-
[QUOTE=abka;98921]anladığım kadarıyla sistem ;
--genelde her periyotda çalışmalı.
-100 den fazla işlemle test edilmeli
-her göstergede(fdow,gold,parite,vob) çalışmalı..
böyle bir sistemi acaba ne zaman bulacagım..ama inatla çalışıyorum...bekleyin en kral sistem gelecek:):)[/QUOTE]
Mümkün olduğu kadar geniş bir veri zamanında test edilmesi iyi olur. Artık eldeki imkanalr ne vermişse. KAsım gibi trendli Aralık Şubat ve AMrt gibi yatay dönemlerde zarar ettimemiş olması iyi olur. Zaten trendli piyasa çoğu sistme kazandırı.
- Her peryotta ve her göstergede çalışanını bulursanız ben de isterim :..:
Ben 5 dklığı 1 dklıkta çalıştıramadım. Ya da Bıcırık sistem hisselerde çalışmıyor.
Bunların nedenlerine gelince örneğin hisse 0,01 lik akdmeelrle hareket ediyor ama bir kademesi %1 oynuyor. VOB 0,025lik kadmelerle oynuyor ve kademesi %0,1 oynuyor. Benim bildiğim ya da birinci nesillerle uğraştığımdan karşılaştığım sonuçlara göre elma kurdu armuta girmiyor ama girerse iyi olur.
-
[QUOTE=SEYYAH;98920]uyumsuzluklar ve aşırı alım-satım EW dalgalarına göre 3.iii lerde yani TRENDLER'de çalışmaz....yanlışlıkla uyumsuzluk veya aşırı alım-satım gördüm deyip 3.iii içindeki bir piyasada (yükseliş veya düşüş) terste kalması ve poz. ısrar etmesi o trader arkadaşın TOPU DİKMESİ anlamına gelir.[/QUOTE]
Evet trendlerde yanıltıyor ama ama en fazla 5 gün dayanıyor. bu gibi durumalrda trend yksa bakılmalı varsa beş gün sabredip 5. gün de devam ediyorsa bir yazı tura atılmalı bence.
Şu anda nereye baksam ya 4 ya 5 diyenelr var. O zaman bakmakta sakınca yok. Zaten biz hala yataydayız. Tabi öncelik sistemde olmalı sistem satta ohh ohhh bir de nagatif uyumsuzluk varmış şeklinde kullanılmalı.
-
[quote=VOBiX;98925]Başlangıç kısmnını tamamen geri gidemiyor. Bir yerde tıkanıyor. Dates bölümünden kabul edene kadar ayarlamak laızm.
Ben bu yüzden verileri her ay sonunda çektirip yedeklemeye başaldım şubat sonunda. İstersen Sadece 01.11.2008-27.02.2009 arasındaki 4 aya bakayım dersen onun verielrini yollayayaım. MArta da sonuçalra göre bakarsın ya da 20.11.2008 - 20.03.2009 gibi bir tarih aralığına bak.
5 dklıkalrın en kötü yanı bu ne olurdu sanki saatlikler gibi taa en başına kadar alsalar.[/quote]
VOBIX sorun geriye gitmesi değil zaten 5 min verilerde 4 ay civarından fazla geriye gitmiyor.sorun ileriye gidememesi.yani 03.11.2008 aralığını alıyor teste fakat 06.02.2009 a kadar teste diyor.yani şubatta tıkanıyor.ben bugüne kadarkini test etmesini istiyorum.sistem tester 6 şubat-20 mart arasını almıyor test içine.
tarih aralıklarını kendim seçince yukarıdaki uyarıyı veriyor.verilerim tam fakat sistem tester 06.02.2009 dan sonrasında veri yokmuş gibi algılıyor.
yani sorun geçmişe dönük verilerde değil :o
-
[QUOTE=QUEEN;98924]Uzunlar için umut olabilir İşte piyasaların beklediği kurtarma planı
ABD Hazinesi 1 trilyon dolarlık sorunlu varlık nasıl kurtaracak? ABD bütçesinde açık kaç trilyon dolara ulaşacak?
22 Mart 2009 Pazar, 10:27
Amerika Hazine Bakanı Timothy Geithner sonunda bankaları içlerinde barındırdıkları aşırı sorunlu varlıklardan kurtaracak plan ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Pazartesi günü açıklanması beklenen planın 3 ayağı olacağı belirtiliyor. Bankaların 1 trilyon dolarlık varlık satın alımının sağlanması hedefliyor.
İlk adımda ABD’nin TMSF’si FDIC’nin bu gibi varlıkları satın almayı özendirecek özel ortaklıklar yaratmayı ve bu ortaklıkların satın alacağı varlık bedelinin yüzde 85’ini kredi olarak vermesi bekleniyor.
İkinci adımda Hazine’nin devreye girip beş yatırım danışmanlık şirketiyle anlaşma yapacağı belirtiliyor. Bu şirketlerin sorunlu varlıkların da devlet sermayesi ile özel sermaye yatırımlarını eşleştirmesi planlanıyor.
Üçüncü adım olarak ise Hazine kredilendirmeyi Merkez Bankası ile artırmayı ve genişletmeyi amaçlıyor.
Finans kurumlarını kurtarma çabası son hızıyla sürerken ABD bütçesindeki açığın da 1.85 trilyon dolara ulaşabileceği belirtiliyor.[/QUOTE]
Bu biraz nasreddin hocanın diken ektiği fıkraya benzemiş. Dikenler büyüecek geçen koyun sürsününü tüyleri takıalcak hanımı eğirecek örecek hoca satacak gibi. Bewnce tek kurtuluş 2001 krizinde Türkiyenin yaptığına benzer bir operasyon. Önce batıkları yok et. Sonra piyasayı toparla. bunalr batıkalrı toparlamaya çalışıyor.
-
[QUOTE=SEYYAH;98928]VOBIX sorun geriye gitmesi değil zaten 5 min verilerde 4 ay civarından fazla geriye gitmiyor.sorun ileriye gidememesi.yani 03.11.2008 aralığını alıyor teste fakat 06.02.2009 a kadar teste diyor.yani şubatta tıkanıyor.ben bugüne kadarkini test etmesini istiyorum.sistem tester 6 şubat-20 mart arasını almıyor test içine.
tarih aralıklarını kendim seçince yukarıdaki uyarıyı veriyor.verilerim tam fakat sistem tester 06.02.2009 dan sonrasında veri yokmuş gibi algılıyor.
yani sorun geçmişe dönük verilerde değil :o[/QUOTE]
son tarihi 20.03.2009 - 17:10 ya da 17:15 gibi dene diyeceğim 17.03.2009 bile olmuyor diyeceksin gibi geliyor. Veirleri tekrar çekmeyi dene. Ya da başlangıç çok geride kaldığı için son tarafı da ayarlayamıyor olabilir. İlk veriyi Aralık başına aldıktan sonra son veriyi Marta ayarlamayı dene.
-
[quote=VOBiX;98930]son tarihi 20.03.2009 - 17:10 ya da 17:15 gibi dene diyeceğim 17.03.2009 bile olmuyor diyeceksin gibi geliyor. Veirleri tekrar çekmeyi dene. Ya da başlangıç çok geride kaldığı için son tarafı da ayarlayamıyor olabilir. İlk veriyi Aralık başına aldıktan sonra son veriyi Marta ayarlamayı dene.[/quote]
sorunun kaynağını buldum fakat nasıl müdahale edeceğimi bilmiyorum.sorun şu;
sistem tester için 5 dk klasörü açıp XU30 EN YAKIN VADE ye gelince orada şunu görüyorum first date-last date kısmı var burada last date 06.02.2009 olarak görünüyor.buraya bakarsak sanki ben 06.02.2009 dan sonra verileri çekmemişim gibi görünüyor.oysa verilerim tam.tam olmasa grafik üzerinde de 06.02.2009 dan sonrasını göremem yaw.
verilerim tam beni deli etme MS :mad:
-
[quote=VOBiX;98917]Bu pastalarda iki tarafın toplamlarının neden tutmadığını ve 146,297 olmadığını buldum. Bu pastadaki ilk 5 ve diğer kısmı ilk 15 kurumu kapsıyor. Pasta gönderen arkadaşlar tabloya sağ tıklayıp İlk N Kurum Adedini 100 filan yapıp gönderirse daha sağlıklı sonuçlar elde edilebileceğini düşünüyorum.[/quote]
Syn VOBİX ;
KISA ve UZUN toplamlarının açılan pozisyon toplamına eşitlenmemesinin bir tek nedeni var , o da aynı kurumdan bir müşteri veya fon herneyse kısa açarken diyeri uzun açıyor , bu durumda sistem o kurumun netini döküyor oysa açılan pozisonlar arttıgı halde , netleşmeden dolayı , sistem bunu göstermiyor aradaki fark bundan ileri geliyor ,
Size ve topige bir faydası olacaksa çok uzun olsada UZUN ve KISA ların tamamını yazayım buraya.
