her sabah böyle kalksak yahu .dow 11850 görür bu hafta içi. dax şuanda 6324,ftse 5421 den işlem görüyor .açılış tahminim 51000 .
Printable View
her sabah böyle kalksak yahu .dow 11850 görür bu hafta içi. dax şuanda 6324,ftse 5421 den işlem görüyor .açılış tahminim 51000 .
ronaldo sana o kadar dedim dowda hesap açtır diye şuan %400 karda senaryomuz .açılışta 51000 den yanındayım uçarak .
[QUOTE=akinolukentuf;32063]Dün bir arkadaş yazmıştı burda bulamadım.Almanyada biri sabah kalkar geceden dolayı shortlar açılışta borsalar düşer %10 kar eder.Bizde ise 49000 açılır piyasalar düşssede düşmeyiz büyük oyuncuların keyfine kalırız diye bir şey yazmıştı .Çok hak verdim ne kadar yurt dışını iyi analiz etsenizde bizdeki büyükler çok zeki insanların pozizyonlarına göre iyi ayarlıyorlar durumu.
Bende dün veriye 325 ortlama ile shorttum ,sonra 49000 den kapadım sonra gidip 300 den gene açtım sonra gidip 600 den stop loss oldum koca gün boşa gitti.Seans sonu bu inekler spotu kaldırınca bir gün önceki düşüşündende şüpeli olduğum dowda haguanında belirttiği nokta olan 11143 den ilk alımımı yaptim .11090 dan ikinci hamleyi ,usd jpy dipten eurojpy ile atak yapınca 11060 dan son posta malı aldım .10892 ye gelen batış noktama stop loss koydum .Ve dow 11100 geçtiğinde baktığımda dax dibinden 100 puan ,londrada 50 puan kalkmıştı bu dönüştü kapanışa kadar bakmadım 22.50 de açtım baktımki dow günün tepelerinde gece taşıyamıyacaklarımı verdim son zamanlarda zarar olan portföyü bayağa toparlayıp kara geçmiştim .
Bunları neden anlattım bizim burda oynıyan adam özellikle piyasaların agresif bir yönde hareket ettiği zamanlar buraya bakıp yurt dışını alıp satabilirler bu örnekte tüyosu gizli .Bazen yemiyor ama işe yarıyor.
En son 44000-den 47000 çıktığımızda bizi neden böyle aldılar dediğimizde sanırım dowda gene eksiden artıya ciddi bir gidiş yapmıştı .Global birileri burayı dışarıya göre iyi yapıyor .Gün içi dax bahanesi dow ise esas baktıkları nokta .Malı vobta götürüyorlar en son yaşananlardan sonra bayağa kişi emekli oldu veya sermaye eridi böyle olunca tokatlıyacak adamda azaldı .Bu yüzden aşağı salacak kadar veya yukarı çekecek kadar kelklik olmayınca onlarda işi gün içine döktüler bence.[/QUOTE]
evet olay aynen böyle oldu .bizdekilerden iyi tüyo alınıp kesinlikle yurt dışı oynanmalı.çoğunu vermişim mecburen ama senaryo çok belli idi saat 19.00 civarlarında bu yüzden imkb de olay sınırlı kalmış olabilir .bugün rekor kapanış gelebilir.
Günaydın,
Herkese iyi haftalar..
A. Doğan grubu senetlerinden dolayı spotta sönük bir açılış bekliyorum. Yurt dışına rağmen, içerisi haberlere ve demeçlere hassas bir gelişme gösterecektir. Bu durumdaki belirsizliklerde fazla risk almamak gerek bence. Bu çarpışma bence burada bitmeyecek. Eski borsacılar bilir, bunun ne demek olduğunu. (Örn Uzan-Doğan kapışması)
ozaman tren zaten baş aşağı gidiyordu ,şimdi tren tüneli geçip yukarı hızlı bir gidiş yapıyor gibi bir hareket var.yarını bilemem bizde ama bugünü cuma dan alan %5 den aşağı bırakmaz gibime geliyor bizde.
Günaydın bol kazançlar bu seferde shortcuları terse getirdiler.
Sunday, 07 September 2008
FANNIE ve FREDDIE HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN HERŞEY: AMERİKA 70 YIL GERİ GİTTİ
FANNIE ve FREDDIE HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN HERŞEY: AMERİKA 70 YIL GERİ GİTTİ
8 EYlül 2008
Haftaya müthiş bir haberle başlıyoruz. Amerikan hükümeti, Fannie Mae ve Freddie Mac isimli iki dev mortgage şirketinin yönetimini Federal Konut Finansmanı Kurumuna (FKFK) devretti. Yani Amerika’da 5.4 trilyon dolarlık konut kredisini (ABD’de sağlanan toplam konut kredisinin neredeyse yarısını) sağlamış olan iki özel şirket bir bakıma kamulaştırıldı. Aslında tam olarak kamulaştırıldı diyemeyiz. Çünkü bu iki şirkette hissesi olan birçok banka hala hissedar konumdalar, fakat yönetim FKFK’ye devredildi. Bunun ne kadar süreceğini kimse bilmiyor. Ne zaman tekrar bu iki şirket özel şirketler olarak finansal piyasalarda faaliyet gösterecek bunu da bilmiyoruz.
Buraya kadar Fannie Mae ve Freddie Mac’ın ABD hazine bakanlığı tarafından yönetimine el konulduğunu duyurduk. Açıklamaları ABD hazine Bakanı Henry Paulson yaptı. Ayrıca FKFK başkanı Lockhart da açıklama bir açıklama yaparak bundan sonraki sürecin nasıl olacağını anlattı. Bu arada Fannie Mae’nin başına eski Merilly Lynch’in eski başkan yardımcısı Herbert Allison getirilirken, Freddie Mac’ın başına ise US Bankcorp’un eski başkan yardımcısı David Moffet getirildi. Bu iki mortgage şirketinin eski başkanlarına ise geçiş sürecinde danışmanlık görevi verildi.
Bu haberin duyulmasıyla birlikte, Dow Jones future’larında yüzde 2’yi geçen bir artış oldu. Bu yazıyı gece yarısı saat 03:00 itibariyle yazıyorum ve şu an Dow Jones future’ları 11.450 seviyesinde bulunuyor. Hatırlarsanız geçen haftayı Dow Jones 11.220 puan seviyesinden kapatmıştı. Yani yaklaşık 230 puanlık bir artış var.
Şimdi şunları söylediğinizi duyar gibi oluyorum
“Hocam bu haberi duyduk… Sen de bize bu iki mortgage şirketine el konulduğu haberini tekrar duyurmuşsun ama aslında ne olup bittiğini hala anlamış değiliz. Dow Jones future’Ları yukarı gittiğine göre demek ki olumlu olmuş ama Bu durum ne anlama geliyor? Aslında bu şirketler Amerika’da ne iş yapıyorlar? Sıkıntı nereden doğdu? Amerikan hükümetinin bu manevrası artık ABD’deki sorunları çözecek mi? ABD’de var olan kredi krizini bitirecek mi? Hocam sözün kısası bizi nasıl etkileyecek, yani bugün hisse alayım mı? Dolar ne olur? Yoksa bu haberin etkisi de birkaç gün içinde sönüp gidecek mi?”
Bu sorularınızın hepsine cevap vereceğim. Şimdi arkanıza yaslanıp Bu Fannie Mae ve Freddie Mac denilen iki dev arkadaşın hikayesini okuyun ve etrafınızdakilere de anlatın. Aslında fazla uzatmayacağım ve kolay anlaşılması için bazı metaforlar kullanacağım. Yani “Para Harekatı” isimli kitabımdaki yöntemi izleyeceğim. Çünkü eğer bugün ABD’de ne olduğunu çok iyi anlarsanız, yarın bizim ülkemizde de neler olacağını çok daha iyi anlayacaksınız.
“Yıl 1929, Amerika’da büyük bir kriz başlamış. İzleyen yıllarda kriz gittikçe derinleşmiş. İşsizlik oranı yüzde 25 seviyelerine çıkmış. Yani Amerikan halkının o yıllarda neredeyse yarısı işini kaybetmiş. Dolayısıyla o dönemdeki her hükümet krizden çıkış için türlü türlü formüller geliştirmişler. 1938 yılına gelindiğinde dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt FANNIE MAE isimli mortgage şirketinin kurulma kararını kongreden geçirmiş.
FANNIE MAE yeni doğduğunda bugünkü parayla 1 milyar dolarlık bir sermaye ile kurulmuş. Fonksiyonu ise şöyle belirlenmiş;
- Bankalar ve diğer finansal şirketler ve kurumlar insanlara, kurumlara veya şirketlere ev, işyeri vs.. almaları için krediler açacaklar ve bir borç ödeme sözleşmesi (Mortgage) düzenleyecekler. Burada konuyu basitleştirmek için afaki rakamlar vereceğim… Örneğin bir banka bir kişiye 20 yıl vadeli (240 ay) 100 bin dolarlık ev kredisi verdi ve 20 yıl içinde toplam 150 bin dolar tahsil etmeyi planlıyor. İşte 20 yılda 150 bin dolar tahsil edeceği bu sözleşmeyi ellerinde tutup 20 yıl beklemek yerine, Bu mortgage sözleşmesini devlet kuruluşu olan FANNIE MAE’ye satabilecek. Örneğin, FANNIE MAE bu mortgage sözleşmesini 90 bin dolara satın alacak. Dolayısıyla mortgage veren banka bir anda elinde yeni 90 bin doları daha bulmuş yani 90 bin dolarlık daha kaynak yaratmış olacak ve bir başka kişiye de 90 bin dolarlık mortgage satacak . Aynı şekilde elindeki yeni mortgage sözleşmesini de yine FANNIE MAE’ye satacak ve bu böyle devam edecek.
- FANNIE MAE şirketi elbette ki bunu sonsuza kadar sürdüremez. Eğer sermayesi 1 milyar dolar ise, bu işi en fazla 1 milyar dolarlık mortgage sözleşmesi satın alana kadar devam ettirebilir. İşte bu durumda, piyasanın canlanması durur ve herkes ev alamaz. Ama isteyen herkese en düşük faizle ev aldırmak lazım. Bu durumda ne yapmak gerekir? Tabi ki yeni bir yöntem bulmak lazım. İşte Roosevelt’in planına göre FANNIE MAE, satın adlığı bu mortgage sözleşmelerini bir paket (havuz) yapıyor ve bunların karşılığında tahvil çıkarıyor. İnsanlar mortgage ödemelerini yaptıkça, FANNIE MAE’nin tahvilini alanlara faiz ödemesi yapılıyor. Aynı zamanda bu tahvillerin anapara ve faiziyle de ödeneceğini garanti ediyor. FANNIE MAE, bir devlet kuruluşu olduğu için de, çıkarmış olduğu tahvillerin garantörü de devlet oluyor. Yani Amerikan hazinesinin çıkarmış olduğu tahville, FANNİE MAE’nin çıkarmış olduğu tahviller aynı kefeye giriyor. Sonuç olarak, ABD’li konut alıcısına en düşük faizle kredi sağlanmış oluyor. Bu da ekonomide canlanmaya neden oluyor.
- İşler böyle devam edip giderken, FANNIE MAE isimli devlet şirketi inanılmaz bir şekilde büyüyor. FANNIE MAE’nin çıkarmış olduğu tahviller, yani borç kağıtları aynı zamanda Amerikan Hazinesinin de borcu sayılıyor. 1968 yılına gelindiğinde VİETNAM savaşı çıkıyor ve bu durum bütçe açıklarının hızla büyümesine neden oluyor. İşte bu aşamada ABD hükümeti, Fannie Mae’nin tahvil toplamının, hazine borçları içinde gözükmesini istemiyor. Çünkü borç rakamı bu nedenle şişmiş görünüyor. Dönemin başkanı Lyndon Jonhson Fannie Mae’yi halka açarak, Fannie Mae’nin borç portföyünü bütçe içinden çıkarıyor ve Fannie Mae özel bir şirket statüsüne kavuşuyor.
- Fannie Mae’nin piyasada tekel olmaması için iki yıl sonra Freddie Mac kuruluyor ve bu şirket de 1989 yılında halka açılıyor. Fredie Mac şirketi de aynen Fannie Mae’nin yaptığı işi yapıyor.
- Her ikisi de özelleşmiş olsa da, üstü kapalı bir şekilde devlet garantisi varolduğu düşünülerek bu şirketlerin çıkardığı tahviller, sadece ABD’deki fonlar tarafından değil, diğer ülkelerin Merkez Bankaları tarafından da satın alınıyor. Çünkü ABD hazine tahvillerine göre azıcık daha yüksek getiri sağlanabiliyor.
- Peki bu iki şirket nasıl batma noktasına geldi?
- 2004 ve 2006 yılları arasında sokakta yatanları da zorla bankaya sokup ev kredisi vererek ev sahibi yapan bankalar, ellerindeki mortgage sözleşmelerini Fannie Mae ve Fredie Mac’a satmaya devam ettiler. Ev fiyatları yukarı gittikçe bu iki şirketin tahvillerine inanılmaz talep arttı ve faizler çok düştü. Her iki şirket de tahvilde yok sattıkça, bankacılık sistemine sürekli taze kaynak girdi. Taze kaynak girdikçe çok daha riskli düzeyde olan kişilere konut kredileri açıldı. Üstelik bu iki şirketin tahvillerini alanlardan en büyükleri de Rusya ve Çin’di. Yani Rusya ve Çin’den gelen paralar ABD’li evsizlere ve sokakta yatanlara (sub-prime) kredi olarak akıyordu.
- Sonra… FED 2006 yılının ortalarına doğru faizleri artırmaya başladı. 2004’de mortgage almış olanların iki yıllık sabit faiz dönemi bitti ve değişken faiz dönemine geçtiler. Onlar ev alırken faizler yüzde 1.5 düzeyindeydi ama değişken faiz dönemi başladığında faizler yüzde 5.25’di. Dolayısıyla aylık 500 dolar mortgage ödeyen birinin bir ayda ödemesi gereken mortgage 1000 doları geçti. Mortgage alan garibim doğruca bankaya koştu… Değişken faizin ne olduğunu o anda öğrendi ve “gelin evinizi geri alın kardeşim” diyerek çekti gitti. Böyle diyenlerin sayısı 900 bine ulaşınca FANNIE MAE ve FREDDIE MAC’ın elinde bulunan mortgage kağıtlarından gelen faiz ödemeleri durdu ve bu iki şirket zarar yazmaya başladılar. 2007’de Yazdıkları zarar 14-15 milyar doları buldu ve sermayeleri eridi. Aslında 5.4 trilyon dolarlık mortgage hacmi söz konusu olsa da, iki şirketin toplam sermayesi 36 milyar dolardı. Yani 2007’de sermayenin yarısı eridi. Bu erime 2008 içinde de devam ettikçe, Rusya ve Çin ellerindeki Fannie Mae ve Freddie Mac hisselerini ve tahvillerini sattılar. Fannie’nin piyasa değeri 49 milyar dolardan 7.6 milyar dolara inerken, Freddie’nin piyasa değeri 22 milyar dolardan 3.3 milyar dolara geriledi.
- Her iki şirket de, kriz başladığından bu yana yeni tahvil satmaya çalıştılarsa da bu tahvillerin faiz oranları çok fazla yükseldi. Çünkü Rusya ve Çin, ellerinde bulunan tahvilleri deli gibi satıyorlardı. Çünkü tahvillerin karşılığı olan mortgage ödemelerini kimse yapmadığı gibi ev fiyatları düştükçe bu iki şirket zarar yazmaya devam ediyordu. Dolayısıyla bu şirketler yeni kaynak bulamaz duruma geldiler. En son, Freddie Mac, 5.5 milyar dolarlık bir tahvil satışı yapmak istedi ama yapamadı ve bu plan ertelenmek zorunda kaldı. geçtiğimiz altı ayda Tahminen artık özsermayeleri negatife düştüğü için Amerikan hazinesi bu iki şirkete el koydu.
- Şimdi ne olacak?
- Bu iki şirket yeniden kamu mu oldu? Yoksa hala özel şirket mi belli değil ama bir cümle ile ifade etmek gerekirse, ABD ekonomisi 1938 yılına geri dönerek, bu şirketleri yeniden bünyesi altına aldı. O kadar ilginç bir şekilde el koydular ki, Fannie Mae ve Freddie Mac’ın borçlarının toplamı, ABD hazinesi üzerinde gözükmeyecek. Çünkü hala özel şirket gibi görünüyorlar. Bence olan, bu şirket hisselerine sahip olanlara oldu (Uzmanlar da böyle diyor). Çünkü artık hissedarlara bir temettü ödemesi yapılmayacak ve ABD’deki irili ufaklı birçok banka Fannie ve Freddie’nin sahibi durumundalar. Üstelik bu bankaların birçoğu için F&F’den gelen temettüler kendi bilançoları içinde önemli bir yekün tutuyordu. Şimdi bu bankalar güme gidebilir. Çok sayıda bankaya el konabilir.
- El koyma planına göre Hazine bu şirketlerden 5 milyar dolarlık mortgage dayalı ürün alacak ve yeni kaynak aktaracak. İleriki aşamada bu miktar her iki şirket için ayrı ayrı olmak üzere 100 milyar dolara, yani toplam 200 milyar dolara ulaşabilecekmiş. Aktarılacak bu kaynaklar, konut piyasasına bankalar yoluyla akacak ve insanlara yeniden krediler açılacak ve böylelikle ev fiyatları artmaya başlayınca Fannie ve Freddie’nin yeniden eski hallerine dönüp tahvil çıkarmaları sağlanacakmış. Dolayısıyla yine eskiden olduğu gibi (Rusya ve Çin de dahil olmak üzere) yatırımcılar Fannie ve Freddie’nin tahvillerine balıklama atlayacaklarmış. Bunu ben söylemedi ABD hazine Bakanı söyledi. Eğer O’nun bu söylediği olacaksa, biz bu iki şirketin hisselerinin yeniden en azından şu anki fiyatlarının iki katına çıkmasını beklemeliyiz.
- Şimdi cevap verin siz olsaydınız Fannie Mae ve Freddie Mac’ın çıakracağı tahvilleri satın alır mıydınız?
- Ben olsam, konut sektöründe yeniden talebin canlandığını ve fiyatların en azından düşüşünün durduğunu görmeden almazdım.
[COLOR="Red"][B]
- SONUÇ: Bu operasyon ABD borsalarında geçici bir iyimserliğe sebep olacak, belki de bu iyimserlik bir iki hafta sürecektir, ama konut sektöründe fiyatların hala düştüğüne ve kimsenin yeni ev almak konusunda hareket etmediğine dair haberler (konut satışları vs.) gelmeye başlayınca orta vadede ABD ekonomisi çok daha kötü günler yaşayacaktır. Fakat dediğim gibi kısa vadedeki etkisini ancak bu hafta bekleyip göreceğiz.
Dilerim kafanızdaki sorulara net cevaplar bulmuşsunuzdur. Kalın sağlıcakla…[/B][/COLOR]
Y. erdinç
pis uzunlarımı uygun yerden pis kısaya çevircem :)
[QUOTE=Vob Trader;32227]pis uzunlarımı uygun yerden pis kısaya çevircem :)[/QUOTE]
Bende 50,500 lerden satıcı olacam. Zaten düşüşde en az düşen bizdik. Çıkışımızda içerdeki haberlerden dolayı sönük olacak. O yüzden şort deneyeceğim. Spot açılışını kötü bekliyorum.
Cuma günü spot: 48,555
Bu gün olsa olsa maksimum + 500-600 puan (bazı kağıtlarda ciddidüşüşler olacağından) 50,500 ler iyi bir satış fırsatı olacak bence.
dolar tl hızlı düsmüs
vay be cuma günü bu hak menkulde kim neyine güvenip de pastada görüncek kdr uzun yapıor kötü veride bile kılını kıpırdatmıor uzun da duruor demişdim. demekki varmış bi bildiği
herkese günaydın, bol kazançlar.
shorts stop .flat olcayım gorunuyo
[IMG]http://img262.imageshack.us/img262/3259/gunfbh7.png[/IMG]
Bugün sabah açılışta kısa olan tüm hesaplarda paritede ve vadeli endekslerde hesapların bir çoğu yanmış vaziyette yurt dışı forumları okuttumda (ben okuyamıyorum) kimse kapamaya fırsat bulamamış full olanlarda.
açıkcası açılışta uzunları verip kısaya dönmeyi düşünüyordum 52000lere doğru ama daxı gorunce vazgeçtim uzunlarla devam
Petrol % 2.2 yukarıda. sizce bizim için olumlu mu? olumsuz mu?
[QUOTE=BULUT;32236]Petrol % 2.2 yukarıda. sizce bizim için olumlu mu? olumsuz mu?[/QUOTE]
artık petrolle piyasaların bir ilgisinin kalmadıgını düşünüyorum en son 106lara gerilediginde dow pek takmadı 200puanının uzerinde kendini salıverdi aşagıya.. cari açık açısından uzun vadede bizi etkilermi derseniz doğrduur etkiler ama vob içinde bukadar uzun vadeyi pek düşünmem onumuzdeki 2-3gunu pek etkilemez bence.
51400 flat
51300den cuma verdiklerimide geri aldım devam
[QUOTE=Vob Trader;32239]51400 flat[/QUOTE]
51450 dende ben yarısını flatladım...
dalgalanırsa alttan koruz diye......
doganının 2kagıtı toplam -%9 fln...40500-40800 spot geçse rahatlıcam uzunlarla
saldırın aslanlar ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH
[QUOTE=mbm;32241]51450 dende ben yarısını flatladım...
dalgalanırsa alttan koruz diye......[/QUOTE]
bu nasıl bi alışdır ya garanda sanki beleşmiş gibi saldırıolar aq
200 den geri aldım 400 flatları rekor kapanış beklior olabilirim bugün
Geldim arkadaşlar 425 ten flat 350 375 400 den short.Alan da hayrını beklerse görür.Beklemezse havasını alır.Burası azıcık düşer sonra devam eder yukarı.
Vallahi arkadaşlar hiç long olmayıp da short kapama haricinde 51400 den longlayan adam eşşektir afedersiniz.Adama 49 000 ken nerdeydin derler.
[QUOTE=Ronaldinho;32250]Vallahi arkadaşlar hiç long olmayıp da short kapama haricinde 51400 den longlayan adam eşşektir afedersiniz.Adama 49 000 ken nerdeydin derler.[/QUOTE]
Osman biraz kendine gel, iyice kantarı kaçırdın, bu nasıl bir yazı, kaybeden dostlarımızla dalga geçmeye ne hakkın var, Geçmiş olsun diyeceğine.
Eski seviyeli yazılarını özledim, 3 gündür ceviz kabuğunu doldurmayan yazılar yazıyorsun, aklın başından gitmiş senin...
Sevgiler..
51250 den short yaptim bakalim gitmiyorsa vardır bildiği .dax 50 puan gevşer gibi .
[QUOTE=teo;32252]Osman biraz kendine gel, iyice kantarı kaçırdın, bu nasıl bir yazı, kaybeden dostlarımızla dalga geçmeye ne hakkın var, Geçmiş olsun diyeceğine.
Eski seviyeli yazılarını özledim, 3 gündür ceviz kabuğunu doldurmayan yazılar yazıyorsun, aklın başından gitmiş senin...
Sevgiler..[/QUOTE]
Sn. Teo sizi saygı ve takdirle selamlıyorum...
[quote=teo;32252]Osman biraz kendine gel, iyice kantarı kaçırdın, bu nasıl bir yazı, kaybeden dostlarımızla dalga geçmeye ne hakkın var, Geçmiş olsun diyeceğine.
Sevgiler..[/quote]
51400 den longlamayın diye uyarmışız daha ne yapayım şimdi.Bana ne short olandan long olandan.Hissenet forumunda 45ykbnk45 diye bir adam var.Adam cuma günü veride de önceden de shorttu.Bu adam yuppi dedi geberirken borsalar.Bugün o arkadaş 50100 maliyetli shortu ile 1000 puan içerde.
Ronaldinho Zafer Sarhosusun Anliyoruz Seni Ama Sakin Olmak En Iyisi.sana Itidal Cagrisi Yapiyoruz :):)
yurt dışına verirken bizi alıyorlar hesabı 50800 altına düşmez gibi.olsada 450 point .hızlı verecekler oraya bence.51500 stop loss.
[QUOTE=Ronaldinho;32250]Vallahi arkadaşlar hiç long olmayıp da short kapama haricinde 51400 den longlayan adam eşşektir afedersiniz.Adama 49 000 ken nerdeydin derler.[/QUOTE]
Sana yuuhhh diyorumm. Kısa pozda olduğum için falan diil. Adam olan adam susması gereken yeri bilir. Bana koymaz zaten yarım kısaydım.
Ama burda şu anda ciddi acı çeken insanlar vardır...
Eğer sen gerçek benim bildiğim gerçek Osman san hiç yakıştıramadım... Yok onun arkadaşıysan Allah nası biliyosa öyle yapsın diycem sana....
Bugün bize yarın sana ... Tekrar YUHHH
[QUOTE=teo;32252]Osman biraz kendine gel, iyice kantarı kaçırdın, bu nasıl bir yazı, kaybeden dostlarımızla dalga geçmeye ne hakkın var, Geçmiş olsun diyeceğine.
Sevgiler..[/QUOTE]
aynen teo...+.+.+.+.+.+.+.+.+.
bu tür yazıları kimseye faydası yok......
[quote=follow;32256]Ronaldinho Zafer Sarhosusun Anliyoruz Seni Ama Sakin Olmak En Iyisi.sana Itidal Cagrisi Yapiyoruz :):)[/quote]
Ne zaferi kardeşim biz hiç mi 1000 1500 puan görmedik yapmayın ya.Ne zafer sarhoşu olacam.Kar etmişim yarın zarar ederim.Hiç de umrumda olmaz.
gerçek ronaldinho.... hoşgeldin....
yönetimin bu tip hakaretlere izin vermeyeceğini umuyorum...
[quote=catedral;32258]Sana yuuhhh diyorumm. Kısa pozda olduğum için falan diil. Adam olan adam susması gereken yeri bilir. Bana koymaz zaten yarım kısaydım.
Ama burda şu anda ciddi acı çeken insanlar vardır...
Eğer sen gerçek benim bildiğim gerçek Osman san hiç yakıştıramadım... Yok onun arkadaşıysan Allah nası biliyosa öyle yapsın diycem sana....
Bugün bize yarın sana ... Tekrar YUHHH[/quote]
Burası çoluk çocuk ağlama duvarı değil.İstemeyen geceye pozisyon bırakmaz.Millete teselli verecek değilim.
ya ben hala cuma günü 49 malietle del, gibi longlayan hak menkule taktım. eleman kötü veride bile kılını kıpırdatmadı. ne işdir nasıl işdir anlamadım aq ya. bide beni hisse netten gene banladı mod. bushido sana sesleniorum. demokrasi uygula teokrasi deil. xdiscovery sende küstüm oynamıom diye kaçıcana lafının ardında dur. hasta etmeyin adamı.
Sevgiler..[/QUOTE]
+.+.+.
150 kapadım.al sata dönüyorum 51800 tepe 50400 alt band olcak gibi ama bellide olmaz.