-
[QUOTE=Astatin;98516]İndikatörlerin tümünün açık kodlarını bulabileceğim bir kaynak var mıdır? (Yani idikatörlerin O,L,H,C, Vol gibi ve varsa diğer büyüklüklerle ilişkilerini gösterir formülasyonları)
(Bay SAZAN da yanıt olduğundan eminim :))[/QUOTE]
[url]http://www.guppytraders.com/Metastock%20Formulas/formula%20index.htm[/url]
belki faydası olur
-
-
[QUOTE=sazan;98513]Sevgili Asti,
Senin için neredeyse bir kitap yazdım, geçmiş mesajlara bir bak. Baktıysan mesajıma bir kez daha bak bir şeyler ilave ettim.
Kolay gelsin.[/QUOTE]
Ben de okumaya üşendim ama sazan üşenmedi mi yazmaya dedim. Sık kullanılanalra erkledim boş bir vakitte bakacağım.
-
[QUOTE=VOBiX;98519]Ben de okumaya üşendim ama sazan üşenmedi mi yazmaya dedim. Sık kullanılanalra erkledim boş bir vakitte bakacağım.[/QUOTE]
Linkini versenizde bizde okusak! :D
-
matrixde futuıre yüzde oranları devamlı değişiyor
-
[quote=sazan;98509]Sevgili Astatin,
EW açısından bakınca tüm sorunlu bölgeler, bir şekilde 5. dalga başarısızlıkları. Buradaki sorunları çözmeye çalışmanla ilgili izninle 1-2 şey söyleyeyim.
Söyleyeceklerim Curve-Fitting hakkında. Curve Fitting 2 şekilde olabilir.
a. Sistem periyodlarını geçmişte en fazla kar üretecek şekilde ayarlarsın. Böylece geçmişte muhteşem karlı bir sistem olur, ancak gelecekte büyük ihtimal para kazandırmaz. Herkes de curve fitting'i bu sanır.
b. [COLOR=black]Ancak daha da hatalı bir curve fitting, geçmişte karşılaşılan her problemli noktayı çözme algoritmasını sistemin içine koymaya çalışmaktır. (ki yukardaki senin daire içine aldığın noktaları çözme çaban gibi). Bu konuyu gerçek bir örnekle açayım.[/COLOR][COLOR=black] Son derece sade ama mantıklı bir sistemim 15 dk grafikte, 4 ayda ortalama %100 kazandırıyordu (İlk yarattığımda). Sonrasında geçmişteki problem alanlarını saptayıp bu alanlardaki hataları izole edecek ve fakat diğer taraflardaki al-sat sinyallerini bozmayacak çekilde içine kod ilave etmeye başladım (İç içe (nested) 18 adet if koşulu ilave ettim). Sistemin 4 aylık kazancı %1100 üstüne çıktı. Bir sonraki[/COLOR] 4 ayda, yani sistemin görmediği gelecekte, sistemi denediğimde (gerçek trade'lerle) %13 zararla, yeni 4 ayı kapadı. İlk hali ise %117 kar ile kapadı ve hala karlı gidiyor. (2 yıl sonra)
EW'de [U]Ending Diagonal, Contracting Triangle ve Failed 5th Wave'ler[/U] çogunlula ancak bitmek üzere iken yada bittikten sonra bulunabilir. Bunu insanlar yapamıyorsa (en baba EW'ciler), sistemden beklemek insafsızlıktır. Bu yapıları önceden öngörebilmek ancak alternation'ı bilerek bir dereceye (az bir derece) kadar mümkündür ve bunu yapabilmek içinde ciddi geçmişe bakmak gerekir. Sabit periyodlu indikatörler ile de bu yapılamaz (Hoş değişken periyodlularla da yapılamaz, ancak multiple time frames (aynı anda 15,60 ve günlüğe bakıp mevcut durumu saptamak) ile bir dereceye kadar yapılabilir). Dolayısıyla, bazı durumlarda drawdown'ın (trade açık iken ters yönde karşılaşılan risk) yüksek olması kaçınılmaz. Benim Sistemlerimde yukarda saydığım 3 adet Ew yapısında kar edemiyor ve etmesi için düzenleme yapmıyorum.
[COLOR=red]Sistemin basitliğini bozmak yerine, psikolojinin bozulacağı puan kadar sabit stop loss kullanmanı öneririm[/COLOR]. (Ben kullanmıyorum, %327 getiren sistemin %7 zarar yazabiliyor, bu yüzden 2 kaldıraçı sistemlerimle trade de geçmem) Sabit stop loss ile bir sistem dizaynı mevcut sisteminin de dizaynını değiştirmeyi gerektirir. Contrarian trading (Mümkün olduğunca en düşükte almak ve mümkün olduğunca en tepede satmak) yapmak yerine , Trend yada breakout trading (Trend oluştuktan sonra girmek ve giriş yerini stop lossun en az olasılıkla vurulacağı nokta olarak ayarlamak) tarzına sistem dönmelidir. Bu da ne yazıkki , mevcut barın son x barın en genişinin olmasını gerektirir. Yani ciddi ivmeli bir hareket sonrası. Bunu da bir çok traderın psikolojisi yemez. Hareket yönünde pozisyon almak yerine, çok yükseldi ters yönde pozisyon açayım der. Umarım sen ve sistemlerin demez çünkü en iyi para hareketin olduğu yönde pozisyon alınarak kazanılır. (VOB'un ilk 1 saati hariç)
Neyse , neredeyse kitap yazmışım, umarım faydası olur.
