Gerçekten sıkıcı hareketler.
Sazan SW portföyde Longlarına sıkı sıkı tutunmuş beklemektedir.
Ancak, Xu030'da 82.710 görülürse, Long pozisyonları stop ederim.
Bol Kazançlar.
Printable View
Gerçekten sıkıcı hareketler.
Sazan SW portföyde Longlarına sıkı sıkı tutunmuş beklemektedir.
Ancak, Xu030'da 82.710 görülürse, Long pozisyonları stop ederim.
Bol Kazançlar.
Bu sefer ani bir uzun düşüş barı sonrası yukarı hareket gelmeyeceğini, önce 83,3xx'li vob seviyeler,ne sonra yukarıya devam edeceğimizi düşünüyorum.
Xu030 Endeks, Günlük.
So What. ?
[IMG]http://i53.tinypic.com/w3cs3.png[/IMG]
En acemiden bir EW sayımı...
Bilgisayar özürlü olduğumdan resim yapıştıramam.
Sattlik VOB grafiğinde düşüş 5 dalga + abc düzeltmesini yaptı ve 80 000 lere devam edecek diye görüyorum. Bugün 82 850 altına inmemesi veya 84 700 üstüne cıkması bu sayımı bozar.
Sn Sazan ne dersiniz ?
[QUOTE=hilmi;350603]En acemiden bir EW sayımı...
Bilgisayar özürlü olduğumdan resim yapıştıramam.
Sattlik VOB grafiğinde düşüş 5 dalga + abc düzeltmesini yaptı ve 80 000 lere devam edecek diye görüyorum. Bugün 82 850 altına inmemesi veya 84 700 üstüne cıkması bu sayımı bozar.
Sn Sazan ne dersiniz ?[/QUOTE]
Hem sazan ın u-30 ; 82710 altı görüldü
Hem de 82850 altı görüldü. Bu durumda burası 3.1 dalga olabilir mi?
3.2 için yukarı yapıyoruz diyebilirmiyiz?.kom.brv:dü:
Tüm topicler, neredeyse ölmüş durumda.
Acaba buradan bir çok kişinin son bir kaç ayda ciddi zarara ugradığı yorumunu yapabilirmiyiz ?
Yoksa foruma giriş sorunu devam mı etmekte ?
vahşi batı forumuna bakıyorum orada güniçi 300 kişiyi buluyordu VOB topiği ama son günlerde 80/100 kişi ancak oluyor.%70 düşüş var katılımda.sanırım YATAY piyasa çok kişiyi telef etti.ister sistemli,ister histemli olsun.3-5 gün hareket oluyor ondan sonra insanı canından bezdirecek hareketler başlıyor.son durum yine aynı önce güzel bir çıkış ardından 6 nisandan bu yana sürünme başladı.
aslında EW ye kafa yoranlar için garip bir durum değil biliyoruzki piyasa hep itkisel değil,düzeltmeler var ama sanırım özellikle son 1 yılda bu düzeltmelerin dozu fazlalaştı.ya da bana öyle geliyor.
[quote=sazan;351097]Tüm topicler, neredeyse ölmüş durumda.
Acaba buradan bir çok kişinin son bir kaç ayda ciddi zarara ugradığı yorumunu yapabilirmiyiz ?
Yoksa foruma giriş sorunu devam mı etmekte ?[/quote]
bu aralar siteye girişte sıkıntı yok ama zarar eden sayısında artış çok sanırım
[QUOTE=sazan;351097]Tüm topicler, neredeyse ölmüş durumda.
Yoksa foruma giriş sorunu devam mı etmekte ?[/QUOTE]
Son birkaçgündür siteye girişte sorun yaşanmıyor...
Katılım azlığının bir nedeni de sanırım okunacak analiz eksikliği, (sarayllı, halojen vs... yazmıyor)...
Siz saat başı analiz verin bakın katılım nasıl artıyor...
Katılım azlığının sebebi bence yön konusundaki belirsizlik, seçim beklentisi nedeniyle düşüşe inanç kırıldı, yükseliş bekliyor oyuncular genelde, yurtdışı da numa köstek durumda hafiften, aşağı yada yukarı belirgin hareketler başladıkça katılım artacaktır. Bunun yanında son aylardaki set hareketler nedeniye KY portföyünde erimeler de var yine de aktif işlem yapanlar da bu zarar min. düzeyde ve yakalanan bir mini trendte toplanabilir durumda olsa gerek. Son olarak pekcok KY düşük faiz ortamı ve borsa cekiciliği nedeniyle borsaya gelmiş durumda ve kağıt taşımak daha az riskli ve kazançlı geliyor asıl gözlemim bu..saygılar..
Bence karşılıksız yapılan bu kadar analiz bile yerine göre fazla, herkes özel veya iş hayatından fedakarlık yaparak analizlerini paylaşıyor, daha fazlasını beklememek gerekir.
[quote=sazan;351097]Tüm topicler, neredeyse ölmüş durumda.
Yoksa foruma giriş sorunu devam mı etmekte ?[/quote]
Hörmetler sazangral,
Benim son döenm performasnımı özetlersek +10000 puan (tek batında) sonra -10000 puan (çok batında) sonra +3000 şeklinde...:mad: ama bence analizin doğru... Single Bar Actions + Yatay, pek çok portfoye açı çektirdi sanıyorum..bende çok acı çektim özellikle -10000 sürecinde..üeewww...ama benim çene guvvetli...paar erise de dönem dönem geyik erimiyor..üühühü
Hiç güleceğim yoktu.
Pehhh
Amerikanın derdi, biz Türkleri gerdi.
[QUOTE=aslan;351161]Bence karşılıksız yapılan bu kadar analiz bile yerine göre fazla, herkes özel veya iş hayatından fedakarlık yaparak analizlerini paylaşıyor, daha fazlasını beklememek gerekir.[/QUOTE]
Daha fazla analiz beklediğimden değil, katılımın düşük olmasının nedeni olarak yazdım...
sn sazan bu düşüş yükseliş yapısını bozarmı?
[QUOTE=dede2;351313]sn sazan bu düşüş yükseliş yapısını bozarmı?[/QUOTE]
Sn Sazan yukarıdaki mesajlara göre stop olmuş olmalı, dolayısıyla yapı önceden bozulmuştu...
Sevgili Hilmi,
Yazdıklarımı dikkatli okumuşsun.
Evet OV'de shortta idim. (SW'de ise dev düşüş barının ortalarında short'ladım)
Dün gece SW'yi kapanışta flatladım. OV ve Sistemler Short.
[QUOTE=sungur;350673]Hem sazan ın u-30 ; 82710 altı görüldü
Hem de 82850 altı görüldü. Bu durumda burası 3.1 dalga olabilir mi?
3.2 için yukarı yapıyoruz diyebilirmiyiz?.kom.brv:dü:[/QUOTE]
sn gral
bu düşüş dalgasının hedefleri nereler?
Xu030 Endeks Günlük.
[U]5 Tepe değeri aşağı geçilmedikçe[/U]
Düşüşün , yukarı yönde hareket devam edecek ise, durması gereken nokta, dünkü dip seviyesinin hemen altında olan, gri yatay. Ve bugün tekrar kırmızı yükselen üstüne atmak zorunda.
Bu düşüş halem 4. dalga olabilir ancak (düşüş c'den sonraki 2-3 mesafesinin %50'sinden fazlasını geri aldığı için), 5. dalga için en iyi namzet bir 5. dalga başarısızlığı yada ikili tepe olmakta. (Yukarı senaryosu geçerli ise).
