-
uyku modunda oldgum için yeni yazabiliyorum.foruma nur yagmıs son gecelerin en uzun okumasını yaptım.[B]kazanan arkadaslara sukunet ve alçakgönüllülük,kaybedenlere de umut ve metanet diliyorum herşeyden önce.böyle hızlı[/B] [B]ortamlarda herkesin gergin olabilecegi unutulmamalı,yapılan yorumlarda öncelıkle empati faktörü gözüne alınmalıdır.[/B]kaldıraçlı piyasalarda hergün birimiz tahteravalli nin en dibnde birimiz de en tepesinde olabiliriz.pozisyonlara aşık olmak yerine paraya sevgili olmak daha dogrudur acizane tavsiyemm.yani bu kadar cıktı daha ne kadar cıkıcakkı pek dgru degıl kaldraclı pıyasada bu iş kontrat yaktırıyo geçmişte bunu yaşadım.hava nerden eserse dogru yön o mantıgıyla poz almak en dogrusu.bugunku açılış için isekasıtlı 31300 lerde dolandrma sonra artk fazla mal dagılcak korkusuyla 31400 lere çekme çabaları dogruluyor kı 32xxx cıvarları bı acılıs olucak.32100 tepe bile olabılır fdow un durumuna göre..ama once açılış artı olucaktır bence.sonrası ise dunyaya baglı,plan şimdilik çok güzel işletiliyo.ama cogunluk daha yukselırmı tedrgınlgnde oldgundan ben yukselıs ın bugun durmıycagını düşünüyorum yada geri gelmıycegını.doların bı alt destegı benım teknık yetim yoktur ama 1.645 diye okudum çogu yerde oraya gelicek heralde..tespiti güzel yapan arkadsların dedigi gibi hukumet secim e yuksek dolarla girmiycek gibi gözüküyo şu durumda..dolar 1.65 altı sabitlenip ımf olayını buralarda beklıyebilir..son sözüm de üşenmeyip bencillik yapmayıp sistem konusunda paylasımlarda bulunan hrkese..benim gibi ssistemsizlere ve gelistricek olanlara katkıları büyük.saolun var olun.bol kazançlar..:)
-
arkadaşlar bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim
her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum sayenizde
-
[LEFT][B][U]Günaydın,[/U][/B][/LEFT]
[LEFT][U][B]24 Mart Salı Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/B][/U][/LEFT]
[LEFT][U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi [/B][/U][/LEFT]
[LEFT]EUR Cari İşlemler Dengesi (Mevsimsellikten Arındırılmış) (Oca) 11:00 -€7,3Mlyr Düşük
EUR Cari İşlemler Dengesi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (Oca) 11:00 €1,4Mlyr Düşük [/LEFT]
[LEFT]GBP Tüketici Fiyat Endeksi (a/a) (Şub) 11:30 %0,3 -%0,7 Orta
[U]GBP Tüketici Fiyat Endeksi (y/y) (Şub) 11:30 %2,6 %3,0 Yüksek [/U]
[U]GBP Tüketici Fiyat Endeksi (Çekirdek) (y/y) (Şub) 11:30 %1,3 %1,3 Yüksek [/U]
GBP Perakende Fiyat Endeksi (Şub) 11:30 208,7 210,1 Düşük
GBP Perakende Fiyat Endeksi (a/a) (Şub) 11:30 -%0,1 -%1,3 Düşük
GBP Perakende Fiyat Endeksi (y/y) (Şub) 11:30 -%0,7 %0,1 Düşük
GBP BBA Konut Alım Kredisi (Şub) 11:30 23376 Orta [/LEFT]
[LEFT]USD Fed-Evans'in Ekonomik Beklentiler Hakkındaki Konuşması 12:00 Düşük [/LEFT]
[LEFT][U][COLOR=red][B]USD Fed-Bernanke, Geithner'in Konuşması 16:00 Yüksek[/B][/COLOR][/U]
USD Konut Fiyat Endeksi (a/a) (Oca) 16:00 -%0,8 %0,1 Düşük
USD Richmond Fed İmalat Endeksi (Mar) 16:00 -51 Düşük [/LEFT]
[LEFT]USD ABC Tüketici Güven Endeksi (22 Mar) 23:00 -47 Düşük [/LEFT]
[LEFT][B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B][/LEFT]
[LEFT]Deutsche Bank (DB) 1.08$ (Zaman Belli Değil)[/LEFT]
[LEFT][B]Bol Kazançlar..[/B][/LEFT]
-
-
gut mornik & bol kazançlar voborsa...
-
[quote=SEYYAH;99421]gut mornik & bol kazançlar voborsa...[/quote]
gutenmorgen...vundiba bir gün diliyorum herkese
-
-
takım toplandı mı? eksik yok di mi.
vuruyorum gonga 5 dakkaya geç gireni almam ona göre.:..:
akışkanlar mekaniği hocamı da saygıyla anıyorum bu vesileynen.
-
günaydın...
yine gapımı yedim afiyetle bekliyorum.:D
-
Herkese Günaydın,
[B][COLOR=red]Yurt Dışındaki Gelişmeler[/COLOR],[/B]
Dün Geithner piyasaların beklediği bankalardaki sorunlu varlıkların satın alınmasına [FONT=TimesNewRomanPSMT]yönelik plan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]aç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]klad[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]. Plan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n ayr[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]Wall Street Jurnal gazetesindeki haberin ayn[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]s[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]yd[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]. Plan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n ayr[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n netle[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]mesi ile büyük fon yönetim kurulu[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ndan olan Pimco ve Blackrock kurulacak olan özel sektörü fonlar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]na talip olduklar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]aç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]klad[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar. Bu haber piyasalara as[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]l yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ivmesini veren haber oldu. Çünkü özel sektörden bu yönde bir destek al[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]p al[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]namayaca[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]plan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n ba[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]s[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]aç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]s[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ndan çok önem verilen bir ayr[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]idi. [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]
[LEFT] Ancak aç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]klanan plan[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n özel sektör deste[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]inin gelmesiyle ba[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]l[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]olaca[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]na dair inanç ve dün aç[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]klanan ikinci el konut sat[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nda [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ubat ay[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]nda %5,1 yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ya[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]anmas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ABD’de borsa endekslerine %7’yi geçen yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lerle kapanmas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]na neden oldu. Yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]havas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]o kadar sert ve co[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]kuluydu ki Moodys GE’nin notunu iki basamak birden dü[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ürse de GE günü %8 yükselerek kapatt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı.[/LEFT]
[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT][LEFT][B] [COLOR=red]Yurt İÇindeki gelişmeler[/COLOR][/B]
İ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]MKB30 spot endeks, hareketli ortalamalar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]n yukar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]yönde birbirini hacim deste[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]iyle kesti[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]i net bir yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ya[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ayarak ilk hedefi olan 32500’e do[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ru hamlesini dün yapt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]. 32500, [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]İ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]MKB30 spot endeks için önemli k[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]sa vadeli direnç seviyesi. Bu seviyenin geçil[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]mesi, hedefi 37000’e yükseltebilecektir. Ancak 32500’ün bugün geçilememe olas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]l[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]da oldukça kuvvetli oldu[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ğ[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]undan dikkatle izlenmelidir. 32500 seviyesinden gelebilecek olas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]kar sat[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]lar[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]endeksin yükseli[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]trendini bozmay[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]p bilakis kuvvetlendirecektir.[/LEFT]
Tabii ki olas[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]geri çekilme ile 30500 seviyesinin alt[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ı[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]na gelmedikçe...
[/FONT]
-
bugün endeks daha güzel göründü gözüme. endekste trade günü!
jerfin, dolara bulaşacaksan ben geldiğimde 1,6630'da olsun lütfen sana zahmet.hareketi ordan başlatıcam da. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG]
-
20 dk vadeli 30 grafigi
[IMG]http://img209.imageshack.us/img209/4535/56369135.png[/IMG]