-
[B]Goldman Sachs ağzıyla kuş tutsa adamların her dediğinin tersini düşünmek lazım diyorum. Petrolu yükselten alçaklar bunlar değilmiydi petrol 400 $ olacak diye. Sonra ne oldu a meğer adamlar petrole iyi yatırım yapmışlar ondan sonra milletn eline petrolu verip kaçtılar.[/B]
-
tabiki 98 de yabanci mal almista olabilir ancak 11 sene once yabanci payi nedir ona bakmak lazim
hacim nedir onada bakmak lazim
hatta derinlige bakmak lazim
98 de yabancilarin yogun sekilde poz aldiklari bana sacma geliyor
haaa birkac tane yolunu sasirmis gelen olabilir ancak cok buyuk bir azinlik
asil poz yukselisleri 2002 sonrasi denk geliyor
genelleme yapmak tabiki zor ancak bu yabancilari gozumuzde buyuttugumuz hayran oldugunuz kadarda degiller zaten gorduk tepeleri uzerine cakildilar
tek soylemek istedigim sudur borsa dustukce usd yukseldikce bu heriflerin zararlari bize gore katmerli yukseliyor
cunku usd zorunluluklari var :) zaten hicbir akli basinda insan krizden cikilir cikilir mal almaz(her ne demekse):):)
mobiusun dedigi gibi krizin sonuna dogru 6-8 ay kala mal aliriz
-
[QUOTE=activex31;96590]Geçenlerde Nerde okudum tam olarak hatırlamadım şimdi şu an Dow'u Bu hale getiren Citi AIG ve GM ağırlığı olduğu soylenyor dahada aşağıya çekemiyeceğini soyluyordu. şimdi bu kağıtlar iş yapmaya başladı. diğerleri çöküntüye girmezse. bunlarda düzeltme yaparsa diye düşünüyorum[/QUOTE]
Citi AIG GM gider IBM GE vb gelir.
Freddi ile Fannie gitti de ne oldu DOW düzeldi mi? Hayır!
-
Yabancı dolarını 1,400 altından aldı zaten. 1,800den doalr alanlar bıçağı kemiğe dayayn artık iflas sınırında olan istisnai fonalrdır. Bunlar mecbuiyetten çıkmıştır. Panik ya da trade stratejisinden değil. Müşterisine paraını iade etmesi gerekmiştir ve kara zarara bakamayacak duruma gelmiştir. Bir den borç yükü altına girdiğinizde geçen hafta aldığınız sıfır arabayı hem ikinci ele düşmesinden hem de kriz döneminde alıcı olamamsından dolayı normal değerinin çok altında bir değere satmanıza benzemektedir. Yabancı da USD/TRY kur riskini hedge etmesini bilmiştir. O kadar salak değildir. Sadece riskini ayarlamayı bilemeyip aç gözlü davrandığı için bu hale gelmiştir. Yabancının da tamamı akıllı değildir arlarında salak olanalr da cin olmadan adam çarpmaya kalkanalr da vardır.
-
[quote=follow;96596][B]tabiki 98 de yabanci mal almista olabilir ancak 11 sene once yabanci payi nedir ona bakmak lazim[/B]
hacim nedir onada bakmak lazim
hatta derinlige bakmak lazim
98 de yabancilarin yogun sekilde poz aldiklari bana sacma geliyor
haaa birkac tane yolunu sasirmis gelen olabilir ancak cok buyuk bir azinlik
asil poz yukselisleri 2002 sonrasi denk geliyor
genelleme yapmak tabiki zor ancak bu yabancilari gozumuzde buyuttugumuz hayran oldugunuz kadarda degiller zaten gorduk tepeleri uzerine cakildilar
tek soylemek istedigim sudur borsa dustukce usd yukseldikce bu heriflerin zararlari bize gore katmerli yukseliyor
cunku usd zorunluluklari var :) zaten hicbir akli basinda insan krizden cikilir cikilir mal almaz(her ne demekse):):)
mobiusun dedigi gibi krizin sonuna dogru 6-8 ay kala mal aliriz[/quote]
o kadar emin olmayın senetlerin bedelsizlerini ve nakit temettülerini de hesaba katmalısınız, işc ereğli enka gibi şirketlerin yabancıya maliyeti sıfıra çok yakındır, nerden satsa kardadır yani, aylık grafiklere bakmanızı öneririm.
-
[COLOR=#666666][FONT=tahoma]14.03.2009 10:58 - Bu haber 9644 kişi, Mynet Finans bugün [COLOR=red]81.721[/COLOR] kişi tarafından görüntülendi.[/FONT][/COLOR]
IMF ile masada bu işi bitirme gayretindeyiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum ne olursa olsun IMF ile biz masada bu işi ertelemenin gayreti içinde değiliz" dedi.
Başbakan Erdoğan, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği tarafından Anemon Otel'de düzenlenen 2. Beyaz Altın Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, IMF ile yapılacak anlaşmaya değinerek şunları söyledi:
"Müzakereleri sürdürüyoruz. En son IMF'den öneri paketi geldi. Bunu da arkadaşlarımızla değerlendirecek ve inşallah nihayi halini vereceğiz. Ancak, tüm bunların ötesinde IMF tedbir paketlerinin ötesinde, kriz karşısında sağlam durmak ve beklentilerimizi olumlu yönde tutmak çok daha fazla önem arz ediyor. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum ne olursa olsun IMF ile biz masada bu işi ertelemenin gayreti içinde değiliz. Biz IMF'ye ortağız. Sanki IMF bizimle doğdu, bizimle devam ediyormuş gibi bir hava meydana getiriyorlar. Dürüst olun, doğru olun.
Dönemimizi IMF ile başarıyla sürdürdük, ama bakın bir yıldır IMF ile imza atmadık. Niye atmıyoruz? Çünkü getirdikleri teklifler, metinler, ülkemizin menfaatlerini gözardı ediyor da onun için. Eğer bize kalkar, bazı [COLOR=#ff0000]ekonomik[/COLOR] olmayan dayatmalarla yaklaşırlarsa, bunu kabul etmeyiz."
Kafam karıştı Hani size bir bilgi gelmemişdi.
-
[URL="http://img13.imageshack.us/my.php?image=image110551.jpg"][IMG]http://img13.imageshack.us/img13/8633/image110551.th.jpg[/IMG][/URL]
-
Borsadaki yabancı payı geçen hafta itibari ile 63% ye düşmüştür. Bu 2005 yılından beri görülmeyen bir dip seviyedir. Demekki düşük fiyatlardan satan yabancılarda var.
-
[quote=Sunrise;96602]Borsadaki yabancı payı geçen hafta itibari ile 63% ye düşmüştür. Bu 2005 yılından beri görülmeyen bir dip seviyedir. Demekki düşük fiyatlardan satan yabancılarda var.[/quote]
Bıyıklı Yabancı Olma ihtimalinide düşünmek lazım
-
Ayın 11 inde oluşan dolunay bölgesinde bir dip oluştuğunu düşünüyorum. Tıpkı 15 Eylül 2008 inde olduğu gibi bu dolunay dönemindede şirketlerin batma ihtimalini konuştuk. Ön planda olanlar Citi ve GM di. Korkulan olmadı ki bence bu olumlu. Haftanın geri kalanında venüs rengini belli etti. Venüs geri harekette ve nisan ortasına kadar bu harekette devam edecek. Muhtemelen önümüzdeki bir aylık süre yukarı yönlü olacak ve bir bear market rallisi görebiliriz diye düşünüyorum. Dikkatli olmakta fayda var, en sert hareketler ana trendin tersine yapilan düzeltmelerde olur. Stoplu çalışmak lazım.
-
[IMG]http://forum.finanzen.net/board/anonymize/attachment.m?aid=222078&resize_x=600[/IMG]
-
altın ıle ılgılenen arkadaş varsa
onumuzdekı hafta yorumlarını alabılırmıyım