-
[QUOTE=catedral;31973]49.300 açılan long - 49.700 short hafta sonuna.[/QUOTE]
tebrik ederim sn catedral. güzel trade etmişiniz.
system shortsta kapattı .amma saatlik graf uyumsuzluklar var o nedenle ben flats girdim.. .. :) (sn hexen kızmaz umarım) :rolleyes:
-
[QUOTE=selçuklu;31975]nerdeydin abi .. gözümüz seni aradı .. üüü üü[/QUOTE]
gögüs gögüse çarpışıyordum py ile selçuk dostum....
msn yi açmadım o yüzden....
dişe diş...
al-ver... tekrar ver tekrar al.....
1500 puan gapı yiyince hemen pes etmedik......
yalnız py belaltı vuruyor... sabahları direkt füze ile işi bitiriyor...
pazarteside açılışlada yersek bir füze iyi olmaz..:D
-
[QUOTE=mbm;31978]gögüs gögüse çarpışıyordum py ile selçuk dostum....
msn yi açmadım o yüzden....
dişe diş...
al-ver... tekrar ver tekrar al.....
1500 puan gapı yiyince hemen pes etmedik......
yalnız py belaltı vuruyor... sabahları direkt füze ile işi bitiriyor...
pazarteside açılışla yersek bir füze iyi olmaz..:D[/QUOTE]
iyi çevirmişin tebrik ederim .. amma system shorts kapanışta .. genede bol şans sen işini bilirsin .. saygılar
-
Sevgili hexen in yazım tarzına bayılıyorum bende. İnanmıyacaksınız ama okumak çok zevk veriyor.
Saatlik grafslardaki uyumproblemi maalesef şelalerle hallolabilir:)
-
Forumu hiç okumadım bugün selamlar.112 adet longum geceye.Seans içinde külliyen zarardım.Hem komisyon hem de normal zarar vardı.Seans sonu 650 puan almışım 15 dakikada.Bereket versin bugün de yaklaşık 8500 işlemle tamamladım.Net 2500 lira kar vardır.Pis uzunladım.Pehhh.Tera maliyeti hesaplayan varmı hala.
-
Bana borsayı öğreten arkadaşı ben voba soktum.Adam yükselişi bilmiş üç gün önceki.Ama o en az alınca 10 15 gün tutar.Almış ve arttıkça almış.Bugün margin call yedi.Vob orta vade oynama yeri değil.Heran hava bozabilir burada.Halbuki bu adam çok tecrubeli birisi ve iki günde sabahki fiyata göre 2700 puan yedi.O yüzden herkes dikkatli olsun.Kurumlara fazla takılmayın.Dün nasıl long çok riskli idiyse bu gece de short çok riskli.İmkb bal gibi ben düşmek istemiyorum dedi.Anlayana tabi.Anlamayanın vobta ne işi var zaten.
-
Düzeltiyorum 9046 işlem yapmışım karım daha da azalmış.
-
O her zaman hesaplanmaz osman, göze takıldığında olur, dertmi teradakiler hergün ne yapmış bakılsın, [B]arada tera, evgin, sanko, alan, pay [/B]gibi kurumlara bakıcan arada, bunlar hem çok işlem yapıp hem nasıl oluyorda oluyor diye soracaksın kendine?
-
Ya arkdaşlar söylüyor gel yurtdışında parite yapalım diye ama bugün ben o usdjpy de o 100 pipi 2 dakika da gebermesini gördüm ya Allahın kulu beni orada zor oynatır.
-
[quote=bull market;31984]O her zaman hesaplanmaz osman, göze takıldığında olur, dertmi teradakiler hergün ne yapmış bakılsın, [B]arada tera, evgin, sanko, alan, pay [/B]gibi kurumlara bakıcan arada, bunlar hem çok işlem yapıp hem nasıl oluyorda oluyor diye soracaksın kendine?[/quote]
Neyse tamam ok.Bu gece iyi bir borsacı flat kalmalıydı ortalık durulması için.Ben kar var diye longladım.Ama short daha riskli.
-
19 ağustos haftasında belirlediğim hedefe varıldı dowda 11050-11075 arasıydı. artık tepecek. full long dowda.
sevgiler.
