-
[quote=VOBiX;97283]Asti burada kesişim var. Ben sana kesişimsiz olanı sorayım.
AL : When(c,MOV(c,5,s))
SAT: When (MOV(c,5,s),c)
Yani kapanış 5 peryotluk basit hareketli ortalamanın üstünde iken AL altında iken SAT. Renklendirme (highlights) yukarıdaki gibi yapılabiliyor da Ok koydurmak için ne yapmak gerekiyor? Bu formülü nasıl düzenleyeceğiz?
Aynısını ok kısımlarına yazınca ard arda AL okalrı ya da SAT okları gelebiliyor. AL okundan sonra gelen AL oklarını gözardı edecek AL okundan sonra gelen ok SAT oku olacak şekilde bir düzenlemeden bahsediyorum.
Soruyu genele açıyorum bilen biri cevaplayabilir.
Aşağıdaki gibi ok curcunası olmasın.
[/quote]
matris explorer yerine sistem testera girin sisteminizi, test sonuçlarına gelip grafikte göster deyin, işlem tamamdır, sadece sinyalde oklar görülür.
-
300 ve altı kademeleri iyi şişirdiler..
-
[quote=gacırt;97284]matriksde sistemi formüle dökerken öteleme yapabilirmiyiz ?[/quote]
öteleme ile kastınız nedir bay gacırt...karşılaştırmaya esas olacak verinin daha eski olmasından bahsediyorsanız ref(data, -bar sayısı) şeklinde bişi kullanmaznı laızm..mesela şu anki rsi 2 önceki barın rsi sinden büyükse gibi bir koşul;
ref(rsi(14),-2)<rsi(14) gibi yazılır...sorduğun buysa
-
benden başka kısada bekleyen kalmadı mı ?
-
[quote=YAVUZHAN;97291]300 ve altı kademeleri iyi şişirdiler..[/quote]
o kademeler tam marbaşlık gelir basar şimdi
-
ahanda altın graf 120 dk ... 900 desteği var .. 935 direnci var .. durum şimdi belirsiz ..ama 935 üstü ralli .. 900 altı şelale olur .. artık hangisi olursa .. bence altın düşer .. çok çıktı yeter . hahhaha :D piyasalarda uyuzluk hat safhada .. işlem yapmaya gerek yok ... istirahat halindeyim ben ... size bol kazançlar ..
[URL=http://img8.imageshack.us/my.php?image=adszbmf.jpg][IMG]http://img8.imageshack.us/img8/7839/adszbmf.jpg[/IMG][/URL]
-
[QUOTE=Astatin;97289]MTX EA Renkler kısmına;
when'li komutu yazarsan sadece fiyat çubuklarını istediğin renge boyar.
MTX EA Semboller kısmına whenli komutu yazarsan, seçtiğin sembolü, o koşulun geçerli olduğu her bara da çakar...
O yüzden eğer ilk al okunu ve sat okunu görmek istiyorsan, Cross lu formülü kullanman lazım..Türkçesindende belli Cross-Kestiği an, When - duğu sürece :)
yani özetle when lerin yerine cross yazacaksın..EA Semboller sekmesine geleceksin... AL isimli sembol adı verip sembol (ok) ve rengini ve barın altına çıksını seçeceksin, koşulu içine yazıp kaydedeceksin...Sonra aynı şeyi SAT için yapacaksın..oldu bitti maşallh[/QUOTE]
Tek HO var 5lik basit ortalama. Kesişim yok orada. 5lik HOnun üstüne ilk çıktığında AL verecek. Üstünde kaldığı sürece yeni bir AL oku koymayacak. cross(c,(mov(c,5,s)) olmuyor. Daha doğrusu benim sistemde yok öyle bir şey.
-
[quote=gacırt;97284]matriksde sistemi formüle dökerken öteleme yapabilirmiyiz ?[/quote]
evet, 0 yazan yere istediğiniz rakamı girin,1 ise 1 bar öteler
-
[QUOTE=YAVUZHAN;97291]300 ve altı kademeleri iyi şişirdiler..[/QUOTE]
spot açılınca patlatırlar
-
[quote=jerfin;97293]benden başka kısada bekleyen kalmadı mı ?[/quote]
dolar longu endeks kısa ile aynı kefeye koyanlardansan, ben! :..:
-
[quote=jerfin;97293]benden başka kısada bekleyen kalmadı mı ?[/quote]
ben varım..
durmak yok kısaya devam halen :)
-
[QUOTE=unlimitted;97299]dolar longu endeks kısa ile aynı kefeye koyanlardansan, ben! :..:[/QUOTE]
dolar al sinyalinin teyidini çaktı... zıp zıp zıp..:..::..: