cümleten günaydın ...
Printable View
cümleten günaydın ...
81975 Den şort açtık 450 de onaylı sat vardı ancak yetişemedim kaş ile göz arasında verdiler küsküyü::: 75 lere yolculuk balşıyor gibi 80400 ler kırılırsa verelinmi 75*** :rolleyes: bi çekincem var oda haftalıkta indiklerde hala bi bozulma yok ancak sistem haftalıkda long olan sistem 83675 de flatla demiş ha gerçi vobda haftalıkla işlem yapılmaz orası ayrı bi şey :)
[QUOTE=selçuklu;314498]hemen yaptım sayımı abi .. kolay .. oldu ... etiketleri yapıştırdım iyice .. düşmesin sonra ... ... :::::::::
[IMG]http://img837.imageshack.us/img837/4968/adszx0.png[/IMG][/QUOTE]
saraylı abi .. sayımda önemli bi noktaya geldi ... graf ...... acaba piyasa yükselen bi idpmi yapacak .... yoksa .. daha dip olmadı yeni bi dipmi gelecek ...... wave 4 live gibi abi ...kötü dönemde live ... :o:o
[IMG]http://img51.imageshack.us/img51/8323/adsz1f.png[/IMG]
[IMG]http://img547.imageshack.us/img547/4519/adszlh.png[/IMG]
kombinasyon için zaman çalışması yapıyorum abi ...
dalganın biraz gelişmesni beklemek gerek selçuklu...
herşey olabilir...:confused:
evet abi ..tarihsel olarakta ..... 27 aralık çıkıyor ....
27 aralıkta tahmini olrak wave 5 başlayabilir ... ... gibi .. başlamayadabilir ... :o:D:D
[IMG]http://img703.imageshack.us/img703/8927/adszgq.png[/IMG]
saraylı abi,
ABS stoptan sonra SHORT sinyali vermedi mi? neden FLAT bekliyor?
eğer sinyal henüz gelmediyse daha önce belirlenen hard stop ile FLAT kalmak doğru ama stop sonrası hala LONG mu devam ediyorki FLAT kaldın?
83.050 LONG tu 82.050 ile FLAT kaldı.diyelim 81.700 den SHORT sinyal geldi eğer girmezsen belki 5.000 puan düşüş olacak nerden biliyoruz değil mi?
ben bu kısmı anlamadım.
yapıştırmayam 13 ünde 81875 gelen al sinyali sabah açılışla sata döndü lem okadr bekle +2000 leri gör sonra bi sabah 82475 den shorta dön..:o 600 bunada şükür sistem bu ay çok işlem yaptırıyo:(
[quote=TÜRKOĞLU;316738]saraylı abi,
ABS stoptan SHORT sinyali vermedi mi? neden FLAT bekliyor?
eğer sinyal henüz gelmediyse daha önce belirlenen hard stop ile FLAT kalmak doğru ama stop sonrası hala LONG mu devam ediyorki FLAT kaldın?
83.050 LONG tu 82.050 ile FLAT kaldı.diyelim 81.700 den SHORT sinyal geldi eğer girmezsen belki 5.000 puan düşüş olacak nerden biliyoruz değil mi?
ben bu kısmı anlamadım.[/quote]
türkoğlu selam,
şimdi şöyle oldu abim:;)
83.050 giriş yaptık,1000 puan hardstop var stratejide,
bu yüzden sistem sat vermeyince 82.050 den stopladık...
stoptan sonra 81.900 sat sinyal geldi ,onu demedim,çünkü sinal geç kaldığı için zaten stopladık...
bu kadar geç kalmış sinyali yapamazdık,bu sinyali atladık bu yüzden ve sonrakini bekliyoruz...
hardstopla flat kalınca normalde biraz bekleyebiliriz...:cool:
[quote=zozo;316739]yapıştırmayam 13 ünde 81875 gelen al sinyali sabah açılışla sata döndü lem okadr bekle +2000 leri gör sonra bi sabah 82475 den shorta dön..:o 600 bunada şükür sistem bu ay çok işlem yaptırıyo:([/quote]
doğru zozo,
sistemler kötü gidiyo...:(
Piyasa 2.destek olan 81.500 üzerinde yataya girmeye çalışıyor,bir süre yatayda takılıp,tekrar yukarı gidebilir??
