jerfin sen moderatör olsana burada hiç mod yok.
HKAYIKCI, Nohamura, mersiyk, cbaykus görünmüyor epeydir.
Bankamatik memurları gibi mi oldualr yoksa?
Gerçi şimdilik modluk bir durum yok!
Printable View
jerfin sen moderatör olsana burada hiç mod yok.
Gerçi şimdilik modluk bir durum yok!
[QUOTE=VOBiX;97262]Senaryo diyor işte.
Senaryo gereği Süperman de uçuyor ona ohaaa diyor musunuz :D[/QUOTE]
yahu süpermen bile belli bir rotada uçuyordur..:)
ee peki, bende yazayım orta vade dow yorumumu bari..:..: sırıttığıma bakmayın yapacağım yorum gayet ciddi bir yorum..:..:
dow'da benim tahminim 1-1.5 ay 6500 altına inmeyeceğiz.. bu süreçte 7700 üstünü de beklemiyorum dow'da.. bu aralıkta yükselen dipler yaparak zigzag git-gel yapacak.. yatay zigzagda yapabilir.. 1 hafta yukarı, bir hafta aşağı güzel olur mesela..:) ama 6.500 seviyesinin altına inmeden..
ben pozisyonlarımı bu stratejiye göre belirleyeceğim..
imkb ne mi yapar..:) benim tercihim, dow yukarı çıkarken yataya al, düşerken düş olur bir ayu olarak tabi..:..: yine de piyasanın verdiği sinyallere uyacağız..
[quote=Astatin;97261]grafiği de görseydik :)[/quote]
[URL="http://img22.imageshack.us/my.php?image=18781105.jpg]"][URL=http://img22.imageshack.us/my.php?image=18781105.jpg][/URL][IMG]http://img22.imageshack.us/img22/8572/18781105.jpg[/IMG][/URL]
%50 Buna göre kapattım.:..::..:
hatta biraz genişletip baybars sezen in son 3 4 gündeki altın yorumlarını da ben kopyalııyım ilaveten..
[COLOR=#ff0000][B]ALTIN DA HEDEFLER YÜKSELIYOR...
[/B][/COLOR][COLOR=#000000]ALTIN' a yavas yavas herkes gelmeye basladi gibi gözüküyor : DUBAI dan sonra , (GOLD üzerine ,geçen hafta 2 ETF kurdu) ve simdide ÇIN bu sabah açiklamasiyla beraber (artik ABD tahvil bonolarina güvenmiyoruz demesi)...
[/COLOR][COLOR=#efefef]edin. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Dün ise , iste UBS geldi ve resmen ALTIN için hedef olarak 2500 dolar koydu !!!!!!! Evet yanlis okumadiniz : 2500 !!!!!!
[/COLOR]
[COLOR=#000000]Fakat dersiniz ki ALTIN hala 900 lerde : bunun sebebi sadece fonlarin zor durumda kalmalari ve deliklerini kapatmak için ALTIN satmaya mecbur oluyorlar..
[/COLOR]
[COLOR=#000000]Öte yandan ALTIN in 2 engel var : Merkez bankalar çok zor durumda kalirsa ve özelikle IMF zor durumda kalirsa, ALTIN satabilir söylentisi var...
[/COLOR]
[COLOR=#000000]Fakat uzun vadede UBS sunu ekliyor : 2015 kadar ALTIN en büyük güvenli liman olabilir...
[/COLOR][COLOR=#efefef]. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Yoksa bankalarin yeni para makinasi ALTIN mi olacak ?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][B]PARITE 1.30 KIRDI..[/B][/COLOR]
Hatiliyorsaniz geçem hafta, dolarin yükselisi bitmistir yazmistim ve büyük
iktimal parite 1.40 harekitini baslamistir belirtmistim..
Iste bugün parite 1.30 kirarak bu hareketi resmen teyit etti....
Tabiki parite 1.40 dogru giderse , TL yi olimlu etkiler (1.50 / 1.55
görebiliriz)...
