[B]ayda 4.000 puan veren sistem bana göre mükem[/B]meldir..para babası olunur.düşünsenize 40 kontrat ile ayda 16 binytl kar...
bu memleketde asgari ücret yılda 8.000 lira..
Printable View
[B]ayda 4.000 puan veren sistem bana göre mükem[/B]meldir..para babası olunur.düşünsenize 40 kontrat ile ayda 16 binytl kar...
bu memleketde asgari ücret yılda 8.000 lira..
hala dibi bulduğumuzu düşünmüyorum.
ve hala aşağıdaki gibi bir final bekliyorum.eğer böyle bir final olacaksa son aşağı v nolu düşüş dalgası 7.025 puandan fazla olamaz.çünkü ED'lerde iii nolu dalga en kısa olamaz...
olası i nolu dalga 7.650 puan
olası iii nolu dalga 7.025 puan
olası v < 7.025 puan olmalı...
bayıldım artık ya ne grafik görmek istiyorum, ne vob...bezdirdiler kaç aydır yengeç gibi yan yan gidiyoruz...:o
[QUOTE=abka;98968]astatinim sistem taslak halinde.yakında hava,su,ateş ,toprak birleşecek ve voltran oluşacak(çocukluğumun kahramanı):))).[/QUOTE]
O dördü birleşirse son avatar "Enk" (nasıl yazılır bilmem) olur.
Voltran için 5 eleman lazım. .dng
[COLOR="Red"]sn. sazan'ın sistem ve performans topiğinden[/COLOR].....
[B]Madem ki paylaşımlar oluyor o zaman son 2-3 aydır geliştirdiğim, ilk verdiğim sisteme ilave ayrı bir hesapta , trade etmekte olduğum ikinci sistemin sonuçlarını da vereyim.
Piyasa : VOB Endeks 30
Trade için kullanılan zaman dilimi : 15 dk'lık grafik. (11.08.2008 - 16.12.2008 zaman aralığında - son 4 ay)
% 444.15 Kar (Komisyonlar düşülmemiş hali ile)
Toplam Trade : 104
Karlı Trade Adedi : 70
Zararlı Trade Adedi : 34
Bu sistem daima piyasada ve pozisyonda olan (Flat'ı yok), bir önceki 15 dk'lık bar High veya Low'ı geçilmesi ile (tabi ek bir çok koşulun gerçekleşmesiyle birlikte) pozisyon değiştiren sistemim. Mesela 1'e 2 kaldıraç ile oynanırsa, 4 aylık kar VOB'ta riske edilen paranın %800'ü üzerinde oluyor. Ancak bence sonuçlar kaldıraçsız belirtilmeli.
Yine bu sistemin VOB 60 dk, DJI Future 15 dk ve DJI spot 15 dk'daki sonuçları da şaşırtıcı.
Bol Kazançlar.[/B]
4 ayda %444 kar demek (tek kaldıraç için diyor),malum aylarda vob ortalama 35.000 desek 155.000 puan eder(yüzellibeşbin)..
ben mi yanlış anlıyorum...
bizde 5.000 puana çok iyi diyoruz..
[QUOTE=jerfin;98969]sistemli arkadaşlara bir sorum olacak.. tek bir sistem, hem yatay piyasada hem de trendli piyada doğru sinyal verebiliyor mu ?[/QUOTE]
Bendeki sistmeler birinci nesil trend takip eden sistemler olduğu için yatayda çarpım çarpım çarpılıyor hele kısa vadeli olanalr akşama doğru gelen alımlara AL verip sabah gapi yiyip oturuyor.
[QUOTE=QUEEN;98966]mesela eksi gap olunca gün yüksek bazen 500 puan yukarda görünüyor bazen biz o fiyatı açılışta hiç görmüyoruz o nasıl oluyor?[/QUOTE]
İptale Kadar bekleyen emirler oluyorlar ilk çaılışta en hızlı kişi o bekelyen alım emirlerini karşılıyor. 09:15:00-09:15:20 arasında bitiyor o işlemler.
merhabayın arkadaşlar nasılsınız
aranıza yeni katıldım
bnada öğretin şu vob u bir aydı denedim yüzde on kaybettim
tek başıma olmayacak bu meret
[quote=abka;98981][COLOR=red]sn. sazan'ın sistem ve performans topiğinden[/COLOR].....