-
[QUOTE=Ronaldinho;31986]Neyse tamam ok.Bu gece iyi bir borsacı flat kalmalıydı ortalık durulması için.Ben kar var diye longladım.Ama short daha riskli.[/QUOTE]
Bak işte tecrübenden dolayı bu yazına 10 puan veriyorum haklısın, hırs yapıp poz yerine flat daha mantık çerçevesinde. Dünya hali bu, hafta sonu kimbilir ne olaylara gebe, e-muhtıradan bu yana daha akıllanmamışız işte, çantada keklikmiş gibi pozisyonda pozisyon, ne akla hizmetse, saygılar.
-
hadi kır 11050 yi yiyosa.
-
Vob endeks kontratlarında çok cüz i miktarlarda gerçek pozisyon var, sanırım bugün itibarı ile 590 pozisyon falan vardır, cidden diyorum, bunlar sayılıyodur ve marke ediliyodur yüksek ihtimal, sabahtan kısaya geçenler oldu yeni kısa açanlar oldu, akşama doğru bunların karşısına shortlarını alarak uzunlayanlar oldu, ilginç değilmi? bu konuyu açardık ama karışık mesele, sonuçta cüz i miktarda kısada olanların karşısında uzunda olanlar pazartesi galip getirilecek, doğal olaraktan yani.
Aslında bir site açıp bunu ayrıntılarıyla bedava yatırımcılara vermeyide düşündüm ama, ucu nereye dokunur bilmiyorum ki?, tüm iş bu pozisyonların karşısına geçenler neye göre geçiyor onu bilmekte, acaba yurtdışınıdamı önceden biliyorlar orası muallakta, iş, yapı kredi, citi, morgan hikaye, bunların işlemleri olacakki az sayıdaki vatandaşın aldığı pozlar tek tek sayılmasın, işlem kalabalıklığı olsun, hatta bu işlemelerin karşılığında komisyon falan verildiğinide düşünmemeye başldım dünden beridir, kentuf sağolsun orasını kısa ve net bağlayabiliyormuşuz, durum tek kelimeyle budur, saygılar.
-
[QUOTE=jelibon;31989]hadi kır 11050 yi yiyosa.[/QUOTE]
busfer kırdı galiba 10900 yapmasınlarda bugece..
-
daxa çok verdiler dow toparlarsa onların tepkisi daha hızlı olucaktır
-
[quote=mbm;31778]gapa yapacak bir şey yok teo...
kralıda gelse 1500 eksi ile açtı..bunu değiştiremez...
gece pozisyonu tercih meselesi...
3 gündür ters başlıyorum... vardır bir hayır....
[B]son ikisinde sistemler alda kapattı... eksi başladılar...[/B]
[B]dünde satta kapattı.yine eksi başladı...[/B]
[B]sabahki açılışların sistemlerle ilgisi yok yani....[/B]
şuan sistemden çıktım bugun...al -ver yapıyorum...
sinyalin 1500 puan aşagısından dahil olmamak için...
ilk sinyalle sisteme dönerim...
en son 49350 kısa.....
pozisyonlar sistem dışı al sat oldugu için yazmayacagım bugün....[/quote]
Anlamadığım sistem dışı al sat yapacaksan neden sistem kullanıyorsun onu çözemedim?1500 puan kaybettim diye sistemi terketmenin alemi ne?Bu yapılacak en büyük hatadır.
-
[QUOTE=furkan;31992]busfer kırdı galiba 10900 yapmasınlarda bugece..[/QUOTE]
50 puan müsade var, o da onların tuzağı. kapanışın kırılmaması lazım.
-
22.8.2008 de yazılmıştır, hedef sonraki mesajlarda 11050-11075 e revize olmuştur.
[QUOTE=jelibon;29567]11630 dan fdji sanal short açtım bu strateji taa 10-15 gün önce belirlenmişti, stop 11853.
hedef 11100-150 arası. bunu voba uyarlamaya kalkmayın lütfen. imkb sistemi diğer borsalardan farklı işlemektedir.
Sevgiler.[/QUOTE]
şimdi 11050 den longa döndü hedefi hafta sonu yazarım. biraz çalışmam lazım..lelele
-
[QUOTE=jelibon;31995]50 puan müsade var, o da onların tuzağı. kapanışın kırılmaması lazım.[/QUOTE]
kırılmaması işime gelir %50 longtayım..
-
[quote=follow;31818]10/200 kaldiracla longum portfoy her ay 1200 ytl faiz birakiyor yani 10 kontrata uyarlarsan 1.200 puan kaybetme marjim var her ay :):) soyle dusun HER AY ENDEKSIN 1.200 PUAN 1 SENE SONRA 14.400 PUAN DUSTUGUNU DUSUN KI BENCE IMKANSIZ ! YALNIZCA FAIZ GELIRINDEN OLMUS OLURUM PORTFOY YINE AYNI SEVIYEDE KALIR BU ARADA GUNICI TRADELER HARIC TABIKI.ama ben sene sonuna kadar 56.000 bekliyorum o ayri mevzuu tabiki tasiyacam bakalim bu pozisyonu benim icin zerre kadar FARKETMEZ ![/quote]
Bir gün o paranın hepsini geceye pozisyonla kalırsan şeytana uyup ertesi gün terse geldiğinde 120 miyar yuzde 25 gitse bu sabah olabildiği gibi ettimi sana 30 milyarcık.Kaldımı sana 90 milyar.Sonra o 30 milyarcığı geri kurtarmak için panikle daha kötü alsata giriştin mi gittimi sana komisyonlarla paranın 30 u daha.Sonra kaldı ya 60 milyar daha onla da artık 1e 2 yapman lazımdır hem de acil ekseriyette olması lazım bunun.Panik işlemlere devam.1 ay için de sadece faiz gelirin kadar paranın kaldığında vobun en gercek yüzü ile işte ozaman tanışırsın followcuğum.Onun için o anlattığın olan sadece işin pratiği.Olayın psikolojik yönü de benim anlattığım.Bunları yaşamış çevrem olduğu için söylüyorum size.Hiç imkb 30 dan çıkmayan arkadaşım benim borsada gitti borsada egeplastik aldı al sat emkel aldı al sat battı tabiki.Hadi şimdi size kolay gelsin.Ben sankoda 27000 liradan 40 000 liraya çıkmıştım bir günde.Karları alamıyoruz diye 35000 i alacaktım ertesi güne kalsın dedim eft yi komple çekerim dedim.Eft yapsam sadece 27000 i alabiliyordum ve ne oldu mu o para.2 günde 23000 e düştü.2 ayda 4000 e düştü.Sonra ben yine çıkarttım yukarı ama sonuçta para geberdi.Kolay gelsin.
-
en iyisi senin yaptığında değil sevgili Ronaldinho.
bugünkü misal 49000 den al 49700 den sat 700 puan.
geceye flat.
her gün var bu.
aşağı yada yukarı yakalanıyor her gün, verilerdede uzak dur.
700 almadınmı 300 al.
300*30=9000
daha ne olsun.
sevgiler.
-
[quote=teo;31835]kendi kafalarına göre tahta yapıyorlar, eskiden bunlar seans salonlarına Sultan Ahmetden hippi toplayıp, gönderirlerdi.
Seans salonlarındakiler yabancılar alım yapıyor zannetsin diye, Aynı kafa ile vobu Varyo tahtası zannedenlerde var.
Kimse trende karşı duramaz.
İstedikleri kadar uğraşsınlar, her seferinde daha da çok batarlar...[/quote]
Kimse trende karşı duramazmı teo?Bak bu imkb nasıl duruyor trende karşı hep beraber izliyoruz.Yoksa bu yükseliş trendi mi de kafa tutuyoruz dowa.İmkb az daha zaman olsa artı kapatacaktı sanki.Bu borsa düşmez.Eylülde de en güzel rallinin kralını imkb yapar.Ahanda size orta vade yorumun kralı.
-
[quote=follow;31838]hala 40.000 lerde ayni mantigi tasiyamamanin pismanligini duyuyorum biz o kadar daldikki gunluk trade olaylarina maalesef resmin buyugunu goremiyoruz.Hepimiz hatirlayalim 40.000 de neler yazdigimizi ! yalnizca burada abka yazmisti daha asagi gelmez diye.10 kontrat beni batirmaz, alip bir kenara atsaydim ve gunluk trade e devam etseydim en az trade kadar kazanirdim.Yapamadik iste.[/quote]
Para piyasalarında şeytan çok kol gezer.Büyük paranız var ise eninde sonunda full girmeme iradesini gösteremezsiniz.Bu mümkün değil.Kendimden biliyorum.
