hala sat yok,81.275 te stop var.
Printable View
hala sat yok,81.275 te stop var.
Ha bu trade yu yapan pelanun ne diyeyum ne oflu bıraktu nede emeklu alu dayu.
[quote=TÜRKOĞLU;316963]piyasa acaipleşti.çok sert iniş çıkışlar oluyor.ve bu iş derinlik/pasta falan kalktıktan sonra başladı.önceden 1 kademede birkaç kez dönerlerdi falan şimdi 100 kontratla 3 kademe iniyor icabında geride dönmüyor.acaip acaip işlemler oluyor.[/quote]
15.35 teki 5' lık barın uzunluğu 550 puan..:::
tg ler dönemiyor bu süratte..:o:::
[quote=belhal;316977]Ha bu trade yu yapan pelanun ne diyeyum ne oflu bıraktu nede emeklu alu dayu.[/quote]
Sn.Belhal, sisteminiz aldan sonra yaklaşık 2500 puan eksiye düşmesine rağmen hala long mu?
sizin sistemi gören pala şaşırmasın, ofliyem demesin de:..:
[quote=ordi;317000]Sn.Belhal, sisteminiz aldan sonra yaklaşık 2500 puan eksiye düşmesine rağmen hala long mu?
sizin sistemi gören pala şaşırmasın, ofliyem demesin de:..:[/quote]
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][IMG]http://i1012.hizliresim.com/2010/12/15/3453.bmp[/IMG][/URL]
Ofliyuk deduk Ordi pela kandırmuca:rolleyes:benu yemesun diyo daa
Şeytuna bile pabucu terse geydurmuşuz hahahaha
[QUOTE=TÜRKOĞLU;316963]piyasa acaipleşti.çok sert iniş çıkışlar oluyor.ve bu iş derinlik/pasta falan kalktıktan sonra başladı.önceden 1 kademede birkaç kez dönerlerdi falan şimdi 100 kontratla 3 kademe iniyor icabında geride dönmüyor.acaip acaip işlemler oluyor.[/QUOTE]
dalga yapısından kaynaklanıyor bence ... ... kötü bi dönem .... ::::::::: :o:o:o:o
umarım kayıplar az olur ...... ama sonra trend olacak o zaman sistemler ... çuvalla götürecek .. tabi .. Ali babada ..... götürecek .... kapitali korumak en önemlisi ... :o
[quote=selçuklu;317033]dalga yapısından kaynaklanıyor bence ... ... kötü bi dönem ....::: :::::: :o:o:o:o
umarım kayıplar az olur ...... ama sonra trend olacak o zaman sistemler ... çuvalla götürecek .. tabi .. Ali babada ..... götürecek .... kapitali korumak en önemlisi ... :o[/quote]
patron teprrik etmenin ötesinde bi şey yapmayı düşünüyorum bu dalga yapısına ayrıca elliotçularada bu dalga yapısını çözemedikleri için teesüflerimi bildiriyorum ..... ayda ortalama taş patlasın 10 sinyal veren sistem aralık ortasındayız 15.sinyali verdi ohaa ::::::
:o:o bu smileyi dövesim geliyor bu kadr masum olunmaz kesin bi şey var içinde :::
[QUOTE=zozo;317038]patron teprrik etmenin ötesinde bi şey yapmayı düşünüyorum bu dalga yapısına ayrıca elliotçularada bu dalga yapısını çözemedikleri için teesüflerimi bildiriyorum ..... ayda ortalama taş patlasın 10 sinyal veren sistem aralık ortasındayız 15.sinyali verdi ohaa ::::::
:o:o bu smileyi dövesim geliyor bu kadr masum olunmaz kesin bi şey var içinde :::[/QUOTE]
zozo patron .... bu smile çok iyi hakkaten ..... gülüyo gibi ama gülmüyo ... ağlıyo gibi ama ağlamıyo .. masum gibi ama değil ...karakteri belli değil tam .. ilginç bi tipi var .::::::. ... ... :o:o:o:o:o:o
dalga yapısı belli patron wave 4 devam ediyor .. living ... detayları konuşuyoruz saraylı abiyle ... seansta ...
kötü dönemi tahmin etmiştik zaten .... devam edecek şimdilik kötü dönem bence ... ... 27 aralık diye bi tarih var ..... belki o zaman biter wave 4 ve kötü dönem ....