Bugünle ilgili beklentim ise :
Xu100 Endeks, 23.500'lere gevşerse ben bugün uzun vadeli VOB portföyüne long ilaveler yaparım. 23.240 altına sarkarsak ise, Uzun vadeli VOB portföyündeki Long kontratları satarım. (yada ürkmeye başlarım)
Bol Kazançlar.[/quote]
Bay SAZAN,
Durumu mükemmel özetlemişsiniz. Hatta geçtiğim yolları 1e1 özetlemişsiniz diyebilirim. b'de bahsettiğiniz durumu fark etmiştim ve uzun janjanlı koşul ve formül satırlarının sadece geçici illüzyonlara neden olacağını da bu koşul ve formülleri yazdıktan sonra da fark ettim. Yine kırmızı ile belirttiğiniz noktaya benzer bir çözüm üzerinde çalışıyorum. Şöyle ki, belirli koşullar altında ve biraz gecikmeyle "anormallik" olan tepe veya diplerin oluştuğunu tespit etmek ve bu noktada hemen benim 1nci kuşak dediğim sistemin koşullarına dönmek ve poz.dan çıkmak, devamında ise asıl sistemin yeni sinyalini beklemek diye bir yol olabilir miyi düşünüyordum. Ki bu da dediğiniz çözüme yakın. Şöyle ki, "anormalliğin" tespitinden sonra dönülen 1nci kuşak sistemin poz.dan çıktığı nokta zararla işlem kapatılan noktada olabilir ama karla da kapatmış olabilir. Mesela verdiğim grafikte, daire ile gösterdiğim anormal noktaların adını koyduktan sonra basit hareketli ortalamaların kesişimi ile çalışan mekanik sisteme dönüldükten sonra makul bir yerden poz. karla kapatılmış ama zararla da olabilirdi. Nasıl olacağı, bir önceki sistem sinyalinden sonra anormalliği tespit edebildiğiniz noktaya kadar ne kadar değişim olduğuna bağlı tabi. Bir diğer önemli nokta anormallik sonrası dönülen 1nci kuşak sistemin sadece ilk sinyalinin uygulanması, daha sonra poz almak için yine ana sistemin sinyalinin beklenmesi.
Sonuç olarak ; o problemli noktalarla ilgili yaklaşımım, sistemi onları da yakalyacak şekilde mükemmelleştirmek değil (%100 sizin de tespit ettiğiniz gibi), anormallik olan noktaları tespit edip orda poz.dan kaçmak şeklinde.
Final soru şu: Bu anormallik olan bölgeler, belirli bir gecikmeyle tespit edilebilir mi? Şimdlik umut ışığı var gibi ama emin değilim. Eğer bu noktadn geçtiysen ve böyle bir olanak yoksa söyle hiç uğraşmayayım :):)
Bay SAZAN,
İtiraf etmek gerekir ki bu yollardan uzun süre önce geçmiş bir üstad ile yazışmak çok keyif verici. Katkı ve yorumların için en içten teşekkürler.. SAZAN the gorgeous !!!
Sizi seven, etinizden sütünüzden faydalanmak isteyen ve hatta yer yer avatarınızı fileto olrak gören ama her durumda sizi seven forumdaşınız Astatin...
-
[quote=emrehan;98515]marakes altında nasıl bir acılıs bekliyosun mumkunse[/quote]
emrehan bugun pıyasa sıkışık ve satıcılı olr dıye dusnuyorum genel anlamda.altın belrlycek olan dolar olucak..ons da etkılı ama asıl baskın olan dolar..dolar bıraz yukarı yapabılr ama cok yapar mı kestıremıyorum..nıetcede yukarı acılıs olcaktır bakalım sonrası belrsz..ancak cevapladım gormedım..
-
[QUOTE=AMON RA;98520]Linkini versenizde bizde okusak! :D[/QUOTE]
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=98509&postcount=9449[/url]
Bir önceki sayfadaki mesajı :..:
-
[QUOTE=VOBiX;98524][url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=98509&postcount=9449[/url]
Bir önceki sayfadaki mesajı :..:[/QUOTE]
Eyvallah Sn.Vobix onu okumuştum.Ama bahsi geçenin okuduğum yazı olduğunu anlayamadım.Teşekkürler! +.
-
Cümleten günaydın bol kazançlar.:)))
-
-
gut mornik vietnam,
bugünden kelli artık kendim tireyd etmeyceyim.yani tireyd yok derken kişisel yorum,EW,haber şu bu filan feşmekan yoktur...yoksa tireyd vardır :..:
5 min sistemim şu anda SHORT bende dünden kalma gazi shortum zati :..:
maliyet 29.700 sistem dön longla derse üjüne bejine bakmadan longingen.şortla derse üjüne bejine bakmadan şortingen...
yapacağım tireydler benim bilgi,ilgi,alaka ve tecrübelerimle ilintili değildir :..:
PY yi zor günler bekliyor :..: