-
[quote=SEYYAH;97214]kasım 2008 ortasına kadar güzel trade fırsatları çıktı.yani dibi görene kadar.o günden bu yana vıcık vıcık bir piyasamız var.
tabii hep böyle gitmez.yeniden açılacaktır işler :..:
2007 mayıs-haziranda böyleydi hatta daha berbattı.ama sonrasında bi patladık yukarı evlere şenlik.
hemen umutsuzluğa kapılma[/quote]
Ya ne biliyim.Ben geldim diye mi böyle oldu acaba :) diye düşünmeye başladım.
-
Bankaların sendikasyonda zor yılı
17.03.2009 | Elif Batu Yener
Küresel krizin tüm finansman kanallarını tıkadığı 2009'da en büyük kabusu takibe dönüşen krediler olan Türk bankalarını, vadesi bu yıl dolacak olan 8.1 milyar dolarlık sendikasyon kredileri açısından da zor bir süreç bekliyor. Yurtdışından borçlanma maliyetleri artan bankalar ya geçen yıl sonunda Yapı Kredi'nin yaptığı gibi sendikasyonu yenilemek yerine ödeyecek ya da daha yüksek faiz oranlarına katlanacak. Uzmanlar Türk bankalarının ortalama libor+75'den yaptıkları bu borçlanmaların maliyetinin ortalama libor+200'e çıktığını, yenilemelerin de bu maliyetle yapılacağını belirtiyorlar.
Bu ay sadece Türk Eximbank'ın 250 milyon euroluk (319 milyon dolar) sendikasyonu yenilemesi gerekiyor. Ancak nisan ve mayıs aylarında 1.8 milyar dolarlık sendikasyon kredisinin vadesi dolan Türk bankalarının yılın ikinci yarısı için bunun 5.2 milyar dolarlık sendikasyon ödemesi bulunuyor.
Yüzde 70'i yenilenir
Ak Yatırım bankacılık sektörü analisti Hakan Aygün, Türk bankalarının bu yıl vadesi dolacak sendikasyonlarının yüzde 60-70 oranında yenilenebileceğini belirtti. 8.1 milyar dolarlık sendikasyon kredisinin tamamının yenilenmesi için Türk bankalarının ciddi bir büyüme hedefi ve kredi talebi olması gerektiğinin altını çizen Aygün, "Yeni sendikasyonlar kârlıysa yenilenir. Ama bankalar kredi veremeyeceklerse neden yenilesinler" dedi. Sendikasyon kredisi maliyetlerinin de libor+200'e çıktığını ifade eden Aygün, likidite sıkışıklığı nedeniyle yurtdışındaki finansörlerin de çok istekli olmayabileceğini söyledi. Bu koşullara rağmen Türk bankalarının elinin rahat olduğunu vurgulayan Aygün, "Türk bankaları döviz likiditesi açısından rahatlar" dedi.
Bu yıl nisanda 900 milyon dolar ve eylülde 825 milyon dolar sendikasyon ile 500 milyon dolar seküritizasyon ödemesi bulunan İş Bankası'nın CEO vekili Aykut Demiray da daha önce Reuters'e yaptığı açıklamada, bunun yüzde 70 oranında yenilenebileceğini söylemişti. Sendikasyon maliyetlerinin libor+200'e çıktığına dikkat çeken Demiray, "Sendikasyonlarda borç veren sayısı ve isteği de oldukça azaldı. Sayıda azalma olduğu için yüzde 100'ün üzerinde çevirme oranı zor görünüyor. Baz senaryomuz yüzde 70 civarı çevirme yönünde" demişti.
BANKALARIN SENDIKASYON DIS KREDI DOVIZ BORCLARI 2009 ODEME TAKVIMI; ASAGIDAKI LINKI TIKLAYINIZ..dng.dng
[URL="http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=119022&KOS_KOD=4"]http://www.referansgazetesi.com/habe...9022&KOS_KOD=4[/URL]
-
5 dk. yükselen takoz,
Bir tarafa kırılacak.Büyük ihtimal :dü:
-
Spot 30 açılıştan hemen sonra gördüğü en düşüğün %1 yukarısında, topladı yani, yavaş yavaşda toplamaya devam ediyor, sinsice, bu işler böyle, adamlar milim milim istediği yöne hareketi verebiliyor, vob serserilik yapar yapar, sonra tutar spot piyasaya uyar, mecburen uyar, saygılar...
-
[QUOTE=marakes;97207]evt o da işin ayrı bi ynü.aslında bu yeni degıl kac haftadır bole..short a ımkan verıyolar ve asagı gıdıyo..bız komplo teorısı kurmaktan sıyırdıgımız icin biraz bazen gozuken dogurların altnda bıle bişeyler arıyoruz..o yuzden gozuken gerckler bu kez tum cıplaklıgı ıle dogru olabılır..[/QUOTE]Hah işte asıl sebep bu . HAni şu hayatının aşkını ararken asıl yanıbaşınızda olduğununun farkına varmamak gibi bir şey.
-
[quote=VOBiX;97220]Hah işte asıl sebep bu . HAni şu hayatının aşkını ararken asıl yanıbaşınızda olduğununun farkına varmamak gibi bir şey.[/quote]
evet tam benzetme bu .teşbihte hiç hata yok
-
Eğer düşüş olursada, vobda 28700 spot 30 içinde 29000 civarı önemli seviyeler, düşüş olacaksa karar bu seviyelerde verilecek, ama oralara sarkmaya bile korkuyorlar:..:, saygılar...
-
[QUOTE=saganak;97218]5 dk. yükselen takoz,
Bir tarafa kırılacak.Büyük ihtimal :dü:[/QUOTE]
Alt desteği kırıd ama düşmüyor olayı yataya bağladı. Ters çanak oalcak gibi ama ikisinin de hedefi aynı olduğu için adı önemli değil. :dü:
-
vob sindi nerde ?
ben flat duryorum cunki vob x potansta .. bu demek sebepsiz 27100 yeresine . sebepsiz 31500 yeresine harket olma potans var demek.
[IMG]http://img25.imageshack.us/img25/7209/60dakka.png[/IMG]
-
Ters flama , bayrak, çanak, OBO var da ters fincan duymadım yoksa da VOB saatliklerdeki çalışırsa bundan sonra olsun.
-
[quote=VOBiX;97225]Ters flama , bayrak, çanak, OBO var da ters fincan duymadım yoksa da VOB saatliklerdeki çalışırsa bundan sonra olsun.[/quote]
ters fincan var aslında ama adı değişik...kapak diyolar ona:..:
-
Bugün için Dow açılmadan yurtdışında FDJI nin 7125-7150 seviyelerine inmesi demek, bir terslik olabileceğine işarettit bana göre, 7232 altında kalmaya devam ederse bu hareketi deneyebilir, yurtdışında buna dikkat..
Birde dax için 3950-3960 altına sarkması iyi olmaz bence, bunun haricinde şu an belirsizlik var, saygılar...