[QUOTE=saganak;99024]imkb 100 amatörce ew sayımım grafik olarak buraya atmak istiyorum , ancak bankanın sistemi ,ne grafik atmaya , nede buraya atlan grafikleri görmeye izin vermiyor , virüs endişesiyle sanıyorum ,
Bu nedenle hafta sonu sayımımı yazılı paylaşmak istedim.
İMKB 100 4. üncü dalga tam bir ÜÇGEN PATTERN (triangles) şeklinde ilerliyor
Nedenlerine gelince ;
1- Üçgen pattern ler içsel yapıları geregi 3 3 3 3 3 şeklinde 5 dalgadan oluşurlar
mevcut durum aynen böyledir.
2- Üçgenler 2 ve A dalgalarında oluşmazlar , sadece B , X ve 4 Dalgalarda oluşurlar , şu anda büyük düzeltmeli C dalgasının 4 ü içerisinde oldugumuzdan 4 nolu dalganın teyididir bu.
3- Bileşimi 5 dalgadır mevcut yapı bunu onaylıyor,
4- 4 üncü dalga içerisinde oldugumuzun bir başka teyidi , üçüncü dalganın başlangıcını örtememiştir.
5- Diagonellerin bütün dalgalarının içsel yapıları üçlü düzeltme dalga yapısına sahiptir tıpkı burada oldugu gibi ,
6- Üçgenler bir önceki üçgeni takip eden kama şeklinde gelişirler , imkb 100 ün son durumuda böyle gelişmektedir ,
SONUÇ olarak çok uzasada üçgen pattern tamamlanmak üzeredir , C nin 5 i başlayacaktır ,
yatırım tavsiyesi deyildir , bütün üye arkadaşlara ve misafir konuklara iyi geceler.[/QUOTE]
Sn. saganak, sabahki gap ile son durumda neler düşünüyorsunuz? ihtimaller sizin gibi detaylı sayım yapabilenler için çoktur tabii, ama inanın alıntıladığım yazınız son durum hakkında en net ve açıklayıcı bir yazı olmuş..
Şimdi sanırım bugünkü gap olayını ele alacak olursak, bana göre gap doldurmak için çalışmayacaklar, yüksek ihtimallerden birisi yataylık olacak bugün, ardından yarın yükselişe devam, yine ikinci yüksek ihtimal bugün yükseliş devam edecek, böylece gap kapanmadan 4 tepesine kadar gidilecek, ama nasıl gidilecek?
Yine tahminimce, bıktırıcı olacak, yada sert hareketlerle veya gaplerle, başka alternatifleri yok zaten, ky atlatmanın en güzel yollarını kullanarak ilerleyecekler, birde önemli olan zaman mefhumu tabii, zaman olarak bu hafta 4 ün tepesi gösterilirse, bizim gibiler için çarpıcı olabilir diyorum, yani bir haftada herşey mümkün hale gelebilirde, dikkatli olmak lazım derim, saygılar...