30300 short biraz bende fantazi yaptım.
Printable View
30300 short biraz bende fantazi yaptım.
[quote=bull market;96273]Bide şu var, aslında sermaye piyasaları özelliklede borsa diyim, bu ımf olayını anlaşma olursa ii olur diye algılatmaya çalışıyor, ımf anlaşması olduktan sonra aslında kredi derecendirme kuruluşları başta olmak üzere herkes risk primini değiştirecek, notunu izlemeye alacak falan falan, yani borcun ödenmesi oluyomu olmuyomu gibi olaylar netlik kazanana kadar risk dahada yüksek olacağından, global piyasalarda düşüş trendinde iken, risk primi yüksek olan piyasalar daha çok düşüecek, satılacak, e bu olmasın diye anlaşma yapılkmıyo ama gelde anlat, fakat bazı çevreler spekülasyon malzemesi yaptı bikere, yiyen yiyor hala ondan.
Bu anlamda bu garan ın bugünkü hali nice olur bööle yaaa, zor durum valla, kalkıştıkları hareketin kurtulur yanı varda, bakalım nasıl yapacaklar...saygılar...[/quote]
iyi de imf den para alınca bizim şirketler dısardan kredı alabılcek bi de ımf yı ısteyenler dusuk dolardan borc alıp ınım inim inleyenler.sen ben degıl tabi .patronlar.doların atesı dusucek kredı alcaz borc kapancak durumları yani..yoksa bızı yıne dusunen yok..dolar bollugu olunca dolar duscek halıyle de adamların borcu ıncek.ama ulke rısklerı dersen..imf den para alınca bu da ertelenir.bi kere kredibilite saglar bızım agalar.icerisi mumkun oldgunca sıkıstrılır kol kırılr yen içinde bırakılır..ama yıne söyluyorum..anlasma olmaması demın yazdım gıbı bı dusnceye dayanıyosa cok dogru hareket.
[QUOTE=bull market;96273]Bide şu var, aslında sermaye piyasaları özelliklede borsa diyim, bu ımf olayını anlaşma olursa ii olur diye algılatmaya çalışıyor, ımf anlaşması olduktan sonra aslında kredi derecendirme kuruluşları başta olmak üzere herkes risk primini değiştirecek, notunu izlemeye alacak falan falan, yani borcun ödenmesi oluyomu olmuyomu gibi olaylar netlik kazanana kadar risk dahada yüksek olacağından, global piyasalarda düşüş trendinde iken, risk primi yüksek olan piyasalar daha çok düşüecek, satılacak, e bu olmasın diye anlaşma yapılkmıyo ama gelde anlat, fakat bazı çevreler spekülasyon malzemesi yaptı bikere, yiyen yiyor hala ondan.
Bu anlamda bu garan ın bugünkü hali nice olur bööle yaaa, zor durum valla, kalkıştıkları hareketin kurtulur yanı varda, bakalım nasıl yapacaklar...saygılar...[/QUOTE]
İki başlısını kabul ederseniz TOBOsu var GARANın
[quote=SEYYAH;96258]ben olsam kesinlikle IMF ile anlaşmazdım.gelecek paranın hiçbir kıymeti yok.25/30 milyar USD ülkemize yetmez.dişimizin kovuğuna yetmez.
yetip yetmemeside değil mesele IMF ve dolayısı ile ABD bir şekilde bizi kafeste tutmaya çalışıyor.kuş kafesten kaçmaya niyetli gibi görününce şimdi tekrar yemlemeye başladılar.cart curt diyerek.neymiş şartları esnetmişler,esneteceklermiş.hayret borç isteyen biz gevşeyen onlar.niye acaba? çok mu seviyorlar TÜRKİYE'yi?
kesinlikle yapmamalı RTE.anlaşmasın, anlaşmamalı.
TÜSİAD'ın sıkıştırması da hikaye.onlarda IMF tarafında tamamen kendi ceplerinin derdindeler.[/quote]
zeitgeist i izlersen anlaşmak zorunda olduğunu kolayca anlarsın. anlaşacaktır doğanın pardon paranın kanunu gereği.:..:
[quote=furkan;96265]onlardan vergide almıcaksınız ozaman ogulları askerede gitmicek.[/quote]
vergi vermek ve askere gitmek ülke yönetiminde aynı oranda söz sahibi olmayı gerektiriyor yani. ideal sistem bu mudur? son noktadayız yani öyle mi? daha ötesi yok..?
oy sınavı yapar, ülke yönetiminde daha çok söz sahibi olmak isteyen insanlara bu hakkı tanırsınız. bu çok zor bir şey değil. en azından "eğitim şart" goygoyundan daha yapıcı.
amacınız çözümden çok "bunun çözümü yok, boş yere tartışmak gereksiz" düşüncesini savunmak gibi geldi bana. o da bir fikirdir tabii ki.
zaten burasının tartışma yeri olmadığını ilk mesajımda da belirtmiştim.
15 dk sınırda satta
60 dk alda
[QUOTE=mozkan;96280]zeitgeist i izlersen anlaşmak zorunda olduğunu kolayca anlarsın. anlaşacaktır [COLOR="Blue"][B]doğanın[/B][/COLOR] pardon paranın kanunu gereği.:..:[/QUOTE]
Bu Doğa'nın mı yoksa Doğan'ın mı? .kom
[QUOTE=unlimitted;96281]vergi vermek ve askere gitmek ülke yönetiminde aynı oranda söz sahibi olmayı gerektiriyor yani. ideal sistem bu mudur? son noktadayız yani öyle mi? daha ötesi yok..?
oy sınavı yapar, ülke yönetiminde daha çok söz sahibi olmak isteyen insanlara bu hakkı tanırsınız. bu çok zor bir şey değil. en azından "eğitim şart" goygoyundan daha yapıcı.
amacınız çözümden çok "bunun çözümü yok, boş yere tartışmak gereksiz" düşüncesini savunmak gibi geldi bana. o da bir fikirdir tabii ki.
zaten burasının tartışma yeri olmadığını ilk mesajımda da belirtmiştim.[/QUOTE]
benim oy hakkım sizden daha üstün olabilir bunu kabul edebilirmisiniz ? ?
oy sisteminde bir sorun olsa bile kesinlikle çözümü sizin getirdiğiniz öneri değildir hiçbir yapılabilirliği yoktur tamamen ütopya ve adaletsizliktir.
tekrar soruyorum benim oy hakkım sizden üstün olabilir ve bunu kabul edebilirmisiniz ?
şu saatte 30 trıl artı pıyasa..heralde bı kac gunluk eksıyı götürcekler bugun
Eregl ye vermeye başladılar yine..
fantazi şortlar 75 puan kara kapatılır..
Yawf diploma şartı filan boş işler. Ne insanlar gördüm üstünde kıyafet yok, ne kıyafetler gördüm içinde insan yok hesabı. Olay diplomaya kalsa yandık. Eski başbayanımız İktisat profuydu. 1994te ne oldu?