-
[URL="http://img15.imageshack.us/my.php?image=screenhunter1rig.jpg]"][URL=http://img15.imageshack.us/my.php?image=screenhunter1rig.jpg][/URL][IMG]http://img15.imageshack.us/img15/2822/screenhunter1rig.jpg[/IMG][/URL]
Ana trend çizgimiz barın altına gelene kadar çıkış devam edecektir.;)
-
üleyn tamı tamına sinyala uyarken işim cıktı normalden az 3/1 uzun kalabildim :(
-
ne zaman yangından mal kaçırır gibi saldırıyorlarsa hiç düşünmeden sorgulamadan bende saldırırım:) bugün de öyle oldu
büyük bir ihtimalle tarihi birgün olabilir
-
Umarım aramızdan birileri kazanmıştır :)
SUPER LOTO CEKILISI YAPILDI (2)
-SUPER LOTO CEKILISI YAPILDI (2)
-6 BILEN 2 KISI 24 MILYON 908 BIN 903'ER TL KAZANDI
ANKARA (A.A) - 12.03.2009 - MILLI PIYANGO IDARESI GENEL MUDURLUGUNCE
DUZENLENEN SUPER LOTO 6/54 OYUNUNUN BU HAFTAKI CEKILISINDE DE 6 BILEN 2 KISI, 24
MILYON 908 BIN 903 TL 85'ER KR KAZANDI.
MILLI PIYANGO IDARESI GENEL MUDURLUGUNDEN YAPILAN ACIKLAMAYA GORE, 6
BILENLER KUPONLARINI BURSA-NILUFER VE ISTANBUL-BEYLIKDUZU'NDEKI BAYILERE
YATIRDI.
5 BILEN 548 KISI 7 BIN 434 TL 65'ER KR, 4 BILEN 35 BIN 286 KISI 124 TL
40'AR KR, 3 BILEN 847 BIN 496 KISI DE 8 TL 50'SER KR IKRAMIYE ALACAK.
BU HAFTAKI CEKILISTE, 65 MILYON 485 BIN 290 TL 38 KR IKRAMIYE
DAGITILDI.
HASILATTAN TURKIYE'NIN TANITIMI, COCUK ESIRGEME KURUMU, OLIMPIYAT
OYUNLARI, SAVUNMA SANAYII ILE YUKSEK OGRENIM KREDI VE YURTLAR KURUMUNA 18 MILYON
801 BIN 9 TL 72 KR, KDV OLARAK 12 MILYON 402 BIN 993 TL 66 KR, SANS OYUNLARI
VERGISI OLARAK DA 6 MILYON 963 BIN 336 TL 93 KR AKTARILACAK.
(BKN-MC)
21:37 12/03/09
--AA--
-
[B]USDTRY[/B]OpenHighLowCloseThu, Mar 12 2009, 19:26 GMT1.69661.6991.69261.6966Thu, Mar 12 2009, 19:12 GMT1.6941.69851.68951.6967Thu, Mar 12 2009, 18:59 GMT1.70191.70551.69411.6941dolar sarkmış dow çıldırdı hadi yarın hayırlısı
-
al benden de sana bir yazı Kayahan.
bak hocan ne yazmış, tvde izledin ama okumamaşsın.
Yaşar Erdinç
IMF ile Sürpriz Olabilir mi?
Thursday, 12 March 2009
12 Mart 2009
Skyturk'teki programa göstermiş olduğunuz yoğun ilgi için çok teşekkür ederim. İnanılmaz sayıda mail geldi ama soruların hepsini cevaplayamadık. Mailler hala bana da gelmeye devam ediyor. Fakat bu maillere birebir cevap vermem mümkün değil. Eğer hepsine cevap yazacak olursam, sadece bugünümü mail yazmakla geçirmem gerekiyor. Bu yüzden bu soruları kategorilere ayırıyorum ve gelecek programda cevaplamaya çalışacağım.
Dün dış piyasalar baktığımızda Dow Jones endeksi başladığı yerden kapandı sayılır. Şu an dow Jones için 6.750 seviylerine kadar gerileyip daha sonra yeniden yukarı dönüş yapması beklenebilir. Tekrar 6.750'nin altında bir kapanış olmadığı sürece, yeniden kabus dolu anları yaşamayız. Teknik olarak bir geri çekilme yapıp daha sonra 7000'i yukarı zorlaması durumunda 7.350-7.500 aralığına kadar önümüzdeki 3-5 hafta içindeki herhangi bir tarihte yükselişler de yaşanabilir. Fakat 6.750'Nin altında bir kapanış olacak olursa bu söyeldiklerimi yenilemem gerekecek.
Bu aşamada ABD'de hala finansal sistem sağlıklı çalışmıyor. Ekonominin kalbi olan finansal sistem görevini yerine getiremiyor. Özel şirketler borç bulmak için tahvil piyasasına geldiklerinde, çok yüksek faizler ödeyerek borç bulmak zorunda kalıyorlar. Dİğer taraftan, şirket hisselerininkalıcı bir şekilde yükselişe geçebilmesi için, finansal piyasaların kendine düşen görevi en iyi şekilde yapıyor olması gerekiyor. Yani firmalar istedikleri anda uygun faiz oranlarından borç bulabilmeliler ve bu borcun maliyeti de, kabul edilebilir sınırlarda olmalı.
ABD'de bu yılın Şubat ayında, geçen yılın Şubat ayına göre hacizli ev sayısında yüzde 30 artış olmuş. Dİğer taraftan bu sabah itibariyle, Asya borsalarında hızlı geri çekilmeler vardı. Çünkü Citigroup haberiyle yükselişe geçen Dow Jones'un aslında suni şekilde yükseltilip satış fırsatı için kullanıldığı belirtiliyor. Asya borsalarının gerilemesindeki diğer önemli sebep de Çin ve Japonya'dan gelen olumsuz ekonomik veriler olarak gösteriliyor.
DOLAR: Evet bu sabah itibariyle dışarıdaki görünümü özetleyecek olursak; önceki gün başlamış olan olumlu hava, yerini tekrar cevaplanamayan soruların yarattığı strese bırakmış durumda. DOlayısıyla bugün bizim piyasalar açıldığında bu havanın etkisini göreceğiz. Dolarda yeniden 1.7550'ye doğru bir hareket oluşabilir. Dün bir ara 1.7350 seviyelerine kadar gerileyen dolar, dünü 1.7419 seviyesinden kapatmıştı. Dolayısıyla yeniden 1.75'in üzerine yükseliş, ama geçtiğimiz üç beş gündeki volatilitenin olmadığı bir gün yaşayabiliriz. Bugün için doların 1.7860 seviyesinde önemli bir direnci var. Bu direncin yeniden aşılmasını beklemiyorum. Destek 1.7450, direnç ise 1.7850 olarak veilebilir. Yani çok ani ters veya olumlu bir haber gelemdikçe bugün için doların bu aralıkta kalmasını bekleyebiliriz.
BORSA: Bugün İMKB100 endeksinin 23 bin seviyelerine kadar gerileyerek bu seviyelerde destek aramasını bekleyebiliriz. Yani önceki günkü yükselişler sonrasında bir nebze geri çekilme, düzeltme yapma ve destek oluşturma çabalarının yer aldığı bir ortam oluşma olasılığı yüksek görünüyor.
IMF İLE İLİŞKİLER
Sayın Nazım Ekren'in son AMerika seyahati sonrasında yaptığı açıklamalarda adeta bir sürprizle karşılaşabileceğimiz izlenimi edindim. Bildiğim birşey yok ama Tam seçimin son haftasına girilirken aniden IMF ile anlaşma imzalamak üzereyiz gibi bir açıklama gelirse şaşırmayacağım. Çünkü Obama ile Türkiye ilişkilerinin, eski Bush-Türkiye dönemine göre çok daha sağlam bir yapıya kavuşturulması amacıyla, Hilary Clinton inanılmaz yoğun programının içine bir de TV programı sıkıştırdı. IMF'nin merkezi ABD hazinesidir ve sayın Ekren bence işi ABD ile bitirdi ve IMF bizi hiç zorlamadan önümüze 25 milyar dolar atarsa şaşırmayın. Seçime eğer 1.80 seviyelerinde dolar ile girilirse seçim sonuçlarını etkileme gücü oabilir. Bu nedenle AKP tam seçime yaklaşırken bu tür bombayı patlatabilir gibi geliyor bana. Bunları tamamıyla içgüdüsel olarak yazıyorum. Nasıl olsa bu anlaşma yapılmak zorunda. Seçimden sonra zaten yapılmak zorunda bulunan bir anlaşma varsa, neden seçim öncesinde "IMF ile sorunl olan noktalar giderildi" gibi bir açıklama yapılmasın ki; bir anda dolar 1.70'lerin de altına gerileyebilir ve acayip olumlu bir hava esebilir ve bu gazla seçim sonuçları da önemli boyutta etkilenebilir. Tabi ki hükümet zorlandıkları için bu tür bir anlaşmaya imza atıyor izlenimi vermek yerine, IMF'ye isteklerimizi kabul ettirdik havasını estirebilir. Aslında kabul ettirmiş de olabilirler, çünkü eğer Obama yönetimi, geçen hafta Türkiye'ye gelen ve "Türkiye dünyanın 21. yüzyıldaki süper güçlerinden biri olacak" diyen George Friedman'ı dikkate alıyorsa, ABD hazinesinin IMF'ye "25 milyar doları ver" demesi kafi olacaktır. DÜnya haritasını göznünüzün önüne getirirn ve Türkiye''nin üzeirne maviye boyayıp burayı bir deniz haline dönüştürün ve diğer ülkelere bakın. Acaba bu bölgede tek başına etki yaratabilecek ve sözünü dinletebilecek başka ülke var mı? Bence Friedman'In söylemini ciddiye almalıyız.
Evet bugünlük de bu kadar, paranız sağlığınızı bozmasın.
-
adam sabah yazmış bunu, he he.
-
[quote=VOBiX;96110]FX dedin de aklıma geldi benim demo hesap dün sıfırlanmış EUR/USD short vardı 2 milyonluk. .dng[/quote]
benim 20 dolar da buhar olmak üzere.. :) kalan 40 ıda çaktım 136.35 den...çıkarsa kalan 40 dolarıda çakıcam..artık kısmet:..::..:..gerçek para
-
bugun saglam çarpıldım sabah 800puan karla flatladık 500den sonra dışarı cıkıyordum 425den sattım görse görse 29000 max görür dedim çıktım full short gun içinde haberleri aldım hep döner döner dedim ve haala full kısa pozdayım 28425den politik konularda görüşümü belli etmiş olabilirim ama bu imf haberleri cidden artık çok onursuzca ve ahlaksızca oldu bukadarda hak yenmez piyasa kapansın oyle soyleyin bari yada bekle cuma aksamı söyle nebileyim ama seans sırasında yapma bunu ne longlara ne de shortlara avantaj saglamasın tamam ülke kazandı belki borsa topladı ucurumdan yuvarlanmadık vs ama bunu yaparken yatırımcınında düşünülmesi gerekti elbette başa ne geldiyse çekilir zararı neyse vericez ama bu şekilde zarar olunca sinir bozuluyor cok.
pozisyonuda kapatmadım dow 7180den döner bizde 30400 max goruruz diye yarın görücez bakalım neler olucak.
-
[quote=SEYYAH;94321]yetti gayrı...fazla naz aşık usandırır...sata sata bitiremediler..sabır taşı olsa çatlardı...bu namıssız benim kafamdaki limit noktalara geldi.6.500 dü 6.470 leri gördü.cuma sonlara doğru bi ölü kedi zıplaması yaptı.bakalım devamı gelecek mi?
satmaya devam ederlerse ben artık dow'a mowa bakmam üüü
imkb ye bakarım.taş gibi borsamız var hamdolsun :p
[URL="http://xs.to"][IMG]http://xs537.xs.to/xs537/09100/dji60dk060309604.png[/IMG][/URL][/quote]
cuma kapanıştan sonraki grafik yukarıda.dow hiç sektirmeden yukarıbeklediğim dönüşü yaptı.buraya kadar yaptığı hareket olağan.eğer senaryo böyle ilerliyorsa şimdi DÖNÜŞ zamanı...
yeni bir DİP veya eski dibe yaın yerlere düşmeli 5 nolu son düşüş dalgası için.yani yaklaşık 750 puanlık bir düşüş yapmalı.
ardından orta vadeli bir YÜKSELİŞ başlamalı.yuvarlak hesap 10.500 lere...
yükselişin bugün durduğu yerde pek bir manidar.ideal bir 4 nolu dalga geri alış seviyesi fibo 38,2...ve alçalan kanal direnci...
bakalım böyle mi? yoksam başka filmler mi dönüyor?
[URL="http://xs.to"][IMG]http://xs537.xs.to/xs537/09114/dji120309444.png[/IMG][/URL]
-
ımf masalı.!!!
gökten dolar yağıyo propagandası altında
çakacaklar dövize
sonra çaktırmadan ağalar
ufak ufak aşağıdan alacak milletin elinden malı
borsayı da çıkaracaklar
ordan da verecekler milletin eline
in çık
tulumba gibi
her durumda kazan
oyun bu.lelele
-
Bizim ülkede okunmaz ama tv de yada sinaması yaparsa yok satar.
Çok çok ilginç bir yazı
Bu arada Dow da 7170 ile kapattı