dow bugun mumkunu yok eksi kapatmaz, hatta orta seker arti bilem kapatir amma eksi kapatmassss. de hadi nunu gider:..:
Printable View
dow bugun mumkunu yok eksi kapatmaz, hatta orta seker arti bilem kapatir amma eksi kapatmassss. de hadi nunu gider:..:
iyi akşamlar iyi iftarlar..:)))
[quote=nunu;282918]dow bugun mumkunu yok eksi kapatmaz, hatta orta seker arti bilem kapatir amma eksi kapatmassss. de hadi nunu gider:..:[/quote]
fesuphanallah, güneşte fazla mı kaldın hayırdır?::::::
[QUOTE=selçuklu;282915]ya bu anasayfada .. son gönderileri falan hellim apla alta almış ... üste alışmıştık .. zorluk çekiyorum ... üvvvv .. hellim apla yukarı alsa daha iyi olur bence ...:o:o:o[/QUOTE]
evet çok zor oluyo patron eskisi iyi idi kim ne demiş hemen görüyoduk :)
[QUOTE=ares;282924]evet çok zor oluyo patron eskisi iyi idi kim ne demiş hemen görüyoduk :)[/QUOTE]
hellim apladan reca ettim ..tekrar üste alınması için :o..
[QUOTE=nunu;282916]ne ew si ayolll?::: sistemci degil miydin sen jerfooooo? yoksa hem ew ci hem sistemci misin? mali goturucem diyosun?:..:[/QUOTE]
hee arada EW den taraf estiriveriyorlar işte..::: ewci, sistemci, histemci.. ordan bir tutam, diğerinden bir avuç falan derken ortaya karışık birşeyler işte..:..: bir gruba dahil olmaktan hoşlanmıyorum da ondan yani..:p:p
[quote=padişah;282923]fesuphanallah, güneşte fazla mı kaldın hayırdır?::::::[/quote]
yok, boyle yazarsam belkim gercekten duser dediydim, uwwww:..:
ama gercekten arti kapatir:o
[QUOTE=nunu;282930]yok, boyle yazarsam belkim gercekten duser dediydim, uwwww:..:
ama gercekten arti kapatir:o[/QUOTE]
evet, bence de artı kapatır.. hem geceye flat girdim, hem de dow daha 'C' çıkışını yapacak.. pozisyonel ve ewsel olarak artı kapatması lazım..:::
jerfin EW öğreniyor.. ayşegül okula başlıyor gibi oldu..:..::..:
anket önemli bir konu ... iyi akşamlar .. oyunuzu kullanın
[url]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=282936[/url]
oooo mondiyo dow ralli ediyiii daytrade e mi transfer olsak geri :D üwwww
[quote=seagate;282953]oooo mondiyo dow ralli ediyiii daytrade e mi transfer olsak geri :D üwwww[/quote]
bence artı kapasa da yarın fıçırlar eksi açarsa hiç bi anlamı kalmaz bu geceki yükselişin he ancak %2-3 olur o zaman yandık :::
hörmetler deytreydırs,
sarıgermede gerilmeden bir KAŞ yapayım dedim..Yaptım, üstelik kaş yaparken göz çıkarmadım...heheheheh..KAŞ denizaltına meraklılar için hala süper...Ha bu arada cücük miktar ekim şortlar devam...
[quote=jerfin;282913][B]saraylı hocam, EW çalışmam nasıl olmuş...:::::::::[/B] [B]rakamlar yılık oldu biraz, simetri hastaları kusuruma bakmasınlar artık..:..::..:[/B]
[IMG]http://www.ressim.net/l/upload/249c326a.jpg[/IMG][/quote]
güzel olmuş jerfin,
bravo valla,özellikle son kırmızı oklu çizgiyi çok beğendim,:rolleyes:
kesinlikle trendin hem varlığını hem de yönünü gösteriyor,:..:
Daytrader topiğinde bi adam var,trend var diyo,yönünü demiyo,:p
yatay hareketin yönünü söyleyecekmiş,.kom
neuzübillah böle analistten kardeşim...:..:
selam,
ongorumu degistiriyorum, bu dow duser, hem de cok pis duser.
[QUOTE=nunu;282959]selam,
ongorumu degistiriyorum, bu dow duser, hem de cok pis duser.[/QUOTE]
üüüüüüüüüüüü
:yü::yü::yü:.brv
Bir şey dikkatimi çekiyor. Trade edenlerin %80 i gibi büyük bir bölümü anlamsız bir şekilde fdow, dow, dax, fdax gibi enstrumanların sıkı takipçisi konumunda. Ancak bu bence yanlış hemde çok yanlış bir yaklaşım. Bu şekilde işlem yapmışta kazanmış olanların kazançları bence tamamen tesadüfi kazançlardır. Bunu şundan söylüyorum; Eğer ki bir prensipe dayalı, tamamen mekanik işlem yapılmadığı sürece yapılan işlemlere duygusal trade denebilir ve duygular kişiden kişiye değişir. Her kesin baktığı kriter farklıdır. Ahmet bakar fdow a OBO görür, mehmet bakar fdow a TOBO görür. Dolayısı ile işlemler kararlılık gösteremez. Bu şekilde bir kişi çok kazanmış ise başına gelebilecek en kötü şey gelmiş demektir. Çünkü "vaay be nasılda bildim" demeye başlar. Bu da ona takip edecek işlemlerinde cesaret verir ve bu çok ölümcüldür.
Arada yazıyorum böyle ama lütfen kusurumada bakmayın. Kirlilik yaratmak istemem.
[quote=qazzaq;282961]Bir şey dikkatimi çekiyor. Trade edenlerin %80 i gibi büyük bir bölümü anlamsız bir şekilde fdow, dow, dax, fdax gibi enstrumanların sıkı takipçisi konumunda. Ancak bu bence yanlış hemde çok yanlış bir yaklaşım. Bu şekilde işlem yapmışta kazanmış olanların kazançları bence tamamen tesadüfi kazançlardır. Bunu şundan söylüyorum; Eğer ki bir prensipe dayalı, tamamen mekanik işlem yapılmadığı sürece yapılan işlemlere duygusal trade denebilir ve duygular kişiden kişiye değişir. Her kesin baktığı kriter farklıdır. Ahmet bakar fdow a OBO görür, mehmet bakar fdow a TOBO görür. Dolayısı ile işlemler kararlılık gösteremez. Bu şekilde bir kişi çok kazanmış ise başına gelebilecek en kötü şey gelmiş demektir. Çünkü "vaay be nasılda bildim" demeye başlar. Bu da ona takip edecek işlemlerinde cesaret verir ve bu çok ölümcüldür.
Arada yazıyorum böyle ama lütfen kusurumada bakmayın. Kirlilik yaratmak istemem.[/quote]
trade ettiğiniz meta dünyadan soyutlanmış değildir. korelasyonlu olan ürünlerin birlikte çıkıp birlikte düşmesi ne kadar tesafdüfi ise, ahmet'in fdowda OBO görüp mehmet'in TOBO görmesinden elde edeceği kazanç da o kadar tesadüfidir.
iç dinamikler önemlidir. ama paranın kudreti daha önemlidir.
sizin ülkenizde birileri çıkıp ekonomiyi harika hale getireceğini vaadeden reformlar yapsın.
aynı anda birisi fat fingeri ile procter&gamble satış tuşuna bikaç milyon lot bassın.
bakın bakalım iç dinamiğiniz gereği borsanız yeni zirve mi yapıyor yoksa panik gereği dip mi yapıyor...
duyguların kişiden kişiye değiştiğini söylemişsiniz. elbette değişir. zaten bunun gereği de, alım-satım saniyeleri kişiden kişiye değişir.
dalga hareketinin doğası gereği "çıkacak" diyip pozisyon alan kişi de, "düşecek" diyip pozisyon alan kişi ile aynı anda farklı yönde pozda olup, farklı zamanlarda pozdan çıkmak sureti ile kazanabilirler.
sözün özü: bu işin trik noktası zamanlamadır.
zamanlamayı doğru yapan adam, bunu her nasıl yaparsa yapsın, ister mekanik sistemlerle, ister dowa bakarak ister NZD/CHF paritesine bakarak, ister duyguları ile...
nasıl yaparsa yapsın, kazanır...
biraz uzun oldu, kusura bakmayın. bu da benim fikrimdir...
not: fdowa sadece soru sorulduğunda bakan, fdaxa ise hiç bakmayan birisiyimdir.
sayın qazzaq bu durumu şuna benzetiyorum...:)
Sonuçta biz alışverişçileriz sokagın bir köşesinde süpermarketler var bir köşesinde de gariban mahalle bakkalı..
