Birde bugün ne yalan söliim, lehman olumlu haberi gelir aynen dow artı yapar demiştim, ama yemedi, lehman çökmüş, kurtaramadılar yazık oluyor ne diim, saygılar.
Printable View
Birde bugün ne yalan söliim, lehman olumlu haberi gelir aynen dow artı yapar demiştim, ama yemedi, lehman çökmüş, kurtaramadılar yazık oluyor ne diim, saygılar.
[quote=bull market;32642]Dow da ilk hedefim orasıydı, ama hedefe ulaşamadı kerata:), borsalarda oluyor böyle durumlar, fakat ben bu durumda bile bizde haftabaşından bu yana flat kalmayı daha uygun görenim biliyorsun, bugün rus borsası esas yönde poz için ısrarcı oldu, yoksa bu geceye flat kalmayı düşünüyordum, hergün yazıyorum daha ne olsun, yukarı gitsekde esas yön aşağıya diye, piyasanın başaktörleri buralarda ne numara çevireceğini şaşırdı, ama akıntıya küreği çekecekse onlar çekecek, ben borsaya yukarı yaptıracak halde değilim malesef:cool:, saygılar.[/quote]
yarın gap kesin, seviye tahmininde bulunmak bence lüzümsuz, umarız az olur longu olanlar kapar flat olanlar poz açar, ama nerdee ilk 5 dakika deli gap sonra saatlerce yatay takılacağız gene. Geceye poz taşıyanları gaplarla, gün içi traderları yataylıkla öldüyorlar yeni moda budur. Aşağıdaki grafik skandalın resmidir, 5 adet büyük gap 3 ü doğru 2 si yanlış veya tuzak, yarınki ne olacak bakalım.
Paritelere bakıyorum şuan,
GBP/USD Ağustos ayından bu yana düşüşte ve bu süre içinde fena bozuk attı, buradan işaret gelmiş zaten diyebiliriz, ama yani bu tip tespitleri yazıyoruz diye bizim borsa hergün gümbür gümbür düşecek şeklinde algılanıyorsa olmuyor yani, bunları takibediyoruz, tahmin yapıyoruz ardından şu parite şöle olur, altın şudur petrol şudur deyip, bağlamayı çekiyoruz yazımızda, sonra py bizde böyle acaip gaplar yapıyor orası ayrı, olmuyor işte vob da, şu son paritelerin düşüşünü bari paraya çavirmek için vobla ilgilenmeseydim bile bana yetermiş, tehminlerim gibi gelişti düşüşleri, petrol altın ayrı kaçanlar, esas kaçan vob oldu böylece bize ya herneyse, buradan illa para kazanıcam mantığı mantık değil onu anlamak ve kabul etmek lazım işte, saygılar.
butun gun dışarıdaydım işlerimde vardı hiç ilgilenemedim bile en son 51800den uzunlayıp gittim oylede kaldı yarın heralde son zamanlarda yaptıgım karın byuk bir kısmını vericem ama rahatım cok nedense :)
[QUOTE=bull market;32640]Haa bide 11 Eylül geliyor arkadaşlar, teröristlerin bayramı gibi bir gün, kutlama yapmaya kalkabilirler, sanırım bugün bir ara mynet in haber sitesindemiydi artık neredeydi hatırlamıyorum, 11 Eylülde olaylar olacakmış, teröristler azmış galiba yine, bu durumda yarın ve sonrası haberlere odaklanmalı biraz, noolur nolmaz, ABD yi bikez daha havaya uçurmya kalkmasın şimdi bunlar, eğer öyle olsun savaş çıkarır bu coniler kesin, saygılar.[/QUOTE]
Sevgili Bull Market
Zaten savaş çıkmış gibi oldu coniler:)
F&F kurtarıldı mı? Devlet el koydu.. Hisseler 0 oldu... Pul oldu. Zaten bu operasyonla ilgili çatlak sesler de hemen çıkmaya başladı. Büyük ihtimal konunun devamı yeni hükümete kalacak. Belirsizlik süresi uzayacak.
Lehman ı ise Korelilerin alacağına hiç inanmamıştım zaten kendi adıma. Diğer iki firmayla görüşmelerde balon bana göre.
Sonuçta F&F gibi devlet bu hafta sonu yada yakın gelecekte Lehman a da el koyarsa diye vatandaş pür telaş hisselerini satmakla meşgul. 1 - 0 dan büyüktür.
