[QUOTE=teo;32024]Şu dipten dönüşün güzeliğine bakın,
[IMG]http://img178.imageshack.us/img178/5356/aaln1.jpg[/IMG][/QUOTE]
bakmazmiyiz sayin teo hic bakmazmiyiz :):)
pazartesi gunu yeni 56.000 ciler cikar piyasaya :):)
Printable View
[QUOTE=teo;32024]Şu dipten dönüşün güzeliğine bakın,
[IMG]http://img178.imageshack.us/img178/5356/aaln1.jpg[/IMG][/QUOTE]
bakmazmiyiz sayin teo hic bakmazmiyiz :):)
pazartesi gunu yeni 56.000 ciler cikar piyasaya :):)
haftasona shorts neden ? asayada
[IMG]http://img135.imageshack.us/img135/1599/15dkqk3.png[/IMG]
[quote=hexen;32026]haftasona shorts neden ? asayada
[IMG]http://img135.imageshack.us/img135/1599/15dkqk3.png[/IMG][/quote]
Bence asayada yer yok sayın hexen.Dip bir daha görmeyecek 48850 yi.Bu arada doğru yazmayı ögrettik biliyordum size.Siz demek ki bilerek türkçeyi katlediyorsunuz.Bu böyle olmaz.Dilimizi doğru yazım ile kullanın.
[QUOTE=hexen;32026]haftasona shorts neden ? asayada
[IMG]http://img135.imageshack.us/img135/1599/15dkqk3.png[/IMG][/QUOTE]
DOSTUM BIZ SENI BU SEKILDE COOOOK SEVIYORUZ,SAKIN DEGISME.
SEVGILER.
[QUOTE=Ronaldinho;32027]Bence asayada yer yok sayın hexen.Dip bir daha görmeyecek 48850 yi.Bu arada doğru yazmayı ögrettik biliyordum size.Siz demek ki bilerek türkçeyi katlediyorsunuz.Bu böyle olmaz.Dilimizi doğru yazım ile kullanın.[/QUOTE]
hızla yazdımı dikat edemiyorm ronaldinho .yavas yazmak lazım benim .. benim plan 51000 shorts 48200.....48700 realiz etmekti 48700 longs yazdım gittim amma realiz olmadı . 51000 short tuyorm.. yukarda graf tecrubemde long siynal sahte olr der
[QUOTE=follow;32028]DOSTUM BIZ SENI BU SEKILDE COOOOK SEVIYORUZ,SAKIN DEGISME.
SEVGILER.[/QUOTE]
:) bende sevyorum . mutluyum .yavas yazdımı kontrolde duzgun yazrım
Dow Un Bu Kadar Arti Kapamasi Bence Longcular Icin Iyi Olmayacak.pzt Gunu Yukari Acariz Devami Asagi Gelir.keske Dow Eksi Kapasaydi.
[quote=follow;32028]DOSTUM BIZ SENI BU SEKILDE COOOOK SEVIYORUZ,SAKIN DEGISME.
SEVGILER.[/quote]
Ben de çok seviyorum ama adam zaten türkçe öğreniyorum yazmış.Ben de doğrusunu öğretmek istemiştim sadece.Ok nasıl yazarsa yazsın.
[quote=follow;32034]Dow Un Bu Kadar Arti Kapamasi Bence Longcular Icin Iyi Olmayacak.pzt Gunu Yukari Acariz Devami Asagi Gelir.keske Dow Eksi Kapasaydi.[/quote]
Dowun artı kapaması ne zamandan beri longçular için kötü olmaya başladı.Alırız karı koyarız cebe short oluruz.Longçular için çok iyi oldu bu.Geri gelse bile hiç yoktan açılış artı olur moral olur.Az shortu olana ek fırsat verir ama iyi bir çıkış gelme ihtimali belirdi her borsada şu anda.
Onu bunu bilmemde 40675 uzlaşmasına göre 25 puan üstünden yanı 49700 açsın.Ben bunun için bile 1000 kontratım olsun long kalırım geceye.Önemli olan 25 puanı bile kazanmak.Çok yüksek ihtimal birşeyler olmazsa 200 300 artı olur bu da yeter bana.
Çok akıllı Doğan burda yöneticileri. Millete laptop veriyoruz diye kandırıp bir çok kişinin mail adresini alarak, daha sonra içi yalan dolan, palavra ve maniplasyon dolu dergilerinizi satmak için reklam pazar alanı olarak kullanmayı bırakın. Milliyetteki o reklamınızı da kaldırın, ben sizden daha fazla laptop vereyim millete. Zamanında çok muteber patronunuz aydın doğan ın hisse maniplasyonlarını kedi köpek, at eşek tilki gibi hayvan rumuzları ile senet maniplasyonları yaptınız. binlerce insanın ahını aldınız. Şimdi birde utanmadan reklam mailleri atıp duruyorsunuz.Artık size güvenen mi varki dergi çıkarıp millet alın bunu diye kakalamaya çalışıyorsunuz. Her çukur düşünce bir gün hakettiği çukura düşecektir. Allah, gerçi önemini anlar mı bilmiyorum ama, şu mübarek günde başta patronunuz olmak üzere hepinizin belasını versin...Bana bir daha bu tür abzürd dergi denen şeylerinizin reklamını gönderirseniz sizi dava edeceğim. Çok akllı reklam müdürünüz ve genel müdürünüz beni arasın, 3 kuruşluk daha akıl vereyim, belki toplam aklınız 6 kuruşa çıkar da bu abzürd reklamlardan vazgeçersiniz.
Bu ne yaa ha bire ail yazıyorum, ha bire kelam mesajı gönderiyolar. İşlerine geldiği gibi bizi kobay olarak kullanıyor çok şereffli muteber zaatlar..
Sayın arkadaşlar forma resim ekleme yapmak için resimli anlatım yaptım..
dilim döndüğünce.......
Yararlanmak istiyen arkadaşlar bir ziyaret etsin....
[url]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=3958[/url]
Dün bir arkadaş yazmıştı burda bulamadım.Almanyada biri sabah kalkar geceden dolayı shortlar açılışta borsalar düşer %10 kar eder.Bizde ise 49000 açılır piyasalar düşssede düşmeyiz büyük oyuncuların keyfine kalırız diye bir şey yazmıştı .Çok hak verdim ne kadar yurt dışını iyi analiz etsenizde bizdeki büyükler çok zeki insanların pozizyonlarına göre iyi ayarlıyorlar durumu.
Bende dün veriye 325 ortlama ile shorttum ,sonra 49000 den kapadım sonra gidip 300 den gene açtım sonra gidip 600 den stop loss oldum koca gün boşa gitti.Seans sonu bu inekler spotu kaldırınca bir gün önceki düşüşündende şüpeli olduğum dowda haguanında belirttiği nokta olan 11143 den ilk alımımı yaptim .11090 dan ikinci hamleyi ,usd jpy dipten eurojpy ile atak yapınca 11060 dan son posta malı aldım .10892 ye gelen batış noktama stop loss koydum .Ve dow 11100 geçtiğinde baktığımda dax dibinden 100 puan ,londrada 50 puan kalkmıştı bu dönüştü kapanışa kadar bakmadım 22.50 de açtım baktımki dow günün tepelerinde gece taşıyamıyacaklarımı verdim son zamanlarda zarar olan portföyü bayağa toparlayıp kara geçmiştim .
Bunları neden anlattım bizim burda oynıyan adam özellikle piyasaların agresif bir yönde hareket ettiği zamanlar buraya bakıp yurt dışını alıp satabilirler bu örnekte tüyosu gizli .Bazen yemiyor ama işe yarıyor.
En son 44000-den 47000 çıktığımızda bizi neden böyle aldılar dediğimizde sanırım dowda gene eksiden artıya ciddi bir gidiş yapmıştı .Global birileri burayı dışarıya göre iyi yapıyor .Gün içi dax bahanesi dow ise esas baktıkları nokta .Malı vobta götürüyorlar en son yaşananlardan sonra bayağa kişi emekli oldu veya sermaye eridi böyle olunca tokatlıyacak adamda azaldı .Bu yüzden aşağı salacak kadar veya yukarı çekecek kadar kelklik olmayınca onlarda işi gün içine döktüler bence.
Ronaldo bu hafta taktik al sata dönüyor şu kontrat adetleri işinde anlaşalımda büyük babalar sen diye benim üzerime oynmasınlar pehh.Bu hafta ilk dörde beşe girer tera pehh.
ekrandan büyüklerin ayağı olan kurumları söylüyorum.öncü,fortis .hsbc amcam türk ekonomi banktan işlem yapıyor bunuda belirteyim.Efg ,citi yi satıcı garanti ile ykb alıcı yapıyorlar.
[IMG]http://img372.imageshack.us/img372/5685/86008017gn3.jpg[/IMG]
15 dk grafik ve 60 dk grafik short da daha 5 dklık longa geçti.
15 dk long gelmeden alım yapılmaz.
Birde sistemler hakkında bir şey dikkati çektim .Kesinlikle uyulmalı ama sistemler sat veya al verdiğinde unutulmamalıki herkesinki aynı ana yakın veriyor.sisteminiz hızlandırılmış bir al sat değil ise kesinlikle sinyal diyelim gün içi geldi sinyalden sonra oluşacak yukarı dalgayı beklemeniz lazim .Bir tepe daha bizde belki 500 puan üst olabilir 1/10 kalıraçta burda fazla bir zarar belki vermeyebilir .Ama yurt dışında sattan sonra genelde avrupalarda 50 puanlık oynamalar oluşur .Buda 1/100 kaldıraçta deli para .Yani sistem yanlış sinyalmi üretti sorusu gelir aklınıza pozizyondan çıkarsınız bakmışsınız arkanızdan çöküvermiş .Al verdiğinde aynı şey geçerli .Bizde trade ederken bence yurt dışının satta iken yukarı hamlelerine her zaman aldanmamak lazim .Bunuda burayı yapanlar iyi kullanıyor .1/100 kaldıraçta el mecbur kafasına yediğini attan aşağı atmak için belli zamanlarda yukarı çekiyorlar.Bizde ise ağalar malda değilse paraşütsüz kim altından kalırsa kalsın ,onun dışında 3000 puan arasında dalgalanma yaptir ortam düzelince çizeriz iyi tezgah var burda .Yurt dışında işlem yapyayı herkese öneririm harcadığınız zamana yazık burda.
zaten sinyallerin hepsi sat verdi ve endeklslerde ardından 100 puanlık düşüş veya çıkış yapti bu kesinlikle kırılmadır ne olursa olsun o yöe trende olmak lazim .Bizde bu 1000 puana denk geliyor hesapladığım kadari ile.
Dow da Cuma günü işlemlerinin gerçek piyasayı yansıttığını düşünmüyorum. Hisse obsiyonlarında son işlem günüydü. Pozisyonlar kapatılmak zorundaydı.
Bunu bilen yabancılar vadeliyi çok düşürmeden spotuda destekte tutarak İMKB nin sağlam durduğu pandomimini bence çok güzel oynadılar. Hele hele seans sonlarına doğru Garantiden yapılan yabancı alımları pazartesi yukarı sinyali için güzel bir sahnelemeydi. Ama bana göre Cuma akşamı saat 23:00 te perde kapanmıştır.
[quote=akinolukentuf;32068]zaten sinyallerin hepsi sat verdi ve endeklslerde ardından 100 puanlık düşüş veya çıkış yapti bu kesinlikle kırılmadır ne olursa olsun o yöe trende olmak lazim .Bizde bu 1000 puana denk geliyor hesapladığım kadari ile.[/quote]
Hacı birşey olmaz sana ben seni saklarım.Pehh.Ama sen de çok kar yapıp adamların gözüne batma emi pehh.Bu arada dow oynasam 11100 gibi almaya başlar 11200 gibi satmaya başlardım.Belki ilerde bakarız.
