en son imf haberi oncesi piyasayı bu kadar tutmuşlardı...
Bence bir haber bekleniyor yada tuzak kuruyorlar...
flat flat flat
Printable View
en son imf haberi oncesi piyasayı bu kadar tutmuşlardı...
Bence bir haber bekleniyor yada tuzak kuruyorlar...
flat flat flat
[QUOTE=saganak;100705]Kısa açtırmaya zorlasalar makası bu kadar ekside tutmazlar ,
Makas neden bu kadar vadeli aleyhine bu kadar ekside ? Çünkü insanları kısa açtırmaya korkutuyorlAr , tam tersi yani.
çok çok cuma açtıgım yeni kısaların karını alırlar. mal orada hiçte silmedim buyursun alsınlar.[/QUOTE]
çarşamba günü tuprs temettü verecek ve fiyatı 14'e inecek.. o zaman direk XU030 un değeri düşeceği için makas azalacak.. bunu da hesaba katıyor py..
30.03.2009 16:38:55 YORUM-VADELİ İŞLEM VE OPSİYON BORSASI(OYAK YATIRIM)
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda (VOB), şu ana kadar 493.7
milyar YTL'lik işlem hacmi gerçekleşirken, açık pozisyon sayısı
319 bin 25 oldu.
Oyak Yatırım Vadeli İşlemler Piyasası Müdür Yardımcısı Deniz
Kumcuoğlu, yurtdışındaki satışlara paralel olarak Nisan vadeli
Endeks 30 sözleşmesinin güne alıcılı bir başlangıç yaptığını dile
getirdi.
Deniz Kumcuoğlu, Nisan vadeli Endeks 30 kontratında, 31500
bölgesinin kısa vadeli trend değişim seviyesi olduğunu vurgulayarak,
"Kontrat bu seviyenin altında işlem görmeye devam ediyor" diye
konuştu.
Kumcuoğlu, endeks kontratlarında 31500 bölgesi yukarı yönlü
kırılmadığı sürece, aşağı yönlü satış baskısının devam edeceği
öngörüsünde bulundu.
30.03.2009 16:42:08 *s&p, macaristan'ın kredi notunu düşürdü, görünüm negatif
[quote=jerfin;100717]çarşamba günü tuprs temettü verecek ve fiyatı 14'e inecek.. o zaman direk XU030 un değeri düşeceği için makas azalacak.. bunu da hesaba katıyor py..[/quote]
Syn jerfin bildigim kadarıyla temettü ödemeleri endeksi etkilemez, Çünkü fiyat düşüyor gözüksede ,bu ödenen temettüden dolayı bir düzeltme yani endeksi etkilemez ,
[IMG]http://www.resimage.net/out.php/i21_dowfutur.png[/IMG]
dow kısa vadeli yükseliş kanalını aşağı yönde ihlal ederek başladı işlemlere..
göstergedeki zayıflık dikkat çekici ve vob taki görünüme benzer..
7670 - 7470 aralığında dalgalanabilir kısa vadede.
7470 altında satışlar derinlik kazanır..
[IMG]http://i44.tinypic.com/2n70cn8.gif[/IMG]
[QUOTE=saganak;100720]Syn jerfin bildigim kadarıyla temettü ödemeleri endeksi etkilemez, Çünkü fiyat düşüyor gözüksede ,bu ödenen temettüden dolayı bir düzeltme yani endeksi etkilemez ,[/QUOTE]
ben etkiliyor biliyorum sn. sağanak.. elinde tuprs olan yatırımcı için farketmiyor, çünkü hesabına aradaki fark kadar temettü geçiyor.. ama endeks değerini aşağı çekiyor diye biliyorum..
[color=#FF0000][b] 30.03.2009 16:48:58 ALMANYA'DA AÇIĞA SATIŞ YASAĞI 31 MAYIS'A KADAR UZATILDI [/b][/color]
Almanya'da finans sektörü gözetim ve denetim kuruluşu BaFin, çıplak açığa satış yasağını 31 Mayıs'a kadar uzattığını bildirdi. Çıplak açığa satış yasağı 11 Şirket için uygulanacak.
yuh diyorum
fdow %1 daha aşağı geldi, vob aynı yerde.
iyi ki flatlemişiz. yoksa uyuz olurdum!
Mesajı silince ilk sayfaya dönmüşüm Gökhanın emsajlar var bir de yasaklanmış yazıyor. Ne zaman affedildi de yine yasaklandı derken ilk sayfada olduğumun farkına vardım.
[quote=VOBiX;100725][COLOR=#ff0000][B] 30.03.2009 16:48:58 ALMANYA'DA AÇIĞA SATIŞ YASAĞI 31 MAYIS'A KADAR UZATILDI [/B][/COLOR]
Almanya'da finans sektörü gözetim ve denetim kuruluşu BaFin, çıplak açığa satış yasağını 31 Mayıs'a kadar uzattığını bildirdi. Çıplak açığa satış yasağı 11 Şirket için uygulanacak.[/quote]
Sec de şu kararı verse kısacılar üzülür ama bence en iyi bu yoksa shortlayacak yerde kalmayacak