[QUOTE=Astatin;99689]VOB u bırakıp SPX mi takılsak..ne dersin amon RA :)...[/QUOTE]
aynen samimi söylüyorum oralarda para kazanmak daha kolay.pariteleri beceremedim ama endekslerde beklentim oluyor!
Printable View
[QUOTE=Astatin;99689]VOB u bırakıp SPX mi takılsak..ne dersin amon RA :)...[/QUOTE]
aynen samimi söylüyorum oralarda para kazanmak daha kolay.pariteleri beceremedim ama endekslerde beklentim oluyor!
[quote=mavi;99688]Fdax ta bir çılgın at mı koşturuyor, yoksa veriler mi hatalı...
[URL="http://img26.imageshack.us/my.php?image=bbbbbi.jpg"][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/1435/bbbbbi.jpg[/IMG][/URL][/quote]
İlk grafik 16-3-2009 saat 15 / 22:00 arası.
İkinci grafik ise 19-3-2009 14 / 17:00 arası ve msdownloader verisi.
Fakat foreks te bambaşka bir görüntü mevcut...
İlginç.
İnternetten buldum bunu. Bullfear/bearfear sistemine bir modifikasyon. Mantıklı çünkü DX indikatoru genelde trend onaylamak için kullanılır.
Bull Fear/Bear Fear with DX System
Enter long:
n :=opt2{Time periods};
BullFear := (HHV(HIGH,n) - LLV(HIGH,n))/2 + LLV(HIGH,n);
Cross(CLOSE,bullfear) AND
DX(10) > opt1
Close long:
BearFear := (HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n);
CLOSE < bearfear
[QUOTE=VOBiX;99682]yarın boşluklu aşağı açılırı da boşluğu doldurmak nasip olmazsa adalarda talim olur bahriyeli yarim olur.[/QUOTE]
spot açılıştaki gapını doldurdu bugün vobix.. 32.700 görüp, 31.800 e kadar gevşedi.. şimdi pazartesi gapını doldurmaya geldi sıra.:).
vob'daki boşluğa gelince.. boş kalsada olur o bölge, o sadece bir türev..:D
[quote=Sunrise;99694]İnternetten buldum bunu. Bullfear/bearfear sistemine bir modifikasyon. Mantıklı çünkü DX indikatoru genelde trend onaylamak için kullanılır.
Bull Fear/Bear Fear with DX System
Enter long:
BullFear := (HHV(HIGH,n) - LLV(HIGH,n))/2 + LLV(HIGH,n);
Cross(CLOSE,bullfear) AND
DX(10) > opt1
Close long:
BearFear := (HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n);
CLOSE < bearfear[/quote]
var bu bende ama hiç optimize edip test sonuçlarına bakmadım.trendde belki güzel çalışır bakmak lazım.ama sorun trendde değil çünkü trendde 2 tane basit h.o. bile güzel getiriler bırakıyor.
sorun yatayda az işlem yaptıracak sistemi bulmak.
hem sinüsleri açık olacak ve dibe tepeye en yakın yerlerden poz açacak hemde nazlı olacak yatayda kolay kolay yön değiştirmeyecek.
çok şey istiyoruz :D
Buda bugünkü hatalı veriler...
Anlaşılan veri farklılığının nedenini telefonla sormak gerekecek.
Fdax ın delisi demiştim ilk gördüğümde.Bizde de varmı acaba hiç dikkat etmemiştim bugüne kadar.
[URL="http://img27.imageshack.us/my.php?image=bbbbbbba.jpg"][IMG]http://img27.imageshack.us/img27/1629/bbbbbbba.jpg[/IMG][/URL]
Bu sistem işini abartmamak gerekir diye düşünüyorum, sonuçta vobda fiyatlarda gerçek anlamda dönüşler çok çabuk olmuyor, olamazda, bu sebepten girilen her pozisyon ne kadar kısa zamanda kapatılırsa o kadar kazanma avantajına sahip, hatırı sayılır büyüklükte bir tek taraflı pozisyonun en fazla kazançlı kalma süresi bana göre yarım saat den fazla değildir, oda olursa haa, bunun dışında yarım saat den fazla böyle bir pozisyonu taşımak demek bazılarına işkence çektir bana demek olur, az çektirmedik zamanında, yani öyle düşünüyorum:..:, neyse, esas ben piramid gidebilecek bir formül deneyemedim ona yanıyorum, sağlam bir piramid yaptıran formül olsa denerim heralde:) tahminim vobda en kazançlı yöntem ancak böyle bir sistemle mümkün olur, py yide canından bezdirirdi heralde:..::..:, bi sürü piramit giden sistemli yatırımcı kolay olmaz heralde, saygılar...
Yarın sabah fdow artı olucak heralde:)...
[quote=mavi;99698]Buda bugünkü hatalı veriler...
Anlaşılan veri farklılığının nedenini telefonla sormak gerekecek.
Fdax ın delisi demiştim ilk gördüğümde.Bizde de varmı acaba hiç dikkat etmemiştim bugüne kadar.
[URL="http://img27.imageshack.us/my.php?image=bbbbbbba.jpg"][IMG]http://img27.imageshack.us/img27/1629/bbbbbbba.jpg[/IMG][/URL][/quote]
bende 3 gündür böyle FDAX bir sorun var...ama bilmiyorum sanırım matriksin keleği...
[quote=SEYYAH;99697]var bu bende ama hiç optimize edip test sonuçlarına bakmadım.trendde belki güzel çalışır bakmak lazım.ama sorun trendde değil çünkü trendde 2 tane basit h.o. bile güzel getiriler bırakıyor.
sorun yatayda az işlem yaptıracak sistemi bulmak.
hem sinüsleri açık olacak ve dibe tepeye en yakın yerlerden poz açacak hemde nazlı olacak yatayda kolay kolay yön değiştirmeyecek.
çok şey istiyoruz :D[/quote]
Ben denedim Seyyah, yatayda bazı hatalı sinyalleri siliyor ve işlem azaltıyor. DX i 5 veya 10 olarak kullan ve seviyeyi 20 olarak al. DX skalasında osilator cıkınca trend, diplerde yatay demek. 20 yi aşınca trend baslıyor mantıgı :) ama bu longdaki hatali sinyalleri siliyor, short icin farkli dusunmek lazim
[quote=bull market;99699]Bu sistem işini abartmamak gerekir diye düşünüyorum, sonuçta vobda fiyatlarda gerçek anlamda dönüşler çok çabuk olmuyor, olamazda, bu sebepten girilen her pozisyon ne kadar kısa zamanda kapatılırsa o kadar kazanma avantajına sahip, hatırı sayılır büyüklükte bir tek taraflı pozisyonun en fazla kazançlı kalma süresi bana göre y[B]arım saat den fazla değildir, oda olursa haa, bunun dışında yarım saat den fazla böyle bir pozisyonu taşımak demek bazılarına işkence çektir [/B]bana demek olur, az çektirmedik zamanında, yani öyle düşünüyorum:..:, neyse, esas ben piramid gidebilecek bir formül deneyemedim ona yanıyorum, sağlam bir piramid yaptıran formül olsa denerim heralde:) tahminim vobda en kazançlı yöntem ancak böyle bir sistemle mümkün olur, py yide canından bezdirirdi heralde:..::..:, bi sürü piramit giden sistemli yatırımcı kolay olmaz heralde, saygılar...[/quote]
45 gün tuttuğum bir pozisyonum vardır, major dip görüldüğünde sanırım aralık 2009 veya şubat 2010 vadeyi de bi 145 gün tutarım:D
sistemden de öte...mangal gibi yürek lazım...çelik gibi sinir lazım...öyle sistemler varki poz. açtırıyo mesela SHORT diyor açıyorsun ondan sonra senin SHORT cort oluyor -2000 puanı yiyorsun ama sistem istifini bozmuyor.sen panikle kapatıyorsun hooop piyasa aşağı bi bakıyorsun o istifini bozmayan sistem ilk poz açıldığında -2000 yiyen sistem sana kol gibi bir trend hediye ediyor 10.000 puan kılçıksız...
içinde misin peki? yok...niye psikoloji cortladı...yürek yetmedi...sana hediyede panikle yediğin -2.000 puan kalıyor.afiyet olsun...