-
[URL="http://img205.imageshack.us/my.php?image=screenhunter3.jpg]"][URL=http://img205.imageshack.us/my.php?image=screenhunter3.jpg][/URL][IMG]http://img205.imageshack.us/img205/5651/screenhunter3.jpg[/IMG][/URL]
Kısa vade trend başlangıç yerine baktımda henüz devam ediyor gibi aşağı yukarı devam edecek gibi.
-
dax yine almış sazı eline
-
sayın Sazan'ın hangi mesaja üzülerek gittiğini (gitti mi gitmedi mi onu da) bilmiyorum.
sistem kullanmasam da, insanların sistemlerine göre hareket etmesem de, her türlü görüşü burada görmek hoşuma gidiyor.
geçen gün marakes'in yazdığı gibi, kazananlar alçakgönüllü ve sakin, kaybedenler metanetli olduğu sürece saygıya değer olacaklardır.
ve bu foruma katılım yapan insanların tamamı diyebileceğim kadar yüksek bir oranı kimin saygıya değer olup olmadığı ayrımını çok rahat yapabilecek kapasitede insanlar.
kişinin gitme kararı şahsidir elbet. ama sebep de şahsi olmalı diye düşünüyorum.
kimseye "kal" demek haddimiz değil. ama birisiyle fikir çelişkisi yaşadığınızda 10 kişiyi daha silmek bana göre yanlıştır.
sevgiler,
-
euro %1 yukrda nerdeyse dolar da ona yakın
-
[quote=marakes;99722]euro %1 yukrda nerdeyse dolar da ona yakın[/quote]
ama dolar VOB taş gibi yerinde oturii be marakes, ne anladım ben bu işten.
peeeeeeee!
-
-
-
gelir o da yerine birazdan
-
Abi bu nikkei de taş gbi maşallah, bir ara dow ile nikkei nin değeri eşitti ama adamlar fark atmış şuanda...
-
[QUOTE=sazan;99709]Günaydın,
Dünkü yazışmalara baktım ve [U]sistem konusunu kapatmaya karar verdim[/U]. Ama bazı şeyler de söylemeliyim.
İnsanlık gerçekten tuhaf bir yere gidiyor. Bir iyilik yapıldığında insanlar hemen şunu soruyor, ben bu kişiye bir şey vermedim, o ise bana bir şey verdi, o zaman bu işin içinde bir iş vardır.
Bizim örneğimizde,
a. Adam bulmuş bir yerden bir sistem, iyilik adı altında test etmediği yada iyiliğinden emin olmadığı bir şeyi veriyor.
b. Uzun zamandır kullanıyor, ama artık çalışmadığını görmüş. Bize iyilik kılıfıyla artık çalışmayan sistemi kakalıyor.
c. Geliştirmiş ve kullanıyor ama artık tıkanmış. Kaba halini ortaya atıp, yeni fikirler elde etmeye çalışıyor.
d. Verdiği hal bir işe yaramaz, geliştirilirse belki.
Kabul edin, çogunuz içinizden bu şıklardan birini geçirdiniz. Dogru cevap tamamı yanlış. Verdiğim en kaba haliyle bile 3 ayda 1 kaldıraçla, en çalışmadığı zaman diliminde bile 4 ayda en az %20 yaparsınız. (Gerçekten siyallerinin tamamına uyarak)
Özetle,
Her yapılan iyiliğin altında birilerinin sizden bir şey alma çabası yoktur. Bazen insanlar gerçekten de karşılıksız bir şeyler (iyi bir şeyler) verir. Böyle düşünmedikçe, iyilik bile çoğu kişi için bir alışveriştir (karşılıksız verilmeyen bir maldır). Karşılıksız vermeyi bilemeyen, karşılıksız aldıklarının kıymetini de bilemez. Aldığı şeyin altında bir çapanoğlu arar ve aldığı şey de ona fayda sağlamaz. Bu da sanırım yaşama dair bir tür kainat yasası. Son söz : İyilikler sadece karşılıksız vermesini bilenlere fayda sağlar.
Sağlıcakla kalın.[/QUOTE]
Ben hiç de öyle düşünmedim. Formül gelince işte bir kalıp daha dedim. Bu kalıp üzerinde neler yapabilriim ya da bu kalıbı neyle birleştirebilirim diye düşündüm ki zaten vatandaşın biri ADX ile birleştirmiş. Elbette yukarıdaki gibi düşünen olmuştur. Armut piş ağzıma düş isteyen varsa 10-20 bin TL verip hazır sistem satın alabilir ya da verdiğiniz sistemi kullanmak için çaba harcayabilir. Daha ötesi yok yani. Var da kim yapar acaba? (Sistemi verme sistemden kazandığın paraları isteyene dağıt şeklinde .kom sonra da bu ay para geçen aydan az geldi diye kızsınlar .boks.)
Bakın yeni konu bile açtık. [URL="http://www.voborsa.com/forum/metastock-ogreniyoruz-t5211p2.html"]Metastock Öğreniyoruz[/URL] diye. Oraya da bekleriz ama öğretmeniz için.
Sistemi bir işe yarmaıyor konusuna gelince her zman demişimdir iki adet hareketli ortalamayı kestirmek suretiyle bile dehşet kazandıran yöntemler elde edebilrisiniz. Süt vermeeyn inek yoktur, sağmasını bilmeyen çoban vardır gibi bir şey.
-
[quote=mozkan;99670]+500 dowa 500 puan dediydin yarın 4 kadememi açılış gapı .lelele[/quote]
dow -115, vob açılış -175
doğuştan boğadır piyasa, ya sabır
-
Bu arada sn sazan neden böyle yazmış bilmiyorum ama ben sistemi paylaştığı için çok mutlu olmuştum ve kendisine de teşekkür etmiştim. Ayrıca 2 gündür kıt TA bilgimle sistemi inceledim. Zarar yazdığı noktaları tespit edip elemine etmeye çalıştım, bir sürü indikatör denedim ama olmadı. Bir de sistem özellikle ekim ayında bir çok defa gap ler yuzunden terset kalmış, bunlar nasıl bertaraf edilir diye düşündüm ama henüz bir ilerleme yok. Dedim ya TA cahiliyiz...