sn sazan ''VOB 60 DK, 1130 işlem, 4 yılda, 445 karlı, 685 zararlı, %3182 Kar '' %3000 kazanç derken ..mesela vob ortalama degeri 30.000 ise +900.000 puan mı...
Printable View
sn sazan ''VOB 60 DK, 1130 işlem, 4 yılda, 445 karlı, 685 zararlı, %3182 Kar '' %3000 kazanç derken ..mesela vob ortalama degeri 30.000 ise +900.000 puan mı...
[quote=sazan;99288][LEFT]Buyrun sistem arayanlara sistem.[/LEFT]
Sistemi olmayanlara hediye olsun. Sistemi olanlar içinse farklı bir bakış açısı kazandırabilir.
Sistemi vermeden bir önemli bilgi. Her sistemin içinde süper bir indikatör yada indikatörlerin süper bir şekilde ilişkisinin keşfedilmiş olması gerektiğini düşünenlere şaşırtıcı gelecektir. Tüm indikatörler, fiyattan türer , o halde neden sadece fiyatı kullanarak bir sistem dizayn edilmesin.
Sistemin Adı : [B]Greed-Fear (Gurur ve Korku)[/B]
[B]VOB , Endeks 30 için geliştirildi ve 15 dk'dan günlüğe kadar tüm zaman dilimleri için[/B]
[B]AL (Long)[/B]
n := 3 ;
BullFear := (HHV(HIGH,n) - LLV(HIGH,n))/2 + LLV(HIGH,n);
Cross(CLOSE,BullFear)
[B]SAT (Longları Kapat)[/B]
BearFear := (HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n);
Cross(BearFear,CLOSE)
[B]Açığa Sat (Short)[/B]
Cross(BearFear,CLOSE)
[B]Açık Pozisyon Kapat (Shortları Kapat)[/B]
Cross(CLOSE,BullFear)
Kod Matriks'de de metastock da da çalışır. Sistem Tester gidin ve kodlayın, sonrada VOB'da seçtiğiniz periyotta çalıştırın ve sonucu görün.
Bir Kaç Sonuç, (Komisyon düşülmemiş)
[B]VOB 60 DK, [/B]1130 işlem, 4 yılda, 445 karlı, 685 zararlı, %3182 Kar
[B]VOB 15 Dk, [/B]321 işlem, 4 ayda, 120 kar, 201 zarar, %74 Kar.
İşlem başına , Onbinde iki komisyon ödediğinizde kar çok düşer gibi geliyor değil mi ? Öyle mi lütfen hesaplayın !
Şimdi sıra sizde, bu sistemi alıp, içindeki hatalı yada beğenmediğiniz al sat sinyallerini ayıklayıp (Indikatör yada başka mantıklarla), Rakamlarını verdiğim kar rakamlarını 3 kat artırabilirsiniz. En azından ben 3 kat artırdım ve trade adetlerini %50-70 arası düşürdüm. Ama bu kısım da size ait olsun.
Geliştirme yapanlar arkadaşlar, özelime mesaj ile bilgi verirse çok memnun olurum.
Herkese bol kazançlar.[/quote]
Son olarak ilave etmeyi unuttuğum bir kaç şey. Sistemdeki
n := 3 değeri , optimizasyonla bulunmuş bir değer değildir. Bir trendin ters yönünde 3 bar genelde, korkuyu harekete geçirir. Bakınız : Gann, Robert Krauz
n değerini 12 olarak kullanmayı da deneyebilirsiniz. Ama optimize edip kullanmayın, geçmişte daha karlı bir sistem elde edersiniz, ama gelecekte çok az kazandırır. (İstisnalar hariç)
[quote=abka;99292]sn sazan ''VOB 60 DK, 1130 işlem, 4 yılda, 445 karlı, 685 zararlı, %3182 Kar '' %3000 kazanç derken ..mesela vob ortalama degeri 30.000 ise +900.000 puan mı...[/quote]
Dostum ,
KAr hesabını her zaman yüzde üstünden yapıyorum. Puan'ı siz hesaplayın lütfen. (İnanın bu bakış açısıyla bakmadığım için bilmiyorum, hesaplama gayretine girmedim)
[quote=sazan;99288][LEFT]Buyrun sistem arayanlara sistem.[/LEFT]
Sistemi olmayanlara hediye olsun. Sistemi olanlar içinse farklı bir bakış açısı kazandırabilir.
Sistemi vermeden bir önemli bilgi. Her sistemin içinde süper bir indikatör yada indikatörlerin süper bir şekilde ilişkisinin keşfedilmiş olması gerektiğini düşünenlere şaşırtıcı gelecektir. Tüm indikatörler, fiyattan türer , o halde neden sadece fiyatı kullanarak bir sistem dizayn edilmesin.
Sistemin Adı : [B]Greed-Fear (Gurur ve Korku)[/B]
[B]VOB , Endeks 30 için geliştirildi ve 15 dk'dan günlüğe kadar tüm zaman dilimleri için[/B]
[B]AL (Long)[/B]
Cross(CLOSE,BullFear)
[B]SAT (Longları Kapat)[/B]
Cross(BearFear,CLOSE)
[B]Açığa Sat (Short)[/B]
Cross(BearFear,CLOSE)
[B]Açık Pozisyon Kapat (Shortları Kapat)[/B]
Cross(CLOSE,BullFear)
Kod Matriks'de de metastock da da çalışır. Sistem Tester gidin ve kodlayın, sonrada VOB'da seçtiğiniz periyotta çalıştırın ve sonucu görün.
Bir Kaç Sonuç, (Komisyon düşülmemiş)
[B]VOB 60 DK, [/B]1130 işlem, 4 yılda, 445 karlı, 685 zararlı, %3182 Kar
[B]VOB 15 Dk, [/B]321 işlem, 4 ayda, 120 kar, 201 zarar, %74 Kar.
İşlem başına , Onbinde iki komisyon ödediğinizde kar çok düşer gibi geliyor değil mi ? Öyle mi lütfen hesaplayın !
Şimdi sıra sizde, bu sistemi alıp, içindeki hatalı yada beğenmediğiniz al sat sinyallerini ayıklayıp (Indikatör yada başka mantıklarla), Rakamlarını verdiğim kar rakamlarını 3 kat artırabilirsiniz. En azından ben 3 kat artırdım ve trade adetlerini %50-70 arası düşürdüm. Ama bu kısım da size ait olsun.
Geliştirme yapanlar arkadaşlar, özelime mesaj ile bilgi verirse çok memnun olurum.
Herkese bol kazançlar.[/quote]
Ahara buhara sonuçlar...Tebrikler
[quote=Astatin;99295]Ahara buhara sonuçlar...Tebrikler[/quote]
Astatinim, Great'im,
Ben bu sistemi VOB için verdim. Sen Xu030 için çalıştırmışın . Sanırım Orada da karlı. (Son 1000 barda %165 kar mı ?)
[quote=sazan;99297]Astatinim, Greatim,
Ben bu sistemi VOB için verdim. Sen Xu030 için çalıştırmışın . Sanırım Orada da karlı.[/quote]
Geçici de olsa bir şok dalgası yaratsın, Bay SAZAN zarar yazan sistemi foruma kakalamış şeklinde nidalar yükselsin diye kasten X30 da çalıştırdım ama sonuç ortada:..::..: aynen öyle %165 ve onbinde 2.5 komisyon düşülmüş olarak.....bu arada X30 da daha iyi performansı var sanırım...denvatebautmaygıreyttaytiltmesıc
Verdiğim sistemi, aylar önce [URL]http://trader.online.pl/MSZ/!-MSZ-index.html[/URL] adresinden bulmuştum. Burada gerçekten kaliteli kodlar var. Şu anda bendeki halinde, size verdiğim 3 satırlı hali yok. (Al,Sat vb durumlardaki)
Özellile AL ve Açığa sat için 2'şer ilave satır daha var. Kar %218, 59 Karlı, 51 Zararlı işlem. VOB 15 dk'lıkta.
Önemli olan bir sisteme sahip olmak kadar, sistem sinyallerini uygulayabilecek cesarete de sahip olmak. Bu sistemin sinyallerine gerçek paranız ile uymayı deneyin, ne kadar zor olduğunu göreceksiniz.
Benden bu kadar. Buyrun artık olmayan herkesin de karlı bir sistemi var.
Sazan Kaçar.
[IMG]http://img187.imageshack.us/img187/1977/gururvekorku.png[/IMG]
Kasım - arlaık - Ocak - Şubat 5 dklıklarda sonuç.
Bay SAZAN,
İlk aksiyon benden...
SAZANS: Gönderdiğin haliyle
SAZAN_Reloaded : Ufak bir iki ayar çektiğim haliyle.. %90 dan %100 e :)İşlem sayısıda ciddi azaltılarak
İlk iyileştirme çok kolaydı..Formüle bakınca şrakkadanak görünüyor zaten ilk olası düzeltme...De gerisi biraz zor olacak herhalde...
ms de test yaparken ,testin %15 -20 sinden sonra windos çalışmayı kapatıyor..program otomatikman kapanıyor..sebebi ne olabilir..
o sistem bende işe yaramadı :( bende şans yok zaten
[IMG]http://img9.imageshack.us/img9/1823/sazans.png[/IMG]