pariteye guvenerek altında kısa yaptım hadı bakalım
[B][I][SIZE=3]Trend Analizi:[/SIZE][/I][/B]
[B]ov.............PER...........81.775 .......:dü:[/B]
[B]kv.............ABS...........82.275 .......:yü:[/B]
[B][I][SIZE=3]Kapanış,Yüksek ,Düşük:[/SIZE][/I][/B]
[B]K.........81.650[/B]
[B]Y.........82.900[/B]
[B]D.........81.325[/B]
[B][I][SIZE=3]Pivot ,Destek ve Dirençler:[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 86.675[/B]
[B]3.Direnç : 85.100[/B]
[B]2.Direnç : 83.525[/B]
[B]1.Direnç : 82.575[/B]
[B]Pivot : 81.950[/B]
[B]1.Destek : 81.000[/B]
[B]2.Destek : 80.375[/B]
[B]3.Destek : 78.800[/B]
[B]4.Destek : 77.225[/B]
[B]Haftalık Pivot:82.750[/B]
[QUOTE=okansak;317045]pariteye guvenerek altında kısa yaptım hadı bakalım[/QUOTE]
dikkat et patron ..... pariteyle senkron değil ..... altının sağı solu belli olmaz ..... :o .. gerçi bencede düşecek .... 137x ler gelirse alacam ....
[quote=selçuklu;317033]dalga yapısından kaynaklanıyor bence ... ... kötü bi dönem .... ::::::::: :o:o:o:o
umarım kayıplar az olur ...... ama sonra trend olacak o zaman sistemler ... çuvalla götürecek .. tabi .. Ali babada ..... götürecek .... kapitali korumak en önemlisi ... :o[/quote]
[quote=zozo;317038]patron teprrik etmenin ötesinde bi şey yapmayı düşünüyorum bu dalga yapısına ayrıca elliotçularada bu dalga yapısını çözemedikleri için teesüflerimi bildiriyorum ..... ayda ortalama taş patlasın 10 sinyal veren sistem aralık ortasındayız 15.sinyali verdi ohaa ::::::
:o:o bu smileyi dövesim geliyor bu kadr masum olunmaz kesin bi şey var içinde :::[/quote]
[quote=selçuklu;317044]
dalga yapısı belli patron wave 4 devam ediyor .. living ... detayları konuşuyoruz saraylı abiyle ... seansta ...
kötü dönemi tahmin etmiştik zaten .... devam edecek şimdilik kötü dönem bence ... ... 27 aralık diye bi tarih var ..... belki o zaman biter wave 4 ve kötü dönem ....[/quote]
tahmin ettiğimiz gibi kötü bir dönem oluyor sistemler açısından,:(
ama kötü olacak diye sistematik çalışmayı bırakamayız,aksine böyle kötü zamanlarda sistemi yapalım ki,sistemin zaafı ortaya çıksın iyice,düşsün bakalım sermaye nereye kadar düşecek?Zarara da girebiliriz ,sorun yok...:)
o yüzden şu anda kapitali koruma derdinde değilim,aksine sistemi disiplinle uygulamak istiyorum...çünkü şu anda bu konunun formatı,sistemi disiplinle uygulayıp,öngörü yapmadan kazanmak üzerine kurulu...
Ali Baba'nın sermayesi,ki 10.000.- başladı aybaşında, şu anda 11.800.- TL oldu..
çok ta kötü değil yani,hedef olarak ta 2 ayda bir %100 gibi bir kar düşündük,bu sistemle bu da zor değil...Ocak ayı sonunda sermaye 20.000.- olacak mı,buna uğraşıyoruz...Eğer sistemi uygulamaz isek bu kar hayal olur ve o zaman sorun var,bence...:::
İstikrar ,Disiplin,Sisteme Bağlılık gibi kavramlara önem vermeli...;)
Şöyle bir durum değerlendirmesi yapayım dedim...:):cool:
Dün gece perfectt ve dadaruhi arkadaşların verdiği fikirle enteresan bir çalışma yaptım,.brv
sonuçlarını birazdan buradan paylaşacağım...:)
bu aynı zamanda basit ve güzel bir sistem,uygulayabilene...:::
[quote=perfectt;316623]Sn.Saraylı bir pivot sistemi yaptım ama uygulamada sorun var..bu konuda bizi bilgilendirirmisiniz ..pivotun bir altına bir üstüne çıkıyor sık sık işlemmi yapmak gerekli yoksa bir çaresi varmı ?[/quote]
[quote=saraylı;316624]nasıl yaptığınızı bilmiyorum ama,
günlük pivotu dinamik olarak hesaplayıp,
üstünde uzun altında kısa yapan bir programsa,
Çok işlem yapmak zorunda kalabilirsiniZ??[/quote]
[quote=dadaruhi;316625]belli bir oranda marj koyulabilir, bu değer sabit veya değişken olabilir (örneğin sabit olarak 200 puan ya da değişken olarak pivot'un %0,5'i gibi)
(pivot + x) değerinde , long
(pivot - x) değerinde , short gibi
bu şekilde işlem sayınız azalır, öyle ki X değerini arttırdıkça terse kalma sayınız azalacaktır ancak çok arttırırsanız da işlem başına kaybınız artacaktır, öyle bir X değeri olmalı ki
(zararlı işlem sayısı * X ) değeri minimum olsun,
bu değeri de uzun soluklu back test ve optimizasyonla bulabilirsiniz, tabii ki kaldıracınızı buna göre gözden geçirmeniz gerekir, sistem ve para yönetimi ayrılmaz bir bütün..[/quote]
[quote=saraylı;316626]iyi fikir...
