-
Sn Mozkan geliştirilecek noktaları (nelere dikkat edebileceğinizi) göstermiş. Yazdıklarından özellikle biri önemli (Performansın gelişmesi açısından). Siz bulun lütfen.
Bir ipucu, n test edilen periyoda bağlı olarak bir prensip dahilinde değişirilebilir.
Örneğin : (Sadece örnek olması açısından, doğrusu daha karışık)
5 dk'lıklarda, 1 saatte x adet 5 dk var
15 dk'lıklarda, 1 günde x adet 15dk var
Saatliklerde, 1 borsa gününde x adet 1saat var gibi.
Bir sistem bir zaman diliminde çalışıyorsa, başka bir zaman diliminde indikatör parametrelerinde bar adedi (örneğimizde n) üsttekine benzer ancak daha gelişirilmiş bir mantıkla değiştirilebilir.
Geliştiren arkadaşlar (Astatin, Enorton vb) yaptığınız geliştirmeleri özelime mesaj atarak paylaşırsanız sevinirim.
-
sazan abinin koyduğu sistem şu haliyle çok fazla trade yaptırıyor.
3 ayda 970 trade yaptırmış 5 dklıklarda...
hepmiz GÖKHAN FINDIK gibi oluruz trade tarzı olarak.hatta hepimiz teraya geçelim.teranın günlük hacmi 300.000 kontrata vurur :..:
trade sayısı törpülenebilirse çok güzel bir sisteme dönüşebilir.birde mozkan ağbeyin ekledikleri v.s.
-
tekrar söyleyeyim içimde kalmasın close dayanan sistemler çok sıkıntılıdır
vobtan örnek aşağıda, diyeceksinizki fiyat oraya gelene dek ben zaten vermiştim, o zaman sisteme zaten ihtiyacınız yok sezgilere devam
-
yarın ilk işim forex'i matrix'e çevirip, sn.sazan'ın ve larossian'ın sistemlerini denemek olacak..
çok zarar ettim son günlerde, görünen o ki yarın sabah da gapımı yiyip oturacağım..:..:
-
fdow uzak bakış güncel
[IMG]http://i41.tinypic.com/2mng4cy.png[/IMG]
-
[quote=SEYYAH;99319]sazan abinin koyduğu sistem şu haliyle çok fazla trade yaptırıyor.
3 ayda 970 trade yaptırmış 5 dklıklarda...
hepmiz GÖKHAN FINDIK gibi oluruz trade tarzı olarak.hatta hepimiz teraya geçelim.teranın günlük hacmi 300.000 kontrata vurur :..:
trade sayısı törpülenebilirse çok güzel bir sisteme dönüşebilir.birde mozkan ağbeyin ekledikleri v.s.[/quote]
Sevgili Seyyah,
Bir iki sayda önce yazdım. Bir kere daha belireyim. 5 ve daha altı zaman dilimlerinde noise çok fazla , o yüzden saf fiyat kullanmak yerine, yumuşatılmış fiyat Dema, Moving average, Tema vb şeyleri kullanmak daha iyi. Gürültüyü bu şekilde alabilirsiniz.
-
[quote=jerfin;99321]yarın ilk işim forex'i matrix'e çevirip, sn.sazan'ın ve larossian'ın sistemlerini denemek olacak..
çok zarar ettim son günlerde, görünen o ki yarın sabah da gapımı yiyip oturacağım..:..:[/quote]
takmayın kafaya 1-2 gün daha en fazla buralarda sp sonrası hep beraber short tüm dünya:..:
-
[quote=mozkan;99320]tekrar söyleyeyim içimde kalmasın close dayanan sistemler çok sıkıntılıdır
vobtan örnek aşağıda, diyeceksinizki fiyat oraya gelene dek ben zaten vermiştim, o zaman sisteme zaten ihtiyacınız yok sezgilere devam[/quote]
Sn Mozkan,
İşte bu noktada ayrışıyoruz. Bence bir barın kapanışından daha önemli hiç bir şey yoktur. (Tabi bence). Grafiğinizdeki, örnek resmin kötü yanı. Yani tatlı karlar için (kapanışı kullanarak), arada bir ödenmesi gereken acı bedel.
-
[QUOTE=mozkan;99324]takmayın kafaya 1-2 gün daha en fazla buralarda sp sonrası hep beraber short tüm dünya:..:[/QUOTE]
aslında siz 10 gün önce verdiniz 25 mart tarihini dow için.. +.
ben hep dow hiç düzeltme yapmadan daha nereye kadar gidecek diye diye 1 haftada sermayemin %25 ini kaybettim..:(
dow'un daha önceki dibinin altına gelmesini bekliyor musunuz sn.mozkan ?
-
[quote=jerfin;99321]yarın ilk işim forex'i matrix'e çevirip, sn.sazan'ın ve larossian'ın sistemlerini denemek olacak..
çok zarar ettim son günlerde, görünen o ki yarın sabah da gapımı yiyip oturacağım..:..:[/quote]
yapma yahu:confused:gene mi.
neyse acısını fazlasıyla cıkartırsın bence sen:)
-
[quote=sazan;99325]Sn Mozkan,
İşte bu noktada ayrışıyoruz. Bence bir barın kapanışından daha önemli hiç bir şey yoktur. (Tabi bence). Grafiğinizdeki, örnek resmin kötü yanı. Yani tatlı karlar için (kapanışı kullanarak), arada bir ödenmesi gereken acı bedel.[/quote]
kar close ile gelmez kar high ile gelir, stop close ile gelmez low ile gelir,
long isek new high da coşarız yani greed, new low da ise fear başlar, trendler close to close yerine high to high ve low to low izlenir en azından ew de :D
-
[QUOTE=Larossıan;99313][URL="http://img23.imageshack.us/my.php?image=screenhunter1p.jpg]"][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/747/screenhunter1p.jpg[/IMG][/URL]
n=40 yaparak 5 ve 15 dk görüntü güzeldir.Bu 5 dk görüntü.[/QUOTE] arka sayfada verdiğiniz formulün 5 dakikalığı ile bu görüntü aynı değil..bunu formüulü başka mı acaba..