-
[QUOTE=akinolukentuf;31714]evet düşük kaldıraç var olsun hele yurt dışındaki gibi 1/100 öyle 2000 puan içinde kucak dansı yaptırabilirlermi piyasaya.Piyasa ne yöne giderse o yöne gideriz .Bunlar hisse senedi tahtası gibi dökmece oynuyorlar.Oynasınlar ben genelde stop lossları 500 puan kadar açabiliyorum tutacaksam .yeterki senaryo düşündüğüm gibi gitsin .zaten her ay düşündüğün olsa parayı koyacak yer bulamazsın.ben yarından sonra derinliği kaldırıyorum vobtan direk banddan gelen fiyata göre yok o aldı bu verdi derken ele bakıyorum yok bir şey pehh.[/QUOTE]
evet, derinlik gerçekten kafa bulandırıyor.. 3 gündür yapmadıkları ali cengiz oyunu kalmadı.. dün garanti yi kullanıp çektiler piyasayı.. deutsche ahh deutsche.. ağustos vadenin son günlerinde de aynı şahıslar 2 gün spot da sürekli satış yaparak vadelinin başını kaldırmasına izin vermemişlerdi, çünkü yüklü kısadaydılar.... birkaç gündür bakıyorum yine aynı oyun mu oynanıyor spot u kullanıp vadelide satış mı yapıyorlar diye ama yapmadılar, yada başka kurumdan yaptılar..
-
aslında dolar ve faiz cephesi sinyallerini veriyordu 3 gündür bu çöküşün.. ne bakarsın alana satana, bak grafiğe yap işlemini işte:mad:
-
pek anlamam elliot dan falan ama, şengöz'ün haftalardır bas bas bağırdığı 3 ün 3 ü dalga başladı mı yoksa:D
-
[QUOTE=bull market;31665]Bu gece en ekstre kısa pozisyonda olmak vardı, öyle yapanı tebrik eder, sabah açılışta kimsenin üzülmemesini şimdiden temenni ederim, herkese iyi akşamlar, saygılar.[/QUOTE]
Ama hiç yakışıyormu arkadaşlar, ben sabah açılışta kimse üzülmesin demiştim, maşallah her zamanki gibi akşamdan başlamışız, olmuyor böyle, sabahı görelim, uzunda olan arkadaşlarıda düşünelim, onlara bir teselli vereyim, açılış kötü olmayabilir ve ekstre kısalamayanlar kısalınca yukarı tepebilir bile, çünkü muhtemelen kötü haberin etkisi ABD piyasalarında sadece bugünlüktü, değilse zaten bugünkü hızlı düşüşün devamıda çabuk gelişirse 11000 civarından iyi bir tepki çıkışının başlangıcına tanık olabiliriz, ben isterdimki çabuk inmesin 11000 lere, öyle olursa daha derinlere giderdik diyorum, malum hızlı düşüşün boyu büyük olursa tepmede çabuk gelişir ve çok yukarılara tepebilir, anlayın işte, saygılar.
-
mrb arkadaşlar aranızda yeniyim ilk mesajımı yazıyorum, buradaki teo adlı arkadaşı isabetli kararlarından dolayı kutluyorum.
-
[QUOTE=jerfin;31716]evet, derinlik gerçekten kafa bulandırıyor.. 3 gündür yapmadıkları ali cengiz oyunu kalmadı.. [B][COLOR="Red"]dün garanti yi kullanıp çektiler piyasayı.. deutsche ahh deutsche.. [/COLOR][/B]ağustos vadenin son günlerinde de aynı şahıslar 2 gün spot da sürekli satış yaparak vadelinin başını kaldırmasına izin vermemişlerdi, çünkü yüklü kısadaydılar.... birkaç gündür bakıyorum yine aynı oyun mu oynanıyor spot u kullanıp vadelide satış mı yapıyorlar diye ama yapmadılar, yada başka kurumdan yaptılar..[/QUOTE]
Sevgili Jerfin
derinlik merinlik hiç bir şey çıkmaz. Bunlar obsiyon işlemleri yapıyorlar. Henüz bunlar tezgah altından döndüğü için bizlerin tam olarak takib etmesi mümkün değil.
Obsiyonlarda sattıkları malın %10 unu piyasadan almak zorundalar. Biz spota baktığımızda yüklü yabancı alımı görürüz. Adam belli olmasın diye 3-5000 kontratta vadelide alım yapar... Çık çıkabilirsen işin içinden. Bilmem anlatabildim mi:)
Mesela Temmuz başı piyasanın gereğinden fazla dipleme sebebi obsiyonlardaki MC satışlarıymış. Biz de mal mal AKP davasıyla ilgili düşüyor zannediyoruz.
Piyasanın 3-5 banka kağıdıyla hareketlri de yalnızca obsiyon işlemlerinden kaynaklanan hareketler. Biz burda ekrana bakıp bin türlü hikaye yazıyoruz ama onlar farklı kulvarlarda koşuyorlar. hele ki aralarında bu forumlardaki yorumları okuyanlar varsa ne eğleniyodur:)
-
[QUOTE=bozok;31720]mrb arkadaşlar aranızda yeniyim ilk mesajımı yazıyorum, buradaki teo adlı arkadaşı isabetli kararlarından dolayı kutluyorum.[/QUOTE]
Hoşgeldiniz:)
-
hoşbulduk kardeş az çok hepinizi tanıdım, 10 gündür okuyorum ama ilk kez yazıyorum çünkü onay mesajı msn de önemsizler kısmına gelmiş yeni farkedebildim hehehehe:)
-
[QUOTE=catedral;31721]Sevgili Jerfin
derinlik merinlik hiç bir şey çıkmaz. Bunlar obsiyon işlemleri yapıyorlar. Henüz bunlar tezgah altından döndüğü için bizlerin tam olarak takib etmesi mümkün değil.
Obsiyonlarda sattıkları malın %10 unu piyasadan almak zorundalar. Biz spota baktığımızda yüklü yabancı alımı görürüz. Adam belli olmasın diye 3-5000 kontratta vadelide alım yapar... Çık çıkabilirsen işin içinden. Bilmem anlatabildim mi:)
Mesela Temmuz başı piyasanın gereğinden fazla dipleme sebebi obsiyonlardaki MC satışlarıymış. Biz de mal mal AKP davasıyla ilgili düşüyor zannediyoruz.
Piyasanın 3-5 banka kağıdıyla hareketlri de yalnızca obsiyon işlemlerinden kaynaklanan hareketler. Biz burda ekrana bakıp bin türlü hikaye yazıyoruz ama onlar farklı kulvarlarda koşuyorlar. hele ki aralarında bu forumlardaki yorumları okuyanlar varsa ne eğleniyodur:)[/QUOTE]
Okuyan olduğu kesinde, acaba diyorum bide bizim lugattan yazan varsa o zaman tam şenlik oluyor:))), benim üzerinde durduğum budur.
Fannie mae bugün 6,42 ye düşmüş, geçen gördüğü en düşüğün altına gelmemiş 6,41 civarında bir dip yapmıştı ya onu diyorum, bişeyler dönebilir bence, saygılar.
-
flat kalsan dert kalmasan bir dert şimdi shortları bozduguma yanmayımda napayım
-
[QUOTE=catedral;31695]Wachowia batmış.... Piyasaya henüz duyurulmamış sanırım. Rastlamadım habere hiç bir yerde..[/QUOTE]
Siz nereden duydunuz?
Wachovia dörtbeşgün önce gördüğü dibe gelmemiş bile bugün, evet epey düşmüş ama sanki bir haberi gelipde düşmüş gibi gümbürtülü düşüşte olmamış hani, saygılar.
-
[QUOTE=bozok;31723]hoşbulduk kardeş az çok hepinizi tanıdım, 10 gündür okuyorum ama ilk kez yazıyorum çünkü onay mesajı msn de önemsizler kısmına gelmiş yeni farkedebildim hehehehe:)[/QUOTE]
hoşgeldiniz bildiğimiz bozok değilsiniz sanırım :) burdaki ortam çok güzel.
-
[QUOTE=bozok;31720]mrb arkadaşlar aranızda yeniyim ilk mesajımı yazıyorum, buradaki teo adlı arkadaşı isabetli kararlarından dolayı kutluyorum.[/QUOTE]
hoşgeldiniz Sayın Bozok..
-
[QUOTE=bozok;31723]hoşbulduk kardeş az çok hepinizi tanıdım, 10 gündür okuyorum ama ilk kez yazıyorum çünkü onay mesajı msn de önemsizler kısmına gelmiş yeni farkedebildim hehehehe:)[/QUOTE]
misafirlerden biri daha sessizliğini bozdu :D hoşgelidniz
-
pariteler tekme tokat girdiler, Nzd/usd short açmamla kapatmam arasında 5 dakika geçmedi 60 pips kazandırdı, korktum ne oluyor diye hemen kapadım..Aslında sinyal gelmeden kapatmak adetim değil ama neye uğradığımı şaşırdım...:)
-
[B]Son kayıt olan üyemiz hoş geldiniz, 66bozok66[/B]
bozoklar çoğaldı bir bozok daha gelmiş :D
-
Sayın Cbaykus gectınmı shorta yoksa takıp sayısı kırıldı dıye yarına mı gecıyorsun, flat kalsak ıyı demıssın topıgınde...
-
[QUOTE=bull market;31726]Siz nereden duydunuz?
Wachovia dörtbeşgün önce gördüğü dibe gelmemiş bile bugün, evet epey düşmüş ama sanki bir haberi gelipde düşmüş gibi gümbürtülü düşüşte olmamış hani, saygılar.[/QUOTE]
Yurt dışı kaynaklı bir haber. Henüz gizli tutuluyor. Ama 4 büyük banka adı kulislerde konuşuluyormuş. Biri washowia (kesin deniyor) diğeri malum lehman (satışın balon olduğu söyleniyor) diğer ikisi bizim adını fazla duymadığımız 2 banka imiş.
Bu haber bugüne ait değil zaten. Geçen hafta dow un ilk 11.700 yaptığı güne ait. O gecede yazmıştım hatırladığım kadarıyla. Pazartesi gününden sonra izlemek lazım. Yeni kontratlarla birlikte.
-
Eur/usd paritesinde tüyoyu verdiydim geçenlerde:) 1,3850 civarına kadar düşüş diye, heryerde yok 1,48, yok 1,44 derken şimdide 1,42 tuttacak falan deniyor, aman ha, benim yazdığım seviye bile tutar demiyorum, burası bu düşüş dalgasında görülecek diyorum, yanlış anlama olmasın, haaa, dalga yapısı inişli çıkışlı olr yada hzılı kayar oralara bilmem, gelbileceği seviyeyi yazıyorum o kadar.
Altın bi alem 800 ü bir aşağı bir yukarı deliyor manyadı mı ne, düşeceksen düş işte 750-760 a kadar yolun var, düşmeyeceksen 900 e toplada hemen ne var ne yok altına yatıralım, şaka değil eğer bu yılda altın çıkışa geçerse ve zirveyi aşarsa ortalık toz olur, hemde tozduman, öyle bir senaryoyu Allah uygun görmesin inşallah bu devirde, piyasa kavramı alt üst olabilir, kritik yıllardayız bakalım, bernankede bi düze çıkaramadı ki hayvancığı, başekonominin keltoş başkanı noolcek:), saygılar.
-
[QUOTE=catedral;31733]Yurt dışı kaynaklı bir haber. Henüz gizli tutuluyor. Ama 4 büyük banka adı kulislerde konuşuluyormuş. Biri washowia (kesin deniyor) diğeri malum lehman (satışın balon olduğu söyleniyor) diğer ikisi bizim adını fazla duymadığımız 2 banka imiş.
Bu haber bugüne ait değil zaten. Geçen hafta dow un ilk 11.700 yaptığı güne ait. O gecede yazmıştım hatırladığım kadarıyla. Pazartesi gününden sonra izlemek lazım. Yeni kontratlarla birlikte.[/QUOTE]
Valla doğruluk payı vardır bencede ihtimal veririm, çünkü Wachovia mayıs Haziran düşüşünü sert yapanlardan, daha evvelden biliniyordu bişeyler de saklanıyor demekki gerçekten, daha neler saklanıyor kimbilir, belkide koca dow endeksi hepten iflas etti on para etmiyor.kom dow da uzun olmak yürek ister diyorum ne diyim:) saygılar.
-
futures bende -% 0.50 doğrumduur ?
-
[QUOTE=furkan;31736]futures bende -% 0.50 doğrumduur ?[/QUOTE]
dogrudur :( 11115 görüp döndü
-
[QUOTE=oğuzt;31738]dogrudur :( 11115 görüp döndü[/QUOTE]
teşekkürler..tam gununu bulmuşuz kısaları kapatıcak neyseki son anda uzun girmektende vazgeçtim flat girdim ama insanın yapısı işte bu aç gözlü..
-
Hayırlı geceler hala şehir dışındayım.
Yarın hafta bitiyor , bu vesile ile Dow Jones 'un haftalık grafiğini atmak doğru olur sanırım.
Aşağıdaki grafikte kanalın mor bölgesinin destek seviyesi 11148 olarak gözükmekte.
Haftalık kapanış buranın üzerinde olabilirse Dow Jones için hala umut beslenebilir.
Hayırlı geceler dilerim.
[IMG]http://img516.imageshack.us/img516/6541/dowhaftaaf1.png[/IMG]
-
[QUOTE=furkan;31739]teşekkürler..tam gununu bulmuşuz kısaları kapatıcak neyseki son anda uzun girmektende vazgeçtim flat girdim ama insanın yapısı işte bu aç gözlü..[/QUOTE]
ben uzun kaldım 3 te bir poz sabah bakalım nerden acılıcaz
-
Hep yalan dolan,kafalarına göre haber sunuyorlar...
-NEW YORK BORSASI, BUYUK DUSUSLE KAPANDI
NEW YORK (A.A) - 04.09.2008 - NEW YORK WALL STREET BORSASI'NIN DOW JONES
ENDEKSI, KAPANISTA YAKLASIK 350 PUAN BIRDEN DEGER YITIRDI.
PERAKENDECILERIN, ARTAN AKARYAKIT VE GIDA FIYATLARI YUZUNDEN GECEN AY
TUKETICILERIN HARCAMALARINI AZALTTIKLARINI BILDIRMELERI VE ABD CALISMA
BAKANLIGI'NIN, ISSIZLIK SIGORTASI ICIN GECEN HAFTA BASVURULARIN BIR ONCEKI
HAFTAYA ORANLA 15 BIN DOLAYINDA ARTTIGINI ACIKLAMASI, YATIRIMCILARIN ENDISELERINI
ARTIRDI.
BU GELISMELERDEN SONRA DOW JONES SANAYI ENDEKSI, KAPANISTA 344,65 PUAN
YITIREREK 11,188.23 PUANA GERILEDI. TEKNOLOJI ENDEKSI NASDAQ DA 74,69 PUAN
YITIREREK 2,259.04 PUANA INDI.
(AP-ATK-IN)
23:31 04/09/08
-
[QUOTE=oğuzt;31741]ben uzun kaldım 3 te bir poz sabah bakalım nerden acılıcaz[/QUOTE]
Bollingerın alt bandı 49400 acılır sanırım, burada alt band dıye bıraz daha mılletı longlatırlar...Karı yeterlı bulanlar kapanır, SOnra yenıden dusus, Ve jübile...
-
[QUOTE=teo;31743]Bollingerın alt bandı 49400 acılır sanırım, burada alt band dıye bıraz daha mılletı longlatırlar...Karı yeterlı bulanlar kapanır, SOnra yenıden dusus, Ve jübile...[/QUOTE]
Teşekkür ederim Teo abi,
ben dusuk kaldırac kaldıgım icin gun ici rahat cıkar benim zarar tam kaldıracta 300 puan alsam cıkar ama full uzun giren arkadaslar iyi dusunup poz larını gozden gecirmeli
-
dowda sanki seans açıldı hareketlilige bakın ve -% 0.70 sabaha ne olucak cok merak ediyorum
-
salça zamanı...
[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img174.imageshack.us/img174/635/11gy9.jpg[/IMG][/URL][/IMG]
hertaraf kırmızı galiba..
-
[QUOTE=teo;31732]Sayın Cbaykus gectınmı shorta yoksa takıp sayısı kırıldı dıye yarına mı gecıyorsun, flat kalsak ıyı demıssın topıgınde...[/QUOTE]
hocam $ alıyom şu sıralar......
-
pis kısalarım iş yapar heralde:)
-
GER Sanayi Üretimi (a/a) (Tem) 13:00 -%0,3 %0,2 Yüksek
GER Sanayi Üretimi (y/y) (Tem) 13:00 %0,9 %1,7 Yüksek
USD Tarımdışı İstihdam Değişimi (Ağu) 15:30 -71K -51K Yüksek
USD İşşizlik Oranı (Ağu) 15:30 %5,7 %5,7 Yüksek
USD İmalat Sektöründe İstihdam Değişimi (Ağu) 15:30 -33K -35K Yüksek
USD Fed-Yellen ABD Ekonomisi Üzerine Konuşacak 22:55 Yüksek
[B]Bu veriler bugün oldukça önem taşıyor.
Dikkat edilmesi gereken konu: Fed'in piyasalara yine bir şekilde müdahale etme olasılığı olacaktır. Özel sektördeki işten çıkarmalar resesyonun özel sektöre sıçradığını göstermektedir. Bugünkü verilerde pek iyi gelemeyecektir.. (Tırnaklamazlarsa:))Genelde bu müdahale söylentileri 13:00 ten sonra kendini belli ediyor. Hiç birşey olmadan piyasalarda beklentiye girebilir.
Bugün DJ daki hisse obsiyonlarında son işlem günü olması dolayısıyla pozisyon kapatmaları olacaktır.... Eğer Fed tarafından piyasalara bir müdahale gelmesede pozisyon kapatmalardan dolayı tepki oluşabilir muhtemelen oluşacaktır. Kısaca DJ da oluşacak tepki reel bir tepki olmayacak pozisyon kapatmadan kaynaklanan tepki olacaktır. Pazartesi günü yeni dönem kontratlarının açılmasıyla önümüzü daha rahat görebileceğiz.
Long pozisyondaki arkadaşlara allah sabır versin. İnşallah çok yıkıcı bir açılış olmaz....[/B]
-
[QUOTE=Vob Trader;31748]pis kısalarım iş yapar heralde:)[/QUOTE]
En iyi açılışa bile pis kısalar en pis işi yapar:)
-
herkese günaydın, bol kazançlar.
-
-
[QUOTE=Vob Trader;31752]s.a ağalar[/QUOTE]
V.a.s V.T. arkadaş
-
-
-
[QUOTE=Vob Trader;31755]49 flat[/QUOTE]
çok pis gap oldu nolcak şimdi kısası olan kapasınmı tutsunmu .dng