Bütün bunlara ek olarak:
1- El Kaide nin 11 Eulül kutlama açıklamaları,
2- Israil in Ahmed el Necat ı kaçıracaklarını resmen açıklamaları,
3- Çalık grubunun Halk Bankasına talip olmasını,
4- Doğan - Erdoğan savasını da katarsak....
Fazla söze gerek olacağını sanmam.
Bu arada Fdow un artısı son derece sığ işlem hacmiyle oluşuyor. İki bilanço iyi gelmiş. Lehman hisseleride ölü kedi misali bi parça zıplamış:)
[COLOR=Red][B]MÜSLÜMANIM dedi ortalık karıştı
[/B][/COLOR] [IMG]http://www.ensonhaber.com/images/news/127668.jpg[/IMG]
[B]Obama "Müslümanım" dedi. ABD karıştı.[/B]
Amerika'da 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarış hızla sürüyor. Yarışta Demokrat Parti Başkan Adayı Baracak Obama'nın Müslüman olduğu öne sürülüyordu. Hatta bu iddia internette yayılmıştı. Obama'nın babasının Kenyalı bir Müslüman, göbek adının da Hüseyin olduğu iddiası günden güne yayılmaya devam ediyordu.
Bu iddialar esnasında 47 yaşındaki Illinois Senatörü’nün birkaç yıl önceki Kenya ziyaretinde beyaz elbise ve sarıkla çektirdiği fotoğraf ABD'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Obama ise her fırsatta, İslam’a büyük saygısı olduğunu ancak Müslüman olmadığını, Hıristiyan olduğunu söylüyordu.
Ancak önceki gün ABC kanalına röportaj veren Obama, aynı konuyu bir kez daha gündeme getirdi. Ancak dilinin sürçmesi yeni bir tartışmaya neden oldu.
‘Sonunda kabul etti’
Sunucu George Stephanopoulos Obama’ya Müslüman olduğu iddialarını birkez daha sordu. Bu iddiaların Cumhuriyetçiler tarafından kendisini gözden düşürmek için atıldığını söyleyen başkan adayı, “Oyun oynamayalım. Belki John McCain Müslümanlığımı (My Muslim faith) eleştirmedi ama yandaşları sürekli bunu dile getiriyor” diye konuştu.
Şaşıran sunucu, hemen “Müslümanlık mı” diye sordu. Hatasını anlayan Obama, “Hıristiyanlığım” diyerek kendini düzeltti. Ancak bu sözler Cumhuriyetçiler tarafından internette propaganda malzemesi yapıldı. Cumhuriyetçi sitelerde, “Obama Müslümanlığını kabul etti” yorumları yapıldı.
Evet anlıyorum sn. catedral.
Aslında durum bana göre çoğu kimsenin benzettiği 1929 gibi değilde, daha çok 1973 lü yıllara benziyor, o zamanlarda şimdi dünyanın global büyüğü citi bank batmış, suudi kralı olmasa bizler adını bile bilmezdik, lehmanıda araplardan başkası kurtaramaz, onlarda petrolden dolayı para nok gibi şimdilerde nereye koyacaklarını şaşırdılar, es kaza arapların iyi tarafına gelirde kurtarırsa 1 >0 dan oluverirr 1 < 3 den, bu işler hiç belli olmaz, içgündemde ise sen çekil aradan biz çalık grubuna rafineri işini verecez dedilerde kavga ondan, neyin kime nasıl verileceği bir prosedüre oturmadan bu ülkede bişeyler verilmese o kavgada biter, kısa vadede el kaide ye odaklanıcaz ama oda zaten yarından sonra bilindiğinden hazırlıklı bir piyasa olacak, sadece muhtemel olayların büyüklüğü bilinmiyor o kadar, olaylara bahsettiğim açılardan bakanlarda olacaktır, ihtimallerde her zaman zorlanıyor işte, gerçekler nasıl olacak bakalım, diyeceksinki gerçekler er yada geç satılır, sabırla bekleyeceğiz ne yapalım:), saygılar.
[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/5098/12ou0.jpg[/IMG][/URL][/IMG]
06,15
[QUOTE=akinolukentuf;32373]geceye 51300 den kısa girdim gene.dax ve dowun düşeceği belli idi gene terse sardılar sabah 1200 puan eksi açılış beklentim mevcut.[/QUOTE]
ikigün gecikmeli olarak servis edilecek beklentim halen geçerli spot açılana kadar 1200 puana varan bir gevşeyiş ordan 50600 e tepki ordan 49700 deki boşluğu kapamaya yönelik hareket ondan sonra yurt dışına paralel seyir bekliyorum.50100-50200 kapayıp 50600 lerden short açmayı düşünüyorum tekrar.direk 50.600 açarsa piyasa güçlü ,direk 50.000 civarı açarsa piyasa bence zayıf anlamına gelecektir.51000 açarsa yuhh diyeceğim ..heyk
geceden pis kısaydım yazılarımda da mevcut:) piasaya pis ittirdiler. kızıl renk favorim. muhahahaha
14.30 da katliam gibi lehman bilançosu bekliorum
[B]Lehnman 3. çeyrek sonuçlarını [COLOR="Red"]BUGUN 14:30 da [/COLOR]açıklayacak[/B]
10.09.2008
Dün Wall Street´te hisseleri yüzde 45 değer kaybeden Lehman Brothers, üçüncü çeyrek sonuçlarına ve stratejik önceliklerine yönelik açıklamayı 1 hafta erkene çekti. Daha önce, üçüncü çeyrek sonuçlarını ve stratejik önceliklerini 18 Eylül´de açıklayacağını açıklayan Lehman, bunu öne çekti.
Lehman, üçüncü çeyrek sonuçlarını 14.30´da yapacak.
Lehman hisseleri dün Kore Kalkınma Bankası ile sürdürülen ortaklık görüşmelerinin sona erdirildiğini açıklanmasının ardından % 45 düşüşle 7.79 dolar seviyesine geriledi. Lehman hisseleri
bu yıl yüzde 88 değer kaybetti.
Lehma hisseleriyle özel sermaye fonlarının ilgilendiği belirtiliyor ancak Lehman yönetimi şirketin satılık olmadığını belirtiyor.
[QUOTE=Vob Trader;32655]geceden pis kısaydım yazılarımda da mevcut:) piasaya pis ittirdiler. kızıl renk favorim. muhahahaha[/QUOTE]
vob trader gunaydin senin su muhahahaha gulusun bana nuri alco yu animsatiyor avatari degistirsene nuri alcoyla :):):) cok pis olur bence :)
future çoştu, nikkei artıya dönmek üzere, yeni habermi var.
gün doğmadan neler doğuyor.
[QUOTE=follow;32659]vob trader gunaydin senin su muhahahaha gulusun bana nuri alco yu animsatiyor avatari degistirsene nuri alcoyla :):):) cok pis olur bence :)[/QUOTE]
nasıl ama:D:D
flaş flaş cnbc-e: g. kore basını lehmanın yönetim haklarını 5.5 milyar dolara kdb nin almak istediğini bildirdi
[QUOTE=Vob Trader;32661]nasıl ama:D:D[/QUOTE]
tamam bu işte.... süper olmuşşşş....hahaaaa:D
japonyada finansallar %4-5 arası artıda, çok fena günlerdeyiz bu ara, can yanar,
nasıl olduysa son iki aydır ikinci defa flatım. her yöne fırsata dalarım he he.
jey yawrum be dowa bak bi bakıom 0.74 yukarda future tostan bi lokma ısırıom bi yudum çay içim bi çeviriom kafayı 0.35 olmuş artısı :) tam kumarhane las vagesdakiler halt etmiş yanında
makineler dönüyor...
düşeceksin niye abartılı çıkarsın....
çıkacaksın niye abartılı düşersin....:)
iyice manyadı ya piyasalar...sonu iyi değil bunların
bu arada future bir daha düştü. dönüyor bir ayak ama.
[QUOTE=mbm;32663]tamam bu işte.... süper olmuşşşş....hahaaaa:D[/QUOTE]
diğer forumdada gafuru koydum muhahaha hoş gün aşırı banlıolar ama :D:D
Tüm borsalar boşluğunu aldı haberler trendleri değiştirmez kuralından avrupada yedi tane endeks boşluğunu dolduracak ağa emir verdi abd den vadeliye aldanmayın gene basaralar 12200 e gün içi bence.Yöentim haklarını alıpta ne yapacak bankayı alcak adam lazim soros o kadar dalmışken almıyorsa ,büyük ihtimalle soros işide spekülasyondur millet satmasın gene alsın ,sonu fadime ,ferit ile aynı olcak lemanın topu diker yakında.Bu haftalarda dipleme çalışmaları bitebilir borsalarda o sırada biz nerden döneriz ???? ile dolu.Ben o trende olmam ama 36200 e bir değip hızla yükselebiliriz önümüzdeki hafta .
vay anasını sayın seyirciler, gıçı gırık bir haber algı gene değişti, sonumuz hayrola, lehman bilançosunu içerden haber alan malı vuracaktır
herkese günaydın.
beklenenden daha olumlu gelecek bir lehman bilançosu bugün bize 53.000'ü gösterebilir. olumsuzluğu zaten fiyatlandı o yöne çok sert hareket beklemem kötü gelmesi durumunda ancak future'lar da sanki olumlu bekliyor... ya da öyle gösteriliyor...
yorumları okuyoyorumda genelde millet 100 ila 500 arası düşüş bekliyor gibi açılışta .valla ben 500 puan eksi ile başlasın vobu bırakmaya karar verdim aha buraya yazıyorum.
[quote=akinolukentuf;32673]yorumları okuyoyorumda genelde millet 100 ila 500 arası düşüş bekliyor gibi açılışta .valla ben 500 puan eksi ile başlasın vobu bırakmaya karar verdim aha buraya yazıyorum.[/quote]
BEKLENTİNİZ nedir?
vob trader dostum hakikaten cok pis olmus :):):)
[QUOTE=mozkan;32675]BEKLENTİNİZ nedir?[/QUOTE]
700 eksi açıp 1000 puana varacak şuanki tabloda.
kapanışta düşündüğüm gibi oluşursa 1800 eksi de olabiliriz diye düşünüyorum.49800 den önce kapamamaya karar verdim .bugün olmadı yarın.
[quote=ktasyurek;32672]herkese günaydın.
beklenenden daha olumlu gelecek bir lehman bilançosu bugün bize 53.000'ü gösterebilir. olumsuzluğu zaten fiyatlandı o yöne çok sert hareket beklemem kötü gelmesi durumunda ancak future'lar da sanki olumlu bekliyor... ya da öyle gösteriliyor...[/quote]
Selam senin gibiler rüya göre göre batmaya mahkumlar.
[QUOTE=akinolukentuf;32679]700 eksi açıp 1000 puana varacak şuanki tabloda.[/QUOTE]
50,500 e satış yolluyom o zaman :)
bu manipulatif haberlere pek itibar etmemek gerekiyor simdi olumlu etki yapar ogleden sonra lehmanin bilancosu gelir herifler yarin cikarlar biz almaktan tekrar vazgectik derler.Artik bu haberlerle kisa vadede tutmaya calisiyolar.
lehman filan hikaye BENIM AKLIMI ESAS KARISTIRAN FANNIE&FREDDIE HABERINE TEPKI VEREMEYEN VE DUN %4.5 DUSEN BOVESPA ILE DUN %7 DUSEN RUS BORSASI !!!! sanki gelismekte olan piyasalarda show yeni basliyor gibi !!
[QUOTE=akinolukentuf;32680]kapanışta düşündüğüm gibi oluşursa [B]1800 eksi [/B]de olabiliriz diye düşünüyorum.49800 den önce kapamamaya karar verdim .bugün olmadı yarın.[/QUOTE]
yok 5800 sn kentuf...:D
sn.akinolukentuf, bu düşüşün zaten 600-700 puan kadarı dün fiyatlandı dünkü son 1 saatte, üstüne dow fut.un +60-80 arası giden gelen durumu var. açılış rakamı size vob'u bıraktıracak cinsten olacak diye bekliyorum, 50.800 altı beklemiyorum.
[QUOTE=ktasyurek;32686]sn.akinolukentuf, bu düşüşün zaten 600-700 puan kadarı dün fiyatlandı dünkü son 1 saatte, üstüne dow fut.un +60-80 arası giden gelen durumu var. açılış rakamı size vob'u bıraktıracak cinsten olacak diye bekliyorum, 50.800 altı beklemiyorum.[/QUOTE]
artı açılır de..:D
gunaydın.gecede yazdım geceye uzun kaldım ilgilenemedim diye ama içim rahat demiştimm lehman heralde içime doğmuş hahha
matriks ** senin gene donuor ya
günaydın,iyi günler bol kazançlar