumarhanesi.
kafasına ne gelirse onu fiyatlarlar. sahipli borsa
-
[B]Günaydın,[/B]
[B][U]11 Mart Çarşamba Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[B][U]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi [/U][/B]
GER Üretici Fiyat Endeksi (a/a) (Oca) 09:00 -%0,1 -%1,0 Orta
GER Üretici Fiyat Endeksi (y/y) (Oca) 09:00 %3,4 %4,3 Orta
GBP Dış Ticaret Dengesi (AB Dışı) (Oca) 11:30 -£4,400Mlyr -£4,214Mlyr Düşük
GBP Toplam Dış Ticaret Dengesi (Oca) 11:30 -£3,700Mlyr -£3,611Mlyr Düşük
GER Fabrika Siparişleri (Mevsimsellikten Arındırılmış) (a/a) (Oca) 13:00 -%1,9 -%6,9 Düşük
GER Fabrika Siparişleri (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (y/y) (Oca) 13:00 -%28,3 -%25,1 Düşük
USD MBA İpotek Kredisi Başvuruları (6 Mar) 13:00 -%12,6 Düşük
[U]ABD'de haftalık petrol stok verileri açıklanacak (16:35)[/U]
[B]Fed-Geithner'ın konuşması 19:00 Yüksek[/B]
[U]USD Aylık Bütçe Gerçekleşmeleri (Şub) 20:00 -$200Mlyr -$175,6Mlyr Yüksek[/U]
[B][U]Türkiye Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
Hazine, toplam 2.367 milyon TL iç borç ödemesi gerçekleştirecek
[B]Bol Kazançlar..[/B]
-
günaydınlar dakkanız saatiniz seansınız gününüz hep kar lı olsun:)
-
Herkeze hayırlı işler bu gün zor bir gün olacağa benziyor hayırlısı
-
güney afrika randı yine ufaktan yükselmeye başlamış..içerde dolar kurunu takip edenler için gösterge niteliginde kendisi malum..gelişmekte olan ulke paraları birbrini tetikliyo son zamnlarda
-
Günayyydınnnnnn :)
Yürüyün boğalar kim tutar sizi....Ya laf aramızda rüyamda 4 tane sayı gördüm üstelik hepsi 1 ile 53 arasındaydı...Ciddiyim yawww...Derken Can Barslan'ın bir çizgi hikayesi geldi aklıma... Adam sersefil durumda sokakta yatıyor. Yılbaşı öncesi rüyasında 7 haneli bir sayı görüyor.. Bunun büyük ikramiye çıkacak numara olduğunu düşünüyor..Ama bir sorunu var. Bilet alacak parası yok. Bir bakkal dükkanını soyuyor..Numarasını gördüğü bileti de buluyor bir şekilde ve satın alıyor. Ancak polis kahramanımızı yakalıyor. Sabıka kaydı için polis merkezinde fotografı çekilirken eline bildiğiniz gibi sabıka numarasının olduğu tabelayı tutuşturuyorlar..Bilin bakalım tabelada yazan numara ne :) :) :).. Mesaj: Herkes kendine göre bir mesaj çıkarsın
-
dax güne erken başlamış gene..zor bi gun olucak bugun.kımbılır hang ı dolabı görcez
-
800 ek şort 2/3 şort......ort maliyet 29625 oldu...