hazır Jerfin hala ortalarda yokken dolar cortladım yine. hemide günün zirvesinden.
o gelene kadar kapatsam da şerrinden kurtulsam [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG]
Printable View
hazır Jerfin hala ortalarda yokken dolar cortladım yine. hemide günün zirvesinden.
o gelene kadar kapatsam da şerrinden kurtulsam [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG]
29,000 tutmazsa longs korkar. 28,400 potans olur. Shorts korkmak için 30,200 üstesi gerek.
hexen abi nerdesiiin? İyimisin keyfin yerinde mi? Sıkıntı yoktur inşallah?
[quote=Larossıan;97753][URL="http://img25.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2f.jpg]"][IMG]http://img25.imageshack.us/img25/5053/screenhunter2f.jpg[/IMG][/URL]
Bunumu diyorsun Astatin:..::..::..:[/quote]
Oklarında iş yok ama bar renklerin mükemmelat :) ABKA buna bütün DYHOL ü verir....
[quote=enorton;97747]Vob a ilk girdiğimde sistem mistem yoktu, içimden ne gelirse onu yapardım ve en çok parayı da o zaman kazanadım ama tüm portfoyü 2 günde sıfırlayınca sistemli olmaya karar verdim. Ogün bugündür sistem takip etmeye çalışırım. Sanırım zamanla sistem körlüğü denen şey oldu.
Son 6-7 gündür piyasa artı açıp eksi kapıyor. Eskiden olsa her sabah ek kısa yapardım ama sisteme baktığımız için kısa kapayıp uzun açıyoruz ve sürekli çarpılıyoruz. Sanırım sadece sistemlere de bakmamak gerekiyor.[/quote]
biz buna 1 inci kuşak sistem sarhoşluğu diyoruz...derinlik sarhoşluğu gibi..hareketi bir miktar gecikmeyle takip ettiği için, o gecikmeden hemen sonra piyasa terse dönünce zarar...sistem poz değiştirip aksi yönde poz alındığı ve aynı şey tekrar ettiği için yine zarar :(.....
Ben flatsem ve sabah gap yaptıysa asla ilk sinyale göre işlem yapmam ikinci sinyali beklerim...mevcut
[QUOTE=Astatin;97757]Oklarında iş yok ama bar renklerin mükemmelat :) ABKA buna bütün DYHOL ü verir....[/QUOTE]
14:40ta Doğanın tahtaları açılacakmış.
aslında DJI'da dönüş bekliyorum bugün yeni DİP için.ama kardeşim bir önceki dipten döndü bize ne faydası oldu?belkide şimdi 1000 puanlık DJI düşüşünü seyredicez ayıla bayıla yerimizde sayarak.
zulüm olur eğer böyle birşey yaparlarsa...
[QUOTE=7410;97750]silkelensem mi acaba yoksa buraya kadar mı
sanki devamı var gibi duruyo ama[/QUOTE]
senin gibi bilerek silkelenenide ilk defa görüyorum :D
[quote=Astatin;97757]Oklarında iş yok ama bar renklerin mükemmelat :) ABKA buna bütün DYHOL ü verir....[/quote]
ahhaaa..oklarınla ilgili yorumumu düzelttim... onlar da iyi.... geç düştü jetonum ama onlarda iyi...+.
[FONT=Arial] [/FONT]
[CENTER][SIZE=3][COLOR=#0000ff][B]Barycalys Uyardı: Zayıf TL’ye Opsiyon Alın[/B][/COLOR][/SIZE]
[/CENTER]
[COLOR=#000000][B]18 Mart 2009 Çarşamba Saat: 11:45[/B][/COLOR]
Barclays gelecek birkaç haftada TL'nin zayıflayabileceğine inandıklarını ve buna karşı TL opsiyon al-satıyla korunmayı önerdiklerini belirtti. Ayrıntılar şöyle:
”TL'nin değer kaybedeceğini düşünüyoruz ve Türkiye'nin kredi eğrisinin hayli yatay olduğuna inanıyoruz. Bu görüşümüze dayanarak TL put spreadleri (1.77, 1.82 strike fiyattan) almayı ve pozisyonu 2s10s CDS steepenerlarla finanse etmeyi öneriyoruz.. Bu işlem yapısı, sırasıyla 5 Mart 2009 ve 8 Aralık 2008'de başlatılan hali hazırdaki iki tavsiyemizin -1.82, 1.87 TL-put spreadi ve CDS 2s5s steepener- yerine geçiyor. Döviz ve kredi bileşenlerinin karlı olmasını bekliyoruz fakat çoğu varlık fiyatının ardındaki güçlü küresel yön verici, bireysel piyasaya göre değerlemelerini oldukça yönsel yapıyor. Öte yandan iki açılım da daha iyi bir risk getiri profili oluşturuyor.
Gelecek haftalarda Türkiye için gerçekleşecek iki önemli olay 29 Mart 2009 yerel seçimleri ve İMF paketinin devam etme ihtimali. Önceden de belirttiğimiz gibi Türk lirası için oldukça dikkatliyiz: Türkiye varlık sınıfı, şirket türev zararları, hanehalkı döviz kredisi ve kırılgan bankacılık sisteminin dikkatleri üzerine çektiği diğer Doğu Avrupa ülkelerinin ilk tehlike dalgalarına göre bir bakıma marjinal bu da varlık fiyatlarını düşürüyor.
Bu sorunlar Türkiye'de daha az görülürken, piyasanın Türkiye'nin sahip olduğu riski fark edeceğine inanıyoruz ki bu riskleri şöyle sıralayabiliriz:
(i) büyümede şu ana kadar düşünülenden daha keskin bir daralma (2009'da GSYİH'nın yıllık bazda %4-5 düşebileceğini düşünüyoruz),
(ii) Şirket sektöründe döviz borcunda kaldıraçtan kaçınmaya yönelik devam eden ihtiyaç,
(iii) para politikasında devam eden gevşemeyle birlikte mali dengelerde önemli ölçüde bozulma ve son olarak,
(iv) seçimden önce İMF anlaşmasına azalan güven. Buna bağlı olarak gelecek birkaç haftada TL'nin zayıflayabileceği ve buna karşı TL opsiyon al-satıyla korunma gerekliliğinin yüksek olduğu inancındayız..
Sn Astatin 2. kuşak diye sınıflandırdığınız sistemlerde hangi göstergeleri kullamdığınızı yazarmısınız ?
[quote=SEYYAH;97761]aslında DJI'da dönüş bekliyorum bugün yeni DİP için.ama kardeşim bir önceki dipten döndü bize ne faydası oldu?belkide şimdi 1000 puanlık DJI düşüşünü seyredicez ayıla bayıla yerimizde sayarak.
zulüm olur eğer böyle birşey yaparlarsa...[/quote]
yok yok bu sefer farklı olacak..romatizmadanda olabilir ama ayu hislerim bu sefer "sağanak" olup yağacak ayular diyor...acaip canavarlara benziirler
ayın 16 sında su altına dalan ana sistem hala su altında