:rolleyes:;)[/quote]
Dün gece şöyle bir fikir teatisi olmuş,forumların da iyi tarafı bu zaten,sizin aklınıza gelmeyen şey başka birinin aklına gelebilir...;)
Ben de hemen bugün uğraşıp dadaruhi nin bahsettiği sistemi kurdum..:cool:
Sistem şu:
Bir gün önceki günlük pivotu alıyor herhangi bir güniçi grafikte,ben 5' lık olanı aldım...
Günlük pivotu grafikte yatay bir çizgi olarak çiziyorsunuz,bunun üzerinde uzun ve altında kısa olmalısınız,ama 5' lıkta çok hareket olduğundan kapanış devamlı pivotun altına üstüne gidip çok hareket ediyor,bu yüzden çok ilem yapmaktan kurtulmak için
P+x .....alımda
P-x........satımda
olacak şekilde bir x puan değerini optimize ederek geriye doğru buldum,bu değer her zaman dilimi için tabi değişiyor ve 5' lık için şu anda
275 puandır...Bu değer her zaman dilimi için çok fazla değişmiyor...
Yukarda verdiğim Swingtrader tablosuna dün akşam baktığımızda,
Pivot= 83.225 idi.Bugün için bunun 275 puan altı kısa yapma yeri idi:
83225-275= 82.950
bugün açılışta ilk çubuktabunun altına geldik ve sistem sat verdi,dünkü pivotun hiç üzerine çıkamadık ve sistem tüm gün satta kaldı.
Bugünkü tabloda
Pivot= 81.950
şu an kısada olduğumuza göre
81950+275= 82.225
yarın için uzuna geçme yeri olmakta...
Bu sisteme PIVOT CROSS adını verdim.
Sistemin özelliği dünkü pivota göre karar veriyor olması...
5000 puan gibi aylık getiri veriyor,en büyük zararı 1325 puan olmuş...
Tam uygulanmasa bile piyasa yönü hakkında bilgi verebilir..:)))
aşağıda bu sistemin system tester dan çıkmış görüntüsü var:
sarı çizgi günlük pivot,bunun 275 puan üzerinde uzun ve 275 puan altında kısa yapıyor...
[IMG]http://img403.imageshack.us/img403/3746/24758163.png[/IMG]
Bu sistemin en önemli özelliği ; uygulama kolaylığı...
Eğer geceden günlük pivotu biliyorsanız,cep tel dan bile bu sistemle işlem yapılabilir...adını Cep Pivot mu koysaydım acaba?:::
Bu gece biliyorsunuz ki P=81.950; bunun üzerine 275 puan koyarsanız 82.225 üzerinde yarın uzun olmalı diyor bu sistem...bunun altında kısasınız...çıkış için bir sonraki pivot kesişmesi bekleniyor...kaldıracı biraz düşük tutmalı...
Bu kadar basit,ve bu bile ayda 5000 puan getiriyor....:::
Saraylı abi,pivot çizgisini küçük periyotlu ema ile kesiştirsek nasıl olur acaba?:confused:
[quote=DURU;317081]Saraylı abi,pivot çizgisini küçük periyotlu ema ile kesiştirsek nasıl olur acaba?:confused:[/quote]
20' lık grafta yaptım ema20 ile fena durmuyor..:)))
ama sistem kapanış fiyatını pivotla karşılaştırıyor..
[quote=selçuklu;316719]saraylı abi .. sayımda önemli bi noktaya geldi ... graf ...... acaba piyasa yükselen bi idpmi yapacak .... yoksa .. daha dip olmadı yeni bi dipmi gelecek ...... wave 4 live gibi abi ...kötü dönemde live ... :o:o
[IMG]http://img51.imageshack.us/img51/8323/adsz1f.png[/IMG]
[IMG]http://img547.imageshack.us/img547/4519/adszlh.png[/IMG][/quote]
patron bi fikir geldi aklıma bilmem ne dersin?
[URL]http://i56.tinypic.com/1605ytf.png[/URL]
[QUOTE=trader38;317087]patron bi fikir geldi aklıma bilmem ne dersin?
[URL]http://i56.tinypic.com/1605ytf.png[/URL][/QUOTE]
olabilir patron ama .... kombinasyonun w ve y dalgaları dengeli olmalı bence ... üçgen biraz daha sürünecek tahminim ....
Gunaydin. iyi seanslar.
günaydın bol kazançlar...
