-
ata online yorum
[B]11:49
[/B]İngiltere gsyih rakamlarının yarattığı hava ile dow future ve avrupa piyasaları bir miktar geri geldi. Dolar /$ paritesinde 1.3450 seviyelerine inişe paralel olarak başta G. Afrika rand'ı olmak üzere gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanırken içeride de 1.6650 seviyelerine geldik. Nisan vadede 1.70 short pozisyon açmak için iyi bir seviye olarak gözükmekte, daha kısa vadede bu seviyeye yükselişe oynamak isteyen long pozisyon deneyebilir, ancak alımdan ziyade uygun görülen yerden daha orta vadeli short pozisyon açılmasını öneriyorum.
[B]11:33[/B]
Borsa endeksinde 25500-25700 aralığında dar bantta işlemler sürüyor. VOB da da; endeks kontratlarında artıda işlemler devam ederken, döviz kontratlarında da artıya geçiş var. En çok işlem gören nisan vadeli 30 endeks kontratında; %0.47 yükseliş ve 173637 açık pozisyon izlenirken,en çok işlem gören döviz kontratı olan; nisan vadeli USD'da da; % 0.12 yükseliş ve 125476 açık pozisyon var. Spot ile vadeli piyasa arasında ise; +586 puanlık fark var.
-
[quote=mk0202;100361]piyasa çözen varmı marpaş la gedik bir haftadır tutuyor piyasayı ne olacak sonu bakalım yabancı yok bu aracı kurum tutuyor sonu ne olacak.[/quote]
çözmesine çözdükte çözdüğümüz yönün aksine iştah var inatla :)
seçim haftası pozisyon taşımanın cezasını çekiyoruz..
sn mozkan ın düşeceğine eminsek yükseliş lehimizedir sözü benim ampülleri yaktı :)
kaldıracı ayarlayıp kısa giricem seçime..
-
içime acama akp burdak işlem yapıyor diyor ama pazartesi bu kurumlar gümletmesin piyasayı gelene
-
-
[QUOTE=Eflatun;100337]Arkadaşlar şuraya grafik koyarken biraz daha net koyun hiç bir şey anlaşılmıyor.[/QUOTE]
Yine de benim grafikelrden anlaşılır .kom
-
[QUOTE=MMO;100338]Sayın ABKA teşekkürler. Bu anket insanlarımızın yalandanağlayıp zırladığını ifade eder. Herkesin keyfi yerinde baksanıza, Timurun Fil hikayesi gibi 5 yıl yetmez en az 10 yıl daha iktidar yakışır.[/QUOTE]
Tarhan erdem şunu açıkaldı dün. Halk krizin farkında olduğu kadar yapılan hizmetin de hükümetin icraatlerinin de farkında diyor. Ankette mileltvekili seçseniz kimi seçerdiniz şeklinde de soru soruılmuş. AKP, MHP, CHP oylarınıa rttırmış. Küçükelrin oyları iyice azalmış.
-
[QUOTE=abka;100343]millet; araba ,beyaz eşya,teknolojik alet almak için sıraya girmiş...yoksa kriz yok mu?[/QUOTE]
Dün akşam aynı şeyi ben söyledim. Tofaş araçalra %3 zam bile yapmış . Arabayı sipariş edip alabiliyormuşsunuz.
Bilgisayarcılar dün bir aylık cirolarını bir günde yapmış.
Başbakan buna uyanırsa Baykalı madara eder. "Hani iş aş istiyoruz kriz var diye yakınıyordunuz halkım araçlarını sıfırlıyor" bile diyebilir.
-
[QUOTE=YAVUZHAN;100342]büyükşehirlerde süpriz beklemiyorum ben.
istanbul akp - ankara akp - izmir chp - bursa akp -adana mhp kazanır diyorum.
bursada nilüferde chp önde ama akp çok ciddi para harcayarak deli gibi çalışıyor,ayrıca bu ilçeye bazı yeni mahalleler dahil edildi ki seçim sonucuna etki edebilir.daha doğrusu akp burayı alırsa bu sayede almış olur.nilüferde ise eski başkan bu sefer mhp den aday ve akp ye tek rakip.kafa kafaya gidiyor şuan.büyükşehir ve osmangazi de açık ara akp önde.[/QUOTE]
[B]Tek itirazım Ankara için, bence Ankarayı Mansur Bey alacak...[/B]
[QUOTE=falconettin;100350]Ne güzel demişler ''toplumlar hakettikleri gibi yönetilirler''. iktidara talip olan olmadığı sürece böyle devam eder..[/QUOTE]
[B]“Allah, aklını işletmeyenlerin üstüne pislik indirir” (Yûnus, 100)[/B]
-
[QUOTE=abka;100346]20 temmuz cuma günü dow çok kötü kapatmıştı..23 temmuda yurdışına bakmadan iyi gaple açılmıştık..%5 gibi..ama ben bu sefer eger %47 üzeri olursa %3 yukarı beklerim.
tabiki bu anketler dogruluğu üzerine yapılan bir yorumdur..ya yanılırsa..işte o zaman aşşağı ..sonuçta borsa gridir..[/QUOTE]
%5 gibi açıldıktan sonrası da önemli yurtdışı yine böyle krizin ortasında saçma salak yükseliyordu seçim sonrası krizi hatırladılar ve ikinci çöküş dalgası başlamıştı. Şimdi de dow negatif uyumsuzlukalrdan tren yaptı yüskeliyor. Uyumsuzduk düşelim derse aynı etkiyi görebiliriz bence.
-
[QUOTE=mk0202;100361]piyasa çözen varmı marpaş la gedik bir haftadır tutuyor piyasayı ne olacak sonu bakalım yabancı yok bu aracı kurum tutuyor sonu ne olacak.[/QUOTE]
Biri diğerinin iştiraği.
-
[QUOTE=VOBiX;100371]%5 gibi açıldıktan sonrası da önemli yurtdışı yine böyle krizin ortasında saçma salak yükseliyordu seçim sonrası krizi hatırladılar ve ikinci çöküş dalgası başlamıştı. Şimdi de dow negatif uyumsuzlukalrdan tren yaptı yüskeliyor. Uyumsuzduk düşelim derse aynı etkiyi görebiliriz bence.[/QUOTE] ben sadece p.tesi açılış için konuştum..yoksa ondan bir saat sonrasında bile halka arza başlarlar diye düşünüyorum..dow %25 yükselmiş..geri gelecektir..o zaman bizide aşşağı sürükleyecektir..
-
[QUOTE=tuareg;100359]Akp olayına bir de şu açıdan bakalım,
Sizlerin yorumları, yani kriz yolsuzluk vb sebeple oy kaybı normal demokratik ülkelerde olur, ama bizim ülkemizde secmen iradesi ne kadar bağımsız, nüfusun ne kadarı cemaat bağıyla bir gruba dahil, nufusun ne kadarı cıkar ilişkilerile iktidara bağlı bunların da oranını bilmek gerek.[/QUOTE]
Diyarbakır AKP adayına canlı yayında bağlana vatandaşın sorduğu soru :
"Bende 1500 oy var ne vaad ediyorsunuz?"
Aldığı cevap :
"Herkese vaad ettiğimdne başkaısnı vaad edemem."
Sonuç: Aşiretlerin elelrindeki oylar için aşiret liderini ikan etmek yeterli.