[QUOTE=VOBiX;99353]mordak selam bu sefer gördüm seni.[/QUOTE]
hehhhe...selamlar.....
yaw ben geç kaldım...tühhh
Printable View
[QUOTE=VOBiX;99353]mordak selam bu sefer gördüm seni.[/QUOTE]
hehhhe...selamlar.....
yaw ben geç kaldım...tühhh
[QUOTE=activex31;99341]Bence de yeni dip ler mümkün ama erken gibi
çok fazlada battık gidiyoruz demeninde bir espirisi yok
insanlara 1929 krizi o kadar çok empoze edildiki artık insanlar alışveriş yapmaz oldu.insanlar her şeyi erteledi. bugunku gaz kolay kolay alınmaz bir süre gider. Bizde de seçim ve imf durumları var.
ikinci el konutların % 5 gibi artması daçok ilginç bir işaret olarak gormeliyiz bence[/QUOTE]
Bu satış artışının fiyatların ortlama %15 düşmewsinden de kaynaklandığı da unutulmamalı.
[QUOTE=jerfin;99343]slm mordak.. kimmiş bu zeka küpleri yaa, biz tanıyor muyuz:))[/QUOTE]
marakes olabilir belki avatarında zeka küpü var ya dönüp duruyor.
İMKB Yönetmeliği’nin 60. maddesi çerçevesinde Borsamız üyesi Merkez Menkul Değerler gummm dedıı allah kucuk yatırımcının yardımcısııı olsunnn.
[QUOTE=jerfin;99355]VOb hakkında hiçbir yorum yapamıyorum artık.. zararlar beynimi uyuşturdu.:..:
senin pariteler nasıl gidiyor..[/QUOTE]
sağlık olsun olur ara sıra...takma kafaya ara ver dinlen kalmaz birşey.........
pariteler geçen hafta çok iyiydi....emme haftaya stop olarak başladık bakalım hafta sonunu nasıl tamamlayacağız....:):)
hayırlıı olsunnn hala daha bu mıllet kucuk kurumla calışıyor yaa valla hıı hayretttt kı ne hayrett kı krumuun sermayesı de 6.5 milyon duu.ehh ne dıyeyımm mıllet daha 2 3 subelıı kurumla calışmaya devam etsınn anca akıllanırrr
[QUOTE=cansalk;99331]ya bu sayfada turkucu kayahan vardı yok battı battıyoruz..hukumet falan fılan derken mılletı felakete surukluyorduuu.ne olduu acabaaa:))))))))[/QUOTE]
İşte jelibon ve ben ısrarla bundan bahsediyorduk. Birileri de adam haklı yigidi öldürüp hakkını verelim diyordu. Kayahan göstergesinin teyidi. kayahanın kaybolmasıdır. Kayahan burdayken yükseliş olmaz. Bir miktar daha düşüş olur. Kayahan gidince çıkış başlar. bu sefer istisna mı oalcak dedim ama olmadı. Yine şaşmadı gösterge. Benim de özür dilememe gerek kalmadı.
[QUOTE=sazan;99288][LEFT]Buyrun sistem arayanlara sistem.[/LEFT]
Sistemi olmayanlara hediye olsun. Sistemi olanlar içinse farklı bir bakış açısı kazandırabilir.
Sistemi vermeden bir önemli bilgi. Her sistemin içinde süper bir indikatör yada indikatörlerin süper bir şekilde ilişkisinin keşfedilmiş olması gerektiğini düşünenlere şaşırtıcı gelecektir. Tüm indikatörler, fiyattan türer , o halde neden sadece fiyatı kullanarak bir sistem dizayn edilmesin.
Sistemin Adı : [B]Greed-Fear (Gurur ve Korku)[/B]
[B]VOB , Endeks 30 için geliştirildi ve 15 dk'dan günlüğe kadar tüm zaman dilimleri için[/B]
[B]AL (Long)[/B]
n := 3 ;
BullFear := (HHV(HIGH,n) - LLV(HIGH,n))/2 + LLV(HIGH,n);
Cross(CLOSE,BullFear)
[B]SAT (Longları Kapat)[/B]
BearFear := (HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n);
Cross(BearFear,CLOSE)
[B]Açığa Sat (Short)[/B]
BearFear := (HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n);
Cross(BearFear,CLOSE)
[B]Açık Pozisyon Kapat (Shortları Kapat)[/B]
BullFear := (HHV(HIGH,n) - LLV(HIGH,n))/2 + LLV(HIGH,n);
Cross(CLOSE,BullFear)
Kod Matriks'de de metastock da da çalışır. Sistem Tester gidin ve kodlayın, sonrada VOB'da seçtiğiniz periyotta çalıştırın ve sonucu görün.
Bir Kaç Sonuç, (Komisyon düşülmemiş)
[B]VOB 60 DK, [/B]1130 işlem, 4 yılda, 445 karlı, 685 zararlı, %3182 Kar
[B]VOB 15 Dk, [/B]321 işlem, 4 ayda, 120 kar, 201 zarar, %74 Kar.
İşlem başına , Onbinde iki komisyon ödediğinizde kar çok düşer gibi geliyor değil mi ? Öyle mi lütfen hesaplayın !
Şimdi sıra sizde, bu sistemi alıp, içindeki hatalı yada beğenmediğiniz al sat sinyallerini ayıklayıp (Indikatör yada başka mantıklarla), Rakamlarını verdiğim kar rakamlarını 3 kat artırabilirsiniz. En azından ben 3 kat artırdım ve trade adetlerini %50-70 arası düşürdüm. Ama bu kısım da size ait olsun.
Geliştirme yapanlar arkadaşlar, özelime mesaj ile bilgi verirse çok memnun olurum.
Herkese bol kazançlar.[/QUOTE]
[QUOTE=abka;99291]Enter Long:
When( CCI( opt1 ) ,< ,Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ) AND
When( Ref( CCI(opt1),-1) ,>= ,Ref( Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ,-1 ) )
Enter Short:
When( CCI( opt1 ) ,> ,Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ) AND
When( Ref( CCI(opt1),-1) ,<= ,Ref( Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ,-1 ) )
Optimization Variables:
Opt1:
Min = 5 Max = 40 Step = 1
Opt2:
Min = 5 Max = 40 Step = 1
bu sistemin opt degerlerini bulamadım..günlüklerde(spotta kullanayım diyorum..test edip opt deg verirseniz sevinirim..[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;99308]AL :
Cross(c,mov(C,15,S))
SAT :
Cross(mov(c,15,s))
şeklinde bakılabilir. benim Ms başka bir sistem testinde olduğunda bakamıyorum.
Son bir seneye bakılacaksa saatliklerde bakılabilir. Daha alt peryot için eyterli veri yok bende.[/QUOTE]
[QUOTE=Larossıan;99316][URL="http://img23.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2b.jpg]"][URL=http://img23.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2b.jpg][/URL][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/3162/screenhunter2b.jpg[/IMG][/URL]
15 dk görüntü bu.
AL
d:=If(C>Ref(Max(H,Max(Ref(H,-1),Ref(H,-2))),-1),Min(L,Min(Ref(L,-1),Ref(L,-2))),If(C<Ref(Min(L,Min(Ref(L,-1),Ref(L,-2))),-1),Max(H,Max(Ref(H,-1),Ref(H,-2))),PREV));
a:=Cross(C,d);
b:=Cross(d,C);
state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);
state>Ref(state,-1)
SAT
d:=If(C>Ref(Max(H,Max(Ref(H,-1),Ref(H,-2))),-1),Min(L,Min(Ref(L,-1),Ref(L,-2))),If(C<Ref(Min(L,Min(Ref(L,-1),Ref(L,-2))),-1),Max(H,Max(Ref(H,-1),Ref(H,-2))),PREV));
state<Ref(state,-1)
UYGULAYIN BAKALIM..brv[/QUOTE]
[QUOTE=sazan;99317]Sn Mozkan geliştirilecek noktaları (nelere dikkat edebileceğinizi) göstermiş. Yazdıklarından özellikle biri önemli (Performansın gelişmesi açısından). Siz bulun lütfen.
Bir ipucu, n test edilen periyoda bağlı olarak bir prensip dahilinde değişirilebilir.
Örneğin : (Sadece örnek olması açısından, doğrusu daha karışık)
5 dk'lıklarda, 1 saatte x adet 5 dk var
15 dk'lıklarda, 1 günde x adet 15dk var
Saatliklerde, 1 borsa gününde x adet 1saat var gibi.
Bir sistem bir zaman diliminde çalışıyorsa, başka bir zaman diliminde indikatör parametrelerinde bar adedi (örneğimizde n) üsttekine benzer ancak daha gelişirilmiş bir mantıkla değiştirilebilir.
Geliştiren arkadaşlar (Astatin, Enorton vb) yaptığınız geliştirmeleri özelime mesaj atarak paylaşırsanız sevinirim.[/QUOTE]
Bugün için kendini foruma verip ZAMAN AYIRIP KULANDIKLARI FORMÜLLERİ BİZİMLE PAYLAŞAN TÜM ARKADAŞLARA CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
VEDE
YAZMAKTAN ÇEKİNMEYEN YAZARAK KATILAN TÜM ARKADAŞLARIMIDA TEBRİK EDERİM
Şahsım adıma.
[quote=Larossıan;99316][URL="http://img23.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2b.jpg]"][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/3162/screenhunter2b.jpg[/IMG][/URL]
15 dk görüntü bu.
AL
state>Ref(state,-1)
SAT
state<Ref(state,-1)
UYGULAYIN BAKALIM..brv[/quote]
Tesekkurler ama matriksde calismaz bu cunku icinde PREV komutu var
[QUOTE=mordak;99351]belli bir süre 32800 altı kısacılara......
29900 üzeri ise kısacılara....
arası ise trader dediğimiz kişlere yarar.........yani bence......[/QUOTE]
29900 altı ve 32800 kaldı bunlar da uzunculara mı yarayacak?
[QUOTE=VOBiX;99358]marakes olabilir belki avatarında zeka küpü var ya dönüp duruyor.[/QUOTE]
yok yaw....marakes değil....
biz marakesle kankayız artık....değil mi? marakes........
[QUOTE=cansalk;99361]hayırlıı olsunnn hala daha bu mıllet kucuk kurumla calışıyor yaa valla hıı hayretttt kı ne hayrett kı krumuun sermayesı de 6.5 milyon duu.ehh ne dıyeyımm mıllet daha 2 3 subelıı kurumla calışmaya devam etsınn anca akıllanırrr[/QUOTE]
Bildiğim kadarıyla sankonun şubesi bile yok. Hem Nurol da gitti ama hesapler İş ve Camişe devredildi. Hesapalr devredilene kadar sıkıntı çıakr sonra bir şey olmaz. Bakalım Merkez bir yerle anlaşmış mı yoksa yoksa herkes kendi başının çaresine mi bakacak.