-
[quote=VOBiX;98910]Sen gerçekten nunu musun? Boğalık iyi diyen nunu sen misin?:confused:
Hiç yakıştıramadım sana.
İkinci tepe 500e değmedi 425te diye mi görünmüyor acaba?[/quote]
selammm, ben nunuuuu:))).
yani demek istedigim, yani senin de dedigin, dikkate alinmamasi gerekecek kadar minik bir olay o. hatta ne dusundum simdi biliyormusun, birazdan yaziyorum.
-
ha tamam, o beyaz cizginin altindaki indikator fiyat yukselmeye devam ederken dusmeye devam edecek ve ortaya guzel bir negatif uyumsuzluk cikacak. suandaki senin hesaba gore her ikisi de dusmus gorunuyor, uyumsuzluk nerede oluyor o zaman, cozemedim?:(.
-
[QUOTE=nunu;98913]ha tamam, o beyaz cizginin altindaki indikator fiyat yukselmeye devam ederken dusmeye devam edecek ve ortaya guzel bir negatif uyumsuzluk cikacak. suandaki senin hesaba gore her ikisi de dusmus gorunuyor, uyumsuzluk nerede oluyor o zaman, cozemedim?:(.[/QUOTE]
[IMG][URL=http://img16.imageshack.us/my.php?image=uyum.png][IMG]http://img16.imageshack.us/img16/5526/uyum.png[/IMG][/URL][/IMG]
-
[QUOTE=marakes;98896]başka bi forumda saolsun menealaos adlı arkadaş bir çalışma yapmış kendi yorumum olmadan onun yorumu ile kopyalıyorum.tablo gerçekten ilginç..kendisinin başarılı analizleri için teşekkürlerimi sunuyorum..
geçen haftanın aracı kurum işlem dağılımı
bir haftada açık pozisyon sayısı 154K'dan 148K'ya düştü, 6 bin kontralık pozisyon kapama oldu.. bunu zaten perşembe günkü -15K pozisyon kapamaya borçluyuz..
sanko, tera, mira, yat.fin ve marbaş hacim olarak ilk 15 içinde yer alıp, pozisyonu değişmeyen- yani günlük işlemden ibaret kalan- aracı kurumlar..[/QUOTE]
Bu pastalarda iki tarafın toplamlarının neden tutmadığını ve 146,297 olmadığını buldum. Bu pastadaki ilk 5 ve diğer kısmı ilk 15 kurumu kapsıyor. Pasta gönderen arkadaşlar tabloya sağ tıklayıp İlk N Kurum Adedini 100 filan yapıp gönderirse daha sağlıklı sonuçlar elde edilebileceğini düşünüyorum.
-
Ben teknik analizde ilk formaslarını sonra göstergelei öğrendiğim için uyumsuzluklar en sona kaldı ama Queenn in gösterdiği yerde de var işte. En son aşağı iki okunm olduğu yerlerde de var.
Sistema aayan arkadaşalra ipucu fiyat çubuğunun türevi olan gösterge yerine fiyat çubuğunu yorumlatan kazanır. OCHL olayı yani.
-
uyumsuzluklar trentlerde manasız olabiliyor..mesela dow da da uyumsuzluk vardı..ama buna ragmen 7600 e kadar geldi..
şu sistemi tam kursam,sadece sisteme bakacağım...
umarım bu sistemi bir an önce kurarım..yoksa bu streste can dayanmaz..
-
[quote=abka;98919][B]uyumsuzluklar trentlerde manasız olabiliyor[/B]..mesela dow da da uyumsuzluk vardı..ama buna ragmen 7600 e kadar geldi..
şu sistemi tam kursam,sadece sisteme bakacağım...
umarım bu sistemi bir an önce kurarım..yoksa bu streste can dayanmaz..[/quote]
uyumsuzluklar ve aşırı alım-satım EW dalgalarına göre 3.iii lerde yani TRENDLER'de çalışmaz....yanlışlıkla uyumsuzluk veya aşırı alım-satım gördüm deyip 3.iii içindeki bir piyasada (yükseliş veya düşüş) terste kalması ve poz. ısrar etmesi o trader arkadaşın TOPU DİKMESİ anlamına gelir.
-
anladığım kadarıyla sistem ;
--genelde her periyotda çalışmalı.
-100 den fazla işlemle test edilmeli
-her göstergede(fdow,gold,parite,vob) çalışmalı..
böyle bir sistemi acaba ne zaman bulacagım..ama inatla çalışıyorum...bekleyin en kral sistem gelecek:):)
-
Sonradan bakınca aa uyumsuzmuş o yüzden düşmüş diyorsunuz bazende uyumsuz uyumsuz çıkmış diyorsunuz bazen işe yarayabilir risk var stoplu olunursa yani önceki tepenin üstüne çıkarsa stop olurum gibi denenebilir ama ben sistem uygulama taraftarıyım geç olsun temiz olsun yani fiyat kendini göstersin en tepeden yakalamak gibi derdim yok maliyetim iyi olmuyor o zaman ancak trend varsa maliyetin önemi kalmıyor
-
VOBIX,
canım ciğerim bir sorunum var 5 min sistem test sırasında 06.02.2009 dan bu yana gelemiyorum sistemi test ederken.
03.11.2008 ve 20.03.2009 arasını 5 min için test ettirmek istiyorum ama sistem tester 06.02.2009 ötesine gitmiyor.date aralığını girdiğimde aşağıdaki uyarıyı veriyor.
veriler eksik değil yani 20.03.2009 kapanışı itibariyle 5 dk EN YAKIN VADE verilerim tam.bu sorunu nasıl giderebilirim?
[url=http://xs.to][img]http://xs537.xs.to/xs537/09120/uyar__305_699.png[/img][/url]
-
Uzunlar için umut olabilir İşte piyasaların beklediği kurtarma planı
ABD Hazinesi 1 trilyon dolarlık sorunlu varlık nasıl kurtaracak? ABD bütçesinde açık kaç trilyon dolara ulaşacak?
22 Mart 2009 Pazar, 10:27
Amerika Hazine Bakanı Timothy Geithner sonunda bankaları içlerinde barındırdıkları aşırı sorunlu varlıklardan kurtaracak plan ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Pazartesi günü açıklanması beklenen planın 3 ayağı olacağı belirtiliyor. Bankaların 1 trilyon dolarlık varlık satın alımının sağlanması hedefliyor.
İlk adımda ABD’nin TMSF’si FDIC’nin bu gibi varlıkları satın almayı özendirecek özel ortaklıklar yaratmayı ve bu ortaklıkların satın alacağı varlık bedelinin yüzde 85’ini kredi olarak vermesi bekleniyor.
İkinci adımda Hazine’nin devreye girip beş yatırım danışmanlık şirketiyle anlaşma yapacağı belirtiliyor. Bu şirketlerin sorunlu varlıkların da devlet sermayesi ile özel sermaye yatırımlarını eşleştirmesi planlanıyor.
Üçüncü adım olarak ise Hazine kredilendirmeyi Merkez Bankası ile artırmayı ve genişletmeyi amaçlıyor.
Finans kurumlarını kurtarma çabası son hızıyla sürerken ABD bütçesindeki açığın da 1.85 trilyon dolara ulaşabileceği belirtiliyor.
-
[QUOTE=SEYYAH;98923]VOBIX,
canım ciğerim bir sorunum var 5 min sistem test sırasında 06.02.2009 dan bu yana gelemiyorum sistemi test ederken.
03.11.2008 ve 20.03.2009 arasını 5 min için test ettirmek istiyorum ama sistem tester 06.02.2009 ötesine gitmiyor.date aralığını girdiğimde aşağıdaki uyarıyı veriyor.
veriler eksik değil yani 20.03.2009 kapanışı itibariyle 5 dk EN YAKIN VADE verilerim tam.bu sorunu nasıl giderebilirim?
[url=http://xs.to][img]http://xs537.xs.to/xs537/09120/uyar__305_699.png[/img][/url][/QUOTE]
Başlangıç kısmnını tamamen geri gidemiyor. Bir yerde tıkanıyor. Dates bölümünden kabul edene kadar ayarlamak laızm.
Ben bu yüzden verileri her ay sonunda çektirip yedeklemeye başaldım şubat sonunda. İstersen Sadece 01.11.2008-27.02.2009 arasındaki 4 aya bakayım dersen onun verielrini yollayayaım. MArta da sonuçalra göre bakarsın ya da 20.11.2008 - 20.03.2009 gibi bir tarih aralığına bak.
5 dklıkalrın en kötü yanı bu ne olurdu sanki saatlikler gibi taa en başına kadar alsalar.