Bunlar bu gidişle spotla vadeli arasında makası sıfırlar
Printable View
Bunlar bu gidişle spotla vadeli arasında makası sıfırlar
24.03.2009 15:46:11 *SOROS, "KRİZİ, PİYASALARIN KENDİ KENDİNİ DÜZELTECEĞİ SAVININ YANLIŞ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"
Piyasayı rahat mı bıraktınız ki kendi kendine düzeltsin. Paket üstüne paket açıkladınız. Doğumgünü çocuğuna döndü piyasa. Bu akdar üstüne gelinince de sıkıldı düzelecekken daha da sinirlendi. O bağırıp çağıracaktı apğlayıp zırlayacaktı baktı paket veren veren yok kendi kendine susacaktı. Siz paket verdikçe ağlamaya devam ediyor işte.
[B]15:45
[/B]ABD tarafında satış bir miktar daha devam edecek gibi, bu bağlamda nisan vadede short pozisyon açılabilir. Ancak nisan vade ile spot endeks arasındaki farkın korunuyor olması rahatsız edici. Çok kısa sürede 24.000-25.500 yükselişini gerçekleştiren piyasanın bu farkı biraz olsun kapatma gayreti içinde olması beklenirdi. Dolayısıyla short pozisyon açmaktan ziyade, dip olarak görülen yerlerden long denemek daha mantıklı ya da daha güvenli olabilir. 31.500 seviyelerine sarkma halinde açılacak long pozisyonlar için stop 31.250 olarak alınabilir.
[quote=MMO;99546]Bence bu sefer tutturdun çoğunluk yanında,
kısa devam[/quote]
kısalama konusunda beni en çok düşündüren şey şu "çoğunluk" kelimesi zaten.
:cool:
31.750 long!
KIsalar kapandı
ah ana ziestem vah ana ziestem.. koydun beni yalnız. Hiçmi sevmezsin be zalim ziestem neden beni atıverdin hep üstünden
750 kısaları 950'den kapadım kertenkele gibi kuyruğu bıraktık.Pardon kertilenkele gibi!:..:
[quote=unlimitted;99552]kısalama konusunda beni en çok düşündüren şey şu "çoğunluk" kelimesi zaten.
:cool:
31.750 long![/quote]
32.000 flat!
açık pozisyon değişimini matrikste grafik olarak görebilir miyiz?
[QUOTE=enorton;99539]Kısaya geçtim hadi hayırlısı...
Not: Bu gibi foruma yazdığım tüm pozisyonlar hüsranla sonuçlandı... :([/QUOTE]
[QUOTE=MMO;99546]Bence bu sefer tutturdun çoğunluk yanında,
kısa devam[/QUOTE]
Tarih tekerrür edecek galiba, bu sefer de aynısı olursa bundan sonra pozisyon yazmayacağım...
(Zaten denemek için yazmıştım) :D
Ralli ralli :..:
[QUOTE=enorton;99558]Tarih tekerrür edecek galiba, bu sefer de aynısı olursa bundan sonra pozisyon yazmayacağım...
(Zaten denemek için yazmıştım) :D[/QUOTE]
bak şindi durum ne biliyormusun.
Pozisyonları sınıflandıralım...
1-Buraya yazılan pozisyon eminim en güvenilerek alınan pozisyon.
2-Buraya yazmadığımız pozisyon güvensiz alınan pozisyon..
SONUÇ:
Genelde herkesin güvenini kazanmış pozisyon kazandır[B]ma[/B]yor.. Psikolojiye ters fekat mena mor atmasyon olmayan teknik alınan pozisyonlar genelde kazanır emma mena mor buraya yazmaya cesaret edemeyiz YEAP..