-
Market Profil Yöntemi
[url]http://[URL[/url]=http://img178.imageshack.us/i/forumampgrafii.png/][IMG]http://img178.imageshack.us/img178/6259/forumampgrafii.png[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL][/IMG]
Öncelikle Cuma gününün piyasa profili doğrultusunda, bu yöntemin grafiğinin excelde nasıl çizileceğine bakalım. Piyasa profilinde 30 dakikalık dilimlere bir harf verilir. 09.00 barı A, 09.30 barı B, 10.00 barı C …… şeklinde. Her bir barın en yükseğinden en düşüne kadar, o bara tahsis edilen harflerle işaretlenir. Cuma gününün profilinde görüldüğü üzere örneğin 09.00 barının en yükseği olan 74600 den, en düşüğü olan 74375’e kadar A harfiyle işaretliyoruz. 09.30 barında en yüksek olan 74600’den en düşük olan 74325’e kadar B harfiyle işaretliyoruz. Barlar ilerledikçe, bu şekilde barlara ait harflerle en yüksekten, en düşüğe kadar işaretlemeyi sürdürüyoruz.Bunu yaparken harfleri boş olan en sol kolona yerleştiriyoruz. İlk barın açılış fiyatı sağ çentikle, son barın kapanış fiyatı sol çentikle gösterilir. Açılıştan sonra geçen ilk bir saat ( A ve B harfleri) ön denge alanıdır (initial range). Bunu grafiğin sol tarafına çizdiğimiz dikey çizgiyle gösteriyoruz. Cuma gününün profilinde 74600 – 74375 ön denge alanıdır. Grafikteki her bir harfe sistemin geliştiricisi Peter Steidlmayer, zaman fiyat fırsatı ( Time Price Opportunity- TPO) adını veriyor. Günün işlem aralığında tek harfli olan fiyat bölgesine kuyruk (tail) adı verilir. Bu fiyat bölgesinde işlemler tek bir 30 dakikalık dilimde oluşmuştur. Kuyruk üstte oluşmuşsa selling tail, altta oluşmuşsa buying tail adını alır. Cuma gününün grafiğinde 74675-74625 selling tail, 73775-73750 buying tail bölgesidir. Buying tail seviyesinde alıcılar, selling tail seviyesinde satıcılar rekabet halindedir. Nitekim Cuma günü buying tell seviyesindeki rekabet fiyatı bu seviyelerden yukarı atarken, selling tail seviyesindeki rekabet fiyatları bu seviyelerden aşağı atmıştır. Yani piyasa bu seviyeleri kabul etmemiştir (reject, failure). Günün ilk bir saatinde oluşan işlem aralığının altında ve üstünde oluşan fiyat bölgesine de kapsam uzaması denir. Grafikte 74675-74625 üst kapsam uzaması, 74350- 73750 alt kapsam uzaması bölgesidir. En fazla harf işlenen fiyata Merkezi Fiyat veya Adil fiyat (point of control (poc), fair price) denir. Merkezi fiyat değer alanının nerede oluştuğunu belirlemede önemlidir. Merkezi fiyat üstünde değer alanı yukarıda oluşuyor denirken, merkezi fiyat altında değer alanı aşağıda oluşuyor denir.
-
Market Profil Yöntemi
Bir başka ifadeyle alıcılar faalse değer alanı merkezi fiyatın üstünde oluşur, satıcılar faalse değer alanı merkezi fiyatın altında oluşur. Cuma gününün profilinde olduğu gibi birden fazla merkezi fiyat varsa günün işlem aralığının ortasına en yakın olan seçilir, buna göre grafikte 74375 merkezi fiyattır. Merkezi fiyat aynı zamanda market profilin gösterdiği bir destek veya direnç seviyesidir. Konulacak zarar stopu için seviyeleri için önemli bir bilgidir.
Günlük kapsamda oluşan harflerin % 70’i dolacak şekilde merkezi fiyatın 2 üstü ve iki altına karşılık gelen harf toplamları karşılaştırılıp en büyüğü alınır. Bu % 70 rakamı karşılanana kadar devam eder. % 70 karşılanınca değer alanı da oluşmuş olur. Grafikte günlük kapsamın toplam harf sayısı 199, bunun %70’i 139 dur. 74375 rakamının iki altı ve iki üstüne karşılık gelen harf toplamları karşılaştırılır ve sürekli büyük olan ikili toplama dahil edilir ve 139 toplamı karşılanana kadar işlem devam eder. 139 toplamı karşılanınca işlem kesilir. Böylece değer alanı ortaya çıkmış olur. Grafikte değer alanı buna göre 74475- 73975 bölgesidir.
74475 ÜST DEĞER
74375 MERKEZİ FİYAT
73975 ALT DEĞER şeklinde isimlendirilir. Oluşan değer alanının üst değeri ertesi günkü piyasa için direnç, alt değeri destek olarak alınır. Esasen bugünün kapanış değeri ile, ertesi günün açılış değeri arasındaki fark günlük görüşlerdeki değişikliğin bir barometresi gibidir. Piyasalarda pahalı seviyelerde satış, ucuz seviyelerde alış yapılması beklenir. Buna tepkisel davranış denir. Piyasanın yarattığı avantajlara karşı beklenen şekilde davranmak tepkisel harekettir. Piyasalarda beklenilmeyen pahalı fiyatlardan alıma, ucuz fiyatlardan satıma devam edilmesidir. Bu da etkisel (etkileyen, başlatan, öncül) harekettir. Doğaldır ki etkisel hareketler, tepkisel hareketlerden daha kuvvetli olurlar. Bu nedenle üst ve alt değerlerde piyasanın nasıl davrandığı market profil yönteminde çok önemlidir. Bu nedenle bir gün öncesinin değer alanının üzerinde yapılan satışlar tepkisel, alımlar ise etkiseldir. Bir gün öncesinin değer alanının altında yapılan alımlar tepkisel, satışlar ise etkiseldir. Bir gün öncesinin değer alanının dahilinde yapılan hem alım hem de satımlar etkiseldir.
-
Market Profil Yöntemi
Market profil yöntemine göre kısa ve uzun vadeli olmak üzere iki tür piyasa hareketi vardır. Bu iki hareket de piyasa da aynı anda mevcuttur. Kısa ve uzun vadeli katılımcılar piyasada belli roller oynarlar. Kısa vadeli trader’ler ön denge alanını oluştururlar. Uzun vadeli trader ise piyasayı belli bir yöne çekmeye çalışır. Piyasanın ön dengesini bozup, kapsamı uzatan bunlardır. Bunların faaliyeti ne kadar yoğunsa, kapsam o kadar uzar ve piyasanın dengesi o kadar fazla bozulur. Değer alanı içinde fiyatlar gelişim içindedir ve harekete geçmeye hazırlanır. Evet değer alanı içinde kararsızlık ve yatay hareket vardır ama yeni bir hareket de yakındır. Fiyat değer alanı dışında ise distribution alanındadır, hareket devam ediyordur. Değer alanı dengeli, değer alanı dışı dengesiz alandır. Dengeli alanlar dengesiz, dengesiz alanlar ise dengeli alanlara doğru hareket etmek isterler. Böylece market oluşur. Dengesiz alanlar kötü haberlere, dengeli alanlar ise iyi haberlere duyarlıdır. Bu yüzden önemli veriler öncesi fiyat dengesiz alanda ise, verilerin kötü gelmesi ile hızla dengeli alanlara dönmeye çalışır. Tam tersi veri öncesi fiyat dengeli alanda ise, verinin iyi gelmesi ile dengesiz alana kaymaya çalışır.
Değer alanında hangi tür trader’in daha faal olduğunu bulmak için üzerine çizgi çizilen merkezi fiyatın alt ve üstündeki TPO’lar ayrı ayrı sayılır. Bu sayıma merkezi fiyattaki harflerle, kuyruklardaki (yani tek olan) harfler katılmaz. Eğer merkezi fiyatın altındaki TPO’lar fazla ise alış, üstündeki TPO’lar fazla ise satış eğilimi vardır. Cuma günkü profilde üst TPO toplamı 54, alt TPO toplamı 130 dur. Buna göre alış eğilimi var diyoruz. Zaten piyasa alışları örtmek için yukarı hareket etmiştir.
Günlük işlem aralığının (kapsamın) ne tür gelişeceği uzun vadeli trader’lerin ne yaptığına bağlıdır. Steidlmayer bu türleri normal, normal değişim (Variation), trend ve nötr (Neutral) olarak adlandırmıştır. Normal günlerde ön denge alanı günlük kapsamın % 85’ini oluşturur. Steidlmayer, araştırmalarına dayanarak piyasada oluşan günlerin % 80’inin normal günler olduğunu söylüyor. Böyle günlerde uzun vadeli yatırımcı faal değildir. Normal değişim günlerinde ön denge alanı (initial range) günlük kapsamın genellikle yarısını oluşturur. Tren günlerinde ise işlem hacminin % 60’ı uzun vadeli trader’ler tarafından gerçekleştirilir. Nötr günlerde ise günlük işlem hacminin %70-80’i kısa vadeli trader’ler tarafından gerçekleştirilir. Bu türlerin tespitinin büyük önemi var. Zira bu türleri tespit ettikten sonra trader hareket şeklini belirlemiş olur. Örneğin trader normal bir günde etkisel hareket etmeyeceği gibi, trend günlerinde de tepkisel hareket etmekten kaçınır. Piyasada ki günlerin % 80’i normal gün olduğuna göre, böyle günlerde buying tail ve selling tail’lerde tepkisel hareket etmek yatırımcıyı genellikle kazançlı çıkaracaktır.
Görüldüğü üzere market profil günlük kapsamı parçalara böler ve böylelikle piyasayı kimlerin (uzun veya kısa vadeli trader) kontrol ettiğini tespit eder. Ayrıca herkesin üzerinde anlaştığı bir değer olup olmadığı ve piyasanın yönü hakkındaki bilgileri organize bir şekilde sunar. Ama bir al-sat yöntemi değildir. Bu yöntemi grafiklerimizden gelen sinyalleri kullanıp kullanmamakta bir karar – destek mekanizması olarak algılayabiliriz. Örneğin selling tail seviyelerinde al sinyali geldi. Al sinyalini olgunlaştırmak için bu tek harfin yanına bir harfin daha gelerek , piyasanın bu seviyeyi onaylaması al sinyali kararımızı destekleyecektir. Tersi durumda ise bu sinyali uygulamamak bizi zarardan koruyacaktır.
-
Selamlar...
İlginç bir metod olarak gözüküyor market profil..Matriks goldda yatay kademe isimli indikatörün kullanım şekli ile bir benzerlik var gibi..
Market profil göstergesinden özet olarak fiyatlar ortalamasına yakınsar sonucunu çıkarabiliriz gibi geldi..Dengeye olan uzaklıgın,ya da yakınlıgın derecesine göre [U][I]market profil teorisi[/I][/U] sahibinin gözlemlerine göre oluşturulan strateji yardımı ile desteklenmiş ama bana biraz fazla kompleks geldi..:confused::confused::)
[QUOTE]Dengeli alanlar dengesiz, dengesiz alanlar ise dengeli alanlara doğru hareket etmek isterler. Böylece market oluşur. Dengesiz alanlar kötü haberlere, dengeli alanlar ise iyi haberlere duyarlıdır. [/QUOTE]
:rolleyes::rolleyes:
Habere baglı bir analiz sistemin büyük eksikliği değilmidir..?Matriksteki yatay kademe analizine gözatmanızı tavsiye ederim..+..brv
-
Market Profile
çook çook teşekkürler svg. özdenil,.brv.brv.brv
hemen sözünde durup,
market profile yöntemini bize izah ettiğin için,.kom
gösterimi komplex olabilir ,bir al-sat sistemi değil ama,
sonuçta bir piyasa değerlendirme vasıtası bu anladığım kadarıyla...+.
merkezi fiyat; bizim sistemde günlük pivot ile ,
ve değer alanının üst ve alt değeri de benim SRB'nin üst ve alt değeri ile sanki benzerlik gösteriyor,
mesela merkezi fiyat............74.375
pivot................................74.300
yarın için şu anda denge noktası, mahiyetinde...:cool::)))
bu değerli bilgileri "Formüller " topiğine de koyuyorum,ki rahat bulalım...:rolleyes:
-
[QUOTE=Jean_Luc_Godard;282374]Selamlar...
Habere baglı bir analiz sistemin büyük eksikliği değilmidir..?Matriksteki yatay kademe analizine gözatmanızı tavsiye ederim..+..brv[/QUOTE]
Gün içinde ciddi bir trend yakaladınız veya bu ciddi trend doğrultusunda akşam pozisyonda girdiniz. Gün içi veya akşam kötü bir haber (devlet büyüğüne suikast, devlet büyüğünün ani ölümü, deprem, muhtıra veya ülkede, dünyada ciddi ekonomik bir sarsıntı) buna önlem alacak bir sistem var mıdır ? Varsa da ben bilmiyorum :))). Market Profil bir öngörü sunar. Veri öncesi dengesiz alandaysak, yani değer alanının dışındaysak en azından verinin kötü gelme ihtimali riskini göze almayan pozisyonunu kapar. Yok zaten dengeli alandaysak, aşağı kaymalar genellikle feyk olacaktır. Tekrar dengeli alana dönülmek istenecektir
-
[quote=Jean_Luc_Godard;282374]Selamlar...
İlginç bir metod olarak gözüküyor market profil..Matriks goldda yatay kademe isimli indikatörün kullanım şekli ile bir benzerlik var gibi..
Market profil göstergesinden özet olarak fiyatlar ortalamasına yakınsar sonucunu çıkarabiliriz gibi geldi..Dengeye olan uzaklıgın,ya da yakınlıgın derecesine göre [U][I]market profil teorisi[/I][/U] sahibinin gözlemlerine göre oluşturulan strateji yardımı ile desteklenmiş ama bana biraz fazla kompleks geldi..:confused::confused::)
:rolleyes::rolleyes:
Habere baglı bir analiz sistemin büyük eksikliği değilmidir..?Matriksteki yatay kademe analizine gözatmanızı tavsiye ederim..+..brv[/quote]
jean,
anladığım kadarıyla bu yöntem habere dayalı bir yöntem hiç değil,
aksine tamamen istatistik ve matematiksel bir yöntem,
piyasanın fotografını çekiyor ve bunu yaparken,
habere falan bakmıyor,
durum tespit çalışması gibi bişi,anlık olarak yapılan....:cool:
-
[QUOTE=saraylı;282378]jean,
anladığım kadarıyla bu yöntem habere dayalı bir yöntem hiç değil,
aksine tamamen istatistik ve matematiksel bir yöntem,
piyasanın fotografını çekiyor ve bunu yaparken,
habere falan bakmıyor,
durum tespit çalışması gibi bişi,anlık olarak yapılan....:cool:[/QUOTE]
Veciz şekilde ifade ettiniz Sn. Saraylı. Evet, yöntem 30 dakikalık dilimler halinde piyasanın fotoğrafını, röntgenini çekiyor. Piyasa kimin kontrolünde, yönü ne, herkesin üzerinde anlaştığı bir değer var mı sorularına cevap veriyor. Siz kullandığınız sistemin sinyalini bu veriler dahilinde uygulama iradesini kullanıyor veya kullanmıyorsunuz. Dediğim gibi bir karar/destek mekanizması. Ayrıca sizi uyarıyor. Bak şu an dengesiz alandayız, veri kötü gelirse senin için iyi olmayacak. Bu riski göze alıyor musun. Almıyorsan bence pozisyonunu kapa, veriden sonra ben durumu yeniden değerlendireyim. Ondan sonra oluşturduğum veriler senin ne yönde pozisyon alman gerektiği yönünde ışık tutacaktır. Zaten piyasa da kaçan, göçen birşey yok. Fırsatlar bitmez diyor :))) Görüldüğü gibi basiretli bir yöntem:)))
-
Market Profil Yöntemi
Ayrıca belirteyim ki Piyasa Profilini daha profesyonel kullanan trader'ler değer alanını oluşan işlem hacmiyle belirlerler. Günün işlem hacminin % 70'inin oluştuğu fiyat seviyeleri değer alanını oluşturur. Ancak TPO'larla oluşturulan değer alanı da aşağı yukarı aynı değer alanına yakınsar bu yüzden çok problem olduğunu düşünmüyorum. Veri sağlayıcıları dünyada bu yöntemi grafik olarak sunuyorlar. Ancak herşeyde olduğu gibi bu yöntemin grafikleri de gecikmeyle de olsa veri sağlayacıları tarafından bize sunulacaktır. Alışkanlık kazandıktan sonra excelde yapmakta çok zor gelmiyor insana.
Bu arada 09.30 barının düşüğü açıklamada yanlış yazılmış, 74425 olacak. Ama grafikte doğru. Yani 74600 den 74425'e kadar B harfiyle işaretlenecek.
-
[QUOTE=reverse;282364]sonucun bilinmesi son zamanlarda geçerli olmakla birlikte 95 seçimlerinde refah partisi kazanınca çökmüştük ilk tepki olarak
daha sonra kısa bir süre bocalamanın ardından siyasi sorunlar olmasına rağmen ralli başlıyor
sonuç olarak borsa seçim sonucunu bilse de bilmese de gitmek istediği yere gidiyor
ek olarak seçimin yansıması 14 ay sonra 28 şubat olarak sonuçlandı
sevgili halojen senin gibi eski bir borsacı piyasanın her olayın sonucunu bilemediğini görmüştür
ben de artık unutmaya başladım özellikle yakın geçmişi
bu piyasa adamda kafa bırakmıyor
geçenlerde vahşi batıda bear&bull abi de 3 sıfır atıldığını yazmıştı endeksten halbuki 2 sıfır atılmıştı
umarım 55-60 yaşımızı görürsek evin yolunu halen buluyor oluruz[/QUOTE]
vob açıldıktan sonra, özellikle 2005 sonrasında insider trading had safhaya ulaştı...
nisan 2007 e-muhtırası, 2007 genel seçimleri, akp kapatma davası, tutuklamalar, aym kararları vs.
piyasa bunların hepsini doğru teşhis etmiştir... tesadüf olduğunu zannetmiyorum..
1990'lı yıllara oranla şimdi piyasada dönen para kat be kat fazla... o dönemle kıyas yapmak pek mantıklı gelmiyor... kaldı ki artık vob var... tamamen spota yön veren bir türev piyasa..
bilemiyorum, ya şimdi insider şartları daha kolay, bilgiye daha rahat ulaşıyorlar..
piyasanın laçkalaşması da buna sebep olabilir... önemli tepelerde vob veri akışının kesilmesi .... keyfi teminat uygulamaları... vs....
bunları yaşadık... 30 temmuz'da yayını kestiler, işlem olmasına rağmen... ve oralar tepeydi... hala geçilemedi 1 aydır...
vob 63binlerdeyken teminat 700 liraya çıktı... ve birkaç hafta sonra vob 70bin üstündeydi...
böyle bir ortamda neye güvenelim...yada.. nasıl ikna olmayayım insider'a
-
Daytrade Trend Finder
Cuma kapanışı itibarıyla DTF sisteminin MS formülasyonu grafı aşağıda::)))
12.50 de ..........74.200 ...........T
13.55 de..........73.900 ............YH
15.55 te............74.200.............T
16.40 ta ..........74.200..............YH
[IMG]http://img823.imageshack.us/img823/8765/46948815.png[/IMG]
sazan'ın verdiği MS için formül ile DTF sistemi,
+2 üzerinde T
-2 Altında T Olarak....highlights yapılmış...benzer çalışıyor...
[IMG]http://img841.imageshack.us/img841/8408/93050758.png[/IMG]
DTF sistemi bu defa Forex2000 platformunda;seans sırasında DTF sistemini canlı olarak takip edebiliyoruz...
[IMG]http://img594.imageshack.us/img594/3853/23185475.png[/IMG]
-
[QUOTE=halojen;282381]
vob 63binlerdeyken teminat 700 liraya çıktı... ve birkaç hafta sonra vob 70bin üstündeydi...
[/QUOTE]
ve şimdi bu psikolojiyi kullanarak mal basıyorlar.... teminat 800 lira.... herkes gözünü yukarı dikti.... aşağı bakan yok...
:)
-
[quote=halojen;282383]ve şimdi bu psikolojiyi kullanarak mal basıyorlar.... teminat 800 lira.... herkes gözünü yukarı dikti.... aşağı bakan yok...
