-
Trade bir oyundur bu işi para için yapan kaybeder ama oyun olarak gören uzun vadede her zaman kazanır.
Temel felsefe çok para kazanmak olunca işin içine hırs girer, kaybetme korkusu girer. Bu da rahat trade etmeyi zorlaştırır karda az oturtup zararı kısa kestirmez. Ama işi oyun olarak gören kişi karda oturması kolay olduğu gibi zararı da kısa keser... benden bu kadar;)
-
[QUOTE=finansmy@hotmail.com;100830][............[/QUOTE]
sağol patron bu forum yeter bize .. zaten forumlar çoğaldıkça vobda zorlaşıyor .ne oluyorsa bu forumların yüzünden oluyor .. eskiden iyiydi .. .. .hahahahhahah :D
-
[quote=sovalye;100831]Trade bir oyundur bu işi para için yapan kaybeder ama oyun olarak gören uzun vadede her zaman kazanır.
Temel felsefe çok para kazanmak olunca işin içine hırs girer, kaybetme korkusu girer. Bu da rahat trade etmeyi zorlaştırır karda az oturtup zararı kısa kestirmez. Ama işi oyun olarak gören kişi karda oturması kolay olduğu gibi zararı da kısa keser... benden bu kadar;)[/quote]
Karda oturup izlemek mi yoksa karın üstüne oturmak mı sn sovalye
-
marakes nerelerde.. hiç görünmüyor kaç gündür..
-
[quote=jerfin;100828]yok kapatmadım.. fazla değildi zaten..[/quote]
1,6880'e yazılmıştım, gelmedi.akbank ile birlikte ben de 1,6900'dan el attım dolara. :..:
sabahki akbank alışlarından huylanmıştım ama bu alışlar güzel oldu. 1,6880'deki alışlar da dursun.;)
herkese afiyet olsun arkadaşlar.
-
sn.enorton kardeşim geçmiş olsun.
-
[QUOTE=SEYYAH;100823]o sistemi köprüden aşağı atsın o adam.kazandıracağı kaç puanmışki 8.250 puan terste kaldığı halde poz. u çevirmiyor.50.000 puan mı kazandırıyormuş trade başına.
az trade yapan OV li sistem bile maksimum 2.500/3.000 puan tahammül eder.
kalp krizi geçirirsin yahu 8.250 puan terste beklerken.[/QUOTE]
.boks. .boks. Uleeeeen dağıtırım ortalığı laf söyletmem sistemime... .dng
Hadisenin gelişimi için detaylar aşağıda. iyi bir başlangıç ama gelişmesi kötü giderken sonucu iyi olmuş. .lelele
[IMG]http://img12.imageshack.us/img12/1055/2008ekimmediumsistemper.png[/IMG]
-
[QUOTE=jerfin;100835]marakes nerelerde.. hiç görünmüyor kaç gündür..[/QUOTE]
Öbür tarfta da yok herhalde.
-
Valla kardeşim yazacak bir şey bırakmamışsın uzun zamandır bu işin içindeyim yazdıklarının kelimesi kelimesine değil harfi harfine katılıyorum çünkü bunların hemen hemen aynısı hergün kullandığım önümdeki ajandamda yazılı
Tebrikler...
Ama sadece ulgulamasına bilene.
[QUOTE=unlimitted;100827]burada hepimiz naçizane görüşlerimizi paylaşıyoruz. ukalalık yapan 1 kişi bile yok diyebilirim bu forumda. o yüzden şu ana kadar yazdıklarımı ve aşağıda yazacaklarımı yanlış anlamayacağını düşünüyorum.
aman diyim, bir trader'in yapacağı en büyük hata hırsına kapılmak, terste kalmayı kendine yedirememektir.
hiçbir pozisyonu, bir önceki pozisyonun ettiği zararla kıyaslama.
100 lira zarar ettiysen, "o 100 lirayı" geri kazanmaya çalışma sakın.
her pozisyon bağımsız, yeni bir pozisyondur bunu sakın unutma.
yeni açtığın pozisyon senin kaybettiğin 100 lirayı geri getirmek zorunda değildir.
borsanın olmazsa olmaz altın kuralları vardır. en çok kullandığım 2 tanesi aşağıda.
1-destekler ve köstekler (dirençler), alık avlamak içindir. kırılmayanı yoktur.
2-kendine en güvendiğin an, hata yapmaya en yakın olduğun andır...
diğer tecrübeli arkadaşlar da kuralların devamını getirebilirler. ne de olsa iş güç yok. (en azından pozisyon anlamında) [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG][/QUOTE]
-
Benim sistem flatladı.:cool:
-
Hehehee reklamcılar basmış burayı ama sanırım sayın HeLLiM olsa gerek ışık hızıyla gerekeni yapıyor.
-
endeks uzun, dolar uzun... biraz garip oldu ama öyle...:)