-
[quote=follow;31851]sn ktasyurek gunici alsat yapip yapmadiginizi bilmiyorum sanirim long actiniz ve tasiyorsunuz.Ben trade ediyorum gunici ve kucuk bir miktarda long tasimayi uygun gordum.zaten oyle veya boyle tradeden maliyet devamli dusuyor,portfoyde musait ,benim pek riskim yok.
her goruse fikre saygim vardir tabiki sizin sistem sat verdiginde bilmek isterim.[/quote]
Kardeş senin en büyük riskin bu vobta o kadar parayı atıl olarak faizde tutman.Bankaya at orada daha sağlam durur.Eğer 10 adet yüklü zarara geçerse 20 adete eninde sonunda şeytan çıkartır sana ve devamı gelir.Nerden mi biliyorum kendimden.
-
[quote=catedral;31865]49.900 değillll Amann yanlışlık olmasın:) 2007 sonları itibariyle endeksin düşe kalka 28.000 lere gideceğini öngörmüştüm. Yani İMKB 100 yaklaşık 58.000 lerde iken:) Gitti 20.000 i kaldı 10.000 i şimdilik:)
2009 un ilk aylarına kadar olan bir öngörüdür bu. Tabii ki paraşütsüz bir iniş değil.. Düşe kalka:D[/quote]
Şunu unutmayın bir kere ben bugün anlamış bulunuyorum ki bütün dünya düşer imkb düşmez.Bu alışlar uzun vade alışları kanımca.Adamlar petrol düşünce cari açık azalacağı için riskin azalacağını düşünüyorlardır.Bu olabilir nedeni.İmkb 28 000 olursa bu ülke 8 yılda borsası 1e3 vermiş olur.Bu türkiye 1e 3 değil daha da çok büyüdü bundan emin olabilirsniz.İnsanlar artık doğana şahine binmiyor binmek istemiyor.Passat istiyor artık.Yani 5 kat daha pahalıya binmek istiyor.Demek ki 28000 çok ucuz rakam.Orası zor sanırım.32000 e gelme nedeni de dava riski veya manipülasyon olabilir ama artık dava olamdığına göre ülke riski yok.
-
bakın hep derim biz kapanınca gelen perşembe akşamları için konuşuyorum gelen o petrol verileri var ya 1 değil 5 değildir dowu sapıttırır dünde sonuçta kırılım onunla olmuştur.
dowda perşembeleri ve ayrıcada avrupa faiz kararı günü flat olunmalıdır ne olur ne olmaz denilerekten.
sevgiler.
-
aha sürede veriyorum imkb tarihinde bir daha 28000 i görmez, 5 yıl diyelim.
-
[quote=bull market;31871]Vay hodri meydan haa, bende 56000 i görsün sevmediğim halde senin reklamını yapıcam, yanlış anlaşılmasın, reklamı sevmediğim halde demek istiyorum haa:)))
Sen 56000 i trade yapa dur bakalım, bende 56000 e es kaza gelirse ki bence ihtimal bile yok, o vakit nereye gideceğini yazarım olmazmı?, nasılsa sen kazanıcan ya 56000 dedin diye, ben şimdi yazmıyım benimki tutmaz, seninki tutsun sonra benim tahmine bakarsın, hadi sana kolay gelsin:)[/quote]
Bull market adamın peşini bırak bence.3 5 tarla batırdın vobta hala milletin yorumuna laf atıyorsun.Ben de 56000 olabilir diyorum olsun yada olmasın adam yorum yapıyor bırak ya.Herkes işine baksın.Bende imkb 100 32500 iken vobta 39900 den alış var ama 950 den de satış var nasıl yapacaz şimdi.Ben şimdi en dipten almış olmuyormuyum.Bunlar fasa fiso eğer biliyorsanız çok işi yorum morum masal.Güzel bir ekstre bekler gözler başında - işareti olmayan.Hadi kolay gele dostum.
-
ne oldu dow baba yemedimi...
hem vobda hem dowda kısa vadeli dibi buldum dikkat edin kısa vadelidir.
trend hala aşağıdır, ancak tepki olacaktır.
-
[quote=hexen;31915]uzlasma deyismez ?[/quote]
Şu uzlaşmayı bir anlamadı hala millet son kez yazılsın artık.Uzlaşma güncellenmesi 10 dakikada bir yapılır.Bu hatayı bull markette yapıyor.Neden uzlaşma değişmedi diyor.Büyükler çok soyuyor bizi bu uzlasma ile diyor.Halbuki bir kere de açıp vobaşın sitesine girip okumamıştır nedir ne değildir bu uzlaşma meselesi diye.Hexen beyefendi size de bir yardımım olsun.Türkçe öğreniyorum demişsiniz.Unuttum ya anneniz ya babanız Malezyalı.Madem öğrenmek istiyorsunuz türkçe asayasında değil de aşağısında yazın.Klavye yazmıyor ise asagısında yazarsınız.Birde signal değil sinyal yazsanız bu da olur.Kendinize iyi bakın sayın hexen.
-
[QUOTE=Ronaldinho;32011]Şu uzlaşmayı bir anlamadı hala millet son kez yazılsın artık.Uzlaşma güncellenmesi 10 dakikada bir yapılır.Bu hatayı bull markette yapıyor.Neden uzlaşma değişmedi diyor.Büyükler çok soyuyor bizi bu uzlasma ile diyor.Halbuki bir kere de açıp vobaşın sitesine girip okumamıştır nedir ne değildir bu uzlaşma meselesi diye.Hexen beyefendi size de bir yardımım olsun.Türkçe öğreniyorum demişsiniz.Unuttum ya anneniz ya babanız Malezyalı.Madem öğrenmek istiyorsunuz türkçe asayasında değil de aşağısında yazın.Klavye yazmıyor ise asagısında yazarsınız.Birde signal değil sinyal yazsanız bu da olur.Kendinize iyi bakın sayın hexen.[/QUOTE]
Hexen senin bu dediklerini yaparsa bu sitenin tadı kaçar.:..:
ben onun systems, longs demesine bayılıyorum.
-
[quote=bull market;31922]Şimdi tutar alırlar yukarı, ters pozisyonda shortcuları kıvrandırırlar, ellerinden gelen bişey, düşürmez düşürmezler, misal 49500 de fiyatı tutmaları paraylamı sanki? yooo, karşılıklı işlemlerle gayet rahat oluyor bu, yeni kısacılar beklesin aşağıya:), saygılar.[/quote]
Burada karşılıklı işlem yok.Var diyen sallama konuşuyordur.Mantıklı bir açıklaması da gerekçesi de yoktur bunu diyenin.Burada hedge var opsiyon var arbitraj var her halt var.Kimse city efg neden en tepeden long yapıyor diye soramaz.Amaçları çok farklı.Ama karşılıklı işlem tamamen masal.Ama şu olabilir çok emir yazıp pasiflere insanların düşüncelerini değiştirmeye yeltenebilirler.Bu da her borsada olur.
-
[quote=bull market;31927]49000 senaryosu tuttu bugüm, altında uzun yap, üzerinde kısala, nereyi beğenirsen oldu, pazartesi düşerek açılsak bile yukarı diyorum, yurtdışı toparlar artık, bu kadar saçmalık yeter, arkası haftaya :) saygılar.[/quote]
Bak bu yoruma ben de katılıyorum.Çok tutarlı.Çünkü düşecek borsa o veride fdow daha alta indiğinde vobun gün içi en düşüğü görmesi lazımdı görmedi ve sonrası malum düşmeyen borsa artar kuralı geldi ve arttık.
-
[quote=bull market;31956]Yanlız buralardan dolar uzunda olmakda fayda var diye düşünüyorum, hani ne olur ne olmaz değilmi?[/quote]
Bence tam dolar kısalama zamanı.
-
[QUOTE=Ronaldinho;31994]Anlamadığım sistem dışı al sat yapacaksan neden sistem kullanıyorsun onu çözemedim?1500 puan kaybettim diye sistemi terketmenin alemi ne?Bu yapılacak en büyük hatadır.[/QUOTE]
osman iyi oku yazdıgımı...
yazmış olmak için yazma.........