Al sinyalini bekleyeceğiz...:)))
[B][I][SIZE=3]Pivot ,Destek ve Dirençler:
[/SIZE][/I]4.Direnç : 88.400
3.Direnç : 86.675[/B]
[COLOR=yellowgreen][B]2.Direnç : 84.950[/B]
[B]1.Direnç : 84.025[/B]
[B]Pivot : 83.225[/B]
[/COLOR][COLOR=darkorange][B]1.Destek : 82.300[/B]
[/COLOR][COLOR=red][B]2.Destek : 81.500[/B]
[/COLOR][B]3.Destek : 79.775[/B]
[B]4.Destek : 78.050[/B]
[B]Haftalık Pivot:83.225[/B]
81425 altına kaymaması lazım artık,buradan yukarı deneyebilir gene.
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][IMG]http://i1012.hizliresim.com/2010/12/15/1678.bmp[/IMG][/URL]
Çarpılmamak içi kendime 5 dk da bir bant yaptım,kırmızı üzerine çıknca alıyorum altında satıyorum.
Çapılsamda 100-150 puan oluyor.
bildiğimiz breakout bandı bu.bazı dönemler bant dar oluyor.zarar 100-150 puan olmaz fazla olur.
mesela bugün 82.275 SHORT olmuş.ama üst bandt üstünde yani 82.575 üstünde kapanışta LONG olcak.yani 82.600 ve üstü bu da demektir ki en az -325.ki üst bant kırılan barın kaçtan kapanacağı meçhul belkide tek barda 800 puan alacaklar.
bu bandı bende kullanmayı düşündüm.ilk bakışta çok güzel gibi görünüyor.poza girişlerde sorun yok çok iyi noktalardan giriş yapıyor.ama ciddi bir kar alma sorunu var.mesela bugün 82.275 SHORT olmuş nerden TP yapacaksınız? 500 puan karda mı? 1.000 puan karda mı?
diyelim +500 görünce kaçarım dediniz ya +450 görüp dönerse ve üst bandı kırarsa?
ayrıca bazı günler bu bant aşağı ve yukarı 3-4 kez kırılıyor.böyle bir durumda cücük kadar marjda -1.500 yapmanız işten bile değil.
bununla ilgili envai çeşit varsyasyon konulabilir ortaya.
TP en büyük sorunu bu bandın...benden söylemesi...
[quote=engin sözmen;316754]
Çarpılmamak içi kendime 5 dk da bir bant yaptım,kırmızı üzerine çıknca alıyorum altında satıyorum.
Çapılsamda 100-150 puan oluyor.[/quote]
[quote=TÜRKOĞLU;316768]bildiğimiz breakout bandı bu.bazı dönemler bant dar oluyor.zarar 100-150 puan olmaz fazla olur.
mesela bugün 82.275 SHORT olmuş.ama üst bandt üstünde yani 82.575 üstünde kapanışta LONG olcak.yani 82.600 ve üstü bu da demektir ki en az -325.ki üst bant kırılan barın kaçtan kapanacağı meçhul belkide tek barda 800 puan alacaklar.
bu bandı bende kullanmayı düşündüm.ilk bakışta çok güzel gibi görünüyor.poza girişlerde sorun yok çok iyi noktalardan giriş yapıyor.ama ciddi bir kar alma sorunu var.mesela bugün 82.275 SHORT olmuş nerden TP yapacaksınız? 500 puan karda mı? 1.000 puan karda mı?
diyelim +500 görünce kaçarım dediniz ya +450 görüp dönerse ve üst bandı kırarsa?
ayrıca bazı günler bu bant aşağı ve yukarı 3-4 kez kırılıyor.böyle bir durumda cücük kadar marjda -1.500 yapmanız işten bile değil.
bununla ilgili envai çeşit varsyasyon konulabilir ortaya.
TP en büyük sorunu bu bandın...benden söylemesi...[/quote]
çok güzel değerlendirme,.brvbravo türkoğlu...