:)[/quote]
ben bakıyorum aşağı halojen,üüü:D:D
bir de DTF bakıyo,:dü::yü:
:..:
-
[QUOTE=saraylı;282384]ben bakıyorum aşağı halojen,üüü:D:D
bir de DTF bakıyo,:dü::yü:
:..:[/QUOTE]
abi kaldıraç düşecek ben ona yanıyorum, layıkıyla soyamayacaz bunları... :D
gıcıklığına düşürmezler de şimdi teminatı...
-
[quote=halojen;282385]abi kaldıraç düşecek ben ona yanıyorum, layıkıyla soyamayacaz bunları... :D
gıcıklığına düşürmezler de şimdi teminatı...[/quote]
evet yaa,
teminatı gerçekten geç düşürüyorlar,
26.400 de dip yaparken geçen sefer de tem=400 idi galiba,300 bile yapmadılar...
bizim için kötü olabilir ama,
bu işi pek bilmeyenler için biraz iyi oluyor,hiç değilse 10 kal ile değil de 7-8 ile falan poz alıyorlar,batmaları zorlaşır...:)))
-
[QUOTE=saraylı;282387]evet yaa,
teminatı gerçekten geç düşürüyorlar,
26.400 de dip yaparken geçen sefer de tem=400 idi galiba,300 bile yapmadılar...
bizim için kötü olabilir ama,
bu işi pek bilmeyenler için biraz iyi oluyor,hiç değilse 10 kal ile değil de 7-8 ile falan poz alıyorlar,batmaları zorlaşır...:)))[/QUOTE]
evet abi bi ara 1/5 filandı 2008'de... kitapta 1/10 yazıyor halbuki... kurallar işlemiyor ki...
bilmeyen girmesin vob'a üstadım,spot diye birşey var.... onlar yüzünden biz kazancımızdan mı olalım... :D
dimi....lelele
-
[quote=halojen;282388]evet abi bi ara 1/5 filandı 2008'de... kitapta 1/10 yazıyor halbuki... kurallar işlemiyor ki...
bilmeyen girmesin vob'a üstadım,spot diye birşey var.... onlar yüzünden biz kazancımızdan mı olalım... :D
dimi....lelele[/quote]
evet bilmeyen girmesin,
çok tehlikeli bişi,:::
okuyup edip, öğrenip girsinler,;)
-
rsi da uyumsuzluğu görünce 750 stoplu shortu basmıştım perşembe günü..Hareketli ortalama olarak aşagı kesince rahattım aslında ama cuma kapanışta 100 lük ortalamanın üstünde kapatmış ..Normalde pozisyonu kapatmam gerekirken yine kapatamadım..
Nedense grafiklerde ölçek sorunu yaşıyorum.. Şöyle ki beşliklerde sat verdi ama sonra tekrar ala döndü..Ancak 60 lıklar hala sat pozisyonunda..Hangi ölçekte devam etmeliyim bilemiyorum..:):)
:dü::dü:
[IMG]http://i1008.hizliresim.com/2010/8/22/2502.jpg[/IMG]
-
[quote=Jean_Luc_Godard;282400]rsi da uyumsuzluğu görünce 750 stoplu shortu basmıştım perşembe günü..Hareketli ortalama olarak aşagı kesince rahattım aslında ama cuma kapanışta 100 lük ortalamanın üstünde kapatmış ..Normalde pozisyonu kapatmam gerekirken yine kapatamadım..
Nedense grafiklerde ölçek sorunu yaşıyorum.. Şöyle ki beşliklerde sat verdi ama sonra tekrar ala döndü..Ancak 60 lıklar hala sat pozisyonunda..Hangi ölçekte devam etmeliyim bilemiyorum..:):)
:dü::dü:
[/quote]
Trading dans gibidir,belli bir tempo tutturmalısınız,eğer tempoyu bir arttırıp bi azaltırsanız,sonra Jean Seberg'in ayağına basarsınız...:D..sonra da Godard'ı mahveden kadın diyorsunuz,kimbilir kadıncağızın ne haklı gerekçeleri vardı??:..:
5' lıklar şöyle ,20' lıklar böle falan derken,bi bakarsınız yarısı alda ,yarısı satta...
Ritmi hep aynı tutmak için tek time frame de devam edin...
İyi bir daytrade sisteminiz varsa;en düşük tempo daytrade 5' lıktır...Bu iş trendleri bulma işlemi,şu halde DTF 'ye bakın...:)))
-
Saraylı Hocam benim Ms te şöyle bir indic. var özdenil arkadaşımızın bahsttiği ile aynımıdır bilmiyorum aynı ise bunu gün içinde ne şekilde kullanabiliriz
MARKET PROFİLE :
d:=Input("Bars to Include",1,9999,500);
n:=Input("Scaling Factor",1,99,5);
k:=Input("Plot Frame?",0,1,1);
y:=Cum(1);f:=LastValue(y);z:=f-1=y;
d:=LastValue(If(d>=f,f-1,d));a:=(f-d<y)*(y>1);
g:=a*V;b:=LastValue(Cum(g));
q:=LastValue(HighestSince(1,a=0,C));
r:=LastValue(LowestSince(1,a=0,C));
i:=(q-r)/25;u:=r+i*.5;m:=n*d/b;
x:=LastValue(Cum((C<(r+i))*g));ValueWhen(1,f-x*m<y,u);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i))*(C<(r+i*2))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*2))*(C<(r+i*3))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*2);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*3))*(C<(r+i*4))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*3);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*4))*(C<(r+i*5))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*4);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*5))*(C<(r+i*6))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*5);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*6))*(C<(r+i*7))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*6);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*7))*(C<(r+i*8))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*7);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*8))*(C<(r+i*9))*g));ValueWhen(1,f- x*m<y,u+i*8);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*9))*(C<(r+i*10))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*9);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*10))*(C<(r+i*11))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*10);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*11))*(C<(r+i*12))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*11);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*12))*(C<(r+i*13))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*12);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*13))*(C<(r+i*14))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*13);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*14))*(C<(r+i*15))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*14);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*15))*(C<(r+i*16))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*15);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*16))*(C<(r+i*17))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*16);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*17))*(C<(r+i*18))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*17);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*18))*(C<(r+i*19))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*18);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*19))*(C<(r+i*20))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*19);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*20))*(C<(r+i*21))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*20);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*21))*(C<(r+i*22))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*21);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*22))*(C<(r+i*23))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*22);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*23))*(C<(r+i*24))*g));
ValueWhen(1,f-x*m<y,u+i*23);
x:=LastValue(Cum((C>=(r+i*24))*(C<(r+i*25))*g));
ValueWhen(1,f-Int(x*m)=y,u+i*24);
x:=(f-d=y)*k;ValueWhen(1,x,q);ValueWhen(1,Alert(x,2),If(x,q,r));
{end}
-
olabilir ares,
ama değerleri nasıl seçilecek ,anlamıyorum?:)
-
[quote=saraylı;282405]olabilir ares,
ama değerleri nasıl seçilecek ,anlamıyorum?:)[/quote]
Değeri gün başlancında 1 yapıp her 30 dk lık bar bittiğinde değeri bir birim arrtırsak özdenil arkadaşımızın excel de verdiği tabloyu görsel olarak ms te elde etmezmiyiz bu dediğim bars to clude için geçerli öteki değerleri bilemiyorum ..
-
[quote=saraylı;280389]Daytrade yaparken de geçerli olan trading ilkeleri...:)))
[B]-Piyasa yukarı giderken alın ve aşağı giderken satın.(giriş)[/B]
[B]-Kontrat sayınızı Para Yönetimi'ne göre ayarlayın.Gelişigüzel büyüklükte pozisyon açmayın.(para yönetimi)[/B]
[B]-Karla (çıkış)ya da zararla (stoploss=risk kontrolü)ne zaman çıkacağınızı bilin.[/B]
[B]-Trend yapan piyasaları seçin.Yatay hareket varsa bunu tespit edip ya hiç trade etmeyin ,ya da düşük kontratla trade edin.(para yönetimi+risk kontrolü)[/B][/quote]
[quote=saraylı;282358][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B]Şimdi geriye doğru baktığımızda;:rolleyes:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B]geldiğimiz nokta itibarıyla,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B]bu topiğin imkan ve kaabiliyetleri için konuşursam:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B]-Başta; çok değerli yorum yeteneği yüksek arkadaşlarımız var,onlar kendilerini bilirler!!(bu lafa bitiyorum...:::)...Ayrıca piyasa okumasıyla çok güzel trade eden arkadaşlar var,bu iki grup arkadaş bu topiğe ,büyük katkı yapmaktalar....brv[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B]-vadeli piyasanın uv li ve ov li dalga hedefleri hakkında ew ile öngörüler yapabilmekteyiz,bunlar sonradan doğru ya da yanlış çıkabilmekte...:p...ama bize ov li bir vizyon vermekte...:eek:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B]-ETR ve STR gibi sistemlerle daytrade ederken ,piyasa giriş ve çıkış noktaları belli olmaktadır...:yü::dü:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B]-SRB ve ORB-S gibi sistemlerle piyasa açılışından hemen sonra yukarı ve aşağı kırılma noktalarını önceden biliyoruz...[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B]-Destek ve direnç hesapları için değişik yöntemler kullanıp,bunları ertesi gün için önceden bilebiliyoruz...:)[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B]-Keza günlük pivotu, anlık olarak bilebiliyoruz...;)[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid][B]-Yeni geliştirilen DTF sistemi ile ; 5' lık vadeli grafiğinde, piyasanın trend yaptığı ve yatay hareket yaptığı bölümleri bulabiliyoruz...Bu çok önemli bir gelişmedir...+.Vee bunu MS ya da Matriks 'te mekanik hale getirmiş te durumdayız...DTF sistemini daytrade ederken STR ve ETR gibi başka bir sisteminiz varsa ,onun yanında bir trend avcısı olarak ta kullanabilirsiniz....:)[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#9932cc]Daha iyi olmamız gereken konular, hep olacaktır...[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#9932cc]Açıkça konuşursam ,geldiğimiz noktayı beğendiğimi söylemem gerekiyor....lelele.brv.brv.brv.lelele[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
T..CT..CT..CT..CT..C[/quote]
Daytrade için sistematik analize dayalı bir strateji geliştirmek için geldiğimiz bu noktada;
daha önceden belirtmiş olduğumuz Trading İlkeleri'ni ne kadar ,tatmin edici bir şekilde karşılayabildiğimizi görmek için;
yukardaki iki yazıyı karşılaştıracağız ya da birleştireceğiz...::)))
bence ilk olak 4. trading ilkesini yazalım; çünkü trend yoksa bu piyasaya hiç giriş yapmamakta büyük yarar var,yatay harekette bişi kaçmadığı gibi bir de çarpılıyoruz...üüüsonra 2,sonra 1 ve sonra 3 olmalı sıra bence...Zamanında bunu niye böyle sırasız yazmışım ,anlamadım yaa...:D:..:...neyse...;)
[B]1.)Trend yapan piyasaları seçin.Yatay hareket varsa bunu tespit edip ya hiç trade etmeyin ,ya da düşük kontratla trade edin.(para yönetimi+risk kontrolü)[/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#9932cc][COLOR=darkorchid]1.)[/COLOR]Yeni geliştirilen DTF sistemi ile ; 5' lık vadeli grafiğinde, piyasanın trend yaptığı ve yatay hareket yaptığı bölümleri bulabiliyoruz...Bu çok önemli bir gelişmedir...+.Vee bunu MS ya da Matriks 'te mekanik hale getirmiş te durumdayız...DTF sistemini ,daytrade ederken STR ve ETR gibi başka bir sisteminiz varsa ,onun yanında bir trend avcısı olarak ta kullanabilirsiniz....[/COLOR][/FONT]:)[/B]
[B]2.)Kontrat sayınızı Para Yönetimi'ne göre ayarlayın.Gelişigüzel büyüklükte pozisyon açmayın.(para yönetimi)[/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#9932cc]2.) Bu konu trader' a bırakılmıştır...[/COLOR][/FONT][/B]
[B]3.)Piyasa yukarı giderken alın ve aşağı giderken satın.(giriş)[/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#9932cc]3.)ETR ve STR gibi sistemlerle daytrade ederken ,piyasa giriş ve çıkış noktaları belli olmaktadır...[/COLOR][/FONT][/B]:yü::dü:
[B]4.)Karla (çıkış)ya da zararla (stoploss=risk kontrolü)ne zaman çıkacağınızı bilin.[/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#9932cc]4.) Girişten hemen sonra ; yine trader tercihine bağlı olarak, 200-350 puanlık bir stoploss kullanabilirsiniz.Bu SL ; karla çıkış yapamadığınız zaman sizin bir trade 'de en fazla %3-%5 kaybetmenizi sağlar.[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#9932cc]Kar ile çıkış için ise destek-direnç ve pivotu bildiğimizden dolayı;bunların gösterdiği bölgede ; ETR,STR ya da kendi daytrade sisteminizin bir çıkış sinyali geldiği anda, çıkın ve karınızı cebinize koyun...:)[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Görüldüğü gibi bu 4 maddelik Trading ilkeleri'ni; şu an geldiğimiz noktada tamamen uyguluyoruz...:)))[/COLOR][/FONT][/B]
-
Saraylı hocam sizi hiç tehdit etmiyorlarmı Allah korusun ama bu verdiğiniz bilgiler bazı piyasa oyuncularının kovanına çomak sokmaya benziyor dikkatli olamızda fayda var diye düşünüyorum.Biz ky leri düşünmenizi anlıyorum daha önce açıklamıştınız ancak Py ler için bu yaptıklarınız hiçde hoşlarına gitmeyecektir.Her şey için tekrar tekrar teşekkürler,
Saygılarımla,
-
Sayın saraylı dtf için takip edeceğimiz göstergelerin oldugu mesajı arıyorum ... Ayrıntılı olarak açıkladıgınız bir mesajınız vardı ama bulamadım..
Birde ben ETR ve STR kardeşleri bilmiyorum.Nasıl takip etmek gerekli uygun oldugunuzda yardımcı olursanız sevinirim..:)+.
Seberg'in intikamını alacagım fbi ve cia dan ...:cool::cool:Pala içimdeki sanatçı kişiliği öldüremeyecek....heyk.heyk
-
[QUOTE=a.kaya;282426]Saraylı hocam sizi hiç tehdit etmiyorlarmı Allah korusun ama bu verdiğiniz bilgiler bazı piyasa oyuncularının kovanına çomak sokmaya benziyor dikkatli olamızda fayda var diye düşünüyorum.[/QUOTE]
[QUOTE=Jean_Luc_Godard;282427]Seberg'in intikamını alacagım fbi ve cia dan ...:cool::cool:Pala içimdeki sanatçı kişiliği öldüremeyecek....heyk.heyk[/QUOTE]
Seberg'in peşine takılan fbi ve cia ajanları şimdi de saraylı hocamızın peşindeymiş.. hatta duyumlarıma göre ajanlardan biri de Godard imiş galiba..:eek::eek::..::..:
-
[quote=a.kaya;282426]Saraylı hocam sizi hiç tehdit etmiyorlarmı Allah korusun ama bu verdiğiniz bilgiler bazı piyasa oyuncularının kovanına çomak sokmaya benziyor dikkatli olamızda fayda var diye düşünüyorum.Biz ky leri düşünmenizi anlıyorum daha önce açıklamıştınız ancak Py ler için bu yaptıklarınız hiçde hoşlarına gitmeyecektir.Her şey için tekrar tekrar teşekkürler,
Saygılarımla,[/quote]
Rica ederim kaya,:)
Şimdiye kadar , sadece VOB yüzünden değil ; herhangi bir sebepten dolayı ,tehdit almadım...:)))
Kendi piyasa algılamam ve anlayışım ,herkesinkinden biraz farklı olabilir...:)
Daha büyük sermaye ile işlem yapanları kastediyorsanız,onlar da bizler gibi bu konuda bilgi ve kalitelerini arttırmak zorundalar...Daha önce de dedim,bazı kişilerin ya da kurumların daha büyük parayla işlem yapması ,onların piyasa yapıcısı olduğunu göstermez...:)))
Bir de yapı olarak ; aşırı risk alabilirim, haklıysam hiçbir şeyden korkmam,ama haksız olmaktan korkarım sadece...:o..Doğru bildiğimi de söylerim...
Hayatın ; iyi ya da kötü yaşanmak için bize verilmiş bir imkan ya da süre olduğunu düşünmüyorum;
keza bu sürede zevk ve refah içinde yaşamak ta ,benim için ulaşılması gereken bir hedef değil,
hele uzun yaşamak hiç bana göre değil,
iyilikler yapıp sevap kazanmak ta bana göre değil, kötülük zaten yapamam,yapımda yok,
hani işler aksi gidince sağlık olsun falan derler ya,çok önemlidir çok insana göre,sağlık ya da hastalık olması da beni pek ilgilendirmez...
Şunu söylemek istiyorum ; tehdit edilmek için kaybedeceğiniz bişiler olmalı;ben ise kendimi birşeye sahip olabilen ya da onu kaybedebilen bir varlık olarak ,algılamıyorum...
Belki de ; bir varlık olarak algılamıyorum...:::
-
[quote=Jean_Luc_Godard;282427]Sayın saraylı dtf için takip edeceğimiz göstergelerin oldugu mesajı arıyorum ... Ayrıntılı olarak açıkladıgınız bir mesajınız vardı ama bulamadım..
Birde ben ETR ve STR kardeşleri bilmiyorum.Nasıl takip etmek gerekli uygun oldugunuzda yardımcı olursanız sevinirim..:)+.
Seberg'in intikamını alacagım fbi ve cia dan ...:cool::cool:Pala içimdeki sanatçı kişiliği öldüremeyecek....heyk.heyk[/quote]
Formüller topiğine bakın,orası kısa bir topiktir,bütün sorularınıza cevap bulacaksınız...:)
-
[QUOTE=saraylı;282429]Hayatın ; iyi ya da kötü yaşanmak için bize verilmiş bir imkan ya da süre olduğunu düşünmüyorum;
keza bu sürede zevk ve refah içinde yaşamak ta ,benim için ulaşılması gereken bir hedef değil,
hele uzun yaşamak hiç bana göre değil,
iyilikler yapıp sevap kazanmak ta bana göre değil, kötülük zaten yapamam,yapımda yok,
hani işler aksi gidince sağlık olsun falan derler ya,çok önemlidir çok insana göre,sağlık ya da hastalık olması da beni pek ilgilendirmez...
Şunu söylemek istiyorum ; tehdit edilmek için kaybedeceğiniz bişiler olmalı;ben ise kendimi birşeye sahip olabilen ya da onu kaybedebilen bir varlık olarak ,algılamıyorum...
Belki de ; bir varlık olarak algılamıyorum...:::[/QUOTE]
Hocam,
metafizik, ontoloji adına baya bi kaynak çıkar bu cümlelerden..:))):)))
''varlık bir tek şeydir, varolan ise o varlığın içindeki birçok şeydir'' diyerek klişeleşmiş bir cümle kurayım..:p
-
[QUOTE=a.kaya;282426]Saraylı hocam sizi hiç tehdit etmiyorlarmı Allah korusun ama bu verdiğiniz bilgiler bazı piyasa oyuncularının kovanına çomak sokmaya benziyor dikkatli olamızda fayda var diye düşünüyorum.Biz ky leri düşünmenizi anlıyorum daha önce açıklamıştınız ancak Py ler için bu yaptıklarınız hiçde hoşlarına gitmeyecektir.Her şey için tekrar tekrar teşekkürler,
Saygılarımla,[/QUOTE]
[QUOTE=jerfin;282428]Seberg'in peşine takılan fbi ve cia ajanları şimdi de saraylı hocamızın peşindeymiş.. hatta duyumlarıma göre ajanlardan biri de Godard imiş galiba..:eek::eek::..::..:[/QUOTE]
Ben masumum...:)
Piyasa oyuncuları da hata yapabilir bunu unutmayın büyük kurumlar bizim adlandırdıgımız tarzda yek vücut bir pala değil..:)
O kurumların içinde çalışan binlerce küçük palacık var..Bu kurumların en büyük düşmanları yine kendi çalışanlarıdır bence..