-
[QUOTE=saganak;98932]Syn VOBİX ;
KISA ve UZUN toplamlarının açılan pozisyon toplamına eşitlenmemesinin bir tek nedeni var , o da aynı kurumdan bir müşteri veya fon herneyse kısa açarken diyeri uzun açıyor , bu durumda sistem o kurumun netini döküyor oysa açılan pozisonlar arttıgı halde , netleşmeden dolayı , sistem bunu göstermiyor aradaki fark bundan ileri geliyor ,
Size ve topige bir faydası olacaksa çok uzun olsada UZUN ve KISA ların tamamını yazayım buraya.[/QUOTE]
Yok zahmet etmeyin. Ben özellikle VOB Tücarından istiyorum çünkü resim koyuyor. Siz tek tek yazınca üzülüyorum.
-
[QUOTE=SEYYAH;98931]sorunun kaynağını buldum fakat nasıl müdahale edeceğimi bilmiyorum.sorun şu;
sistem tester için 5 dk klasörü açıp XU30 EN YAKIN VADE ye gelince orada şunu görüyorum first date-last date kısmı var burada last date 06.02.2009 olarak görünüyor.buraya bakarsak sanki ben 06.02.2009 dan sonra verileri çekmemişim gibi görünüyor.oysa verilerim tam.tam olmasa grafik üzerinde de 06.02.2009 dan sonrasını göremem yaw.
verilerim tam beni deli etme MS :mad:[/QUOTE]
Verielri tekrar çektir. Hem Downlaoderı hem de MSi kapatıp tekrar aç. Öyle dene.
-
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=1183&stc=1&thumb=1&d=1237656756[/IMG]
Burada da görüldüğü gibi biz bu diğer kısmında ilk 15in 6. ile 15.si arasını görebiliyoruz.
Bu yüzden alıcılar veya satıcılar toplamı 57599 olarak görünüyor. 15ten sonraki kurumlar göz ardı ediliyor. Hedef şaşırtmak isteyen pozsiyonunun uzun vadelisini bu 15e giremeyen kurumlardan açabilir. Daha net bilgi için tüm kurumları gömeliyiz. Böylece Diğer kısmında 100,000lere yaklaşan kontratlar çıkacaktır.
gibi bir şey demek istemiştim ama umarım olmuştur.
Bu arad VOB Tüccarıo 10.03.2009dan beri ortlalıkta yok. Kayıp ilanı mı versek?
-
[quote=VOBiX;98935][IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=1183&stc=1&thumb=1&d=1237656756[/IMG]
Burada da görüldüğü gibi biz bu diğer kısmında ilk 15in 6. ile 15.si arasını görebiliyoruz.
Bu yüzden alıcılar veya satıcılar toplamı 57599 olarak görünüyor. 15ten sonraki kurumlar göz ardı ediliyor. Hedef şaşırtmak isteyen pozsiyonunun uzun vadelisini bu 15e giremeyen kurumlardan açabilir. Daha net bilgi için tüm kurumları gömeliyiz. Böylece Diğer kısmında 100,000lere yaklaşan kontratlar çıkacaktır.
gibi bir şey demek istemiştim ama umarım olmuştur.
Bu arad VOB Tüccarıo 10.03.2009dan beri ortlalıkta yok. Kayıp ilanı mı versek?[/quote]
Bu dagılım vade başından itibaren ise , hatalı ,
Dogrusu böyle deyil.
-
[QUOTE=saganak;98936]Bu dagılım vade başından itibaren ise , hatalı ,
Dogrusu böyle deyil.[/QUOTE]
Hatalı olabilir. Başka bir yerden alıntı imiş. marakes koymuştu. Doğrusu ilk 100 kuruma bakıp da ilk 5 + diğer toplamı 146749u veren tablo olacak. Bendeki veriler daha kötü. Grafikelr gibi otomatik tamamlama ya da internetten çekme özelliği olsa çok iyi olacak ama Foreks bundan nedne kaçınıyor anlamıyorum.