[quote=catedral;32073]Dow da Cuma günü işlemlerinin gerçek piyasayı yansıttığını düşünmüyorum. Hisse obsiyonlarında son işlem günüydü. Pozisyonlar kapatılmak zorundaydı.
Bunu bilen yabancılar vadeliyi çok düşürmeden spotuda destekte tutarak İMKB nin sağlam durduğu pandomimini bence çok güzel oynadılar. Hele hele seans sonlarına doğru Garantiden yapılan yabancı alımları pazartesi yukarı sinyali için güzel bir sahnelemeydi. Ama bana göre Cuma akşamı saat 23:00 te perde kapanmıştır.[/quote]
Vallahi ayu gördüm de senin gibi:o:D gutup ayusunu da görmedim yaa.Bu borsa 56000 e gider.28000 in 2 katı olur.Herkese sevgiler.
[QUOTE=Ronaldinho;32077]Vallahi ayu gördüm de senin gibi:o:D gutup ayusunu da görmedim yaa.Bu borsa 56000 e gider.28000 in 2 katı olur.Herkese sevgiler.[/QUOTE]
ron 56.000 ler kulubu kuralim olmazsa :D:D
[QUOTE=follow;32079]ron 56.000 ler kulubu kuralim olmazsa :D:D[/QUOTE]
kurdum kulüp davet ettim:D
[QUOTE=Ronaldinho;32077]Vallahi ayu gördüm de senin gibi:o:D gutup ayusunu da görmedim yaa.Bu borsa 56000 e gider.28000 in 2 katı olur.Herkese sevgiler.[/QUOTE]
Dönsün yukarı bende alırım niye almiim:)
Yahuu nası bu kadar emin olabiliyorsunuz 56.000 lerden onu anlamıyorum?
Hiç mi haberleri takib etmiyorsunuz?
1- Hükümet Dehşet ikizlere el koyma planlanı açıklayacakmış....
2- Piyasalar kapandıktan sonra ikizler %20 aşağıda işlem görüyor..
3- Lehman 250 milyar dolar nası bulacak?
4- Bir Nevada Bankasına daha (küçük bir banka) piyasalar kapandıktan sonra devlet el koymyş...
5- Genelde zor durumdaki kurumların hisseleri batışlardan önce ölüm çıkışları yaparlar:) Bkz... Bizim geçmişte batan hisseler..
6- Pazartesi günü itibariyle yeni hisse obsiyonları başlayacak.. Cuma günü dow kapanışı ve işlemleri benim için sayılmaz...
[QUOTE=catedral;32073]Dow da Cuma günü işlemlerinin gerçek piyasayı yansıttığını düşünmüyorum. Hisse obsiyonlarında son işlem günüydü. Pozisyonlar kapatılmak zorundaydı.
Bunu bilen yabancılar vadeliyi çok düşürmeden spotuda destekte tutarak İMKB nin sağlam durduğu pandomimini bence çok güzel oynadılar. Hele hele seans sonlarına doğru Garantiden yapılan yabancı alımları pazartesi yukarı sinyali için güzel bir sahnelemeydi. Ama bana göre Cuma akşamı saat 23:00 te perde kapanmıştır.[/QUOTE]
Yahu kusura bakmayın başka forumda biri bilmeden salllamış vade sonu idi diye dowda milletin ağzında sakız olmuş gidiyor.Amerikan vadelileri her üç aylık periyotlarda son ayın üçüncü haftasının ilk günü işleme kapanır.Bu genelde ayın 19 ile 23 arasında bir tarihe denk gelir.Yani senaryoları buna göre ayarlayın.
Hisse opsiyonlarının kapanış tarihlerinin her bir hisse için aynı tarih olabileceğini mantıken yanlış geliyor bana bunu kastediyor ve doğru ise ve böyle ise bunada lafım olamaz.Çünkü opsiyon sonunda Put opsiyonlar, call opsiyonların tersine çalışmaktadır. Put opsiyon alıcısı belirli bir tarihe kadar, belirlenmiş fiyat üzerinden bir varlığı satmak hakkına sahiptir. Put opsiyon satıcısı ise, alıcı isteği taktirde, varlığı satın almak zorundadır.İşlem yapmadığım için orda bilmiyorum çok fazla ama mantıken yanlış .
[url]http://www.cboe.com/AboutCBOE/xcal2008.pdf[/url]
adresinde opsiyonlar için kapanış tarihleri vardır,
[url]http://www.optionseducation.org/resources/literature/files/equity_options_strategy_guide.pdf[/url]
adresinde ise ne öğrenmek istersiniz mevcuttur.
[quote=catedral;32084]Yahuu nası bu kadar emin olabiliyorsunuz 56.000 lerden onu anlamıyorum?
Hiç mi haberleri takib etmiyorsunuz?
1- Hükümet Dehşet ikizlere el koyma planlanı açıklayacakmış....
2- Piyasalar kapandıktan sonra ikizler %20 aşağıda işlem görüyor..
3- Lehman 250 milyar dolar nası bulacak?
4- Bir Nevada Bankasına daha (küçük bir banka) piyasalar kapandıktan sonra devlet el koymyş...
5- Genelde zor durumdaki kurumların hisseleri batışlardan önce ölüm çıkışları yaparlar:) Bkz... Bizim geçmişte batan hisseler..
6- Pazartesi günü itibariyle yeni hisse obsiyonları başlayacak.. Cuma günü dow kapanışı ve işlemleri benim için sayılmaz...[/quote]
Benim lehmanla 250 milyar dolarla işim yok ki.Ben imkb 56000 olacak diyorum.İmkb dow düştü diye düşmek zorunda değil.Petrol bulan bowespa nasıl 74000 oldu.İmkb de petrol düşüyor risk yok diye 56000 olabilir.Kaldı ki daha dünün aç ülkeleri ile koskocaman geçmişe sahip Osmanlının torunlarının ülkesi Türkiye arasında dağlar kadar fark var.Türkiye de potansiyel çok.Bunu özellikle diğer borsalar düşerken imkb sınırlı düşüyor bu şekilde anlayabiliyoruz.İmkb uzun vadede trend aşağı değil yukarıdır.Çünkü otomotivden tutun bankacılık sigortacılık hepsi gelişiyor.Nüfus genç.Bizi gidip de kriz eşiğinde olan abd ile kıyaslamak yersiz.Onlar yavaşlasa bile ekonomileri sıkıntı olsa bile en az biz etkileniyoruz.Bu da bizim büyüme rakamlarından ortaya cıkıyor.Kimse demesin rakamlarla oynanıyor diye.Ben kendim çevremde ne olduğunu Türkiyedeyken görüyordum.Biz artık yolları bozuk bir ülkede yaşamıyoruz.
[quote=Ronaldinho;32091]Benim lehmanla 250 milyar dolarla işim yok ki.Ben imkb 56000 olacak diyorum.İmkb dow düştü diye düşmek zorunda değil.Petrol bulan bowespa nasıl 74000 oldu.İmkb de petrol düşüyor risk yok diye 56000 olabilir.Kaldı ki daha dünün aç ülkeleri ile koskocaman geçmişe sahip Osmanlının torunlarının ülkesi Türkiye arasında dağlar kadar fark var.Türkiye de potansiyel çok.Bunu özellikle diğer borsalar düşerken imkb sınırlı düşüyor bu şekilde anlayabiliyoruz.İmkb uzun vadede trend aşağı değil yukarıdır.Çünkü otomotivden tutun bankacılık sigortacılık hepsi gelişiyor.Nüfus genç.Bizi gidip de kriz eşiğinde olan abd ile kıyaslamak yersiz.Onlar yavaşlasa bile ekonomileri sıkıntı olsa bile en az biz etkileniyoruz.Bu da bizim büyüme rakamlarından ortaya cıkıyor.Kimse demesin rakamlarla oynanıyor diye.Ben kendim çevremde ne olduğunu Türkiyedeyken görüyordum.Biz artık yolları bozuk bir ülkede yaşamıyoruz.[/quote]
Herşey iyi güzel de şu osmanlı torunu meselesini anlayamadım.
Osmanlı da koca Selçuklu'nun torunu değil miydi? Gümbür gümbür battı ama. Adamı, dedeleri kurtaramıyor...
[quote=hdioxyde;32094]Herşey iyi güzel de şu osmanlı torunu meselesini anlayamadım.
Osmanlı da koca Selçuklu'nun torunu değil miydi? Gümbür gümbür battı ama. Adamı, dedeleri kurtaramıyor...[/quote]
Orada anlatmak istediğim Osmanlının yüceliğidir.Ne kadar batsa da onların yüceliğinden birşey eksilmez.Şan ve şerefi ile yaşamışlardır.Çünkü onların padişahını Allah cc hazretleri Kuranda İstanbulu fethedecek padişah olarak övmüştür.
[quote=Ronaldinho;32095]Orada anlatmak istediğim osmanlının yüceliğidir.Ne kadar batsa da onların yüceliğinden birşey eksilmez.Şan ve şerefi ile yaşamışlardır.Kolay gelsin.[/quote]
Osmanlı'nın yüceliği zaten sorgulanabilecek bir şey değil. Herkesin hemfikir olduğu bir konu.
Benim anlamadığım kısmı lehman, 250 milyar dolar, otomotiv, bovespa, dow, ayrışma, genç nüfus gibi argümanların arasında nasıl yer aldığı.... ve neden sonuç ilişkisi içinde imkb ve 56.000 seviyesi ile osmanlının bağlantısı...
sanırım bu sefer doğru ifade edebildim.
iyi tatiller
[quote=Ronaldinho;32095]Orada anlatmak istediğim Osmanlının yüceliğidir.Ne kadar batsa da onların yüceliğinden birşey eksilmez.Şan ve şerefi ile yaşamışlardır.Çünkü onların padişahını Allah cc hazretleri Kuranda İstanbulu fethedecek padişah olarak övmüştür.[/quote]
Sevgili Ronaldinho,
O dediğiniz cümle Kur'an'da geçmez, Muhammed S.A.V. tarafından söylenmiş ve sahabesi Bişr el-Ganevî (R.A.) tarafından aktarılmış bir hadis'tir.
Tam metni “[B]Kostantiniyye (İstanbul) elbette feth edilecektir. O’nu feth eden kumandan, ne güzel kumandandır! Onu fetheden asker ne güzel askerdir[/B]!” şeklindedir.
Tüm verdiğiniz bilgilerin kaynakları ve doğrulukları umarım bu şekilde değildir.
[quote=hdioxyde;32096]Osmanlı'nın yüceliği zaten sorgulanabilecek bir şey değil. Herkesin hemfikir olduğu bir konu.
Benim anlamadığım kısmı lehman, 250 milyar dolar, otomotiv, bovespa, dow, ayrışma, genç nüfus gibi argümanların arasında nasıl yer aldığı.... ve neden sonuç ilişkisi içinde imkb ve 56.000 seviyesi ile osmanlının bağlantısı...
sanırım bu sefer doğru ifade edebildim.
iyi tatiller[/quote]
Ha şimdi doğru ifade ettin.Hiç bi bağlantısı yok sadece öylesine şerefli bi milleten geldiğimizi bir kere daha yad edelim istedim.Ben uzun vadeli yorumda yapmam pek ama temel analiz yaparsak bu düşündüklerim olmalı.Mantıklı olan bu.Bunu yabancılar da düşünüyorlardır.Potansiyel olmada bankaları bir bir almazlar.Sigortaya gayrimenkule gelmezler.Bu ülkenin değeri bu seviyelerden daha da çok olmalı ama fiyatlama şimdilik bunu uygun görüyor.Türkiyede bir kere asya ile avrupayı birbirine bağlama konumu bile en az 1 trilyon dolar eder ve bu değer hiç azalmaz hep artar.
[QUOTE=akinolukentuf;32086]Yahu kusura bakmayın başka forumda biri bilmeden salllamış vade sonu idi diye dowda milletin ağzında sakız olmuş gidiyor.Amerikan vadelileri her üç aylık periyotlarda son ayın üçüncü haftasının ilk günü işleme kapanır.Bu genelde ayın 19 ile 23 arasında bir tarihe denk gelir.Yani senaryoları buna göre ayarlayın.[/QUOTE]
Akinolu sallama değil o...
Sallama derken önce araştırıcan öğrenicen sonra sallama diyecen. Senin bahsettiğin fdow sdp falan yani future lar.....
[B]Benim bahsettiğim hisse obsiyonları.... Yani diğer forumda salladığım. [/B] Bunlar bir dönem 1 er ve bazen de 4 aylık periyotlarda işlem görürler..
Altın petrol v.b emtia kontratlarının vadelileride kendi içlerinde dahi farklı tarihlerde açılır kapanırlar...
Hisse obsiyonlarının yıl içinde açılış kapanış tarihleri yıl içinde değişiklik gösterir. Senede 1 gün tüm kontratlar 1 kereye mahsus aynı günde vade değişimi yaparlar.
Tarihler arasındaki farklılıkları öğren.... Artık bizim piyasada iş yaparken bunların bilinmesi gerekiyor. Obsiyon konusu Finans eğitiminde ayrı bölümde okunuyor. O yüzden futurlarla çok farklı:)
Haaa ben çok mu iyi biliyorum hayır öyle bir şey iddia edemem..
[quote=hdioxyde;32097]Sevgili Ronaldinho,
O dediğiniz cümle Kur'an'da geçmez, Muhammed S.A.V. tarafından söylenmiş ve sahabesi Bişr el-Ganevî (R.A.) tarafından aktarılmış bir hadis'tir.
Tam metni “[B]Kostantiniyye (İstanbul) elbette feth edilecektir. O’nu feth eden kumandan, ne güzel kumandandır! Onu fetheden asker ne güzel askerdir[/B]!” şeklindedir.
Tüm verdiğiniz bilgilerin kaynakları ve doğrulukları umarım bu şekilde değildir.[/quote]
Doğru evet geçmiyor kuranda o cümle.Ben de ona bakıyorum şimdi.Halbuki bu konuyu çok uzun süreli okumuştum.Yazarken de baktım şimdi.Kuranda diye yazmışım.Hem de Allah diye yazmışım.Çok büyük bir gaflette bulunmuşum.Ne yazıkki.Neyse temel analizler bu şekilde.Allahtan övgü almasa da peygamberimizden almış.
[quote=catedral;32101]Akinolu sallama değil o...
Sallama derken önce araştırıcan öğrenicen sonra sallama diyecen. Senin bahsettiğin fdow sdp falan yani future lar.....
[B]Benim bahsettiğim hisse obsiyonları.... Yani diğer forumda salladığım. [/B]Bunlar bir dönem 1 er ve bazen de 4 aylık periyotlarda işlem görürler..
Altın petrol v.b emtia kontratlarının vadelileride kendi içlerinde dahi farklı tarihlerde açılır kapanırlar...
Hisse obsiyonlarının yıl içinde açılış kapanış tarihleri yıl içinde değişiklik gösterir. Senede 1 gün tüm kontratlar 1 kereye mahsus aynı günde vade değişimi yaparlar.
İstersen önce future piyasa ile obsiyon piyasası arasındaki farkı bir araştır...
Tarihler arasındaki farklılıkları öğren.... Artık bizim piyasada iş yaparken bunların bilinmesi gerekiyor. Obsiyon konusu Finans eğitiminde ayrı bölümde okunuyor. O yüzden futurlarla çok farklı:)[/quote]
Yalnız anlamadığım opsiyon şu bu diyoruz da.Piyasa düşürülmek istendiyse neden en dipten 200 puan arttı dow dün.Yok arttırılmak istendiyse neden aşağılara geldik.Bu olaylar opsiyonla alakalı olmamalı zaten de öyle değil.Bu tamamen bir enerji birikiminin açığa çıkmış olmasıdır bence.11350 ile 11850 arasında kac günlerdir duran dowun artık bir yönü yemesi lazımdı.Bu opsiyon tarihine gelmişse rastlantı olabilir.Ama şunu unutmamak lazım adamlar alıyormu almıyormu sanırım 11350 üstüne çıkarsak anlaşılacak.Çıkmazsa zaten devam düşüş.Ama imkb hepsine göre güçlü.
sayın teo bey sık raslamaya başladım yazdıgınız mesajları siliyorsunuz..........
Çetin bey hafta sonu burada olun demiştin ama ron dan başkası hararetli katılım yapmamış, sende sanırım yoğun çalışıyorsun.
Bende biraz sallayayım:)
Malum ABD piyasaları başgündemden düşmüyor, fakat sonuçta ABD piyasaları düşüyor ve düşmeyede devam edecek, belki geçtiğimiz hafta gelinen seviyeler kısa vadeli dip yada dipler, kesinlikle daha fazlası var ama zamanı nedir mesele burda.
Bence zaman olarak 2009 a kalmaz bu iş, 2008 içinde örneğin dow geberecek illaki 10000 altına, benim tahminimi ise bilenler varsada tekrar ediyorum 8450 civarlarına kadar düşüş. Bu düşüş 2009 a kalmaz diyorum ve 10000 altına gelen dow olacaksa düşmeyen borsa ve dip yapmayan borsada olmayacak, bu yüzden bizde es kaza 56000 görülsede yeni dip yapmayacağız demek için çok geç, çünkü risk primi olayını ülke riski kalmadı diye değiştirmeyecek uluslararası bir sermaye yönetimi yok ve olamaz diye düşünüyorum, olsada petrolü olanı kayırır yinede bizi kayıracak bir sebep bulamaz bence, neyimiz varda hayran kalacaklar bize, yada yatırım yapacaklar diyim, en basitinden şöyle düşünün, illaki bir dip bulacağız ki yeniden değerleme yapmak için bahane olsun, dip yada dipler yoksa yeniden değerleme yapmak için start vermek kolaymı?
Bahsettiğim olayı 2000 ve mütaakip yıllarına benzetebiliriz aslında, ama grafiğe bakınca illaki benzeyecek diye bişey yok, benzeten onuda benzetir belki ama gidişat açısından sonuçta yukarı trendlik bir durum olmasını iddia edemez kimse, belki bir ihtimal orta vade yataylıktan bahsedilebilir, zaten o vakit aylık fiyat çubukları bu seviyelerde gider gelir olur, buda dışarıda bu kadar hareket varken hareketsizlikten bişey umacak olan büyüklere kalmış bişey, çok zor bişey, en azından ben böyle görüyorum.
Geçen hafta bahsetmiştim, avrupa japonya yavaşlıyor diye, ABD zaten yavaşlıyor, Dünyada bu gibi durumda ekonomi yönetimleri çareler arar, finans piyasaları aranan bu çarelerden nemalanmak ister, paçayı sıyırmak ve zararlarını kurtarmak isteyenlerde cabası, neden, girilen bu durumdan ne kadar az zarala çıkılsa, yavaşlayan ekonomilerin tekrar düze çıkmaya başladığı zamana en güçlü şekilde girmek ve pozisyon alabilmeye başlamak için, yani finans sektörü için yeniden değerlemelerde cepte ne kadar para varsa o kadar avantaj var demektir ki bunu yapabilmenin tek şartıda yavaşlamadan en az zararla çıkmak, yada sermaye büyüklüğünü korumak önceliklidir.
Bu durumda bizim piyasa güller dağıtacak beklentisine şimdiden gül alan dikenine katlanır diyorum, zaman yada zamanlama kadar önemli bişey yok bu işlerde, risk primi olayı, o primde beklentilere göre oluşuyor, en basit örneği ile, zincirin ucundaki ağırlık artınca, zincirin ortasındaki bir halkaya yük daha az binmeye devam edermi? saygılar.
Pazartesiyi iple çekiyorum sanki farklı olcak