bu tahtadaki gariplik ne vobix?
Printable View
bu tahtadaki gariplik ne vobix?
Artık iyi kötü burdan yukarı ihtimali var, akşamada haber gelse, daha ne olsun, en azından sayımıma görede geçen hafta Cuma gördüğümüz yüksek seviyeleri yukarı geçen bir hareket olması gerekir diyorum, düşüş olursada sabaha kapatır çıkarım piyasadan, direk dipleri kıarark açılış olacak hali yok ya, ama olumlu olursa fena bence, saygılar...
TTKOM da da benzer biseyler oldu kapanisa dogru bir de onu resmedebilirmisin vobix ?
iş bankası bir kontratta 35.000 rakamına ulaşarak herhangi bir kurumun, benim bu güne kadar gördüğüm en agresif işlem gününü gerçekleştirmiştir.
ve tabii ki benim pozisyonumun tersi yönünde.
yuh diyorum kendisine...
[QUOTE=bull market;96981]APSD ye bakın +7481 olmuş...[/QUOTE]
Fiayt yatay olduğundan etki nötr.
Son 10 dk da neden 100 puan yükseldik anlamadım, anlayan var mı? Vob tam destekten kapatıyor, karar vermek çok zor ama ben kısa giriyorum geceye...
[QUOTE=jerfin;96986]bu tahtadaki gariplik ne vobix?[/QUOTE]
25 snaiyede 4,04ten 4,12ye banka hissesini lan kurum bankanın aracı kurumu.
Gerçi alıştık bunalra diyorsunuz orası ayrı.
[QUOTE=enorton;96991]Son 10 dk da neden 100 puan yükseldik anlamadım, anlayan var mı? Vob tam destekten kapatıyor, karar vermek çok zor ama ben kısa giriyorum geceye...[/QUOTE]
AKBNkın tahtasını koydum ya işte. 25sn de 4 kademe çiziverdielr yukarı.
Sistem gereği geceye short girdim.
Buyrun burdan Yakın Başladığımız yere geri döndük.29.700
[QUOTE=assassin;96988]TTKOM da da benzer biseyler oldu kapanisa dogru bir de onu resmedebilirmisin vobix ?[/QUOTE]
[IMG]http://resim.ekibi.org/finans/2009/200903/200903161710.PNG[/IMG]
[B]Atilla Yeşilada Imf Selam Yola Devam[/B].dng.lelele.lelele
Evvelki hafta artık borsaların gereğinden fazla satış yemiş olduğunu hissettim, ama etrafta trendi değiştirecek bir tetik göremedim. Sonra birden etraf öylesine tetik doldu ki, mermi maymunu oldum. Bence kısa vadeli çıkış trendi bir iki hafta daha devam edecek, çünkü piyasalarda bu “dibe geldik alalım” içgüdüsünü sürdürecek yeterince beklenti malzemesi var. Burada risk çok kötü makro veri. Ama ayı tuzağından daha çıkamadık. Gerekli makro-manzara oluşmadı daha. IMF ile stand-by beklentilerinin gittikçe artması bizim de bu ralliden aslan payı alan gelişmekte olan ülkeler (GOP) arasına girmemize yetebilir. Riskler ise yatırımcının Ankara-IMF çiftetellisinin kodlarını çözmesi ve TCMB PPK’nın faiz indiriminde aşırıya kaçması. Bu arada politika beni korkutuyor. Ama herşeyi topladığımda, Mart sonuna kadar sermaye piyasalarnda pozisyon açmakta çok zarar görmüyorum.