ORB de temel sorun zaten kar alma olayı...nerden çıkış yapacaksın?yanlış yerden yaparsan trendi kaçırırsın...:o
yatyda çarpılmak da cabası dediğin gibi...:(
1.5080 den dolarda al vermişti ABS,
1.5270 görmüş...;)
day trade topiğini yeniden aktif görmek güzel..
saraylı abi başta olmak üzere herkesin eline sağlık,başarılar..
[quote=The Tatar;316785]day trade topiğini yeniden aktif görmek güzel..
saraylı abi başta olmak üzere herkesin eline sağlık,başarılar..[/quote]
eyv Tatar,
hoşgeldin..:)))
bu bandı sen vermiştin abi.engin arkadaşta benim yaptığım gibi yapmış ilk açılış barını pas geçiyor.çünkü o bar bandı gereksiz yere açıyor.
ben bu bandın son 3 yılını gün gün inceledim.şimdi bakıyorsun bir gün çat alt bandı kırmış ve +2500 iniş var gün sonuna kadar.iyide sen karı nerde alıcan? +500 mü +1000 mi +1500 +2500 mü. +500 de alsan sen kapanıyorsun 2000 daha iniyor.diyeceksiniz ya ne önemi var sen karını aldın.iyide ertesi günkü olası köteği neyle karşılayacaksınız? 500 kar ettim ama ertesi gün ya 800 zarar edersem? belli mi? değil...
+1000 desen ama hergün bant kırılımları +1000 vermiyorki bi bakıyon +500 bazen +800 falan böyle günlerde ne olacak?
bazı günler bakıyorum dediğim gibi cücük kadar marjda alt üst bantlar peşpeşe kırılıyor.ve kırılan barlar kol gibi olabiliyor.yani sen poza girerken yahu üst bant 250 puan yukarıda en fazla 250-300 puan zararım olur diyorsun ama bar bi bakıyon 600 puan üstten kapanıyor falan filan.
ucu açık ve bu haliyle kesinlikle sonu HÜSRAN bir trade yöntemi.kullanmayı düşünenlere peşinen uyarı olsun benden.
ama eğer mükemmel bir EXIT koşulu bulursanız TP için o zaman diyecek söz yok.
[quote=saraylı;316775]çok güzel değerlendirme,.brvbravo türkoğlu...
ORB de temel sorun zaten kar alma olayı...nerden çıkış yapacaksın?yanlış yerden yaparsan trendi kaçırırsın...:o
yatyda çarpılmak da cabası dediğin gibi...:([/quote]
Breakout bant değil dün short 83300 bugün 82600 5 dk kapanışta longlanır.
En azından tek kalemde 1000 puan çarpılmaz 150 puan günde 4 kere çarpılsa biraz zor
gene 600 puan çarpılır.Burada maksat en asgari düzeyde çarpılmak.
[quote=saraylı;316787]eyv Tatar,
hoşgeldin..:)))[/quote]
hoşbulduk abi,
day trade işini beceremedim abi ben,kaldıraç ayarlaması ve portföy yönetimini beceremedim.işi inada bindirip okkalı bir tokat yedik piyasadan.
bi süredir on-line takip etmiyorum zira kafa kazan oldu.
biraz dinleniyorum..
tekrar döndüğümde işlem yapacağım periyodu ve kontrat adedini fiksleyip dışına çıkmamam lazım.
forumu gecede olsa okumaya devam ediyorum,eline sağlık abi,kolay gele,başarılar..
[quote=The Tatar;316797]hoşbulduk abi,
day trade işini beceremedim abi ben,kaldıraç ayarlaması ve portföy yönetimini beceremedim.işi inada bindirip okkalı bir tokat yedik piyasadan.
biraz dinleniyorum..
tekrar döndüğümde işlem yapacağım periyodu ve kontrat adedini fiksleyip dışına çıkmamam lazım.
forumu gecede olsa okumaya devam ediyorum,eline sağlık abi,kolay gele,başarılar..[/quote]
Tatar şu anda biz de daytrade yapmıyoruz,
swingtrade yapıyoruz yani..gece poz u var...:)))
[quote=engin sözmen;316793]Breakout bant değil dün short 83300 bugün 82600 5 dk kapanışta longlanır.
En azından tek kalemde 1000 puan çarpılmaz 150 puan günde 4 kere çarpılsa biraz zor
gene 600 puan çarpılır.Burada maksat en asgari düzeyde çarpılmak.[/quote]
engin arkadaşım koyduğun bant ilk barı pas geçen breakout band.değil falan deme şimdi.koyduğun grafiğin ayınısını MS haliyle koyabilirim istersen.
ve mesajında da bu banda göre işlem yaptığını yazmışsın.83.300 short olmana imkan yok eğer bu banda göre işlem yapıyorsan.kendi kafana göre SHORT oldunsa o ayrı.ama bandı kullanıyorum deyip ondan sonrada 83.300 SHORT um dersen ilginç oluyor.
dün mesela 3 işlemi var dönüp baksın isteyen arkadaşlar koyduğun grafa.ve kötek yemiş.
83.125 SHORT
83.625 LONG
83.100 SHORT
-1.025 puan...
formülü aşağıda dileyen baksın graf üstünde...
H1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,HHV(H,6) );
L1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,LLV(L,6) );
H1st;
L1st
bu bandı kullanan dün bu zararı yazmıştır.
ben sadece bu banda aldanmamlarını tavsiye eidyorum kullanmayı düşünenlere.ciddi bir TP yönteminiz yoksa oylum oylum oyar.
[quote=The Tatar;316797]hoşbulduk abi,
biraz dinleniyorum..
forumu gecede olsa okumaya devam ediyorum,eline sağlık abi,kolay gele,başarılar..[/quote]
Svg Tatar inş en kısa zamanda cıkarırsın bunun acısını hem de misli misli cıkarırsın Ama biraz dinlen önce bana soararsan geceleri bile okuma topicleri o bile sağlıklı düşünmeni engeller Tam tatil moduna gec bir süre icin
Bu arada PER da 81.775 den sata geçmiş...:)))
flat bekliyoruz...
81300 altında kaparsa günlükler ufff derim şelalenin kıralı geliyor 75*** lere günlüğe baktığımda bayağı bi düşüş görüyorum bi 5000 daha aşağıya yolumuz olabilir 80300 kırılırsa
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][IMG]http://i1012.hizliresim.com/2010/12/15/2091.bmp[/IMG][/URL]
Türkoğlu o rakamları nerden çıkardın yakın plan koyayım bak
83400 short
83450 long
83325 short
-175 puan dün 83325 short devam ediyor
Saraylı hocam forumdan ayrılmadan önceydi sanırım 92000 lerde iken günlük SAT vermişti ve 10 binlik bi düşüş yolda demiştim belki hatırlayanınız vardır hiç sevmem demiştim olayını ama gene yazıyım dedim :..: he bana ne faydası oldu derseniz koca bi hiç ::: 6-7 bin puan ancak almışımdır ama kom hariç ,bazen diyom günlük mü yapsam sistem olayını ama onun içinde mangal gibi yürek lazım :D:D:D
[quote=engin sözmen;316838][URL="http://urlal.com/dqqf]"][/URL]
83400 short
83450 long
83325 short
-175 puan dün 83325 short devam ediyor[/quote]
Engin kardeş ilk pozda nerdeyse 1000 puandan fazla kar varken kar almadın ya Türkoğlu hocam onu diyo yani poz açış değil önemli olan pozdan ne zaman çıkacağın
kaya,
bence en doğrusu kendine en uygun sistemi bulman,
ama o da kolay bi iş değil...
[quote=a.kaya;316849]Engin kardeş ilk pozda nerdeyse 1000 puandan fazla kar varken kar almadın ya Türkoğlu hocam onu diyo yani poz açış değil önemli olan pozdan ne zaman çıkacağın[/quote]
Sn Kaya o pozisyon 81625 geliyor zaten karlı pozisyondu.
engin arkadaşım dünkü görüntü ortada bant 2 defa aşağı 1 defa yukarı kırılmış.eğer [B]girişleri[/B] bant kırılımlarına göre işlem yapıyorsan benim yazdığım doğrudur.
ama sen üst banda gelince SHORT oluyorsun kırılınca STOP alt banda gelince LONG kırılınca STOP.kısa vadede bu seni mutlu eder.uzun vadede bununda bir işe yaramadığını göreceksin.çünkü öyle günler oluyorki alt bandı kırıp kırıp içine giriyor.veya tam tersi üst bandı.istediğini yap bant belli TP yöntemi lazım.dava zarar değil zararın üstünde karı nasıl sağlayacaksın? nerede pozdan çıkacaksın sorun burada...mesela dün 83.325 SHORT kalmışsın geceye poz taşımışsın.neye göre taşıdın bu pozu? bu bant day trade içindir ve gün sonu FLAT kalırsın.haa süper bir karın vardır taşırsın.ama sen -175 yazmışsın ondan sonra +200 yani +25 puan kara güvenip geceye pozla girmişsin.bunun bu bantlada ilgilisi kalmıyor zaten.bambaşka bir boyuta taşınıyor iş.
ayrıca breakout bandı değil demişsin.kabak gibi açılış barını pas geçen ve 9:45 te oluşan breakout bandı bu.hayır aynısı benim graf üstünde açık oradan biliyorum yani.bugünkü değerler 82.575-82.350 bari buna yok
deme :D
bu kısımla oynayabilirsin tabii. 9:40 ta da oluşur,9:50 de de,ilk 2 barı pas geçer falan filan v.s...
ayrıca dün mesela ilk pozun 83.400 SHORT ve fiyat 82.425 e kadar inmiş ama TP yok.sen zarar etmişsin yani en azından yazdığın o 83.450 LONG yazmışsın. 975 puan kar buhar olmuş.benim asıl anlatmak istediğim bu işte.
neyse yahu sen para kazanıyorsan bizim söylediklerimizin ne önemi var değil mi?ALLAH bol kazanç versin hepimize...
[quote=engin sözmen;316838][URL="http://urlal.com/dqqf]"][IMG]http://i1012.hizliresim.com/2010/12/15/2091.bmp[/IMG][/URL]
83400 short
83450 long
83325 short
-175 puan dün 83325 short devam ediyor[/quote]
ABS.................82.275.................:yü:
[B][I][SIZE=3]Pivot ,Destek ve Dirençler:
[/SIZE][/I]4.Direnç : 88.400
3.Direnç : 86.675
[/B][COLOR=yellowgreen][B]2.Direnç : 84.950[/B]
[B]1.Direnç : 84.025[/B]
[B]Pivot : 83.225[/B]
[/COLOR][COLOR=darkorange][B]1.Destek : 82.300[/B]
[/COLOR][COLOR=red][B]2.Destek : 81.500[/B]
[/COLOR][B]3.Destek : 79.775[/B]
[B]4.Destek : 78.050[/B]
[B]Haftalık Pivot:83.225[/B]
Destek olan 82.300 şimdi direnç oldu tabi..:rolleyes:
orayı kırarsa 83.225 pivota gider...
Kırdık galiba hocam
15 likte ETR ııı diyor bu tepkiye şimdilik sistem Al verdi ama NK onayalamdıkça LONG açmam günlük de 120 lik te sakat göçebliriz diyo
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][url=http://urlal.com/dqqf][/URL][img]http://i1012.hizliresim.com/2010/12/15/2687.bmp[/img][/url]
Mesela üst banda değdi ama geçemedi
psikoloji acayip bi şey 83250-300-500 lerden long aç diyip durdu ama tuttum kendimi sistem illa sistem ama sisteminde teyidi gerekli bence he 300-500 geç olsun güç olmasın :o
yusuf yusuf histemlerim işe yaradı :)
675 al 175 sat,
sonra 175 sat ve yaslan arkaya :)
Bu yusuf yusuf histemini sisteme çevirirsem züper olacak :)
Pala adeta strateji oyunu oynuyor, psikolojik olarak önden gözden çıkardığı piyade ve okçuları yolluyor, savaşın ortasında bir anda topçu atışları ve de süvariler tek barda işi bitiriyor...
Yusuf Yusuf ...
piyasa acaipleşti.çok sert iniş çıkışlar oluyor.ve bu iş derinlik/pasta falan kalktıktan sonra başladı.önceden 1 kademede birkaç kez dönerlerdi falan şimdi 100 kontratla 3 kademe iniyor icabında geride dönmüyor.acaip acaip işlemler oluyor.