Süpermarketler yolunu buluyorlar birşekilde fiyat politikaları ,ürün çeşitleri vs türlü türlü..Ama bakkalda ise öyle her aradıgına rastlayamıyorsun..
Yani hep bakkaldan alışveriş yapsakta gözümüz süpermarketlerde..Orada güzel reyonlar ,cafeler,ürünler kasiyer kızlar var....::::::
Peki bizim bakkalda ne var sorarım ...? Süpermarkete girip yürüyen merdiveni görmeden(sistemi anlamadan) bakkalın önünde tavla oynamakda bir işe yaramıyor...
Bakkal amcada un var şeker var ama helva yapamıyor..Bakkal amca süpermarkete göre bize kazık atıyorsa biz ne yapalım...:D:D
[B][I][SIZE=3]1.) Trend /Yatay Hareket Analizi[/SIZE][/I][/B]
[B]DTF: [IMG]http://www.mazeguy.net/symbolic/arrow.gif[/IMG] yatay hareket[/B]
[B]----------------------------------------------[/B]
[B][I][SIZE=3]2.)Trend Takibi[/SIZE][/I][/B]
[B]ETR: :dü:[/B]
[B][I][SIZE=3]3.) Günsonu Yüksek/Düşük /Kapanış[/SIZE][/I][/B]
[B]GY: 74.575[/B]
[B]GD: 73.925[/B]
[B]GK: 74.275[/B]
[B]---------------------------------------------- [/B]
[B][I][SIZE=3]4.)Kırılma Noktaları[/SIZE][/I][/B]
[B]SRB:[/B]
[B]74.475 :yü:[/B]
[B]74.225 :dü:[/B]
[B][I][SIZE=3]5.) Pivot ,Destek ve Dirençler[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 76.200[/B]
[B]3.Direnç : 75.550[/B]
[B]2.Direnç : 74.900[/B]
[B]1.Direnç : 74.575[/B]
[B]Pivot : 74.250[/B]
[B]1.Destek : 73.925[/B]
[B]2.Destek : 73.600[/B]
[B]3.Destek : 72.950[/B]
[B]4.Destek : 72.300[/B]
----------------------------------------------
[B][I][SIZE=3]6.) Fibonacci Denklemleri[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 75.125[/B]
[B]3.Direnç : 74.825[/B]
[B]2.Direnç : 74.625[/B]
[B]1.Direnç : 74.475[/B]
[B]1.Destek : 74.075[/B]
[B]2.Destek : 73.925[/B]
[B]3.Destek : 73.725[/B]
[B]4.Destek : 73.425[/B]
Bir büyük ve ölümcül hatada genele yayılmış durumda insanların canlarını yakmaya devam etmekte. İnsanlar hep sağda solda forumlarda, sitelerde hep altın madeni sistem arayışında.. Bu çok yanlış. Hiç bir sistem tek başına yeterli olamayacaktır ve her sistem en ala denen diğer sisteme yakın sonuçlar üretecektir.
Olması gereken ise;
XXX sistemi yataylarda iyidir ama trendlerde kötü olmasada idare eder olmalıdır.
YYY sistemi ise trendlerde iyidir ama yataylarda da aşırı çarpılmamalıdır. ve gerekirse ZZZ sistemi her iki şarttada idare eder olmalıdır.
Kullanılması için seçilecek bu sistemlerin ise ne kadar çok kazandırdığı 1. öncelik olmamalıdır. Gereken ortak özellikleri her biri bünyesinde barındırmalıdır.
Mesela;
Az sinyal adedi olmalıdır ki; takibi, uygulaması, kayması, komisyonu ideal olsun.
Bir ayda 15.000 puan kazanmak değil, her olmasada yıllık bazda ortalamaya vurduğumuzda 3000/ay puan kazanmak tercih sebebimdir. Çünkü 15.000 puan alabilmek için bir çok handikaplarıda bünyesinde barındıracaktır.