Küresel durumu sırf Wall Street örneklemesine indirgiyorum, çünkü Wall Street’de ne pişerse, Dünya’ya da o düşüyor. OPEC’in kesintiye gitmemesi iyi haber, G20’de ortaklaşa harcama kararı çıkmayacağını zaten Kör Sultan bile biliyordu. Ama, yatırımcıları alımda tutacak bir dizi beklenti var. Bunların en önemlileri teknik olanlar: Birincisi, ABD SPK’sı SEC açığa satışları sadece bir hissenin aktif alımda olduğu zamanlara sınırlayabilir. İkincisi bir kaç hafta içinde ABD Muhasebe Kurulu bankalara çok izdirap çektiren mark-to-market (bir aktifi piyasa değerine göre değerleme) kuralını esneterek zarar ve karşılık ayırmaları azaltabilir. Eğer yatırım amacıyla alındıysa varlıkların bugün değeri düştü diye bankanın zarar ettiğini düşünmek mantıklı değil. Yine finansalları yakından ilgilendirecek iki gelişme daha var. Bu hafta Geithner’in bankaları toksik atıklardan arındıracak plan hakkında nihai açıklamayı yapması bekleniyor. Fed’in hafta ortasındaki toplantısında da yeni fonlama yöntemleri ile kredi pazarında son bir aydır başgösteren yeni darboğaz aşılmaya çalışılacak.
Risklerimiz kötü veriler ve ABD’de bankalara yapılan stress testleri. Özellikle konut ve üretim verilerinin beklenenden kötü gelmesine dikkat. Ama, asıl riskimiz şu. Ayı pazarı bitmedi, ne zaman bu boğa coşkusunun söneceğini de bilmiyoruz. Niye mi hala ayı pazarındayız?
•S&P500’ün 10 yıllık ortalama F/K’ları 13.5 gibi çok yüksek bir düzeyde, yavaş büyüyen bir dünya bu kadar etmez.
•Soruna odaklanalım: Konut fiyatlarının düşmesi, bankaların artan kötü aktifleri ve yükselen işsizlik. Daha bunların ucu görünmedi, çözümlerin etkinliği kanıtlanmadı. Tünelin ortasında karanlıkta yürüyoruz.
•ABD ve Avrupa’da herşey güvence altında. Ya Doğu Avrupa, Latin Amerika, Rusya, ve Orta Asya? Bulaşıcı ödemeler dengesi krizlerine çok dikkat edelim. Bunlar yavaştan oluşan güven ortamını her an yıkabilir.
Türkiye’de ise Sn Şimşek Londra dönüşü yaptığı açıklamada bir kaç hafta içinde IMF ile stand by görüşmelerinin başlayabileceğini ima etti. Açıkçası, ben inanmıyorum. IMF bizden bütçede kesinti, en azından artık daha fazla bütçe açığı üretilmemesini istiyor. Ama, bizde de daha resesyonun sonu gelmedi ve hükümetin ne şimdi ne de seçimden sonra daha fazla işsizliğe ve onun getireceği sosyal huzursuzluğa tahammülü olmayacak. Hükümet eğer piyasalar tarafından acımasızca cezalandırılmazsa elden geldiğince öteleyecek stand-by’ı. Ben yapılan açıklamaların satır aralarını yanlış okuyor olabilirim. Siz tam tersini düşünmekte serbetsiniz, merak etmeyin zaten yatırımcılar size katılacakdır. İşine geldiği sürece piyasa stand-by tünelin ucunda gibi hareket edecek. Stand-by ile destek-lenen bir TL çerçevesinden bakıldığında piyasalarımız ucuz. Eğer dış borcu IMF kredisi ödeyecekse, borsa kesin ucuz, DİBS’ler ise TCMB faiz indirecekse ucuz.
TCMB herhalde bir 50 puan daha indirir. Ama bu da TL’de getiri bırakmaz. TL döviz sepetine karşı değer kaybetmeyebilir, ama daha fazla değer kazanması için de neden yok. IMF kredi taksidini ödeyinceye kadar dışardaki kredi darboğazı yüzünden, şirketlerin spot pazarda nakit döviz talebi olacak. Bu birinci riskimiz. İkincisi politik. Son anketler yerel seçimin beklediğimden daha çekişmeli seyrettiğini gösteriyor. Partiler iyice belden aşağı vurmaya başlayabilir, ama bunu somut bir risk olarak ifade edemiyorum.
Bence Türkiye bölgedeki GOP’ların kralı oldu yine. Umarım TCMB PPK 100 puan filan faiz indirimi denemz. Bence seçim sonuna kadar, ya da stand-by beklentisini devam ettiği sürece, sermaye piyasala-rında getiri risklere baskın. İyi haftalar, şaka yapmıyorum.