Ne yazikki bu yaz, sizi MR BEN , daha zor günler bekliyor : bu konuda ÇIN
, artik ben ABD tahvillerine güvenmiyorum açiklamasi (hatiliyorsaniz Kasim
2008 de CNBCE de ABD tahvillerin ne kadar güvensiz olaçagini
vurgulamistim) resmen Bernencke ye bir UYARI !!![COLOR=#f5f5dc].[/COLOR]
[B]Çünkü ÇIN korkusu artik :[/B] bir gün ÇIN resmen uyanacak ve görcekki ABD deki
bütün yatirimlari sifirlanacak... Iste ÇIN bu durumdan çok korkmaya
basladi ve öyle gözüküyorki ABD pozisyonu iyice bosaltacak....
Tabiki Ben amcamazin tek çaresi o zaman : trilyonca dolar basmak......O da
bildigimiz "hyper enflasyon" ön göstegesi olacak....
Bu yüzden, Mr BEN in hatalari ALTIN i resmen yeni zirvelere
tasiyacaktir...
[QUOTE=bull market;97264]Aslında hitabet doğru, çünkü süperman bir insan uzaylı karakteri, ama boğaya genelde böyle hitabedilir, senaryodada boğaların çıkışı çiziktirilmiş olduğuna göre hitabet doğru sayılır, tavuklara gel bilibili var mesela:), ama bu sözlerim yanlış anlaşılmasın sakın üzülürüm, saygılar...[/QUOTE]
jerfin'in o taraftan geliyor gel bilibili sesleri Turkcellin tavuğunu tenhada ksıtırıp kesecekmiş. Sonra foruma tavuk suyuna çorba... .kom
Yawf o tavuk yenir mi antenleri var ya? :confused: Helal midir acaba? .dng
[quote=jerfin;97259]seyyah, bu grafiğe ohaaa desem ayıp etmiş olmam dimi..:..::..:[/quote]
[SIZE=6][B][COLOR=red]a[/COLOR][COLOR=purple]p[/COLOR][COLOR=green]l[/COLOR][COLOR=magenta]a :D[/COLOR][/B][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
adı üstünde senaryo.işin EW kısmısını barındırmıyor :D
ya tutarsa :D:D:D
[B][SIZE=3][COLOR=#ff00ff][/COLOR][/SIZE][/B]
[QUOTE=VOBiX;97266]jerfin sen moderatör olsana burada hiç mod yok.
Gerçi şimdilik modluk bir durum yok![/QUOTE]
hem işyerinde yoğun tempoda çalışan, hem trade eden, hem de foruma laf yetiştiren:..: biri nasıl moderatörlük yapsın vobix..:)
trilyoner olup da istifayı bastığım gün düşünebilirim ama..:..::..:
Evet jerf, dow senaryon mükemmel harbiden....bende dow 7450 üstü olursa en fazla 7750 seviyeleri diye düşünüyorum... e bizde eşek değiliz ya hep bu seviyelerde yatay kalalım:) saygılar...
[QUOTE=Larossıan;97268][URL="http://img22.imageshack.us/my.php?image=18781105.jpg]"][URL=http://img22.imageshack.us/my.php?image=18781105.jpg][/URL][IMG]http://img22.imageshack.us/img22/8572/18781105.jpg[/IMG][/URL]
%50 Buna göre kapattım.:..::..:[/QUOTE]
O ssitemde arıza var okları yanlış yere koyuyor .dng
(Not: Renkli alanalr giriş oklu alanalr exit için kullanıalbileceği için renkli alanalr ile oklu alanalr farklı yerlerde oluşabilir. Sistemin yapısına bağlıdır.)
[quote=VOBiX;97266]jerfin sen moderatör olsana burada hiç mod yok.
Gerçi şimdilik modluk bir durum yok![/quote]
diger mod lar alınmasın ama görevi geregi mod biraz eli maşalı olmalı ,jerfin pek bu potansyelde deil gibi:..:
[quote=marakes;97269]hatta biraz genişletip baybars sezen in son 3 4 gündeki altın yorumlarını da ben kopyalııyım ilaveten..
[COLOR=#ff0000][B]ALTIN DA HEDEFLER YÜKSELIYOR... [/B][/COLOR]
[COLOR=#000000]ALTIN' a yavas yavas herkes gelmeye basladi gibi gözüküyor : DUBAI dan sonra , (GOLD üzerine ,geçen hafta 2 ETF kurdu) [COLOR=lime]ve simdide ÇIN bu sabah açiklamasiyla beraber (artik ABD tahvil bonolarina güvenmiyoruz demesi)...[/COLOR] [/COLOR]
[COLOR=#efefef]edin. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Dün ise , iste UBS geldi ve resmen ALTIN için hedef olarak 2500 dolar koydu !!!!!!! Evet yanlis okumadiniz : 2500 !!!!!! [/COLOR]
[COLOR=#000000]Fakat dersiniz ki ALTIN hala 900 lerde : bunun sebebi sadece fonlarin zor durumda kalmalari ve deliklerini kapatmak için ALTIN satmaya mecbur oluyorlar.. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Öte yandan ALTIN in 2 engel var : Merkez bankalar çok zor durumda kalirsa ve özelikle IMF zor durumda kalirsa, ALTIN satabilir söylentisi var... [/COLOR]
[COLOR=#000000]Fakat uzun vadede UBS sunu ekliyor : 2015 kadar ALTIN en büyük güvenli liman olabilir... [/COLOR]
[COLOR=#efefef]. [/COLOR]
[COLOR=#000000]Yoksa bankalarin yeni para makinasi ALTIN mi olacak ?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][B]PARITE 1.30 KIRDI..[/B][/COLOR]
Hatiliyorsaniz geçem hafta, dolarin yükselisi bitmistir yazmistim ve büyük
iktimal parite 1.40 harekitini baslamistir belirtmistim..
Iste bugün parite 1.30 kirarak bu hareketi resmen teyit etti....
Tabiki parite 1.40 dogru giderse , TL yi olimlu etkiler (1.50 / 1.55
görebiliriz)...
Ne yazikki bu yaz, sizi MR BEN , daha zor günler bekliyor : bu konuda ÇIN
, artik ben ABD tahvillerine güvenmiyorum açiklamasi (hatiliyorsaniz Kasim
2008 de CNBCE de ABD tahvillerin ne kadar güvensiz olaçagini
vurgulamistim) resmen Bernencke ye bir UYARI !!![COLOR=#f5f5dc].[/COLOR]
[B]Çünkü ÇIN korkusu artik :[/B] bir gün ÇIN resmen uyanacak ve görcekki ABD deki
bütün yatirimlari sifirlanacak... Iste ÇIN bu durumdan çok korkmaya
basladi ve öyle gözüküyorki ABD pozisyonu iyice bosaltacak....
Tabiki Ben amcamazin tek çaresi o zaman : trilyonca dolar basmak......O da
bildigimiz "hyper enflasyon" ön göstegesi olacak....
Bu yüzden, Mr BEN in hatalari ALTIN i resmen yeni zirvelere
tasiyacaktir...[/quote]
bi dakka bi dakka..ÇİN bu sabah böyle bir açıklamamı yaptı, yoksa bu yorumun yorumumu..eğer böyle bir açıklama yaptıysa full metal jacket şortlamak lazı da o açıdan
[QUOTE=VOBiX;97265]Altın meraklılarına gün yapan hanımlara Baybars amcamdan duyurulur.[/QUOTE]
Vob da altın sözleşmelerinde işlem yapan var mı? Periyod olarak ne kullanıyorsunuz? Sanırım son zamanlarda eskiye göre derinlik oluşmuş kademelerde, eskiden hiç işlem bile olmazdı. Bayadır bakmamıştım altın kontratlarına...