Bankacılıkta ünlü bir laf vardır..''Güven en büyük risktir..'' Yani likitide ,faiz,kur riski falan sonra gelir...lelele
Örnek olarak sosyete generalde çalışan bir trader 5 milyar euroluk zararı ve ardından gelen satış dalgası avrupa tarihinin en büyük ikinci yolsuzluk olayı..Adam 50 milyar euroluk pozisyon riskine giriyor ve kimse farketmiyor inanılmaz bir cesaret..:rolleyes:
Sistemde açık varsa suç girende değil kapıyı açık bırakandadır..Banka risk yönetimi olsaydı bu satışı yapabilirlermiyidi peki ..? Çok zor..Bizim sistemlerimiz onlarınkinden daha güçlü olmak zorunda...boks..brv
Saraylı hoca bize kırk haramilerin kapısını açıyor 'açıl susam açıl '' diyerek..İçeride ise çil çil altından daha büyük bir hazine var... ''Bilgi..'' Ve ben bilgiyi her zaman takip ederim , saygı duyarım...
Bende teşekkür ederim sayın saraylıya...+.+.
:yü:
-
[quote=jerfin;282431]Hocam,
metafizik, ontoloji adına baya bi kaynak çıkar bu cümlelerden..:))):)))
''varlık bir tek şeydir, varolan ise o varlığın içindeki birçok şeydir'' diyerek klişeleşmiş bir cümle kurayım..:p[/quote]
Şeyin çoğulu eşya ' dır ,yani şeyler demek...
Varlık ile "tek olan " kastediliyorsa, O asla şey olamaz,çünkü değildir...
Varolan ile "tek olan" ın içindeki "şeyler" yani eşya , kastediliyorsa,onlar ,sayılabilir şeylerdir...
Tek olan ise ,asla sayılamaz...
-
iyi geceler arkadaşlar.
yarın çok kritik bir gün olacak galiba.
shortlarımın iş yapacağını düşünmüyorum açıkçası.
ilk fırsatta flat olup beklemek en mantıklısı gibi.
sabah ola hayrola.
-
[QUOTE=Jean_Luc_Godard;282432]Saraylı hoca bize kırk haramilerin kapısını açıyor 'açıl susam açıl '' diyerek..İçeride ise çil çil altından daha büyük bir hazine var... ''Bilgi..'' Ve ben bilgiyi her zaman takip ederim , saygı duyarım...
Bende teşekkür ederim sayın saraylıya...+.+.
:yü:[/QUOTE]
işte bu yüzden, büyük oyuncular için yani bizim tabirimizle ''pala'' için, piyasa riski, faiz, kur riski v.s... risklerinden daha büyük bir risk, [COLOR="Red"]''saralı riski'' [/COLOR]başladı.. ::::::ky yi donanımlı hale getiren bu riski nasıl etkisiz hale getiririz diye fellik fellik çareler arıyordur pala..:..::..:
-
[quote=jerfin;282435]işte bu yüzden, büyük oyuncular için yani bizim tabirimizle ''pala'' için, piyasa riski, faiz, kur riski v.s... risklerinden daha büyük bir risk, [COLOR=red]''saralı riski'' [/COLOR]başladı.. ::::::ky yi donanımlı hale getiren bu riski nasıl etkisiz hale getiririz diye fellik fellik çareler arıyordur pala..:..::..:[/quote]
çare olarak "saraylı'ya kazandıralım, tatile çıksın, KY yalnız kalsın" diye düşünmüşler:D
-
tatildeydim yeni döndüm yahu okuyayım dedim kaç yüz sayfa var uffffff.valla okurum bir ara ama şimdi zor yani.
herkese hayırlı işler bol kazançlar yeni haftada......
-
Bu Foruma en son 2008 yılı ağustos aylarında girmişim. O tarihten beri pek zaman ayıramamıştım ama 1-2 gündür inceleme fırsatı buldum ve çok kaliteli ve seviyeli duruşunu sürdürdüğünü gördüm. Forumlara girmeyi, hep görüp yaşadığım karşılıklı atışmalar, kasıtlı iftiralar, kıskançlık krizleri veya durduk yere yazılan hakaretler sebebi ile bırakmıştım. İnsanlar sosyal paylaşım ortamlarına 2 amaç ile girer, 1.si kendinden daha bilgilerin tecrübelerinden istifade etmek veya hoşça vakit geçirmek. Bunların dışına çıkılması halinde forumlar çekilmez olmaktalar. Neyse her şeyden önce tüm forum sakinlerinin [B]mubarek Ramazanlarını kutlar[/B], tüm amellerinin ve dualarının kabul olmasını temenni ederim.
Ayrıca bol bereketli kazançlar dilerim..
-
[B]Tesadüfe bakın ki en son mesajım 2008 Ramazanındaymış[/B].. Şöyle bir okudumda aynen katılıyorum bu yazdıklarıma. Değişen hiçbirşey olmamış hayatımda. Hatta perçinlenmiş bile denilebilir.
[quote=qazz**;35078]Uzun süredir sadece okuyucu idim ama bugün terste yakalanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun demek ve Mubarek Ramazanlarınızı kutlamak istedim.
Çok şükürki kaya gibi sistemim varda bende zarar edenler kervanına katılmadım.Yoksa bu havada bende kesin dibi boylardım.Yatay olur mızmızlanırız,trend olur mızmızlanırız bu nasıl iştir çözmüş değilim.Bence Bir yöne sürekli gittiği sürece kar ediyor olmamız gerekiyor.
Edilemiyorsa burada bir uygulama problemi var demektir.
Ya kullanılan sistem yanlıştır,
ya pozisyonları açarken seçilen risk capital aşırı yanlıştır,
ya sabırsızlık vardır,
ya kanaatsizlik vardır,
ya işlemlerde disiplin söz konusu değildir,
ya inatçılık ediliyor stoplara kıyılamıyordur ve hatta terste yakalandıkça döner döner deyip ters yönde ağırlık ortalamamı düzelteyim diye ek pozisyonlar açılıyordur,
ya kulaktan dolma veya onun bunun ağzı ile işlemler yapılıyordur.
Bu yazdıklarım zamanında herbiri hiç eksiksiz bende de vardı ve çok ama çok aşırı zararlar etmiştim.
Şu durumda ise VOB ister yataya girsin,ister dikeye girsin,ister trend olsun ister olmasın her halukarda zararlar küçük ama karlar büyük oluyor.Eğer VOB olmasaydı şuan Ülkede kazanılacak tek bir yer olmayacaktı.
Öyleyse edilen zararlarda hatayı kendimizde aramalıyız.VOB'ta değil.Bu yazdıklarımın her biri tek başına VOB ta yeterince ölümcül olmakta.
Bu forumların pekçoğunun ortak noktası genelde forum genelinde zarar sözkonusu ise kar edenlere karşı tavır almak oluyor.Burada böyle birşeye pek rastlamadığım ve ciddi duruşu ile beğendiğim bir yer olduğundan yazmak istedim.
Ben neredeyse borsadanda vobtanda okadar anlamam.Kendi çapımda sağa sola bakarak destek dirençler çizerim falan filan.Fakat işlem adetlerim son 3 aydır gün içleri 50 kontratı ve akşam açık pozisyonda geceye gireceksemde 10 kontratı geçmem.Bu adetlerde edilen kar oranları bir insanı gayet tatmin edecek düzeyde olmakta zaten.İstesem 100-300 kontratlarlada girerim ama zamanında çok yaptığım hatalardandı buda.O yüzden kanaat herzaman istikrarlı büyümeyi yanında getiriyor.