Hassasiyeti arttırırsan işlem adedini arttırırsın. Hassasiyeti kısarsan işlem adedini azaltırsın ama daha az kazanırsın. Birde hassasiyeti kısmanın stop loss larıda büyüteceği unutulmamalıdır.
Dolayısı ile yapılması gereken en doğru hareket
Ortalama 2 bilemedin 3 farklı aracı kurumda hesap bulundurmak ve her bir sisteme yani XXX, YYY ve ZZZ isimli sistemlere eşit oranlarda risk capital ayırmaktır.
Bunun dışında trendmiş, yataymış, beklenti varmış, yokmuş, Fed konuşacakmış, fdow düşmüş veya çıkmış umurumuzda olmaz. Biri yatayda çarpılırken diğeri götürüyor olacaktır. Gözü kulağı tamamen kapatıp sadece tam mekanik yani robot gibi XXX,YYY,ZZZ ne derse onu yapmalıyız.
Günlük karlara, zararlara aldırmadan yola devam etmeli ve ay sonu oturup muhasebemize bakmalıyız. Tabi tüm bunları yapabilmek içinde her hesaba ideal oranda sermaye koyarak, ideal oranda kontrat adedi açmalıyız.
Bunları yazıyorum çünkü ben aynen böyle yapıyorum ve inanın dow,fdow, haberler, yorumlar bende tamamen kapalı konumdadır. Hiç ilgilenmem.
Çünkü her ne olacaksa olsun böyle yapan herkes mutlaka doğru yönde olmayı başaracaktır.
Saygılarımla
[quote=unlimitted;282964]
sözün özü: bu işin trik noktası zamanlamadır.
zamanlamayı doğru yapan adam, bunu her nasıl yaparsa yapsın, ister mekanik sistemlerle, ister dowa bakarak ister NZD/CHF paritesine bakarak, ister duyguları ile...
nasıl yaparsa yapsın, kazanır...
biraz uzun oldu, kusura bakmayın. bu da benim fikrimdir...
not: fdowa sadece soru sorulduğunda bakan, fdaxa ise hiç bakmayan birisiyimdir.[/quote]
Yok size tamamen katılmakla birlikte söylemek istediğim şey şuydu; Artık global bir marketteyiz ve tabiki ABD çıkarsa heryer çıkabilir veya tam çıkacakken bizde içsel nedenlerden tam tersi düşüşte yaşanabilir ancak her ne olursa fiyatlara yansıyacaktır. Bizler ise bin tane şeye bakıp kendimize yersiz stresler yapacağımıza 1-2 şeye yani kullandığımız ve güvendiğimiz sistemlerimize kitlenmeli ve ona güvenmeliyiz. Böylelikle zaten global hareketin içinde oluruz. Ancak bir kişi kalkarda güvendiği sistemi long derken, yok arkadaş DOW bak ne halde diyerek short açar ve kazanırsa işte bu tamamen tesadüfi bir şeydir ve sürekliliği yoktur.
Kendi kendime yorumlayarak zarar edersem o gün uyuyamam ama çünkü yaptığım işlemin bir matematiği yoktu. Bir dahaki işlemimde nasıl kazanırım derim. Ancak bu zararı bana güvenmdiğim sistem yaptırmışsa inanın umurumda olmaz. Bakın ne dedim, güvendiğim sistemim. Yani sistemli trade ediyormuşum ve güveniyormuşumö. Geçmiştede çok zararlı pozisyonlar yaşamışım ama toplam nette hep karlı çıkmışım.
Neyse inşaallah anlatabilmişimdir.
sn. qazzaq yazdiklariniz cok cok guzel seyler ama hani "oxford vardi da biz mi gitmedik?" diyesi geliyor insanin:..:
Jean bu akşamki avatar resmini çok beğendim,
Bn.Seberg yaşıyor mu hala??:::
owwww mondiyo crashensYnC :D üwwww
[quote=nunu;282971]sn. qazzaq yazdiklariniz cok cok guzel seyler ama hani "oxford vardi da biz mi gitmedik?" diyesi geliyor insanin:..:[/quote]
Sayın NUNU
Hayat oxfort tan bin kere daha eğiticidir öğrenmeye açık olanlara.
