-
[QUOTE=Sunrise;99694]İnternetten buldum bunu. Bullfear/bearfear sistemine bir modifikasyon. Mantıklı çünkü DX indikatoru genelde trend onaylamak için kullanılır.
Bull Fear/Bear Fear with DX System
Enter long:
n :=opt2{Time periods};
BullFear := (HHV(HIGH,n) - LLV(HIGH,n))/2 + LLV(HIGH,n);
Cross(CLOSE,bullfear) AND
DX(10) > opt1
Close long:
n :=opt2{Time periods};
BearFear := (HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n);
CLOSE < bearfear[/QUOTE]
Bu formul dün sn.sazan ın verdiği formulun değişik versiyonu sanırım...
-
gut mornik & bol kazançlar voborsa...............
-
günaydın arkadaşlar,
sayın sazan'ın verdiği formülü ben de tester da denedim...
bu sistem işine de yeni başladım...yapamadım galiba ki,sayın sazan''ın formülüne göre bende ki çıkan getiri sonucu ocak başından bugüne malesef,her zaman diliminde,10000 TL yi neredeyse yarı yarıya indirmiş durumda...neden böyle acaba?matrix formülü değil mi o?
bir de sayın abka'nın da dediği gibi,ben de var olan bir formüle göre geçmiş barlarda sonradan kendini düzeltiyor...grariğin geçmişine bakınca tam tepeden sattırmış ya da alttan aldırmış gibi görünüyor...bunu nasıl düzeltebiliriz?yardımcı olacak varsa teşekkür ederim...svg.
-
Günaydın,
Dünkü yazışmalara baktım ve [U]sistem konusunu kapatmaya karar verdim[/U]. Ama bazı şeyler de söylemeliyim.
İnsanlık gerçekten tuhaf bir yere gidiyor. Bir iyilik yapıldığında insanlar hemen şunu soruyor, ben bu kişiye bir şey vermedim, o ise bana bir şey verdi, o zaman bu işin içinde bir iş vardır.
Bizim örneğimizde,
a. Adam bulmuş bir yerden bir sistem, iyilik adı altında test etmediği yada iyiliğinden emin olmadığı bir şeyi veriyor.
b. Uzun zamandır kullanıyor, ama artık çalışmadığını görmüş. Bize iyilik kılıfıyla artık çalışmayan sistemi kakalıyor.
c. Geliştirmiş ve kullanıyor ama artık tıkanmış. Kaba halini ortaya atıp, yeni fikirler elde etmeye çalışıyor.
d. Verdiği hal bir işe yaramaz, geliştirilirse belki.
Kabul edin, çogunuz içinizden bu şıklardan birini geçirdiniz. Dogru cevap tamamı yanlış. Verdiğim en kaba haliyle bile 3 ayda 1 kaldıraçla, en çalışmadığı zaman diliminde bile 4 ayda en az %20 yaparsınız. (Gerçekten siyallerinin tamamına uyarak)
Özetle,
Her yapılan iyiliğin altında birilerinin sizden bir şey alma çabası yoktur. Bazen insanlar gerçekten de karşılıksız bir şeyler (iyi bir şeyler) verir. Böyle düşünmedikçe, iyilik bile çoğu kişi için bir alışveriştir (karşılıksız verilmeyen bir maldır). Karşılıksız vermeyi bilemeyen, karşılıksız aldıklarının kıymetini de bilemez. Aldığı şeyin altında bir çapanoğlu arar ve aldığı şey de ona fayda sağlamaz. Bu da sanırım yaşama dair bir tür kainat yasası. Son söz : İyilikler sadece karşılıksız vermesini bilenlere fayda sağlar.
Sağlıcakla kalın.
-
[B]Günaydın,[/B]
[B][U]25 Mart Çarşamba Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
[U]GER IFO Reel Sektör Güven Endeksi (Beklentiler) (Mar) 11:00 81,5 80,9 Yüksek [/U]
GER IFO Reel Sektör Güven Endeksi (İş Dünyası Eğilimi) (Mar) 11:00 82,2 82,6 Orta
GER IFO Reel Sektör Güven Endeksi (Mevcut Durum) (Mar) 11:00 82,5 84,3 Orta
GBP U.K. CBI Perakende Ticaret Endeksi (Mar) 13:00 Orta
USD MBA Konut Kredi Başvuruları (20 Mar) 13:00 %21,2 Düşük
[U]USD Dayanıklı Mal Siparişleri (Şub) 14:30 -%2,0 -%5,2 Yüksek [/U]
USD Dayanıklı Mal Siparişleri (Taşımacılık Hariç) (Şub) 14:30 -%2,0 -%2,5 Orta
[B][U]USD Fed-Geithner'in Konuşması 15:15 Yüksek[/U][/B]
[U]USD Yeni Konut Satışları (Şub) 16:00 300K 309K Yüksek [/U]
[U]USD Yeni Konut Satışları (a/a) (Şub) 16:00 -%2,9 -%10,2 Yüksek[/U]
[U]USD Fed-Pianalto'nun Ekonomik Toparlanma Hakkında Yapacağı Konuşma 18:20 Yüksek [/U]
[U]USD Fed-Yellen'in Ekonomi Hakkındaki Konuşması 19:00 Yüksek [/U]
[B]Bol Kazançlar..[/B]
-
[QUOTE=sazan;99709]Günaydın,
Dünkü yazışmalara baktım ve [U]sistem konusunu kapatmaya karar verdim[/U]. Ama bazı şeyler de söylemeliyim.
İnsanlık gerçekten tuhaf bir yere gidiyor. Bir iyilik yapıldığında insanlar hemen şunu soruyor, ben bu kişiye bir şey vermedim, o ise bana bir şey verdi, o zaman bu işin içinde bir iş vardır.
Bizim örneğimizde,
a. Adam bulmuş bir yerden bir sistem, iyilik adı altında test etmediği yada iyiliğinden emin olmadığı bir şeyi veriyor.
b. Uzun zamandır kullanıyor, ama artık çalışmadığını görmüş. Bize iyilik kılıfıyla artık çalışmayan sistemi kakalıyor.
c. Geliştirmiş ve kullanıyor ama artık tıkanmış. Kaba halini ortaya atıp, yeni fikirler elde etmeye çalışıyor.
d. Verdiği hal bir işe yaramaz, geliştirilirse belki.
Kabul edin, çogunuz içinizden bu şıklardan birini geçirdiniz. Dogru cevap tamamı yanlış. Verdiğim en kaba haliyle bile 3 ayda 1 kaldıraçla, en çalışmadığı zaman diliminde bile 4 ayda en az %20 yaparsınız. (Gerçekten siyallerinin tamamına uyarak)
Özetle,
Her yapılan iyiliğin altında birilerinin sizden bir şey alma çabası yoktur. Bazen insanlar gerçekten de karşılıksız bir şeyler (iyi bir şeyler) verir. Böyle düşünmedikçe, iyilik bile çoğu kişi için bir alışveriştir (karşılıksız verilmeyen bir maldır). Karşılıksız vermeyi bilemeyen, karşılıksız aldıklarının kıymetini de bilemez. Aldığı şeyin altında bir çapanoğlu arar ve aldığı şey de ona fayda sağlamaz. Bu da sanırım yaşama dair bir tür kainat yasası. Son söz : İyilikler sadece karşılıksız vermesini bilenlere fayda sağlar.
Sağlıcakla kalın.[/QUOTE]
Sn Sazan sizi böyle düşünmeye iten haklı sebepleriniz mutlaka vardır ancak ben yaptığınız davranışı son derece asil bulmuştum sistemim olmasaydı arayış içinde olsaydım verdiğiniz formüllerden yola çıkarak mutlaka geliştirirdim.Yinede böyle düşünmenize üzüldüm
İKİ SAMİMİ DOST
Çok samimi iki dost ve arkadaslardı. Fakat bir tanesi çok kurnaz , atılgan ve hareketli, diğeri ise çok saf , dürüst ve sessizdi.
Bir gün kurnaz olan arkadas , diger arkadasin yanina giderek islerinin bozuldugunu söyler ve kendisinden para ister. Samimi dostu onu hiç kirmaz ve elindeki bütün parayi arkadasina verir.
Arkadasi bu parayla islerini düzeltir. Bir süre sonra kurnaz olan yine arkadasinin yanina gider ve arkadasinin evlenmek üzere oldugu nisanlisini çok begendigini ve kendisine vermesini ister.
Arkadasi çok sasirir, ne diyecegini bilemez. Fakat aralarinda o kadar kuvvetli bir sevgi vardir ki arkadasina hayir diyemez, nisanlisini arkadasina verir.Zaman içinde Saf olanin isleri bozulur ve birden arkadasi aklina gelir...(ben ona sıkıstıgında iyilik yapmistim diyerek) arkadasinin is yerine gider ve kendisine çalismasi için is vermesini ister.
Arkadasi ona is vermez.
Bizimki pismanlik ve üzüntü içinde geri döner ama yinede arkadasina kizamaz.
Bir gün sokakta dolasirken yanina hasta ve yasli bir adam yaklasir Fakir oldugu için ilaç alamadagini söyler.Bizimki yasli adamcagiza acir, istedigi ilaçlari alir ve adamcagiza verir.
Kisa bir süre sonra yasli adamin öldügünü duyar Yasli adam çok zengindir ve bütün mirasini kendisine birakmistir. Saf adam artik zengindir.
Biraz da sevdigi dostuna olankirginligiyla dostunun is yerinin karsisinda bir ev alir ve oraya yerlesir.
Bir gün evinin kapisini dilenci bir kadin çalar.
Yasli kadin çok aç oldugunu, kendisine yemek vermesini ister.
Bizim saf hiç düsünmeden kadini içeri alir karnini doyurur,Kimsesi olmadigini ögrendigi kadina ;
Kendisinin de yanliz oldugunu söyler ve bu evde birlikte yasiyalim sen evin islerini ve yemekleri yaparsin der, yasli kadin hiç düsünmeden kabul eder.
Bir süre sonra yasli kadin bizimkine, kendine uygun bir kiz bulup evlenmesini söyler, Bizimki böyle bir kizi nasil ulaşacagini, kendisinin tanidigi olmadigini söyler.
Yasli kadin ona uygun bir kiz tanidigini ve kendisiyle görüstürebilecegini söyler. Görüsmeler sonucunda evlenmeye karar verilir ve dügün davetiyeleri basilir.
Bizimkisi kirgin oldugu halde çok samimi dostunu yinede unutamamistir ...
Biraz da geldigi konumu görmesi açisindan samimi arkadasina da davetiye gönderir
Dügün günü gelir çatar .
Saf adam dügün salonunda bir seyler söylemek istegiyle mikrafonu alir ve baslar yasadiklarini anlatmaya ;
Eskiden çok sevdigim bir dostum vardi . Bir gün isleri bozulunca benden borç para istedi elimdeki bütün parayi verdim. Evlenmek üzere oldugum nisanlimi çok begendigini söyleyerek benden istedi.
Çok üzülerek onu da kendisine verdim . Çünkü biz gerçek dosttuk onun üzülmesini istemedim.
Islerim bozuldugunda onun fabrikasina gittim ve çalismak için kendisinden is istedim. Bana is vermedi.
Çok üzüldüm, ama yinede arkadasima kizmiyorum Çünkü biz gerçek dosttuk.
Bu konusma üzerine kurnaz olan arkadasi daha fazla dayanamaz mikrafonu
eline alir ve baslar konusmaya;
Benim de bir zamanlar çok sevdigim bir dostum vardi. Islerim bozuldugunda kendisinden para istedim, bütün parasini bana verdi. Sonra ondan nisanlisini istedim, üzülerek
nisanlisini da verdi .
Nisanlisini istememin nedeni o kadinin arkadasima layik olmamasiydi .
....... Kendisi çok saf oldugu için arkadasimi o kadindan bu sekilde kurtardim.
Isleri bozuldugunda gelip benden is istedi, Arkadasimi kendi emrimde çalistiramazdim, o yüzden is vermedim
Günün birinde karsilastigi yasli adam benim babamdi.
Babam ölmek üzereydi, onu arkadasimin yanina ben gönderdim ve mirasini ona ben biraktirdim.
Evine gelen dilenci kadin benim annemdi
Ona bakip iyi yasamasini saglamak için gönderdim.
Su anda evlenmekte oldugu kisi de benim kiz kardesim.
Onu arkadasimla evlenmesine ben ikna ettim
Herşey senin içindi...
İnsan dostu için yaptıklarını mecbur kalmadıkça açıklamaz..
Tüm yakınlık duyduklarınıza birde bu gözle bakın...
Siz farketmeden sizin için kim bilir neler yaptılar. [sadece sizin için]
-
syn sazan a sonuna kadar katılıyorum.zaten durup da da şikayet ederim bizden..burası aglama duvarı dıyceksiniz ama işte asıl aglama duvarı uzakta biraz gidemiyorum..bugune kadar art niyetle kibirle yada kötülük olsun diye paylasım yapan herkes zaman içinde kendini ispat etti..insanları degıstremessnız syn sazan..bızım halkımız arastırma yoksunu löp cü bi toplum oldgundan sözüm ona hep tetiktedir,o yüzden de iyi ve kötüyü ayırmakta hep zorlanır.halbuki ayakları biraz yere saglam bassa yada basmayı denese zaten bu fikirlere de kapılmaz..siz bunlara takılmayın..benim gibi bi çok arkadaş eminim yaptgınız alcak gönüllü seviyeli ve çok başarılı olan paylaşımlarınızı ilgiyle okuyodur ve size saygı duyuyodur hem de bi art niyetniz olmadıgını bugune kadar ki tavırlarınızdan anlıyarak...bu vesileyle tekrar teşekkür ederim size..saygı ve sevgiler..
-
bu arada cümleten günaydınlar ve bol kazançlar..
-
[quote=QUEEN;99711]......İKİ SAMİMİ DOST.........[/quote]
sn.queen,
çok güzel bir hikayeymiş.tüylerim diken diken oldu okuyunca...
-
[quote=sazan;99709]......Sağlıcakla kalın.[/quote]
sazan ağbey,
neden böyle bir yazı yazdın? hele hele bu sonundaki minik cümle ne anlama geliyor?
ne yani gidiyor musun? abi biz sana piyasa soracağız.bi sürü şey öğreneceğiz senden.hem burada vahşi batıdan daha sıcak ve bizden biriydin.gurt taburları, sünger bob balığı falan filan.
ne oldu yaw? küsme yaw!!!!!! zaten canım sıkkın şindik birde sabah sabah yazını okudum tamam tansiyon tavan...
-
katılıyorum harika bi hikaye syn queen
-
Günaydın, Kayahan pek uğramıyor, bu bana kısalar için tehlike sinyali veriyor.:..: