[quote=abka;98847]nasıl olduğunu bilmiyorum..çokda önemli değil..televizyonu,cep tel nasıl çalıştığını bilmesekte işe yarıyor...[/quote]
Bir süre kontrol et hemen işlem yapma.
Printable View
[quote=abka;98847]nasıl olduğunu bilmiyorum..çokda önemli değil..televizyonu,cep tel nasıl çalıştığını bilmesekte işe yarıyor...[/quote]
Bir süre kontrol et hemen işlem yapma.
evvel zaman önce bir sistem bulmuştum netten, başarısı inanılmazdı testlerde, her gapı yakalıyor hiç bir gapta terste kalmıyordu o derece başarılıydı, meslek icabı kuşkuculuk vardır bende, içeriğini bilmediğim şeyi kullanmam. hasılı kelam sistemin formülünü uzun uğraşlar sonucu buldum, içeriğinde ref(c,6) gibi bir formül vardı, anlamı mevcut bardan 6 bar [COLOR=Red]sonra [/COLOR]sinyal değiştir demektir, yani sistem geçmiş datayı değil gelecek ve ne olduğu belirsiz datayı referans almaktadır ki bu rezaletin daniskasıdır. sistem kurma gayreti içinde olmak güzeldir ve bu işin olmazsa olmazıdır, ama sistem sizin olmalıdır, trade tarzınızı ve kişiliğinizi yansıtmalıdır, içeriğini bilmediğimiz ilacı kullanmadığımız gibi kendimizin yazmadığı formülü veya sistemi de kullanmamalıyız. sistem trade işinin bir kaç aşaması var, bunlardan en çok vakit harcanan trader ı nirvanaya ulaştıracağı zannedilen sihirli gösterge bulma çabasıdır, ki böyle bir formül yok, hadi var diyelim kim bunu oldukça hantal bir program olan metastockta, yada bilmem hangi sitede bedavaya size sunar diye de düşünmek lazım. konu hakkında trading as a business diye bir kitap vardır mutlaka okunmasını tavsiye ederim.
[QUOTE=mozkan;98849]evvel zaman önce bir sistem bulmuştum netten, başarısı inanılmazdı testlerde, her gapı yakalıyor hiç bir gapta terste kalmıyordu o derece başarılıydı, meslek icabı kuşkuculuk vardır bende, içeriğini bilmediğim şeyi kullanmam. hasılı kelam sistemin formülünü uzun uğraşlar sonucu buldum, içeriğinde ref(c,6) gibi bir formül vardı, anlamı mevcut bardan 6 bar [COLOR=Red]sonra [/COLOR]sinyal değiştir demektir, yani sistem geçmiş datayı değil gelecek ve ne olduğu belirsiz datayı referans almaktadır ki bu rezaletin daniskasıdır. sistem kurma gayreti içinde olmak güzeldir ve bu işin olmazsa olmazıdır, ama sistem sizin olmalıdır, trade tarzınızı ve kişiliğinizi yansıtmalıdır, içeriğini bilmediğimiz ilacı kullanmadığımız gibi kendimizin yazmadığı formülü veya sistemi de kullanmamalıyız. sistem trade işinin bir kaç aşaması var, bunlardan en çok vakit harcanan trader ı nirvanaya ulaştıracağı zannedilen sihirli gösterge bulma çabasıdır, ki böyle bir formül yok, hadi var diyelim [COLOR="Blue"][B]kim bunu oldukça hantal bir program olan metastockta, yada bilmem hangi sitede bedavaya size sunar diye de düşünmek lazım.[/B][/COLOR] konu hakkında trading as a business diye bir kitap vardır mutlaka okunmasını tavsiye ederim.[/QUOTE]Sunanlara ne oluyor? İşini kaybetmekten başka?
dürüst olalım arkadaşlar..gencecik hayatımızda ,neden hayatımız baharı-kışı görmeden pc nin başında geçiyor..çok açık.PARA KAZANMAK için..burada kimse kimseye zorla bir şey yaptırmaz...ona kalırsa en temel göstergeler macd,rsı [B]hepsi başkasını buluşu,förmülüdür..[/B].buradan bir yere varılmaz..ha üstelik sistem elbette kendime entegre edilecek ve cözülecektir..
Bu arada sistemin içeriğini yani ne yaptığını bilmekte fayda vardır.
Momentum, TRIX gibi kaypak göstergelr tepeye ve dibe yakın yerlerden sinyal veriyor ama birebir izleyince böyle olmadığı görülebiliyor.
[QUOTE=abka;98851]dürüst olalım arkadaşlar..gencecik hayatımızda ,neden hayatımız baharı-kışı görmeden pc nin başında geçiyor..çok açık.PARA KAZANMAK için..burada kimse kimseye zorla bir şey yaptırmaz...ona kalırsa en temel göstergeler macd,rsı [B]hepsi başkasını buluşu,förmülüdür..[/B].buradan bir yere varılmaz..ha üstelik sistem elbette kendime entegre edilecek ve cözülecektir..[/QUOTE]Kimse o sistem işe yaramaz dmeiyor. Sadece tedbiren biraz sanal olarak izleyin diyoruz. Benim bugün grafiklerini koyfuğum sistmeelrin isimleri TEST A - B - D -E - F şeklinde ilerler. Gerçek performanslarını anlık görmek daha iyi oluyor. Test C sistem çok güzeldi anlık izleyince felaketle karşılaştım.
[QUOTE=VOBiX;98853]Kimse o sistem işe yaramaz dmeiyor. Sadece tedbiren biraz sanal olarak izleyin diyoruz. Benim bugün grafiklerini koyfuğum sistmeelrin isimleri TEST A - B - D -E - F şeklinde ilerler. Gerçek performanslarını anlık görmek daha iyi oluyor. Test C sistem çok güzeldi anlık izleyince felaketle karşılaştım.[/QUOTE]
o konuda kesinlikle haklısın..daha öncede böyle heyecanlanıp,sonrada perişan olduğum anlar,sistemler oldu...en iyisi daha önceki arkadaşlarında dediği gibi uzunca takip etmek lazım..selamlar,iyi geceler..
sistemi ,test ettim(yapabildiğim kadarıyla)..
sonuçlar o kadar da iyi değil..anlaşılan,ben eşref ayına denk gelmişim..vay be...heyecanlandırmıştı...
demek sistem aramaya devam...
anlaşılan en iyisi;derin bilgi sonucunda ,kendimin yapması..
[B]kimse kimseye,para kazandıracak sistemi bedavaya,web ten,kitapdan vs. vermiyor[/B]...
[URL="http://img21.imageshack.us/my.php?image=96293288.jpg]"][URL=http://img21.imageshack.us/my.php?image=96293288.jpg][/URL][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/4420/96293288.jpg[/IMG][/URL]
Nisan vade dolarda böyle bir görüntü oluşmuş ptesi yukarımı gidecek acaba.:mad:
[QUOTE=abka;98856]sistemi ,test ettim(yapabildiğim kadarıyla)..
sonuçlar o kadar da iyi değil..anlaşılan,ben eşref ayına denk gelmişim..vay be...heyecanlandırmıştı...
demek sistem aramaya devam...
anlaşılan en iyisi;derin bilgi sonucunda ,kendimin yapması..
[B]kimse kimseye,para kazandıracak sistemi bedavaya,web ten,kitapdan vs. vermiyor[/B]...[/QUOTE]
Verir verir. Kasım 2007-Nisan 2008 arasında hem sistemi hem de sinyallerini anlık olarak bedava verdim. İşimden oldum. Bedava veren çıkar da önemli olan bulması. Üstelik bu 5 aylık süreçte Bıcırık Sistem 52,075 ve Medium Sistem 32,700 puan kazandırdı. Hatta sistemi verdim yetmedi, sinyallerini anlık yayınladım yetmedi. Üstüne bir de ücretsiz sms gönderiyordum.
Sonra araştırma, soruşturma ve kovulma süreci başladı. Ondan önce de başka bir sorun vardı. Kovulma tuzu biberi oldu. O zaman 150 kişiye sms gidiyordu, zor günümde yanımda 15 kişi kaldı. 5i gitti 10u duruyor. Anladım ki VEFA denilen şey %90ı için İstanbul'da bir semt adıymış. Ağustostan sonra işe girer de seanstan uzaklaşırsam kalan 10 kişiye iki üç tane sistem formülünü vereceğim. Bu yüzden geceleri PCim açık sabahlara kadar sistem testleri ile ilgileniyor.
Sistemleri webden kitaptan vs verirler. Şöyle bir durumda veririler. Sistem artık sendeliyordur ya da daha iyisini bulmuştur. O yüzden ya bedavaya verir ya da ya da satılığa çıakrtır. Sonra adama sistemin bu kadar kazandırıyorsa neden kendin kullanmayıp da satıyorsun diyenlere elimde daha iyisi var. Eskisini çöpe atacağım satarım şeklinde de cevap verebilir ki verenler de var.
Sistemler için dikkat ettiğim hususlar.
- Göstergelerin parametreleri ile oynayarak sistemi bul.
- Geçmiş testleri iyi ise TEST bölgesine al.
- En az bir ay ortlama iki ay sanal olarak birebir takip et. Fake mi atıyor yoksa gerçekçi mi gör. Gerçekse isim ver kullan.
- 5 dklıklarda geliştirdiğin ssitemi başka peryotta kullanma.
- Forekste geliştirdiğin sistemi MAtrikste kullanma. (Göstergeler arası farklılıklar oluyor)
Bu testleri yaparken grafiği açar. Geriye dönük sinyalleri tek tek not alırdım. Bıcırık, MEdium, Titanyum ve Platin Sistemler böyle çıktı. Şimdi süreci hızlandırmak adına iki yıl önce başlangıç aşamsında ara verdiğim MetaStocka geri döndüm. Ben de hazır formülleri denemiştim ilk olarak ama şunu fark ettim ki her sistem geliştirdirildiği menkul değere göre hazırlandığı için al bu sistemi hem vobda hem dowda kullan olmuyor. VOB Endeks için geliştirilen sistem dolar da çalışmıyor. Belki de 1 . nesil sistem olduğundandır.
Sayın Vobix işinizle sisteminiz alakalımıydıda kovuldunuz.
[QUOTE=Larossıan;98859]Sayın Vobix işinizle sisteminiz alakalımıydıda kovuldunuz.[/QUOTE]
Aracı kurumda dealer idim.