arkadaşlar apsd tersi yönde bi artış var aracı kurumlar kısalamışmı uzunlamışmı anlayan bi arkadaş bakkabilirmi
Printable View
arkadaşlar apsd tersi yönde bi artış var aracı kurumlar kısalamışmı uzunlamışmı anlayan bi arkadaş bakkabilirmi
[QUOTE=jelibon;95628]
bizde son zamanda seçim belirli görünürken bu aralar yabancı akp nin %40 altına sarkma olasılığını, ve olmayan imfyi, çıkmayan paketleri, kötü sanayi rakamlarını satıyor.
en ufak artsa mal yediriyorlart şimdilik, ayak uydurmak lazım, yükselişkler satış fırsatı gözüküyor.
tam bir yıl öncede aynısı olmuştu.
sevgiler.[/QUOTE]
Biz düşmüyorken de aynı yorumlar yapılıyordu. Elalem yeni dipleri denerken biz eski dibimizi bile göremedik ve herkes imf, seçim beklentisi ile piyasayı tutuyor diyordu. Şimdi yükselmiyoruz yine aynı nedenler. Bana biraz saçma geliyor açıkçası. Bu işte bir terslik var ve kimse şu durumun analinizi tam yapamıyor.
Millet düşerken düşmüyor, çıkarken çıkmıyoruz ama vob tarihi işlem hacimlerine imza atıyor. Bence bu durumun kokusu sonradan çıkacak... Varsa gerçekten bu durumun analizini yapacak, beri gelsin...
(Bu arada sözlerim size değil sn jelibon, genel olarak konuşuyorum. Sizden alıntı yaptığım yorumları 2 gündür herkesten dinliyorum zaten...)
ben bu gunlerde poz da kalmaktan korkuyorum ne yalan söylıyım.evvelden bole degldı tepkısız lık sorun cıkarabılr gıbı gelıyo..göruntu de shortlar daha şanslı.ama son 4 5 güne bakın hep aynı kapamısız.500 puanda oynuyoruz nerdyse.sert hareket nasıl gelıcek merak edıyorum..göze batırır gibi short yapın dıyolar,buna bile guvenemıyorum..kafam çok karışık.zaten ıstedıklerı de benım gıbı olması herkesin,1000 kişi daha olursa fena olmaz:)tek gördgum bant hareketını dogru yakalayan kazanır.dıger turlu seri olmayan ve aralarda gırmeye calısan aza tamah etmesse çarpılır..
Sistem yönünde short girdik geceye.Seçimlere kadar süründürecekler anlaşılan.
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;95641]arkadaşlar apsd tersi yönde bi artış var aracı kurumlar kısalamışmı uzunlamışmı anlayan bi arkadaş bakkabilirmi[/QUOTE]
Aracı kurum müşterileri -7112 adet kısa pozsiyon kapatmış. Buna aynı şekilde -7112 adet uzun pozsiyon kapatarak cevap vermişler. Hem kısa hem uzun kapatıp nakite geçilmiş. Demmkki ya trend oluşana akdar kenarda bekleeycekelr ya da paraları alıp eve gidecekelr.
[QUOTE=enorton;95642]Biz düşmüyorken de aynı yorumlar yapılıyordu. Elalem yeni dipleri denerken biz eski dibimizi bile göremedik ve herkes imf, seçim beklentisi ile piyasayı tutuyor diyordu. Şimdi yükselmiyoruz yine aynı nedenler. Bana biraz saçma geliyor açıkçası. Bu işte bir terslik var ve kimse şu durumun analinizi tam yapamıyor.
Millet düşerken düşmüyor, çıkarken çıkmıyoruz ama vob tarihi işlem hacimlerine imza atıyor. Bence bu durumun kokusu sonradan çıkacak... Varsa gerçekten bu durumun analizini yapacak, beri gelsin...
(Bu arada sözlerim size değil sn jelibon, genel olarak konuşuyorum. Sizden alıntı yaptığım yorumları 2 gündür herkesten dinliyorum zaten...)[/QUOTE]
Dövmeyecekseniz ben gelirim.
Daha önceki milelt dülşerken biz dümüyorduk seçim beklentisinde AKP durmak yok yola devam der diye bekleniyordu DAVOS da destek atmıştı. Fakat şimdi seçimler yaklaştıkça AKPnin kan kaybedeceği beklentileri ile millet çıakrken bizi almıyorlar. Olumlu olan seçim beklentisi olumsuza dönüştü.
iyi geceler vobjektif eşrafı:)
akşamınız farklı uykunuz tatlı pozisyonunuz karlı olsun..
[quote=ÖZGÜR EFE;95641]arkadaşlar apsd tersi yönde bi artış var aracı kurumlar kısalamışmı uzunlamışmı anlayan bi arkadaş bakkabilirmi[/quote]
APS : - 7112
Bilindigi üzere , aps nin eksi olması mevcut pozisyonların kapanmasından kaynaklanıyor ,
UZUN pozisyon kapayanlar , tebbnk 8300 poz ,mira 2426 poz ,
KISA pozisyon kapayanlar , citi 3530 poz. doçe , 3290 poz ,
YENİ KISA AÇANLAR : Finans 4182 poz, yatf.2522 poz.
YENİ UZUN AÇANLAR : Efg 3723 poz , garan 2692 poz.
[QUOTE=VOBiX;95647]Dövmeyecekseniz ben gelirim.
Daha önceki milelt dülşerken biz dümüyorduk seçim beklentisinde AKP durmak yok yola devam der diye bekleniyordu DAVOS da destek atmıştı. Fakat şimdi seçimler yaklaştıkça AKPnin kan kaybedeceği beklentileri ile millet çıakrken bizi almıyorlar. Olumlu olan seçim beklentisi olumsuza dönüştü.[/QUOTE]
Aşkolsun Tolga bey,
Kimi dövdük bugüne kadar :)
Ben yine bu yoruma itiraz edeceğim, 2 gün önce mi belli oldu AKP nin kan kaybedeceği? 2 gün önce de dow son yılların en düşük kapanışını yapmasına rağmen biz yükselerek açıldık ve günü artıda kapattık. Bu kadar olumsuzluk varsa bence o zaman da düşmeliydik...
[quote=enorton;95650]Aşkolsun Tolga bey,
Kimi dövdük bugüne kadar :)
Ben yine bu yoruma itiraz edeceğim, 2 gün önce mi belli oldu AKP nin kan kaybedeceği? 2 gün önce de dow son yılların en düşük kapanışını yapmasına rağmen biz yükselerek açıldık ve günü artıda kapattık. Bu kadar olumsuzluk varsa bence o zaman da düşmeliydik...[/quote]
Yalın gözle çok kısa bir yorumda ben düşeyim ,
Yurt dışı çakılırken ve yeni dipler yapamadık , nedeni bana göre piyasa yapıcılar ŞUBAT vadede olabildigince UZUN pozisyonda idiler ve düşüşe , tceel , aefes, tuprs , akbnk , garan ile izin vermediler , şimdi , NİSAN vadede olabildigince KISA ldılar , ve yurt dışının yükselişine , iç piyasada izin vermediler , yurt dışının iki gündür yükselişini çok profösyönelce kullandılar . Bu duruma dün bu topikte dikkat çekilmişti.
[QUOTE=saganak;95651]Yalın gözle çok kısa bir yorumda ben düşeyim ,
Yurt dışı çakılırken ve yeni dipler yapamadık , nedeni bana göre piyasa yapıcılar ŞUBAT vadede olabildigince UZUN pozisyonda idiler ve düşüşe , tceel , aefes, tuprs , akbnk , garan ile izin vermediler , şimdi , NİSAN vadede olabildigince KISA ldılar , ve yurt dışının yükselişine , iç piyasada izin vermediler , yurt dışının iki gündür yükselişini çok profösyönelce kullandılar . Bu duruma dün bu topikte dikkat çekilmişti.[/QUOTE]
Sakın yanlış anlaşılmasın ben topiktekileri eleştirmiyorum. Sadece içinde olduğumuz durumu seçim ve imf ile açıklamanın yanlış olduğunu düşünüyorum ama şuanda kendim de açıklayabilmiş değilim.
Bu arada sizin yorumunuza da itirazım var :) Eğer PY nisan vadede olabildiğinde kısada ise mart ayı boyunca yutdışının her düşüşünde daha da düşürmesi lazımdı burayı....
27 Şubat Dow Kapanış: 7062
9 Mart Dow Kapanış : 6547
[COLOR="Red"]Fark:%7,3[/COLOR]
27 şubat vob kapanış :30400
09 mart vob kapanış: 29150
[COLOR="Red"]Fark:%4,1[/COLOR]
Demek oluyor ki nisan vadede yurt dışı düşerken biz onlar kadar düşmemişiz. Sizin tezinize göre daha da fazla düşmemiz gerekirdi...
[QUOTE=enorton;95652]Sakın yanlış anlaşılmasın ben topiktekileri eleştirmiyorum. Sadece içinde olduğumuz durumu seçim ve imf ile açıklamanın yanlış olduğunu düşünüyorum ama şuanda kendim de açıklayabilmiş değilim.
Bu arada sizin yorumunuza da itirazım var :) Eğer PY nisan vadede olabildiğinde kısada ise mart ayı boyunca yutdışının her düşüşünde daha da düşürmesi lazımdı burayı....
27 Şubat Dow Kapanış: 7062
9 Mart Dow Kapanış : 6547
[COLOR="Red"]Fark:%7,3[/COLOR]
27 şubat vob kapanış :30400
09 mart vob kapanış: 29150
[COLOR="Red"]Fark:%4,1[/COLOR]
Demek oluyor ki nisan vadede yurt dışı düşerken biz onlar kadar düşmemişiz. Sizin tezinize göre daha da fazla düşmemiz gerekirdi...[/QUOTE]
saganak bey öyle demek istememiş. py Nisanda yeterince short yapamadığı için yurtdışındaki yükselişi burada short açma fırsatı olarak kullanıyor demiş. yani mal yedirme. şubatta zaten short degilmiş. nisanda short açmak için bu yükseliş güzel fırsat anlamında.