Çokça Sabırlı olmak
Kanaatkar olmak
Sürekli öğrenmeye açık olmak
İstikrarlı olabilmek
Paylaşımcı ve verici olmak
Hedefleri her daim yüksek tutmak ama hedefe yönelik adımları küçük tutmak.
az olsun ama bizim olsun diyebilmek.
Azim ve hırsın suyunu kaçırmamak.
Sonuçta tüm bunlar inanın başarıyı getirecektir.
Yazdıklarım benim hayatımın tam olarak aynasıdır.
[quote=qazzaq;282974]
Yazdıklarım benim hayatımın tam olarak aynasıdır.[/quote]
Sn. qazzaq, yani örnek verdiğiniz gibi sistemlerinizle rahatça her ay ortalama 3.000 puan kazanabiliyor musunuz? Bu durumda sadece Türkiye'nin değil dünyanın en zengin insanlarından biri olmalısınız.
dow crash oldu üwww -1200 gap olurmu acaba :D
[QUOTE=saraylı;282972]Jean bu akşamki avatar resmini çok beğendim,
Bn.Seberg yaşıyor mu hala??:::[/QUOTE]
üüüüüüüüü
Sebergin ölümü biraz dramatik..Fbı rahat bırakmamış kadını..:mad:
Kara panterlere verdiği destek yüzünden depresyon sonrası şaibeli bir ölümü var..:eek:
Ardından kocası Romain Garry de bir sene sonra aynı şekilde gidiyor..Oyunculugu ve güzelliği üstüne söyleyecek söz bulamıyorum...:p:p
Yakında Seberg avatarları bitecek Brigitte Bardot avatarları kullanacam palanın aklını başından almak için...+.+.
[quote=qazzaq;282974]Sayın NUNU
Çokça Sabırlı olmak
Kanaatkar olmak
İstikrarlı olabilmek
bu listeyi inceledim:
bende sabır ve kanaat yok...üüü
bir de hırsın suyunu kaçırıyorum,:o
yoksa diğerleri var...:)
:D
zamanla iyi bi trader olabilirim inş,:rolleyes:
ümidimi kesmedim...;)
iyi bişi...:)
[quote=Jean_Luc_Godard;282978]üüüüüüüüü
Sebergin ölümü biraz dramatik..Fbı rahat bırakmamış kadını..:mad:
Kara panterlere verdiği destek yüzünden depresyon sonrası şaibeli bir ölümü var..:eek:
Ardından kocası Romain Garry de bir sene sonra aynı şekilde gidiyor..Oyunculugu ve güzelliği üstüne söyleyecek söz bulamıyorum...:p:p
Yakında Seberg avatarları bitecek Brigitte Bardot avatarları kullanacam palanın aklını başından almak için...+.+.[/quote]
çok üzüldüm,üüü
neyse,
Seberg avatarları bitince,baştan bir daha döndürebilirsin jean...:)
[quote=seagate;282977]dow crash oldu üwww -1200 gap olurmu acaba :D[/quote]
FDAX bizim kapanışa göre kaç puan aşağıda seagate? ;) ;) ;)
[quote=qazzaq;282974]Sayın NUNU
Çokça Sabırlı olmak
Kanaatkar olmak
İstikrarlı olabilmek
diyorum ya, yazdiklariniz cok guzel seyler, ama bunlarla borsada kazanilmaz. daha baska seyler olmasi lazim, holy grail miydi neydi, onun gibi:..:
[quote=Strategist;282975]Sn. qazzaq, yani örnek verdiğiniz gibi sistemlerinizle rahatça her ay ortalama 3.000 puan kazanabiliyor musunuz? Bu durumda sadece Türkiye'nin değil dünyanın en zengin insanlarından biri olmalısınız.[/quote]
Bu sorunun yanıtı kişisel olacağından cevabıda itici olacaktır. O yüzden şöyle söylemeyi tercih ediyorum.
Evet Allaha azametince Hamdolsun ki VOB tan başka işim yok ve 2-3 hesap ve 2-3 sistem kullanarak toplam oynadığım kontrat adedi ile yıllık ortalamada 3000 ila 6000 vob puanı arasında değişen oranlarda aylık bazda karda olabiliyorum.
sn.NUNU'ya verdiğim cevapta 2. madde olan Kanaatkar olmak benim en baştaki prensiplerimdendir. Dolayısı ile kontrat adedim 50 kontratı asla aşmaz. Her ay mutlaka toplamda 50 kontrat açmış olurum. Çünkü getiri gayet tatminkar ve riskler umurumda olmayacak kadar kaldırılabilir oranda oluyor. Dolayısı ile açtığım bu oran ilede karun gibi olunamayacağı aşikardır. Ayrıca olmayı gerektirecek bir durumda yoktur. Gereksiz riskler benim için anlamsızdır.
Buradan kazandıklarım her daim ana paraya eklenir ve gerçekleşinceye kadar kriz ıvır zıvır gibi borsaları düşürecek stres ortamı beklenir. Ne zamanki 05. ila 1$ arasına endex rakamı gelir, o zaman ben gider Banka hisselerinden alır ve ana paramı %150 civarlarında arttırıncaya dek kıpırdamadan içinde kalırım.
VOB her daim ve sabit oranda devam tabiki..
Hisselerden beklediğim oranı alınca artık hisse kapısını kapatırım. Arada çıkacak beklentisi olan, temettüsü olan sağlam ve likit hisseler olmak kaydı ile al satlarada girerim ancak dediğim gibi. İlk 20 şirket dışında yatırım yapmam.
Hisse kapısıda kapanınca geriye kalır GOLD, onda da işlemlerimi sürekli yaparım ve yüksek oranlarda yaparım. Örneğin şuan 55.000 lerden GLDTRF taşımaktayım ve hedefim 61.000 li rakamlardır.
Daha sonra yine nakite düşecek ana para ya b tipi fonda kalır ya da ara ara dolar veya yine gold işlemlerim olur.
Ancak tekrar ediyorum, vob için max. 50 kontrat ve 2 adet sistem ile 2 farklı hesaptan kontrol yöntemimi tamamen robotik olarak uygularım.
Şimdi Göreceğiniz gibi ihtiyatlı, sitematik, disiplinli, kanaatkar, sabırlı ama karun değilim.
Aksini yapan zaten bir süre sonra yok olmaya kesinlikle söylüyorum, mahkumdur. Aksini iddia edebilirsiniz tabiki. Bunlar benim hayatımı yansıtan gerçeklerdir.
Allah herkesin yolunu açık etsin..Bereket ve sağlığınıda daim ..
[quote=Strategist;282975]Sn. qazzaq, yani örnek verdiğiniz gibi sistemlerinizle rahatça her ay ortalama 3.000 puan kazanabiliyor musunuz? Bu durumda sadece Türkiye'nin değil dünyanın en zengin insanlarından biri olmalısınız.[/quote]
iste ben de onu diyorum be kardesim, cok yasa emiiiiiii, cingozzzz, akil veren cok, para gosteren yok diyosun:..:
[quote=Strategist;282981]FDAX bizim kapanışa göre kaç puan aşağıda seagate? ;) ;) ;)[/quote]
50 pivan varmı acaba üwww pek takip edemedim :D
500 puan gap olur gibi :D az yavv ühüühhü
[QUOTE=Strategist;282981]FDAX bizim kapanışa göre kaç puan aşağıda seagate? ;) ;) ;)[/QUOTE]
25 puan falan galiba ama.. 6029 imiş kapanışta şimdi 6009 larda..
Ama bundan sonra dax yada dow izlemeyeceğim bende...:) NLP kurslarına gidip nasıl daha az hırslı yada daha çok sabırlı olabilirim bunları araştıracam...:p:p
Orhan baba boşuna dememiş ''hatasız kul olmaz''.....dng+.
[quote=nunu;282982]diyorum ya, yazdiklariniz cok guzel seyler, ama bunlarla borsada kazanilmaz. daha baska seyler olmasi lazim, holy grail miydi neydi, onun gibi:..:[/quote]
Bende holy grail var,.kom
kimseye vermedim daha,
paslanmaz çift çelik tabanlı,:..:
içinden istediğin kadar yemek çıkıyor,:cool:
ancak kullanamıyoruz,
çünkü bu kaptan yediğin zaman ,
bu yemeğin adı "son yemek " oluyo...:o:eek:
kimseye tavsiye etmem,:eek:
o yüzden vermiyorum,:rolleyes:
tehlikeli bişi....dng
kendi kimliğim hakkında ,daha fazla konuşamam,:..::D
[quote=Jean_Luc_Godard;282989]25 puan falan galiba ama.. 6029 imiş kapanışta şimdi 6009 larda..
Ama bundan sonra dax yada dow izlemeyeceğim bende...:) NLP kurslarına gidip nasıl daha az hırslı yada daha çok sabırlı olabilirim bunları araştıracam...:p:p
Orhan baba boşuna dememiş ''hatasız kul olmaz''.....dng+.[/quote]
ben de ''azim ve hirsin suyunu cikarmamak icin yapilmasi gerekenler" diye bir seminer ariyorum.:::
sonra birbirimize ogrendiklerimizi ogretelim mi?.dng
[quote=saraylı;282979]bu listeyi inceledim:
bende sabır ve kanaat yok...üüü
bir de hırsın suyunu kaçırıyorum,:o
yoksa diğerleri var...:)
:D
zamanla iyi bi trader olabilirim inş,:rolleyes:
ümidimi kesmedim...;)
iyi bişi...:)[/quote]
Estağfurullah sayın SARAYLI
Niyetim bilmişlik yapmak değildi. Yaşım 40 ve hayatım trade etmekle geçiyor. Sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim.
İnanıyorum ki, sizden öğreneceklerimiz sonsuz sayıda. Latife yaptığınızı düşünüyorum.
Geçmişte en azından 2 yıl önceydi sanırım, paylaşımlarınızı hatırlıyorum. Bu yazdıklarım yanına bile yaklaşamaz.
Keşke onları tekrar etseniz. Tam hatırlayamıyorum ama yatırım adetlerinin, seçilecek lot veya kontrat adetlerinin tespiti için güzel bir formülasyonunuz vardı.
Çünkü İnsanlarımızda hep şu var, madem ayda 5000 puan alınabiliyorsa o zaman ne diye az kontrat giriyor ki? ve bu düşünce ile zarar edilebilecek aylarında olacağı ve yüksek girilirse bir gün max. draw down yaşanması halinde neler olabileceği, ruhen ve stres olarak her kişinin kaldırma kapasitesininde farklı olacağı hep atlanıyor.
Örneğin sistem long diyor ve sonuç stop, short diyor sonuç stop, long diyor sonuç stop ve tekrar short diyor ve sonuç yine stop. İşte buraya kadar dayanabilecek, umursanmayacak halde olunması gerektiği ve lot adetlerinin buna göre yani kar edilmeye değilde zarar edileceği yönünde ayarlanması en doğru yaklaşımdır.
Şimdi yatırımcı bu durumda şöyle düşünür, vay beee 4 kez stop olduk zarara bak, piyasa yine yataya girdi heralde. o zaman yeni sinyale ya girmeyeyim ya da eskiden girdiğimden daha az gireyim der. İşte buda ölümcüldür.
Unutulmamalıdır ki, gündüz en yakın olduğu an, gecenin en karanlık olduğu andır.
İşte bu yaklaşımla ben ise tam tersi olarak zarar ettikçe adet arttırırım. Ancak arttırımlarıma sistemimin ortalama zarar etme puanını baz alarak başlarım. Yani geçmişte genelde 5kez stop yapmış ve kara gitmiş veya geçmişte kaç kez stop yaptığından bağımsız olarak yapısı gereği 3000 puan stop zararı yaşatmışsa, tabi yaklaşık olaraktır bu. Bundan sonra kar ettirme olasılığı zarar ettirme olasılığından dahada yükselmiş demektir der ve kontrat arttırırım.
Sizde çeşit çeşit sistem vardır kodlama işine oldukça meraklısınız ayda ortalama 3000 puan kazanan birine fazla önemli bişeymiş gibi yaklaşmışsınız. Sizin sistemler o kadar alamıyo mu ?? Meraktan soruyorum. İster daytrade olsun, ister full mekanik.