[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1008.hizliresim.com/2010/8/25/1336.jpg[/img][/url]
Printable View
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1008.hizliresim.com/2010/8/25/1336.jpg[/img][/url]
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1008.hizliresim.com/2010/8/25/1345.jpg[/img][/url]
günaydın.cümleten bol kazançlar...
[B]EKİM VADE[/B]
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1008.hizliresim.com/2010/8/25/1349.jpg[/img][/url]
Nereye düşerse düşsün
en fazla 1 ay içinde 77.425 görülecektir....
saygılar..
Voba ılıskın gunluk beklentıler (sanko menkul degerler)
dun abd futurelarının kotu gelmesı beklenen ıkıncı el ev satısları
rakamlarından dolayı gun boyunca eksıde hareket ederek yurıcınde de ımkb’nın
satıs bakısı altında kalmasına sebeb oldu. Beklentıler dahılınde rekor duzeyde
gerıleyen ıkıncı el ev satıslarıyla bırlıkte [b][color=red]yenı konut baslangıc
rakamlarınında kotu gelmesı beklenmekte. [/color][/b]ıcralık konutların sayısıda bır haylı
yuksek olan sektorde onemlı adımların atılamaması durumda bır cok analıstın su
aralar analızlerınde paylastıgı cıft dıp rısklerının artmasından endıse edılmekte.
Burak gercek
sanko menkul degerler a.s.
Vadelı ıslemler uzmanı
***raporun tamamı ektekı dosyada bulunmaktadır***
* * *
-matrıks-
kırmızıya aldığım kısım önemli. Yeni konut başlangıcı bir kırmızı mum daha yaktırır kötü gelirse.
sa hayırlı kazançlı bir gün dilerim cümleten
Günaydın daytraders
Bol kazançlar
Günaydın arkadaşlar , Bol kazançlar....:)
günaydın cümleten...
al sat seviyeleri dunkı ıle aynı oldu nerdeyse...
73650 sat
73950 Al
dünkü inatlasma sonrası 73900 ortalamalı shortlarımı koruyorum hala.. ala gecerse degıstırırım artık...
Konut satısları 2. Ceyrekte 1. Ceyrege gore % +5.14 - tuık
-matrıks-
[quote=ruhul-kudüs;283762]konut satısları 2. Ceyrekte 1. Ceyrege gore % +5.14 - tuık
-matrıks-[/quote]
[B]bu veri amerikadan gelse 1000 puan eder ama bizde olunca 5.14 değil 500.14 te olsa ederi 100 puan :)[/B]
[QUOTE=Ruhul-Kudüs;283763][B]bu veri amerikadan gelse 1000 puan eder ama bizde olunca 5.14 değil 500.14 te olsa ederi 100 puan :)[/B][/QUOTE]
100 puan bile etmez..
bu arada dırenc dıye saglam mal verdıler millete.. ki buna ben de dahilin.. shortlarımı kapattım... ama uzuna gecmedım...
bugunlerde selam versek carpılıyoz pela dayıya o derece...
Günaydın,
SPK yetki alanı ile ilgili bir tartışma olmuş. SPK nın yetki alanı türk para ve sermaye piyasalarında (VOB, IMKB v.b.) işlem gören enstrumanlarla sınırlıdır.
Eğer böyle olmasaydı, SPK nın yurtdışında işlem gören Türkiye orjinli her enstrumanın yurtdışında işlem gördüğü her piyasada inceleme/soruşturma yapma hakkı olurdu. Dolayısıyla [I]ISE30 gibi VOB dan türetilmiş bir enstrumanla ilgili bir sıkıntınız olduğunda o işleme aracılık eden şirketin bulunduğu ülkenin hukuk rejimine tabi olursunuz (aranızdaki sözleşmede, uyuşmazlıklarda yetkili mahkemeler ayrıca belirtilmediyse). Ancak organize ve büyük olaylarda polis kanalıyla interpol e de ulaştırabilirsiniz şikayetinizi)..[/I]
[I]Her durumda, hem SPK hem Türk Mahkemeleri olay hakkında farklı düşünebilir. Ancak mevcut düzenlemelere göre yetki alanları böyle. [/I]
Tayland merkez bankası faız oranlarını ceyrek puan artırdı: %1.75
-matrıks-
[B]AĞUSTOS-EKİM[/B]
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1008.hizliresim.com/2010/8/25/1465.jpg[/img][/url]
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1008.hizliresim.com/2010/8/25/1470.jpg[/img][/url]
[quote=Astatin;283770]Günaydın,
SPK yetki alanı ile ilgili bir tartışma olmuş. SPK nın yetki alanı türk para ve sermaye piyasalarında (VOB, IMKB v.b.) işlem gören enstrumanlarla sınırlıdır.
Eğer böyle olmasaydı, SPK nın yurtdışında işlem gören Türkiye orjinli her enstrumanın yurtdışında işlem gördüğü her piyasada inceleme/soruşturma yapma hakkı olurdu. Dolayısıyla [I]ISE30 gibi VOB dan türetilmiş bir enstrumanla ilgili bir sıkıntınız olduğunda o işleme aracılık eden şirketin bulunduğu ülkenin hukuk rejimine tabi olursunuz (aranızdaki sözleşmede, uyuşmazlıklarda yetkili mahkemeler ayrıca belirtilmediyse). Ancak organize ve büyük olaylarda polis kanalıyla interpol e de ulaştırabilirsiniz şikayetinizi)..[/I]
[I]Her durumda, hem SPK hem Türk Mahkemeleri olay hakkında farklı düşünebilir. Ancak mevcut düzenlemelere göre yetki alanları böyle. Belli olmaz[/I][/quote]
ben de onun için dedim ki, hangi kurumdan işlem yapıyorsanız, o kurumu denetleyen mekanizmayı bi öğrenin önce...
3 kafadar bi ofis tutup 2 server kurarak foreks firmasıyım diye duyuru yapabilir.
ama bu 3 kişiyi denetleyen, bu adamlar topladıkları paralarla maldivlerde tatil yapmaya gittiklerinde "huuoop hemşerim nereye gidiyosunuz gelin bakalım şöyle" diyecek kimse var mı yok mu araştırmadan bu arkadaşların hesabına para yollarsanız, sonradan büyük ihtimalle boş yere zırlarsınız...
[quote=unlimitted;283778]ben de onun için dedim ki, hangi kurumdan işlem yapıyorsanız, o kurumu denetleyen mekanizmayı bi öğrenin önce...
3 kafadar bi ofis tutup 2 server kurarak foreks firmasıyım diye duyuru yapabilir.
ama bu 3 kişiyi denetleyen, bu adamlar topladıkları paralarla maldivlerde tatil yapmaya gittiklerinde "huuoop hemşerim nereye gidiyosunuz gelin bakalım şöyle" diyecek kimse var mı yok mu araştırmadan bu arkadaşların hesabına para yollarsanız, sonradan büyük ihtimalle boş yere zırlarsınız...[/quote]
iyi de hocam yurtdışına mı gidecez firmayı incelemek nasıl olacak biz şu denetim firmasına bağlıyız derseler biz nasıl teyit alacağız firmayı arasak dil yok ki anlaşalım çok zor bi konu bide bi şey soracam hedef online sağlam mı sizce güvenilirmi fx için yada tc de varmı güvenilir fx firması gerçi bulaşmak çok tehlikeli ama bi deneyim diyorum ufak çapta..
forekse hiç bulaşmayın desem bana kızmazsınız umarım
[quote=a.kaya;283784]iyi de hocam yurtdışına mı gidecez firmayı incelemek nasıl olacak biz şu denetim firmasına bağlıyız derseler biz nasıl teyit alacağız firmayı arasak dil yok ki anlaşalım çok zor bi konu bide bi şey soracam hedef online sağlam mı sizce güvenilirmi fx için yada tc de varmı güvenilir fx firması gerçi bulaşmak çok tehlikeli ama bi deneyim diyorum ufak çapta..[/quote]
Akredite firmalar var. Nette listesini bulabilirsiniz. Unlipat daha detay bilgi verir sanırsam...
günaydın,iyi seanslar !
[quote=a.kaya;283784]iyi de hocam yurtdışına mı gidecez firmayı incelemek nasıl olacak biz şu denetim firmasına bağlıyız derseler biz nasıl teyit alacağız firmayı arasak dil yok ki anlaşalım çok zor bi konu bide bi şey soracam hedef online sağlam mı sizce güvenilirmi fx için yada tc de varmı güvenilir fx firması gerçi bulaşmak çok tehlikeli ama bi deneyim diyorum ufak çapta..[/quote]
ben aylar önce fx de hesap açtırmadan bu olayı cok araştırdım. hatta limitsiz abide bilir o günleri. türkiyede güvenilir kurum sayısı 3 ü geçmez bence. kurum ismi vermek doğru olmaz. yada şu kurum güvenilmez demek hiç doğru olmaz. sadece iyi araştırın.
scalping denilen tuzak sözleşmelerinde varmı?
uluslar arası denetim kurumlarında kayıtları varmı?
[LIST][*][B]Firmanın finansal büyüklüğü, sağlamlığı hakkındaki sorular[/B]
[LIST][*]Şirket merkezi hangi ülkede ve hangi şehirdedir?[*]Ödenmiş sermayeniz nedir? Özvarlığınız ne kadar? Bilançonuz halka açık mı?[*]Hangi yıl kuruldunuz? Kaç yıldır Forex piyasalarında faaliyet gösteriyorsunuz?[*]Hangi ülkelerde şirketiniz var?[*]Toplam çalışan sayınız kaç?[*]Hangi bankalarla çalışıyorsunuz?[/LIST][/LIST]
tabi bu sorularada kaçamak yada yanıltıcı cevap verebilirler.
yani cok iyi araştırmadan hesap açmayın.
yine 10 kaplan modundayız..
bunun için yurtdışına gitmeniz gerekmez. çok abartmışsınız.
araştırmadan kastım bu insanlar hangi tarzda denetim yapıyor onu öğrenin türünden bir şey değildi.
hesap açtırmayı düşündüğünüz kuruma deyin ki,
1-denetleyiciniz var mı
evet---->2
hayır---->3
2-kimdir?
-X/Y/Z
3-teşekkürler. şak!
4-lisans numaranızı öğrenebilir miyim.
5-o lisans numarası gerçekten o kuruluşun mu kurumun sitesinden veya googledan veya az bir ingilizce ile bir telefon açılarak öğrenilebilir.
6-denetleyici kuruluş hakkında google'da birkaç yazı okunur, nasıl denetler, kime tabidir, bağımsız bir kuruluş mudur, daha önce uyguladığı cezai yaptırımlar neler olmuş vs vs. türünden bilgilerle ciddiyeti anlaşılabilir.
bunları yapmaya üşenen adam foreksten para kazanmaya yeltenmemelidir bile...
işlem yaptığım kurumun ismi vermek istemiyorum. hem VOBORSA yönetimi sıkıntıya girebilir hem de açıkçası son 2 gündür okuduklarımdan sonra aldığım pozisyonları bile yazmak gelmiyor içimden...
Biz öğrenirdik Unlimit.
Boşver vobu beceremeyen girmesin bu işlere.
Zor bu işler.
Çok tecrübe lazım. Oda yetmiyor bazen.
Jelibon.
bu arada forekste aracı kurum riskine girmek istemeyen arkadaşlar bilmiyorlarsa söyleyeyim.
Türkiyede parite işlemleri yaptıran bir banka mevcuttur.
para kaptırmaktan korkuyorsanız o bankadan hesap açtırıp parite işlemini onun üzerinden yapın.
SPK denetimine tabidir.
Orta vadeci omayan ya da daytrader olmayan kimse kazanmaz.
sayın Saraylıya bu yüzden tekrar teşekkür.
Dün tartıştığınız şeyler zaten hepden boşluk.
Türkiyede daha forex için kanun yok.
Kurumlar var.
devlet bunu bir an önce düzenlemeli.
Jelibon.
Babacan: Ovp, ovmp ve [b]2001[/b] butcesı eylul sonu, ekım bası cıkar - cnbce
-matrıks-
[b]2001[/b] e bir daha dönmeyelim eğer sizcede uygunsa sayın bakanım :)
[quote=jelibon;283815]Biz öğrenirdik Unlimit.
Boşver vobu beceremeyen girmesin bu işlere.
Zor bu işler.
Çok tecrübe lazım. Oda yetmiyor bazen.
Jelibon.[/quote]
yok abi vazgeçtim karışmıyorum zaten, herkesin sözü kendi parasına geçer. isteyen istediği kurumdan istediği platformdan işlem yapsın.
ben en sığ piyasalarından birisinde bi kurum not artırdığında 2.000 puan oynama ihtimali olan bir ortamda işlem yapıp da foreks için "şurda işlem yapmayın çok tehlikeli" diyen arkadaşların gördüğü tehlikeyi merak etmiştim sadece.
sonra merak etmekten de vazgeçtim...:)
Babacan: Malı kural ıle ılgılı bır sure konusmama kararı aldım - cnbce
-matrıks-
babacan, malı kural'ın ekım ayında gundeme gelıp gelmeyecegı sorusuna cevap vermedı
-matrıks-
dünkü japon maliye bakanına mı özendi ne yaptı bizimkide
eur- usd 1.27033 direncinden dondu.uzerine gecmedi asagi obo formasyonu devam ediyor.
vadelide 74.200 guclu kirilirsa 74.600 var. asagida73.500- 73.000 -72.500 71.800 70.000 hedefleri icin asagi hareketlerin sert ve ani olmasini bekliyorum.
Pela shortlarım için 74250 ye koyduğum stopumu patlattığına göre artık aşağı verebilir...
kaldıraç piyasaları entelektuel tembelliği asla ve asla afetmeyen varlıklardır....mazo takılanlar şöyle de düşünebilir > tahmin edemediğiniz büyüklükte bir varlığın hışmına uğramak gibi...:..::..::.Sn jelibon un yerinde bu sabah e/d hareketi noktasal tespit edilmiştir...anlayana tabi ki....:..:
[QUOTE=unlimitted;283828]yok abi vazgeçtim karışmıyorum zaten, herkesin sözü kendi parasına geçer. isteyen istediği kurumdan istediği platformdan işlem yapsın.
ben en sığ piyasalarından birisinde bi kurum not artırdığında 2.000 puan oynama ihtimali olan bir ortamda işlem yapıp da foreks için "şurda işlem yapmayın çok tehlikeli" diyen arkadaşların gördüğü tehlikeyi merak etmiştim sadece.
sonra merak etmekten de vazgeçtim...:)[/QUOTE]
Kaldıraçı ayarlayamayız Akdeniz kanı var. Y a herro ya merro.:D
cümleten kolay gelsin ... işleri toparlayayım en kısa zamanda .. dönecem aranıza .. bol kazançlar ....
Forexe ben de girecedim ama baktım çok uzun çıbıklar oluşuyordu.. Uzun çıbıklar sistemciyi bozar abi didim girmedim...
[quote=jelibon;283837]Kaldıraçı ayarlayamayız Akdeniz kanı var. Y a herro ya merro.:D[/quote]
onu ayarlayamayan adam için VOB güvenli mi? ::::D
[QUOTE=selçuklu;283838]cümleten kolay gelsin ... işleri toparlayayım en kısa zamanda .. dönecem aranıza .. bol kazançlar ....[/QUOTE]
Nerelerdesin patron ya özlettin kendini