[quote=Astatin;97763]ahhaaa..oklarınla ilgili yorumumu düzelttim... onlar da iyi.... geç düştü jetonum ama onlarda iyi...+.[/quote]
Niye öyle dedin şimdi renkler tam dönüşleri sinyale sokmuş ... oklar değişik olmuş ama bence ...
Printable View
[quote=Astatin;97763]ahhaaa..oklarınla ilgili yorumumu düzelttim... onlar da iyi.... geç düştü jetonum ama onlarda iyi...+.[/quote]
Niye öyle dedin şimdi renkler tam dönüşleri sinyale sokmuş ... oklar değişik olmuş ama bence ...
[quote=fXci;97762]senin gibi bilerek silkelenenide ilk defa görüyorum :D[/quote]
bi bilebilsem zaten :)aklıma bile getirmiycemde.Ortalama altında diye bekliyorum zaten hala:..:
[quote=VOBiX;97746]"Yawf kardeşim DOW %2,5 artı yaptı! Neden düşüyoruz biz?" diye merak edenelre cevap k.ı kırık APSD analizinde :[/quote]
apds sonuçtur neden değildir. bu nedenle gıçı kırıktır. nedensellik boyutunu irdelemenizi öneririm.
princ grafigi matriks yada foreks te varmı acaba
[quote=fXci;97767]ayın 16 sında su altına dalan ana sistem hala su altında[/quote]
Bak işte buna beklenir:)usa verileride olumsuuz geldi zaten
petrol yukarı, altın aşağı, endeksler yukarı, vob bant. bandın seçimle imfylede alakası yok, 7800 den önce hiçbir uyum yapmaz yurtdışına. düşmedi artmıyor.
bugün abd kapanış beklentisi aşağı. (piyasa beklentisi) (dikkat açılış değil kapanış)
vix 40 ın kırılma durumuna dikkat edilmeli.
sevgiler.
shortcular arkaya saglam yaslanın..:)
[quote=fXci;97767]ayın 16 sında su altına dalan ana sistem hala su altında[/quote]
iyi boğulmamış.naaptın oksijeni sanayii tüpüne bastın herhalde bu sefer :..:
yoksa şimdiye 50 kere çıkardı sistemin su üstüne :..:
[quote=abka;97774]shortcular arkaya saglam yaslanın..:)[/quote]
:..: :D :))) .lelele
işallah .ama vadeli dolar da bi 5 günlük ortalamaya geliyo bi aşağı iniyo.Bi kırsa yukarı kimse tutamaz gibi geliyo
[quote=hilm;97765]Sn Astatin 2. kuşak diye sınıflandırdığınız sistemlerde hangi göstergeleri kullandığınızı yazarmısınız ?[/quote]
kuaşklar birbirlerinden kullandıkları göstergelerle değil, yaklaşımları ile ayrılıyor.. örnek vereyim...
1 nci kuşak sistem: Rsi (10) Rsi(20) ü yukarı keserse al tersi olursa sat. Yan etki: RSI çok gıprak olduğundan çok işlem yaptırma ve trend başlangıcına göre bir miktat gecikme.
2 nci kuşak sistem :
RSİ nin gıpraklığını gidermek için çok uzun periyoda sahip olmayan MACD ve MACD trigger'ın kesişim koşulunu da ikinci koşul olarak koy..Bu bir çeşit filtredir. Ek olarak her iki RSI değerinin de 50 den büyük olması koşulunu koy.
Ya da;
RSİ(10)>RSI(20) ve RSI(10), RSI(20)>50 koşullarının sağlanmasına 1 puan ver.
MACD Koşulunun sağlanmasına 1 puan ver
DİS'in 0 dan büyük olmasına 1 puan ver
ve bunları toplattır... Toplam 0 ise sat, 3 ise al, 1-2 ise flat olsun..(veya 1 de long cover, 2 de short cover..sen bilirsin)
Bunları if komutu ile rahatlıkla yapabilirsin :)
Not: Göstergeler ve değerleri rasgele verdim. Örnek olsun diye
Sonuç: Gecikme hala var ama filtreler işlem sayını ve kaybını ve stresini azalttı...
her iki sistemde de hala va rolan olumsuzluk : GECİKME.. onun çözümü ise 3 üncü kuşakda :)
[quote=abka;97774]shortcular arkaya saglam yaslanın..:)[/quote]
shortcuları dohol bile kurtaramadı sanki (şimdilik) .kom
[URL=http://img14.imageshack.us/my.php?image=87534311.jpg][IMG]http://img14.imageshack.us/img14/6941/87534311.jpg[/IMG][/URL][quote=Astatin;97763]ahhaaa..oklarınla ilgili yorumumu düzelttim... onlar da iyi.... geç düştü jetonum ama onlarda iyi...+.[/quote]
Beğenmedim diye düzeltmiştim bende.:..::..: