-
[quote=unlimitted;97601]yok be abi, esip gürlemesi ya da şarlaması gereken nice zaman oldu, yine aynı yine aynı.
10 gün önce yarım saatte yaptığım marjı 2 gün aynı pozisyonda bekleyerek ancak yaptım.
nefret ettirdi iş bankası ile akbank...[/quote]
kac gundur takıp edıyorm sabah hıc bole olmazdı usd trl..belkı de ppk kararına gore yarın beklentyle alıyolar onu da bılmıyorum..ıs ve ak oranın belalısı..ak genelde terse oynuyo..iş pozıtıf yonde..yanlz bnlarda para bol..basıp basıp getrıyolar heralde vob a..harcınde haklısın hareketler keskın degıl.ama gelsmekte olan ulke paraları bu araalar deger kazanıyo..sımdı o kazanc bıraz ıvme kesmıs gıbı dun ozellıkle.ama borsalar artnca gerı geldıler bugun aynı ınat devame edıcek mı gorucez.bi de insaat sektorunde olan arkadaslarım tr de su anda ınsaat ıslerının devam etgını fkat malıyetleırn cok ucuz olması nedyle sıparıs usulu degl de satarız dusncesı ıle ınsaat yapıldgını soluyolar..ve bazıları dıyo kı yapılan ınsaatlar 2 yılıcnde satlr umudyla yapılıyomus.abd de de ınsaatların artmasndan cok satıs olup olmıycagı onemlı bence..
-
7410
The Downloader dediğin olay Metastockun yabancı borsalar için olan downloader programı. O da ücretli Realtime Datavendor denilen Matriks ve Foreks benzeri firmalardan aboneliği var. Örnek eSignal.
Sana Matriksin MS Downloader programı lazım. Yıllık 100TL imiş. Yada Matriksi GOLD sürümüne yükseltirsen de olur ki ilk seçenek daha ucuz sanırım.
Bununla istediğin verielri listeden seçip indiriyorsun. C:\MSDOWNLOADER\MSDATA kalasörüne 5 dklık, 1 saatlik ve 1 günlük olarak verileri yüklüyor. Önce örnek bir data üstünde MS (Metastock) kullanmayı öğrenip daha sonra MS downlaoder alamk daha mantıklı. AÇmak için FXcinin dediği gibi MSi açıyorsun File>Open diyip C:\MSDOWNLOADER\MSDATA klasöründne istediğinden veriyi (5dk vs) açıyorsun.
[IMG]http://resim.ekibi.org//web/email/vobixyahoocom.gif[/IMG] adresien mail atarsan USD ve X30 Yakın vade için örnek veri gönderebilirim.
-
[URL="http://www.sabah.com.tr/haber,1846AF64C6B64F9FB97CB99781F83682.html"]Doğan'a haciz süreci başladı[/URL]
Maliye ve Doğan Yayın Holding arasındaki 'teminat krizi' gruba haciz uygulaması kararı ile son buldu.
-
marakes, doğan grubu kağıtların tahtası kapatıldı.. bu şekilde kapatılıp da çılmayan tahta o kadar çok ki..:(
-
[quote=jerfin;97612]marakes, doğan grubu kağıtların tahtası kapatıldı.. bu şekilde kapatılıp da çılmayan tahta o kadar çok ki..:([/quote]
evet senın gorusun daha once haklı cıktı .bı degecen gece burda bı haber kopyaladım pazar mıydı cuma mıydı hatrlmaıyorum..hacız le ılgılı.ama ole bı haberkı ne tv de detaylı dınledm ne sıtleerde ustunde duran olms..kafam da karstı eskı haber mı dıye tereddut bıle ettm bı ara..bu haberın bu kadar ılgıszce degerlendırlmesı buna dalaletms demekkı...pıyasa bu haber ı su an takmıycaktır.bıraz mal dagıtrlarsa saga sola o zaman aıcldgnda da bızı asagı ıteler heralde..algıya baglı..kavga büyük..ama dedgm gıbı seyyah ın dusuncesı ıle bu kagıttan alım yapardm ben.yanı bu bı pıyango gbı..he batarsa battı dıycegın bı para yatırılırdı buraya..ben tahtalaırn acılagına dıar ıyımserım halen..bakalım bu durumun sonu kavganın da boyutunu netlestırıcek..
-
[quote=marakes;97609]kac gundur takıp edıyorm sabah hıc bole olmazdı usd trl..belkı de ppk kararına gore yarın beklentyle alıyolar onu da bılmıyorum..ıs ve ak oranın belalısı..ak genelde terse oynuyo..iş pozıtıf yonde..yanlz bnlarda para bol..basıp basıp getrıyolar heralde vob a..harcınde haklısın hareketler keskın degıl.ama gelsmekte olan ulke paraları bu araalar deger kazanıyo..sımdı o kazanc bıraz ıvme kesmıs gıbı dun ozellıkle.ama borsalar artnca gerı geldıler bugun aynı ınat devame edıcek mı gorucez.bi de insaat sektorunde olan arkadaslarım tr de su anda ınsaat ıslerının devam etgını fkat malıyetleırn cok ucuz olması nedyle sıparıs usulu degl de satarız dusncesı ıle ınsaat yapıldgını soluyolar..ve bazıları dıyo kı yapılan ınsaatlar 2 yılıcnde satlr umudyla yapılıyomus.abd de de ınsaatların artmasndan cok satıs olup olmıycagı onemlı bence..[/quote]
dünyadaki herşeyin, ama herşeyin fiyatı arz-talep dengesine göre belirlenir.
bu bir doğa kanunudur. o yüzden maliyetlerin çok ucuz olmasının sebebi, talebin azalması ve dolayısıyla rekabetin artması. demir fiyatı tarihi günlerini yaşıyor. 6 ay önce tonu 2.000 liraya fırladı diye Toki müteaahitleri ayaklanıp "kanuni engelleri" olmasına rağmen fiyat farkı istediler. bunun için yasal düzenleme bile yapılacaktı. şu anda demirin tonu 700 lira.
inşaat sektöründen birisi olarak şunu söyleyebilirim.
inşaat 2 şekilde yapılır. ya "yap-sat" usülü. ya da taahhüt usulü.
yap-satçılar için bişey diyemem. o tür müteahhitlerin düşünce yapısı nasıldır, nasıl olsa satarız mantığıyla mı yaparlar bilemem. zira hiç o tarz bir müteaahhitle çalışmadım.
ama taahhüt türü inşaatçılar grubu için şunu söyleyebilirim.
herkes parayı cebinde tutmaktan yana. benim patronum, türkiyenin sayılı zenginleri arasına girer. çoğunuzun da tanıdığı bir adam. o bile yatırımlarını o kadar kıstı ki inanamazsınız. çoğu durumda çok agresif yatırım yapan bir adamdır...
tepe inşaat bir vakıf şirketidir ve bilenler vardır belki, bir çok işte zarar miktarına çok fazla bakmaz. çünkü zaten sübvanse eden yan kuruluşları var. ama o bile ankarada yapmaya başladığı bir alışveriş merkezini durdurdu...
vs. vs.
sonuç?
talep yok, dolayısıyla arz yok.
-
[quote=unlimitted;97614]dünyadaki herşeyin, ama herşeyin fiyatı arz-talep dengesine göre belirlenir.
bu bir doğa kanunudur. o yüzden maliyetlerin çok ucuz olmasının sebebi, talebin azalması ve dolayısıyla rekabetin artması. demir fiyatı tarihi günlerini yaşıyor. 6 ay önce tonu 2.000 liraya fırladı diye Toki müteaahitleri ayaklanıp "kanuni engelleri" olmasına rağmen fiyat farkı istediler. bunun için yasal düzenleme bile yapılacaktı. şu anda demirin tonu 900 lira.
inşaat sektöründen birisi olarak şunu söyleyebilirim.
inşaat 2 şekilde yapılır. ya "yap-sat" usülü. ya da taahhüt usulü.
yap-satçılar için bişey diyemem. o tür müteahhitlerin düşünce yapısı nasıldır, nasıl olsa satarız mantığıyla mı yaparlar bilemem. zira hiç o tarz bir müteaahhitle çalışmadım.
ama taahhüt türü inşaatçılar grubu için şunu söyleyebilirim.
herkes parayı cebinde tutmaktan yana. benim patronum, türkiyenin sayılı zenginleri arasına girer. çoğunuzun da tanıdığı bir adam. o bile yatırımlarını o kadar kıstı ki inanamazsınız. çoğu durumda çok agresif yatırım yapan bir adamdır...
tepe inşaat bir vakıf şirketidir ve bilenler vardır belki, bir çok işte zarar miktarına çok fazla bakmaz. çünkü zaten sübvanse eden yan kuruluşları var. ama o bile ankarada yapmaya başladığı bir alışveriş merkezini durdurdu...
vs. vs.
sonuç?
talep yok, dolayısıyla arz yok.[/quote]
benım soeldgım yap satcılar muhtemelen..yanı bu bıraz ütopik tabi..yapıosun da ya satılmassa nolck.ama bu zıhnıyet genelde yapcak bıseyı olmayan yada neyı nası yaptgını tam hesap edemıyen bı zıhnıyet..hıcbıse yapmams olmak ıcn bıseler yapmak.yoksa dedıgn dgru..ıstedgı kadar ucuz olsn elınde patladıktan sonra ne işe yarar..para buyudkce riski de büyüyo..
-
[quote=jerfin;97612]marakes, doğan grubu kağıtların tahtası kapatıldı.. bu şekilde kapatılıp da çılmayan tahta o kadar çok ki..:([/quote]
1.000 adet DYHOL üm var...450 TL param bağlı o tahtada açın lem çabuk tahtayı adamın asabını bozmayın:mad:
gırgır olsun diye aldık.tahtayı kapattılar be
-
[QUOTE=SEYYAH;97616]1.000 adet DYHOL üm var...450 TL param bağlı o tahtada açın lem çabuk tahtayı adamın asabını bozmayın:mad:[/QUOTE]
ben olsam o paranın üzerine bir bardak su içerdim.:..:
-
[quote=marakes;97615]benım soeldgım yap satcılar muhtemelen..yanı bu bıraz ütopik tabi..yapıosun da ya satılmassa nolck.ama bu zıhnıyet genelde yapcak bıseyı olmayan yada neyı nası yaptgını tam hesap edemıyen bı zıhnıyet..hıcbıse yapmams olmak ıcn bıseler yapmak.yoksa dedıgn dgru..ıstedgı kadar ucuz olsn elınde patladıktan sonra ne işe yarar..para buyudkce riski de büyüyo..[/quote]
aynen öyle.
o tür adamlar yüzünden lokomotif denilen inşaat sektörü öylegarip verilerle çalkalanıyor ki.
adamın cebinde 10 milyon lira var.
20 daireli bir bina yapıyor.
8 tanesini veriyor arsa sahibine.
12 daire kalıyor.
satamıyor mesela, fiyat düşürmüyor ama. 1 tane sattığını kar sayıyor.
1 tanesini 200.000 liraya mı sattı. tamam, 1 senemi kurtardım gözüyle bakıyor.
ve etrafında bir tane aklı başında adam da çıkıp demiyor ki, bre zırto, 10 milyonu bankaya yatırsan bundan daha çok para kazanırdın...
ev fiyatı yine 200 bin lira olduğundan millet de "demek ki satılıyor abi yoksa fiyat düşerdi" diyor...
böyle garip bi mekanizma işte...
-
[quote=SEYYAH;97616]1.000 adet DYHOL üm var...450 TL param bağlı o tahtada açın lem çabuk tahtayı adamın asabını bozmayın:mad:[/quote]
her ne kadar söylediklerimin ardında dursam da işin içinde jerfin faktörü olunca benim de soledıklerım boşa çıkabiliyo:..:
şaka bi yana şu anda ben boyle bısey beklemıorum..su anda herkes kuyrugu kıstrdıgı ıcın kımse kımseye destek çıkamıo..ama ımf anlasması olr da [U]dolar kontrol altına alınrsa[/U] bu iş burda bitmez kavga kaos noktaısna bıle gidebilir..
-
çok garip.. yurtdışında teknik göstergelerde bozulma var.. bizim teknik göstergelerde ise düzelme var.. bunlar yurtdışı düşerken yine düşürmeyecekler bizim piyasayı galiba..:confused: