Ortalama yukarı kırıldı longladım sonra aşağı kırıldı küçük bi zarar yazdım .ama umutluyum:)
Printable View
Ortalama yukarı kırıldı longladım sonra aşağı kırıldı küçük bi zarar yazdım .ama umutluyum:)
[quote=abka;97632]arkadaşlar,sistem formüllerini nereden buluyorsunuz..web de yüzlerce var..onlar ortaya düştüğünden hayır çıkmaz.
belki onlara balans ayarı çekilerek ayarlama yapılabilir...astatin bu işin sırrı ne..[/quote]
İşin sırrı, çalışmada :) Kendi sistemini kendin yaratta...Ama bu herkesce bilinen sistemlerden para kazanılmaz demek değil..Çünkü konu sisteme sahip olmak değil, onu disiplinle uygulayabilmek :)Birde web de gezenler genelde 1 inci kuşak sistemler. Yani bazı basit koşulların gerçekleşmesi ve belirli bir gecikme ile trende kene gibi yapışma şeklinde...
Bu konu çok iddialı değilim ancak iki kişi bir kaç ayımızı vererek bir sistem geliştirmiştik..2 nci kuşaktan olanından...
Sİstem geliştirirken en basit yaklaşım: Aynı formülün hem al ı hem satı üretmesi. Ama bence ideal olanı, hem al hem sat için bir formül seti yazmak ve al ve sat sinayellerini bu etteki formüllerin komibinasyonuna göre üretmek ki, bu sayede trendi gecikme ile tespit eden 1 nci kuşak sistemleri aşmış olursunuz. Mesela en yüksek fiyattan sat veya en düşük fiyattan al yapma şansınız olabilir. 1 nci kuşak sistemlerde peşinen kaybettiğiniz "gecikme" payını, burada S/L olarak kullanıp, en kötü durum = 1nci kuşak sistem performansı yaparsınız..
Anck bunların hepsi bir varsayımlar serisi ve belkide böyle bir yöntemle başarılı olmak olanaklı değildir. Sonuçta üzerinde çalışılmaya değer..Başka bir sürü şey öğreniyor insan.
2 gün önce yapıştırdığım sistem çıktısı gerçekti. AMa bazı arkadşlarımızın da sorduğu-fark ettiği üzere, bu performasnın hem geçmiş hem gelcek için de aynı kalması önemli.Nitekim o çıktıyı üreten sistemin geçmişte bazı önemli kayıpları vardı...ki üzerinde çalıştığım şey de iyi performans olan dönemlerdeki durumu bozmayan ama geçmişde görünen falsoları eleyebilen bir formül setinin var olup olmadığıdır..Eğer o hallolursa an az 3 ay da test edilmesi gerekir...Ama bazı arkadaşlarla özelden yazışdığım üzere; belkide hiç bir şey çıkmayacak bundan..Yani bu yaklaşımla (al-sat a, yer yer bağımsız yer yer de birbirleri ile komibasyonla hareket eden bir varsayım setinin karar vermesi !!) elde edilebilecek genel geçerli bir s,istem belkide yoktur..Çalıştığımla kalırım..
Sonuç; önce istatistiki olarak anlamlı sonuçlar üretecek şekilde fiyat ve indikatörleri sınıflamak/tanımak lazım. Bunların birbiri ile ilişkilerini gözlemek ve tespit ettiğin bu ilişkileri de mtx in el verdiği ölçüde koda dökmen lazım..nım nım nım
Yada hiç uğraşmayıp çokca bilinen ve kullanılan sistemlere disiplinle riayet etmek lazım:..:
sabahkı 4 5 trl lık para gırısı su aralar 3 trl cıvarı eksıye döndü spotta..
dogan gurubunun şirketlerinde toplam 3,4 katr. nakit olduğunu sabah gazetesi yazmıştı...
ver cezayı,mahkeme büyük ihtimalle lehine sonuçlanır.
sonuçlanmasa bile dyhol bir ara 2,4 milyar dolar ediyordu..boga piyasasında(4 yıl içinde)oralara gelecektir..dyhol şimdi 170 milyon dolar ediyor..boga piyasasında dyhol 4 milyar dolar bile olur..betası fazla..o zaman satarsın%25 ini...
burdan başka bi siteye link vermek yasak mı?
[quote=VOBiX;97635]Bugün eksi kapanırsak kimse şaşırmasın![/quote]
sevinmek sebestmi :) ek şortlarla 29525 ort maliyetle şorta devam
29,500 ü kırdık...lelele
[quote=jerfin;97652]29,500 ü kırdık...lelele[/quote]
Adamlar makası açmış 450 puan.Spot düşüyo.Ama vob duruyo.Benim aldığım yerden kar yazmıyo.Utanmasalar makası kısıp zarar yazdıracaklar yahu
soluk benizli kurt der ki, "kırıldık" demek için çok erken!
huh...
ha bi de dolar long noktamı daha aşağıya, 1,7280'e çektim der.
;)
sn.şengöz'ün bir yazısında okumuştum.bu ayı piyasası en iyi ihtimalle ZAMAN olarak 23,6 geri alış yaparsa 18 YIL 61,8 geri alış yaparsa 78 yıl sürecek diyordu...
fiyat olarak ise 500 ile 1.000 arası bir seviyeden bahsediyor DJI'da...yani bu düzeltme yıllarca sürecek ve fiyatlar akıllara zarar yerlere inecek anlamı çıkıyor.
okuyunca pek rasyonel değil gibi görünüyor.ama düzeltilen dalga DJI'da bilmem kaçyüz yıllık bir dalga...yani düzeltmeninde 20/30 yıl hatta 50 yıl falan sürmesi absürd değil.
Sn abka
Dün metastock bakarken şu siteye rastladım bi incele istersen.Formüller var.Adamda baya iddalı
[url]http://www.meta-formula.com/[/url]
29500 ün çok fazla bir önemi yoktur ,
29000 aşagı kalıcı kırıldıgında , KISA cılar bayramı başlayacak.