Düşüşün 4. dalga için iyi bir aday olmadığı varsayımından yola çıkarsak ve yukarı hareket devam edecekse, en iyi aday olduğu 2. sayım bir tür 2. dalga olmasıdır. Yani, 5 tepesi altına gitmeden grafikteki en yüksek değer gap ile aşılır ve hızla yukarı çıkan fiyatlar görürsek, Y'den sonraki tüm yapıyı 1(5 tepesi)-2(c noktası) ve i(3 tepesi)-ii(oluşacak düşüş) olarak saymaya geçeriz. (1-2 ve i-ii)
[U]Eğer 5 tepesi aşağı geçilirse, trendi aşağı döndü kabul edeceğim.[/U]
Eğer 5 tepesi geri alınırsa, ikinci hareket (c sonrası) ilk 5'li yapının %100'üne gitmediğinden, bir zayıf c ile yukarı hareket sonlanmış olur. Bu durumda şiddetli ve hızla Y noktasına giden düşüş görmeliyiz.
Gördüğüm senaryolar bunlar.:)
Görüldüğü gibi hareket yönü hakkındaki karar noktam 5 tepesi.
Bol Kazançlar.
[IMG]http://i54.tinypic.com/546rm1.png[/IMG]
Sayın Sazan günaydın, grafikler görünmüyor bende acaba 5 seviyesi rakamsal olarak kaça tekabül ediyor?
[quote=tortumlu25;351383]Sayın Sazan günaydın, grafikler görünmüyor bende acaba 5 seviyesi rakamsal olarak kaça tekabül ediyor?[/quote]
doğru görüyorsam 79900 gibi bişey galiba ama en iyisi sazan abinin cevabı olacaktır
5 tepe değeri tam olarak 80.159'a karşı geliyor. (xu030 endeks için)
[QUOTE=tortumlu25;351383]Sayın Sazan günaydın, grafikler görünmüyor bende acaba 5 seviyesi rakamsal olarak kaça tekabül ediyor?[/QUOTE]
(Vadeli değil) XU030 endeks : 80 159,29 olmalı...
Pardon, Sn Sazandan 1 dakika sonra fakat onun mesajını görmeden yazılmıştır...
Teşekkürler sn gral.
çok açıklayıcı oldu.
aşağı 3.i dünkü düşüş bugünkü 3.ii ihtimali nedir sayın gral. biraz erken bir öngörü ama. ne dersiniz?
tam bir[B] tersyüz[/B] formasyonu..iyiki vopta oynamıyorum.buna paramı dayanır..endeks yukarı gidecekse iyi silkelediler..ne short olan ne long olan nede malda olan rahat...
VOB 15 dk.
5. dalga yükselişini yapıp, sonrasında 1-2. dalga aralığına gerileyeceğini düşünüyorum.
Daha küçük bir aralık vermek gerekirse 82.75-82.55 aralığına.
BOL Kazançlar.
[IMG]http://i56.tinypic.com/2131744.png[/IMG]
VOB 5 dk.
Durum değişti.
[IMG]http://i52.tinypic.com/v41bwo.png[/IMG]
Sn Sazan merhaba..Durum değiştiyle kastınız nedir hocam? Geri çekilme mi bekliyorsunuz yoksa yön yukarı mı çevrildi onu mu kastettiniz tam anlayamadım..
[QUOTE=tortumlu25;351615]Sn Sazan merhaba..Durum değiştiyle kastınız nedir hocam? Geri çekilme mi bekliyorsunuz yoksa yön yukarı mı çevrildi onu mu kastettiniz tam anlayamadım..[/QUOTE]
yukarı gitme ihtimali daha fazla diyor, kısa tehlikeli yazmış.
VOB 15 dk.
Ultra galaktik sayımlara vs'ye gerek yok. (Basit ve açıkça görünen bazen en güzelidir)
Grafikteki kırmızı yatay üstü Long, Altı Short.
Bol Kazançlar Dilerim.
(Yine teşekkür tuşuna basmayı unutmaya başladık :mad: . Eh bir de VOB'çu nesli azaldı sanırım :))))
Son olarak, bu grafikteki hareket Sazan_Classic sistemine resmen tecavüz etti. üüüüvvvv.
[IMG]http://i53.tinypic.com/4gp8he.png[/IMG]
Sazan patron hakkaten forumda geçen seneleri arar olduk, Saraylı, Emekdar, Selçuklu ve daha niceleri uğramaz oldu :(
Nisan vade de sistemler altüst oldu, Haziran vadeye umutla bakıyoruz hayırlısı artık...
Xu030 Endeks , Günlük grafik.
Daha geniş yorum için, aynı grafiğin yine bu topic içinde verilmiş son yorumlarına bakın lütfen. Orada anlatılan 2 senaryoda hala geçerli. Bu sabah seansında vurulan kırmızı yatay altında bir kapanış, 3:3:3 dalga olasılığını zayıflatır.
Ayrıca önceki mesajda anılan 5 tepesinin (yeni etiketi ile A/(1) tepesi) karar noktası olarak kullanılmasına son barlar oluşumunda gerek yok. [U]Artık karar noktası 4:C / 2: (3) dip seviyesinin üstünde yada altında olmamız.[/U]
Bol Kazançlar. ;)
[IMG]http://i55.tinypic.com/2wowu1l.png[/IMG]
Şöyle bir ağız tadıyla arkamıza yaslanıp senetlerden para kazanamayacağız galiba..ne bu sitres..
[IMG]http://i55.tinypic.com/wbw6ti.png[/IMG]
Xu030 Endeks Günlük.
Son bar gelişmeleri sonrasında aşağıdaki sayım gelişiyor sanırım.
Y sonrası tüm yükseliş (5:3:5) formatında A dalgası, Şu anda bir triangle olarak gelişen B dalgasının alt dalgalarından (b) dalgasında ve bu dalganın da daha alt dereceli c dalgasında olduğumuzu düşünüyorum. İdeal hedefi kırmızı yatay trendline. (PS : [U]Dalga[/U] geçme benimle. :D)
Bol Kazançlar.
[IMG]http://i54.tinypic.com/300un43.png[/IMG]
[quote=sazan;352090]VOB 15 dk.
Ultra galaktik sayımlara vs'ye gerek yok. (Basit ve açıkça görünen bazen en güzelidir)
Grafikteki kırmızı yatay üstü Long, Altı Short.
Bol Kazançlar Dilerim.
(Yine teşekkür tuşuna basmayı unutmaya başladık :mad: . Eh bir de VOB'çu nesli azaldı sanırım :))))
Son olarak, bu grafikteki hareket Sazan_Classic sistemine resmen tecavüz etti. üüüüvvvv.
[IMG]http://i53.tinypic.com/4gp8he.png[/IMG][/quote]
Son Xu030 Endeks sayımı ışığında (bir önceki mesajım) alıntıladığım mesajdaki yatay kırmızı geçilse de almam artık. Göprünün altından çok sular geçti.
Sazan is flat. (en azından 1-2 gün de flat devam edecek.) .kom
Sn sazan 85000 güçlü geçilirse 3:3:3 e dönermisiniz?
[QUOTE=sazan;352920]Xu030 Endeks Günlük.
Son bar gelişmeleri sonrasında aşağıdaki sayım gelişiyor sanırım.
Y sonrası tüm yükseliş (5:3:5) formatında A dalgası, Şu anda bir triangle olarak gelişen B dalgasının alt dalgalarından (b) dalgasında ve bu dalganın da daha alt dereceli c dalgasında olduğumuzu düşünüyorum. İdeal hedefi kırmızı yatay trendline. (PS : [U]Dalga[/U] geçme benimle. :D)
Bol Kazançlar.
[IMG]http://i54.tinypic.com/300un43.png[/IMG][/QUOTE]
Sn Sazan yukardaki sizin birinci 5 yazdığınız yer 1 olsa A yazdığınız yer 3 olsa; 5 için 89 000 e kadar yükselse ( 3 en kısa olamaz, şu anda 1 den kısa ) olmaz mı ?
[quote=dede2;352946]Sn sazan 85000 güçlü geçilirse 3:3:3 e dönermisiniz?[/quote]
Sazangral bu hafta eyi puan topladı...skor avantajı olduğu için savunmaya çekilir 4-4-2 ye döner bence.dng3:3:3 riskli:p:p zaten iflatlayarak 4-4-2 ye dönme sinyali verdi ganaatimce