Günaydın Bol Kazanclar
günaydın,
81.275 stop
s= 11800-10*1.000*100= 10.800.-
:::
[quote=saraylı;317111]günaydın,
81.275 stop
s= 11800-10*1.000*100= 10.800.-
:::[/quote]
Açılış çubuğu ile ABS de sata geçti,ama biz stopladık flatız.
Dolar/tl de 1.5080 al devam ediyor.;)
Günaydınlar..
abs'nin sinyali bana uyar 81.350 kısa....
saatlik indikatörüm DİP diyi bugünkü düşüğe...ama ne kadar teper bilmem...
ABS...................81.875................:yü:
[quote=saraylı;317139]ABS...................81.875................:yü:[/quote]
Önceden flat idik,
S= 10.800.-
;)
PER satta,
ABS alda,
dün burda verdiğim PIVOT CROSS(=PC) sistemi de 82.225 üzerinde ala geçecek...gelirse oraya tabi...
[B]Pivot ,Destek ve Dirençler:[/B]
[B]4.Direnç : 86.675
3.Direnç : 85.100
[COLOR=yellowgreen]2.Direnç : 83.525
1.Direnç : 82.575
Pivot : 81.950
[/COLOR][COLOR=darkorange]1.Destek : 81.000
2.Destek : 80.375
[/COLOR]3.Destek : 78.800
4.Destek : 77.225[/B]
[B]Haftalık Pivot:82.750[/B]
saraylı abi .... son durum abi ... kırmızı wave a ... ikili kombinasyon olabilir.. .. bitmiş olabilir ..... wave b sahnede ..... mor çizgi önem yeresi ..... mor çizgi kırılırsa .... üçlü kombinasyona çevirecem sayımı ....... kötü dönem devam ediyor abi .......
wave 4 bitişini noktasal bulacaz inşallah abi ..... vobla uğraşmıyorum ama ..... spottan hisse alacam .. inşallah ...o yüzden . yakın takibe devam edecem .....
[IMG]http://img404.imageshack.us/img404/3897/adszcw.png[/IMG]
VOB la niye uğraşmıyorsun,
napacaksın spotu falan yaw,:rolleyes:
ben girdim diye korktun mu yoksa??::::..:
dalga dediğin gibi olmayabilir,80.325 te 4.wave sonlanmış olabilir...:confused:
saraylı hocam ya su hard stop ardından uymadıgımız sınyallerden bırı 5000 puan filan yaparsa, basımızı daslara vurmaz mıyız?:) sıstemın zararlarına da katlanan disiplinli bir traderın mutlaka tum sınyallere uyması gerekmez mı?
[QUOTE=saraylı;317153]VOB la niye uğraşmıyorsun,
napacaksın spotu falan yaw,:rolleyes:
ben girdim diye korktun mu yoksa??::::..:
dalga dediğin gibi olmayabilir,80.325 te 4.wave sonlanmış olabilir...:confused:[/QUOTE]
fx yeter abi bana ..... kaldıracı az vobun .. 1/10 ... ... o bile değil ..... belki sonra abi .... sen yokken bıraktım ben vobu ........
[quote=eloy;317155]saraylı hocam ya su hard stop ardından uymadıgımız sınyallerden bırı 5000 puan filan yaparsa, basımızı daslara vurmaz mıyız? sıstemın zararlarına da katlanan disiplinli bir traderın mutlaka tum sınyallere uyması gerekmez mı?[/quote]
valla ben başımı o durumda taşlara vurmam,:::
vurana da mani olmam,::::..:
strateji şöyle diyor:
sistem sinyal vermeden 1000 puan terse düşersen hardstopla çık ,sonraki sinyali bekle...
disiplinli bir trader olarak bu stratejiyi uyguluyoruz,aksine çok disiplinliyiz yani...:)
Sistematik çalışanlar için ew üstadı Prechter'dan bir alıntı yapmak isterim.:):)
Başarılı traderlar için 5 ilke tanımlıyor:
-Bir yöntem:Bu bizim uygulayageldiğimiz strateji anlamında; giriş ve çıkışı,PY ve RK 'ünü kapsayan basit ya da karmaşık kurallar dizisi...
-Yöntemi uygulama disiplini:Elinizde sistem var,o zaman uygulamalı...;)
-Deneyim:Strateji elinizde ama uygulamanız az...Bu olmaz,zaman içinde uygulamak gerek...
-Zararı kısa kesme: Zararlar SL ile kesilmeli...
-Büyük karları kabul etmek:Karların büyümesini umut ederek,trend sonunu beklemek,ortadan çıkış yapmamak...
dikkat ederseniz son 4 madde hep disiplin konusunu içeriyor...:)
ABS..............81.350...................:dü:
[quote=saraylı;317166]abs..............81.350...................:dü:[/quote]
s= 10.800-10*.525*100= 10.275.-
:(