Fakat çok şükürki kullandığım sistemimden gayet memnunum.Aynı bir makina gibi işlemler yaparım.O nederse onun dışına çıkmam,tereddüt etmem.Hele hele yorumları beklentileri filan hiiç okumam.Ha makina ha ben.
Fakat bu seviyeye gelebilmek için büyük bedeller ödedim.Bunlar yazmakla anlaşılamıyor.Kişinin mutlaka yaşaması gerekiyor.Bir nüsübet, bin nasihat boşa dememişler.
Bu şekilde yaptığım işlemler[B] 01Eylülden 17 Eylüle[/B] kadar [B]45 [/B]tane filan oldu.
Bunlardan karlı olanlarının toplamında [B]13.375[/B] puan alabildim
Bunlardan zararlı olanlarının toplamında [B]5.000[/B] puan zarar yazdım ve
Bugüne [B]NET:+8.300 puanım oluşmuş[/B].GAP ile edilen zararlar dahil.
Ben birde bu ay az kazandık bile diyebiliyorum.Hele son 1-2 ay ile kıyaslarsam.Neticede Bugünlerimize şükür edelim.
Kendi adıma şunu söyleyebiliyorum ki:
Eğer zarar etseydim dahi ettiğim zarara değilde daha çok kullandığım sistemin hatalı olmasına üzülürdüm.Bazen ben sistem LONG diye bağırırken, aksine SHORTta kalırdımda bir dünya zarar ederdim.Ama bu ettiğimin kendi hatamdan olmasından ötürü zerre üzülmezdim.Çünkü edilen zararlar eğer sistem iyi ise mutlaka geri alınır.Yok sistem kötü ise ozaman neyle geri alacakmışım ben ona yanardım.
Bunu şu cümlemle bağlamak istiyorum,
Önemli olan tek şey Sağlıktır.Gerisi herzaman gelir.Can çıkmadıkça rızk kesilmezmiş.VOB denen şeyde bukadar kaybediliyorsa bir okadarda kazanılabiliyor demektir.Fırsatlar ise asla bitmez.O fırsatların herzaman içinde olabilmek için ise her karlı işlemin sonunda şöyle deniyor olunmalıdır; "Tüüüüh, keşke 10 kontrat yerine 100 kontrat açsaymışım" işte bunu soldan soldan Şeytan bize üfler.Şeytanını yenen herşeyi yener.
Kalın sağlıcakla[/quote]
Bir diğer yazımda şu linkte [URL]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=35794#post35794[/URL] ve ne enteresandır ki halen Ülkemizdeki piyasa izleme ekranı sağlayıcılarında 1 adım ilerleme olmadı. Aksine gerilemiş bile sayılırlar.
Ancak bu durumda ilerlemeyi kendi yöntemlerim ile ben çözeli yıl olacak. Artık PC başında değilim ve iphone üzerinden her daim evimdeki Bilgisayarım'ın ekranına ulaşabiliyorum. Dünyanın en rahat trade yöntemi .. Herkese tavsiye ederim....
-
[QUOTE=saraylı;282433]Şeyin çoğulu eşya ' dır ,yani şeyler demek...
Varlık ile "tek olan " kastediliyorsa, O asla şey olamaz,çünkü değildir...
Varolan ile "tek olan" ın içindeki "şeyler" yani eşya , kastediliyorsa,onlar ,sayılabilir şeylerdir...
Tek olan ise ,asla sayılamaz...[/QUOTE]
Hocam,
varlık, varolan en son bir şey olarak görülüyorsa(varlık maddesel olan yada maddesel olmayan birçok şeyden yada varolandan meydana geliyorsa) ve varlığı bazımız reel manada, bazımız ise düşünsel boyutta algılıyorsa ve varlığı ben nesnelere yüklerken, sen kavramlara yükleyebiliyorsan....ya da tam tersi... ne tek olan bellidir ne de sayılabilen..:))):))):::
-
[quote=halojen;282381]vob açıldıktan sonra, özellikle 2005 sonrasında insider trading had safhaya ulaştı...
nisan 2007 e-muhtırası, 2007 genel seçimleri, akp kapatma davası, tutuklamalar, aym kararları vs.
piyasa bunların hepsini doğru teşhis etmiştir... tesadüf olduğunu zannetmiyorum..
1990'lı yıllara oranla şimdi piyasada dönen para kat be kat fazla... o dönemle kıyas yapmak pek mantıklı gelmiyor... kaldı ki artık vob var... tamamen spota yön veren bir türev piyasa..
bilemiyorum, ya şimdi insider şartları daha kolay, bilgiye daha rahat ulaşıyorlar..
piyasanın laçkalaşması da buna sebep olabilir... önemli tepelerde vob veri akışının kesilmesi .... keyfi teminat uygulamaları... vs....
bunları yaşadık... 30 temmuz'da yayını kestiler, işlem olmasına rağmen... ve oralar tepeydi... hala geçilemedi 1 aydır...
böyle bir ortamda neye güvenelim...yada.. nasıl ikna olmayayım insider'a[/quote]
son zamanlarda biliyor demiştim zaten (ki masum bir ifade oluyor)
piyasanın olayları bilmesi bakımından yazılmış bir açıklamaydı (normal bir piyasanın)
vobdan sonra piyasanın olayları bilmesinden çok ekonomi ve siyasi alandaki figürlerin olaylara müdahale ettiğini düşünüyorum
benim için en önemli kanıtı 2008 kapatma davasının gerekçeli kararının onca ağırlığına rağmen 6 ya 5 oyla kapatılmamasındaki 6. oydur
bu açıdan her ne kadar evet lehine yoğun bir propaganda olsa da normal şartlarda(düzgün bir oylama süreci) bireylerin vereceği toplu kararı hiç bir zaman net olarak bırakın piyasayı vobu manüple edenlerin bile bilemeyeceğini düşünüyorum
2011 mi olur ya da daha sonra mı gerçekleşir iktidarın değişecegi seçim arifesi ve seçim sonucu bunu gösterecektir
diğer manüplasyon konuları imf masalının 10 kere servis edilmesiyle yeterince açıklanıyor
üstelik son hamlede başbakan desteği bile sağlanıyor daha ne olsun
-
asıl anlatmak istediğim halojen in de belirttiği gibi insider olgusu ve bunun da ötesinde olaylara hukuk/yasa/kural dışı müdahil olunurken bunun ''piyasa bilir'' mantığı çerçevesinde açıklanmasıydı
bu durumun ''piyasa bilir'' in ötesinde olduğunu açıklamalıyız ki insanlar hangi şartlarda işlem yaptıklarını kavrasınlar ve bu gayri meşru durumlara bir sorgulama ve tepki oluşsun