[B]Madem ki paylaşımlar oluyor o zaman son 2-3 aydır geliştirdiğim, ilk verdiğim sisteme ilave ayrı bir hesapta , trade etmekte olduğum ikinci sistemin sonuçlarını da vereyim. [/B]
[B]Piyasa : VOB Endeks 30 [/B]
[B]Trade için kullanılan zaman dilimi : 15 dk'lık grafik. (11.08.2008 - 16.12.2008 zaman aralığında - son 4 ay)[/B]
[B]% 444.15 Kar (Komisyonlar düşülmemiş hali ile)[/B]
[B]Toplam Trade : 104[/B]
[B]Karlı Trade Adedi : 70[/B]
[B]Zararlı Trade Adedi : 34[/B]
[B]Bu sistem daima piyasada ve pozisyonda olan (Flat'ı yok), bir önceki 15 dk'lık bar High veya Low'ı geçilmesi ile (tabi ek bir çok koşulun gerçekleşmesiyle birlikte) pozisyon değiştiren sistemim. Mesela 1'e 2 kaldıraç ile oynanırsa, 4 aylık kar VOB'ta riske edilen paranın %800'ü üzerinde oluyor. Ancak bence sonuçlar kaldıraçsız belirtilmeli.[/B]
[B]Yine bu sistemin VOB 60 dk, DJI Future 15 dk ve DJI spot 15 dk'daki sonuçları da şaşırtıcı. [/B]
[B]Bol Kazançlar.[/B]
4 ayda %444 kar demek (tek kaldıraç için diyor),malum aylarda vob ortalama 35.000 desek 155.000 puan eder(yüzellibeşbin)..
ben mi yanlış anlıyorum...
bizde 5.000 puana çok iyi diyoruz..[/quote]
belirtilen döneme ait grafik aşağıda.oklarla gösterdiğim bölgelerden yapılan tradelerde kabaca [B][COLOR=red]100.000[/COLOR][/B] puanlık bir hareket var...bu 60 dk. grafik.15 dk. lıkta biraz daha fazla trade imkanı çıkabilir.
yani sazan abinin sistemi vadelinin iliğini kurutmuş.bize bişey kalmamış.:o
e bu da güzel...biz boşuna vakit kaybediyoruz o zaman.toplayıp tası tarağı gidelim.:o
[QUOTE=SEYYAH;98979]hala dibi bulduğumuzu düşünmüyorum.
ve hala aşağıdaki gibi bir final bekliyorum.eğer böyle bir final olacaksa son aşağı v nolu düşüş dalgası 7.025 puandan fazla olamaz.çünkü ED'lerde iii nolu dalga en kısa olamaz...
olası i nolu dalga 7.650 puan
olası iii nolu dalga 7.025 puan
olası v < 7.025 puan olmalı...
bayıldım artık ya ne grafik görmek istiyorum, ne vob...bezdirdiler kaç aydır yengeç gibi yan yan gidiyoruz...:o[/QUOTE]
ben tuttum bu grafiği seyyah.. ama aşağıdan önce yukarı gideceğiz sonra aşağı demişsin, direk aşağı gitsek olmaz mı..:..:.boks.
yani o 5'i seçimden önce yapsak ve seçimden sonra gazlasak yukarı..:) hem öyle 7.000 puanda gözüm yok, 4000-5000 puana fit olurum ben..:..:
Bu son iki ay hiç bir sistem 5- 6000 den fazla veremez kasımda ne biçim trend vardı o zaman al sat yapıp kazananlar ayrı onlarda aldığını veriyordur bence
[quote=jerfin;98987]ben tuttum bu grafiği seyyah.. [B]ama aşağıdan önce yukarı gideceğiz sonra aşağı demişsin, direk aşağı gitsek olmaz mı..[/B]:..:.boks.
yani o 5'i seçimden önce yapsak ve seçimden sonra gazlasak yukarı..:) hem öyle 7.000 puanda gözüm yok, 4000-5000 puana fit olurum ben..:..:[/quote]
olur herşey mümkün...:..:
ne olacaksa olsun ama bi an önce olsun.:mad:
[quote=jerfin;98974]peki aynı sistem trendde de başarılı oluyor mu queen.. eğer yatayda 4.000 puan veren sistem, trendde de başarı gösteriyorsa gerçekten süper..[/quote]
Ehmmm..Dediğin doğru, sistem dediğin hem yatayda hem trendde başarılı olmalı..AAmmmmaaaa, bu yorum çok daha genel bir yaklaşımın iki özel durum için ifadesi. Yani ideal (3 ncü kuşak!!) bir sistemde; piyasanın hallerini (yatay, trend, başarısız 5 ler:o, run away v.b.) tariflemek şart. Yani hangi piyasadayız sorusunun yanıtı önemli. Daha sonra her bir piyasa profili için al-sat üretecek formülasyonu yazabiliyor olmak şart..Yani basitleştirirsek 5 ayrı market hali :) tarifiniz olsun. Bu tarif yemek tarifi gibi bir şey değil. Sisteminiz yazdığınız koddan hangi piyasada olduğunu anlayacak. Sonra sadece o piyasa için yazmış olduğunuz al-sat formülü devreye girecek. Sonuçta yaptığınız şey aslında trendi geriden takip olmayacak tam tersine marketle birlikte hareket ediyor olacaksınız. Çünkü sisteminiz artık şu ortalama bu ortalamayı kesti hadi al sat demiyor..Market hali şudur öyleyse fiyat şurayı görürse ve indikatörler şu şu ş olduysa sat veya al yapacaktır. İşin komik tarafı 3 üncü kuşak sistemler yatay piyasada daha başarılı. Çünkü böyle bir piyasada yatırımcının nasıl davranacağını kestirmek daha kolay.:D:D:D ve hala böyle bir sistem belki de yoktur:eek: