dow da volatilite tam gaz..
dünkü gibi çalkalanıyor.
Printable View
dow da volatilite tam gaz..
dünkü gibi çalkalanıyor.
henüz çıkışın bitmediğini daha sağlıklı düzeltmelerle çıktığını düşünüyorum güzel bir gün içi ralliden sonra biteceğini sanıyorum gün içi az bişeyler koparıyorum gece flat kalıyorm bu çıkışdan bişey anlamadım 4000 puan yüksedik çaktırmadan düşüşde kazanırım umarım uzunlar hala tutulabilir gibi..
enna mera morrr yeni siteyi bi kullanalım
ziestemim halen su yüzeyinde tam sınır
[IMG]http://www.resimage.net/resimyukle/268095fexceci.png[/IMG]
Bu nasıl ekonomik krizdir anlamadım. İşsizlik artıyor. Muhalefet partileri doalp verme iş ver aş ver diye hüküemte yükleniyor. Millet aç karnını doyuramıyor diyor.
ÖTV indiriminden sonra araç stokalrı tükenmiş ve sipariş almaya başlamışlar. Bursada yaşayan vatandaş araba bulamıyorum diyor.
Adana'da geceyarısı teknoloji mağazası açılmış. İzdihamdan dolayı millet birbirini ezmiş. Üstlik daha KDV indirimi olmamışken böyle. Teknoloji ürünelrindeki KDV indirimi de geçince görün bakın nelerin stokları tükenecek?
Bunlar acil ihtiyaç malzemesi değil hatta araç lüks tüketime bile girebilir. Peki kriz varsa bunları alacak parayı nereden buluyor halkımız? Yoksa kriz gerçekten teğet mi geçti?
Kriz varsa bu harcamalara giden para nereden geliyor? Kriz yoksa neden kriz çığırtkanlığı yapılıyor?
[quote=VOBiX;100209]Bu nasıl ekonomik krizdir anlamadım. İşsizlik artıyor. Muhalefet partileri doalp verme iş ver aş ver diye hüküemte yükleniyor. Millet aç karnını doyuramıyor diyor.
ÖTV indiriminden sonra araç stokalrı tükenmiş ve sipariş almaya başlamışlar. Bursada yaşayan vatandaş araba bulamıyorum diyor.
Adana'da geceyarısı teknoloji mağazası açılmış. İzdihamdan dolayı millet birbirini ezmiş. Üstlik daha KDV indirimi olmamışken böyle. Teknoloji ürünelrindeki KDV indirimi de geçince görün bakın nelerin stokları tükenecek?
Bunlar acil ihtiyaç malzemesi değil hatta araç lüks tüketime bile girebilir. Peki kriz varsa bunları alacak parayı nereden buluyor halkımız? Yoksa kriz gerçekten teğet mi geçti?
Kriz varsa bu harcamalara giden para nereden geliyor? Kriz yoksa neden kriz çığırtkanlığı yapılıyor?[/quote]
Sayın VOBiX,
Kriz orta ve üst tabakaya teğet geçmiş sayılabilir.Çoğunluk olan dar gelirli zaten saydığınız harcamaları kriz öncesi de yapamıyordu.Krizin ikinci aşaması ise orta sınıfı vuracaktır.
Bol şanslar hepimize...
[QUOTE=mavi;100210]Sayın VOBiX,
Kriz orta ve üst tabakaya teğet geçmiş sayılabilir.Çoğunluk olan dar gelirli zaten saydığınız harcamaları kriz öncesi de yapamıyordu.Krizin ikinci aşaması ise orta sınıfı vuracaktır.
Bol şanslar hepimize...[/QUOTE]
Üst tabakanın indirim takip edeceğini zannetmiyorum fakat dediğiniz gibi orta tabaka olabilir. Yoksa parası olana dmaın izdihamalrda ezilip hırpalanmayı göze alacağını sanmam.
bu sayımı önemsiyorum...eğer böyle ise böyle olmasını da geçtim bu olası 5 dalgalık yapı sn.şengöz'ün bahsettiği hızlı yassıya ait bir C ise vay ki ne vay...
sazan abi ne dersin?
[url=http://xs.to][img]http://xs537.xs.to/xs537/09134/dji260309200.png[/img][/url]
dow bazen imkb yi terse getirir açılışına göre, sonra sabaha gap gelir vobta vs. malum başımıza gelen mesele, emme vob affetmez yönü buyrun grafik, kısacılara moral olsun :D
[QUOTE=VOBiX;100209]Bu nasıl ekonomik krizdir anlamadım. İşsizlik artıyor. Muhalefet partileri doalp verme iş ver aş ver diye hüküemte yükleniyor. Millet aç karnını doyuramıyor diyor.
Kriz varsa bu harcamalara giden para nereden geliyor? Kriz yoksa neden kriz çığırtkanlığı yapılıyor?[/QUOTE]
Ben gerçekten bu ÖTV indirimlerini anlamadım. Biz krizden çıkalım diye mi yoksa AVrupalı ve Uzak doğulu üreticiler krizden çıksın diye mi paket açıklandı anlamadım. Sanki biz bilgiayar üretiyoruz da bilgisayara ötv indirimi geldi:confused: Millet iş bulamıyor, ama biz ithalat mallarına ötv indiriyoruz. Tamam pazar canlasın ama biraz da üretim artsın, istihdam artsın. Burada distribitörler ve bayilerden başkası kazanmayacak. Otomobil de üretiyoruz ama ürettiğimizin çoğunu ihraç ediyoruz. Ötv ona da yaramadı... Aylardır araba ve ev almak için bekleyen zenginlere yaradı... Zaten bu iktidar zengini daha zengin fakiri daha fakir yaptı ve icraatlara devam ediyor. Durmak yok yola devam !
Teşvikler tamamen ticareti alışverişi artırmaya dönük...
Üretimle ilgili bir şey yok.
Olamaz da
Çünkü zaten KOBİ'lere dayalı olan sanayimiz çökmüş durumda
[quote=enorton;100215]Ben gerçekten bu ÖTV indirimlerini anlamadım. Durmak yok yola devam ![/quote]
Şu an bence dünyada bir güven bunalımı var.
Türkiyedeki durumda cari açık ve dış borçlar.
Ama asıl kriz nedeni bence inek meselesi.(bakınız bigpara.com)
Krizin nedenleri bu piyasayı izleyen birileri olarak hepimiz biliyoruz.
Ama öncelikle bu krizin bitebilmesi için insanların alışveriş yapması lazım.
Eğer kimse bir şey almazsa fabrikalar,üretim yapmaz.üretim yapmazlarsa fabrikalar kapanır. O zaman asıl kriz başlar. Sağolsun bizim hükemet de seçim ayağına paketleri saydı teker teker...
Birde dünya krizlerini karşılaştırırken dikket etmek lazım..
Bugun ki kriz 1939 daki kriz gibi yada 1973 petrol krizi gibi değil ortam çok farklı iletişim çok farklı..
Benim komplo teorim de bush un nasıl olsa irak dan yakında çıkacağız biraz petrolden fazla kazanalım demesi. tabi bu arada rusya ve araplar da kazandi. bu krizlede o paraları iç ettiler..
[QUOTE=SEYYAH;100213]bu sayımı önemsiyorum...eğer böyle ise böyle olmasını da geçtim bu olası 5 dalgalık yapı sn.şengöz'ün bahsettiği hızlı yassıya ait bir C ise vay ki ne vay...
sazan abi ne dersin?
[url=http://xs.to][img]http://xs537.xs.to/xs537/09134/dji260309200.png[/img][/url][/QUOTE]
Bir yükselen takoz gördüm sanki :D