-
Dow hacimsiz düşüyor hacimsiz kalkıyor.Kapanış tahminim 11125tir.
-
[QUOTE=Ronaldinho;31999]Bir gün o paranın hepsini geceye pozisyonla kalırsan şeytana uyup ertesi gün terse geldiğinde 120 miyar yuzde 25 gitse bu sabah olabildiği gibi ettimi sana 30 milyarcık.Kaldımı sana 90 milyar.Sonra o 30 milyarcığı geri kurtarmak için panikle daha kötü alsata giriştin mi gittimi sana komisyonlarla paranın 30 u daha.Sonra kaldı ya 60 milyar daha onla da artık 1e 2 yapman lazımdır hem de acil ekseriyette olması lazım bunun.Panik işlemlere devam.1 ay için de sadece faiz gelirin kadar paranın kaldığında vobun en gercek yüzü ile işte ozaman tanışırsın followcuğum.Onun için o anlattığın olan sadece işin pratiği.Olayın psikolojik yönü de benim anlattığım.Bunları yaşamış çevrem olduğu için söylüyorum size.Hiç imkb 30 dan çıkmayan arkadaşım benim borsada gitti borsada egeplastik aldı al sat emkel aldı al sat battı tabiki.Hadi şimdi size kolay gelsin.Ben sankoda 27000 liradan 40 000 liraya çıkmıştım bir günde.Karları alamıyoruz diye 35000 i alacaktım ertesi güne kalsın dedim eft yi komple çekerim dedim.Eft yapsam sadece 27000 i alabiliyordum ve ne oldu mu o para.2 günde 23000 e düştü.2 ayda 4000 e düştü.Sonra ben yine çıkarttım yukarı ama sonuçta para geberdi.Kolay gelsin.[/QUOTE]
[QUOTE=Ronaldinho;32003]Para piyasalarında şeytan çok kol gezer.Büyük paranız var ise eninde sonunda full girmeme iradesini gösteremezsiniz.Bu mümkün değil.Kendimden biliyorum.[/QUOTE]
[QUOTE=Ronaldinho;32004]Kardeş senin en büyük riskin bu vobta o kadar parayı atıl olarak faizde tutman.Bankaya at orada daha sağlam durur.Eğer 10 adet yüklü zarara geçerse 20 adete eninde sonunda şeytan çıkartır sana ve devamı gelir.Nerden mi biliyorum kendimden.[/QUOTE]
[QUOTE=Ronaldinho;32009]Bull market adamın peşini bırak bence.3 5 tarla batırdın vobta hala milletin yorumuna laf atıyorsun.Ben de 56000 olabilir diyorum olsun yada olmasın adam yorum yapıyor bırak ya.Herkes işine baksın.Bende imkb 100 32500 iken vobta 39900 den alış var ama 950 den de satış var nasıl yapacaz şimdi.Ben şimdi en dipten almış olmuyormuyum.Bunlar fasa fiso eğer biliyorsanız çok işi yorum morum masal.Güzel bir ekstre bekler gözler başında - işareti olmayan.Hadi kolay gele dostum.[/QUOTE]
ronaldinhocugum herkesi kendin gibi zannetme,sen farklisin,sen kuponsun :):)8000-9000 gunluk islem yapana baska ne denilebilirki:)
daha oncede seninle yazismistik hatirlarsin tansiyon rahatsizligim var beni duvara civileseler full pozisyon almam ve senin kadar islem yapamam.
ben gunici en fazla 20 kontratlik islemlerle ,haracimi alirim isi bitiririm,o kadar.
diyeceksin o para bosa duruyor varsin dursun ben biraz saglamciyim amacim para kazanmak ,zengin olmak degil.Benim icin kafa rahatligi biraz onemli.
seninle 56 konusunda ayni fikirde oldugumuza sevindim cunku biraz sivri cikislar yapiyosun ama piyasayi orta vadeli guzel okuyosun.
bol kazanclar.
-
Gold da short yapıp haftaya bırakıyorum ve dışarı yemeğe çıkıyorum...
-
Şu dipten dönüşün güzeliğine bakın,
[IMG]http://img178.imageshack.us/img178/5356/aaln1.jpg[/IMG]