[QUOTE=VOBiX;98465][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/4930/testag.png[/IMG]
1. nesil bir dinazor sistem[/QUOTE]
[QUOTE=Astatin;98511]öyle böyle ama belliki neslinin en iyi örneklerinden biri...[/QUOTE]
AÇılışta SAT verdi.
Printable View
[QUOTE=VOBiX;98465][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/4930/testag.png[/IMG]
1. nesil bir dinazor sistem[/QUOTE]
[QUOTE=Astatin;98511]öyle böyle ama belliki neslinin en iyi örneklerinden biri...[/QUOTE]
AÇılışta SAT verdi.
[quote=VOBiX;98529]AÇılışta SAT verdi.[/quote]
ezekspektıd :)...
açılışla beraber 30 dk lık periyot sat verdi.
dün hissi olarak erken pozisyon almıştım 225/250 den tecrübe + 400 puan yazdı diyelim :)
60 dk lık sat için 29800 altında kapanış lazım..
[quote]Final soru şu: Bu anormallik olan bölgeler, belirli bir gecikmeyle tespit edilebilir mi? Şimdlik umut ışığı var gibi ama emin değilim. Eğer bu noktadn geçtiysen ve böyle bir olanak yoksa söyle hiç uğraşmayayım :):)[/quote]
Sevgili Astatin,
Tesbit edilir. bunun için mevcut cycle'ı bulman (Up,Down) ve mevcut hareketin cycle içinde dogru yönde hareket ettiğini konfirme etmen gerekiyor. Ehler, Hurstler (kişi), Fast fourier , Henrick Payoff Indeks (kavram) okumanı öneririm.
Ancak tesbit edilir dememe ragmen bu tesbit , çok geç yapılıyor. Dolayısıyla iş işten geçmiş oluyor. Sistem örneğimde olduğu gibi %7 zararla değil, %5.5 zararla çıkıyorsun. Ama yinede iyi bir zarar yazıyor. Ancak anomali tesbiti ve buna göre pozisyon kapama, Sistem Karlılığını da (Winning trades / Losing Trades) azaltıyor. Çünkü anomali sandığın şey bazen abartılmış tepki oluyor ve her şey tekrar yoluna giriyor.
Anomali sadece tek bir zaman dilimine bakılarak tesbit edilemez. Çogu zaman birden fazla zaman dilimine bakmayı gerektirir. Örneğin 15 dk'lık grafikte Down Cycle'da olduğunu ama 60 dk'lık grafikte up cycle'da olduğumuzu düşün. Bu durumda 15 dk'lık sistem anomali gelişimine karşı hassas (küçük anomali de pozisyon kapamalı) olmalı . Eğer 60 dk'lıktada down cycle da isek, 15 dk'lık sistem anomali gelişimini ancak ciddi boyutlara ulaştığında kabul etmeli (büyük çapta pozisyonumuzla ters yönde hareket varsa anomaliyi kabul etmeli.
Sonuçta dönüp geldiğimiz nokta, MTF. Multiple Time Frames. Mevcut ve üst zaman dilimi durum tesbiti için kullanılmalı. Ancak böyle bir desing ile yapabilirsin. Ancak bunu da matriks patformunda yapamazsın.
Bol Kazançlar.
herkase günaydınlar! nisan vadelinin, metastockta 2 sistemle takip etmek istiyorum..nisana ait 2 grafiği aynı düzlemde göremiyorum..olabiliyor mu acaba...
[quote=abka;98533]herkase günaydınlar! nisan vadelinin, metastockta 2 sistemle takip etmek istiyorum..nisana ait 2 grafiği aynı düzlemde göremiyorum..olabiliyor mu acaba...[/quote]
Görürsün açtıktan sonra ufalt sonra diğer vadeyi aç onuda ufalt gör.:..:
[quote=sazan;98532]Sevgili Astatin,
Tesbit edilir. bunun için mevcut cycle'ı bulman (Up,Down) ve mevcut hareketin cycle içinde dogru yönde hareket ettiğini konfirme etmen gerekiyor. Ehler, Hurstler (kişi), Fast fourier , Henrick Payoff Indeks (kavram) okumanı öneririm.
Ancak tesbit edilir dememe ragmen bu tesbit , çok geç yapılıyor. Dolayısıyla iş işten geçmiş oluyor. Sistem örneğimde olduğu gibi %7 zararla değil, %5.5 zararla çıkıyorsun. Ama yinede iyi bir zarar yazıyor. Ancak anomali tesbiti ve buna göre pozisyon kapama, Sistem Karlılığını da (Winning trades / Losing Trades) azaltıyor. Çünkü anomali sandığın şey bazen abartılmış tepki oluyor ve her şey tekrar yoluna giriyor.
Anomali sadece tek bir zaman dilimine bakılarak tesbit edilemez. Çogu zaman birden fazla zaman dilimine bakmayı gerektirir. Örneğin 15 dk'lık grafikte Down Cycle'da olduğunu ama 60 dk'lık grafikte up cycle'da olduğumuzu düşün. Bu durumda 15 dk'lık sistem anomali gelişimine karşı hassas (küçük anomali de pozisyon kapamalı) olmalı . Eğer 60 dk'lıktada down cycle da isek, 15 dk'lık sistem anomali gelişimini ancak ciddi boyutlara ulaştığında kabul etmeli (büyük çapta pozisyonumuzla ters yönde hareket varsa anomaliyi kabul etmeli.
Sonuçta dönüp geldiğimiz nokta, MTF. Multiple Time Frames. Mevcut ve üst zaman dilimi durum tesbiti için kullanılmalı. Ancak böyle bir desing ile yapabilirsin. [COLOR=red]Ancak bunu da matriks patformunda yapamazsın.[/COLOR]
Bol Kazançlar.[/quote]
Then, else? :o
ne cıns pıyasa..hareket ıcn herkes bırbırnı beklıo heralde
Biraz daha düzeltsinler bakalım.:D
[quote]
Then, else? :o
[/quote]
a. Learn to develop your own application (programming languages).
b. Use Metastock (but, you can't use your preferance) (20 minutes data)
c. Use single time frame
d. Your problem :..: Bana ne.
dolar a neden bırden alış geldı?
[quote=sazan;98538]a. Learn to develop your own application (programming languages).
b. Use Metastock (but, you can't use your preferance) (20 minutes data)
c. Use single time frame
d. Your problem :..: Bana ne.[/quote]
a) C++? (Bu gibi bilgisayar prog. dilleri mi kasıt?) [COLOR=red]then[/COLOR] c++ derleyicisine veri aktarma, indikatörleri tanıtma gibi bi ton problem [COLOR=red]Else[/COLOR] e ne o zaman?
b) Kader de varsa çekeriz
c) En azından ilk aşamada bu
d) Adresini bulur laptopunu çalarım ha! ki en kolay çözüm bu galiba:..::..: