70-600-650 denemesini bekliyorum şu anki görüşe göre... future da toparlayamadı...
Printable View
70-600-650 denemesini bekliyorum şu anki görüşe göre... future da toparlayamadı...
[I][B]ABD borsaları kritik sınırda![/B][/I][IMG]http://bigpara.ekolay.net/i/trans.gif[/IMG][B][I]Küresel ekonomik krizin ağır darbe vurduğu Dow Jones Sanayi [IMG]http://www.bigpara.com/i/55big/borsa_yabanci_5.jpg[/IMG]Endeksi, eski günlerine dönmeye başladı.
[/I][/B]Uzmanlar [COLOR=#ee6603][B][U]için[/U][/B][/COLOR] mevcut yükseliş hareketinin devamlılığı, endeksin psikolojik açıdan önemli 11 bin seviyesinin üzerinde ne kadar tutunacağına bağlı.
[COLOR=#ee6603][B][U]ABD[/U][/B][/COLOR]'nin gösterge endeksi olarak kabul edilen Dow Jones Sanayi Endeksi için 11 bin puan sınırına dayanırken, analistler bu seviyenin aşılmasını psikolojik etkisini önemine dikkat çekiyor.
Dow Jones, Pazartesi günü 10 bin 895 puandan kapanaarak, direnç seviyesi 10 bin 800'ü geçmişti. Bunun ardından yatırımcılar gözünü 11 bin seviyesine dikmişti.
ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Schaeffer’s Investment Research'te teknik analiz uzmanı olan Ryan Derrick, Bireysel yatırımcıların hâlâ 2008 yılındaki gibi sert [COLOR=#ee6603][B][U]bir[/U][/B][/COLOR] düşüşün yaşanacağına yönelik endişeleri varmış gibi görünüyor, 11 bin seviyesinin geçilmesi yatırımcılar için psikolojik açıdan önemli olacaktır dedi.
Derrick, bu kritik seviyenin üzerine doğru yaşanacak bir hareketin, bireysel yatırımcıların paralarını yeniden hisse senetleri yatırımlarına kaydırmalarını sağlayacağını söyledi.
[B]ZAMANLAMA AÇISINDAN ÖNEMLİ
[/B]Endeksin bu hareketle birlikte aşarak Eylül 2008'den bu yana [COLOR=#ee6603][B][U]en[/U][/B][/COLOR] yüksek seviyelerini görmesi bekleniyor. Wall Street Journal'da yayımlanan bir analizde konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Nasd** Borsası'nın Piyasayı Bilgilendirme Birimi Başkanı Anu Sharma'ya göre, aradan uzun zaman geçmiş gibi görünse de esasında 1,000 puanlık bir artış için oldukça kısa bir dönem söz konusu.
Bu toparlanmanın hızının psikolojik açıdan [COLOR=#ee6603][B][U]önemli[/U][/B][/COLOR] olduğunu ifade eden Sharma, Eski seviyelere geri dönülmesinin yıllar alacağı söyleniyordu ancak bunu bir sene içinde başardık dedi.
Sharma, her ne kadar Eylül 2008'den bu yana geçen süreç uzunmuş gibi algılanmsa da yaşanan yükselişin miktarı göz önüne alındığında, aslında kısa bile olduğunu, normalde bu kadar büyük çapta bir yükselişin daha uzun bir sürede gerçekleşeceğine dikkat çekti ve şöyle devam etti:
“Bu toparlanmanın hızı psikolojik olarak önemli. İnsanlar önceki seviyelerin yeniden görülmesinin yıllar alacağını düşünürken, biz bunu bir yıl içerisinde gerçekleştirdik” dedi.
Ancak diğer taraftan bu hızlı toparlanma, “bu çıkışa ne sebep oldu” sorusunu da beraberinde getiriyor.
[B]REEL EKONOMİDEN KAYNAKLANMADI
[/B]Uzmanlar, bu çıkışta şimdiye kadar, reel ekonomide yaşanacak büyümeye inançtan çok, işlemcilerin piyasalarda sert düşüşlerden sonra hızlı bir toparlama yaşanacağına olan inanmasının etkili olduğunu savunuyor.
Daha önceki dönemlerde borsalarda benzer hareketlerin görülmesi, işlemcilerin bu şekilde düşünmesine neden oluyor.
Ancak bu görüşü savunmayan analistler de var. Florida merkezli yatırım danışmanlığı şirketi HS Dent’nin Başkanı Rodney Johnson, her zaman aynı şeyin yaşanacağına dair bir kuralın bulunmadığı uyarısında bulunuyor.
Johnson, ekonominin temel göstergelerinin piyasalarda yaşanan ralliyi destekleyecek ölçüde güçlü olmadığını söylerken, 11 bin puan seviyesinin üzerine çıkılması durumunda bunun kısa süreli bir hareket olacağını savundu...
Elmas formasyonu genellikle piyasa tepelerinde oluşur ve birer geri dönüş formasyonu olarak anılır. Kırılma aşamasındaki hacim pek bir mühimdir. Ha bunu destekleyen bir istatistik varmı yok... Ha biz dönermiyiz bilemem. Ha bu geri dönmezde yukarı giderse ne olur? o zaman kesin ben dönerim....:::
Herkeze Günaydın.....
Çarşamba
[SIZE=6]31[/SIZE] Mart
[I]Öksüzoğulları Türkiye`nin en büyük züccaciye mağazasını açıyor. 13.00`te Bağcılar`da [/I]
[I]Sanofi Aventis basın toplantısı 10.00`da Feriye`de [/I]
[I]Ernst&Young Yılın Girişimcisi Jüri toplantısı 14.00`te Four Seasons`ta [/I]
[I]Çetinkaya Neomarin`de mağaza açıyor, 10.00`da [/I]
[I]Girne`de açılacak Cratos Premium Hotel basın toplantısı 10.30`da Four Seasons`ta [/I]
[I]Japonya`da Mart ayı imalat sektörü PMI açıklanacak [/I]
[I]TÜİK, Şubat ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak [/I]
[I]TÜİK 4.çeyrek GSYH verilerini açıklayacak [/I]
[I]Almanya`da Mart ayı işsizlik oranı açıklanacak [/I]
[I]Euro Bölgesi`nde Mart ayı TÜFE (flaş) açıklanacak [/I]
[I]Euro Bölgesi`nde Şubat ayı işsizlik oranı açıklanacak [/I]
[I]ABD`de Mart ayı ADP istihdam raporu açıklanacak [/I]
[I]ABD`de Chicago PMI endeksi açıklanacak [/I]
[I]ABD`de Şubat ayı fabrika siparişleri açıklanacak [/I]
[I]ABD`de haftalık petrol stok verileri açıklanacak [/I]
[I]Hazine 4.çeyrek toplam dış borç stoku verilerini açıklayacak [/I]
onu dokuzu anlamam.....
elmass var....elmasss....
borsa düşsün......ben basarım arkadaş.....
elmass bu boru deel.....
bana göre yukarda sadece 71.900 vardır.....
üstü boştur......orada mutlaka basarım....geçerse 275 puan sigorta öder stoplarım..
bu serrefsizler hakkında buradan suç duyurusu yapıyorum, yaklaşık 2 senedir böyleler, mart 2009 dan beride azıttılar, manipilasyon yapıyorlar, fareli köyün kavalcısına duyurulr, ayrıça cürüm işlemek içinde organize çete olşturmuşlar buda suç, kamyonlardan kafayı kaldırıp bir bakıversinler,.......
120 dk,
[IMG]http://i43.tinypic.com/10xdpv7.jpg[/IMG]
[QUOTE=indregandi;221967]bu serrefsizler hakkında buradan suç duyurusu yapıyorum, yaklaşık 2 senedir böyleler, mart 2009 dan beride azıttılar, manipilasyon yapıyorlar, fareli köyün kavalcısına duyurulr, ayrıça cürüm işlemek içinde organize çete olşturmuşlar buda suç, kamyonlardan kafayı kaldırıp bir bakıversinler,.......[/QUOTE]
Ben 2009 mayısından beri suç duyurusunda bulunup duruyorum.. Takan olmadı..:mad:
Rakamlarla belirterek hemde.. Her vade halkın cebinden ortalam 130.000 kontrat bedelini keş olarak PALA cebine aktarıyor..
Ettiği karlar hariç bu hesaptan..
[quote=catedral;221987]Ben 2009 mayısından beri suç duyurusunda bulunup duruyorum.. Takan olmadı..:mad:[/quote]
gün gelecek öyle bir takacaklarki,.....arkalarına bile bakmadan kaçacaklar bu şerrefsizler, yazık be bide buna pysa diyoruz,......
500 full şort.......
soygun başladı.....ha ha ha