belhal in sistemi ne durumda acaba?
yanılmıyorsam 84.XXX ten LONG tu dün hala ve dünkü dipte bile LONG devam ediyordu.LONG mu hala acaba?
Printable View
belhal in sistemi ne durumda acaba?
yanılmıyorsam 84.XXX ten LONG tu dün hala ve dünkü dipte bile LONG devam ediyordu.LONG mu hala acaba?
Çok kötü bir dalga yapısı içindeyiz gerçekten..üüü
[B][COLOR="Blue"]Tepkiler[/COLOR][/B] yukarıya oluyor ama [B][COLOR="Red"]kırılımlar [/COLOR][/B]aşagı gerçekleşiyor hep.
üüüüüü
GARAN feci durumda.o belini doğrultmadan zor yukarısı...8,88 den bu yana satış var sürekli.
[QUOTE=TÜRKOĞLU;317216]GARAN feci durumda.o belini doğrultmadan zor yukarısı...8,88 den bu yana satış var sürekli.[/QUOTE]
Garan için İspanya'dan dolayı etkilendiğini söylüyorlar, not indirim uyarısı falan.
Bu durumda ya başka bir kağıt bulunacak yada yukarısı zor...
XU100 İÇİN benim trend desteğim 64 500 - 600 den geçiyor.
PER ve ABS satta...
bir sürpriz olmazsa ,ABS nin bu akşama kadar al vermesi mümkün gözükmüyor..:)
sn.saraylı sizin değişken periyotlu sistem full mekanikmi? bende sizden esinlenerek yatay-trend olayından ama adx kullanmadan değişken periyotlu bi sistem yaptım. ama sinyaller ancak gözle takip ile belli oluyor ondan sordumdu. sistem belli şartlar oluştuğunda 15 dk. bırak 5 dk. geç diyor. sonra tekrar 15 dakka geç diyor böyle devam ediyor. periyotlar traderin keyfine göre ayarlanabilyor.
[quote=cırcır;317266]sn.saraylı sizin değişken periyotlu sistem full mekanikmi? bende sizden esinlenerek yatay-trend olayından ama adx kullanmadan değişken periyotlu bi sistem yaptım. ama sinyaller ancak gözle takip ile belli oluyor ondan sordumdu. sistem belli şartlar oluştuğunda 15 dk. bırak 5 dk. geç diyor. sonra tekrar 15 dakka geç diyor böyle devam ediyor. periyotlar traderin keyfine göre ayarlanabilyor.[/quote]
ABS tam mekanik değil.
20' ve 5' lık periodlarda ; t/yh durumuna göre karar alıp bazı tg lere bakıyorsun...
sizinki de benimki gibi o zaman..:)))
endeks ... wave 4..y.a bitti bence .... buralar dip olabilir ...... ... üçgen daralan olacak gibi .. wave 4- wave 5 süresince .. bu seviyeler bir daha görülmez tahminm .... ..... .. ..... biraz alım yaptım ....spottan .... ..altın ve gümüşte dipledi bence ..... yılsonu rallisi tüm hızıyla yolda bence ........
[quote=saraylı;317268]ABS tam mekanik değil.
20' ve 5' lık periodlarda ; t/yh durumuna göre karar alıp bazı tg lere bakıyorsun...
sizinki de benimki gibi o zaman..:)))[/quote]
anlaşıldı zaten bunu full mekanik yapacak bir altyapı yok diye tahmin etmiştim.
[quote=selçuklu;317269]endeks ... wave 4..y.a bitti bence .... buralar dip olabilir ...... ... üçgen daralan olacak gibi .. wave 4- wave 5 süresince .. bu seviyeler bir daha görülmez tahminm .... ..... .. ..... biraz alım yaptım ....spottan .... ..altın ve gümüşte dipledi bence ..... yılsonu rallisi tüm hızıyla yolda bence ........[/quote]
benim sistem satta abim,;)
onu dokuzu anlamam..:..::D:D
[quote=cırcır;317273]anlaşıldı zaten bunu full mekanik yapacak bir altyapı yok diye tahmin etmiştim.[/quote]
doğru,;)
en azından bende yok..
[QUOTE=saraylı;317278]benim sistem satta abim,;)
onu dokuzu anlamam..:..::D:D[/QUOTE]
birazdan al verir abi Ali baba ...... tahminim. .. :o:o:D:D:D
[quote=selçuklu;317269]endeks ... wave 4..y.a bitti bence .... buralar dip olabilir ...... ... üçgen daralan olacak gibi .. wave 4- wave 5 süresince .. bu seviyeler bir daha görülmez tahminm .... ..... .. ..... biraz alım yaptım ....spottan .... ..altın ve gümüşte dipledi bence ..... yılsonu rallisi tüm hızıyla yolda bence ........[/quote]
ayıp oluor patron sistem aldayken böle projekşionlar yapmnıon ama :o:..:
USD/TL trend direnci 1,5300 - 1,5330 duruyor, bakalım kırarmı ?
[QUOTE=zozo;317290]ayıp oluor patron sistem aldayken böle projekşionlar yapmnıon ama :o:..:[/QUOTE]
patron .... sistemler ala geçer yakında ... hiç bi sistem dipten al veremez .. ama ew verebilir .... :D:D:D
[quote=saraylı;317284]doğru,;)
en azından bende yok..[/quote]
Selam Patron,
Bu akşam "ikili dip" marka soğuk badem servisi yapılacakmış diye duydum vob da...senin görüşün nedir patron...var mı aslı söylentinin.lelele:o
[quote=Astatin;317332]Selam Patron,
Bu akşam "ikili dip" marka soğuk badem servisi yapılacakmış diye duydum vob da...senin görüşün nedir patron...var mı aslı söylentinin.lelele:o[/quote]
patron olabilir ,
benim de 2 li dip olayı dikkatimi çekti,
ama burda sisteme tam uyan aşırı disiplinli bi trader sözkonusu olduğundan,
sadece dikkatimi çekti,
öngörüyü bitirdim asti..:::
sistematik saraylı:..:
[QUOTE=saraylı;317346]
öngörüyü bitirdim asti..:::
sistematik saraylı:..:[/QUOTE]
.brvTebrikler , hörmetler, basarilar...
ahada buda minordeki bitmiş olabilir dediğim ... üçgenin a.y dalgasının tahmini ... minor sayımı .... ...wave b yarın başlar yukarı bence ....
[IMG]http://img697.imageshack.us/img697/1694/adszmxp.png[/IMG]
[quote=Kanaatkar;317350]Tebrikler , hörmetler, basarilar...[/quote]
en zor şey insanın kendini değiştirmesi kanaatkar,bence...:)
gün düşük 80025 79 göstermediler kontratların 800 olmasını bekliyorum vob yönetimini kınıyorum :)
patronlar oy verin yaww..ropotapla ya ayboluyor
[URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=5842"][COLOR=#810081]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=5842[/COLOR][/URL]
[QUOTE=saraylı;317356]en zor şey insanın kendini değiştirmesi kanaatkar,bence...:)[/QUOTE]
Evet zor ama karşılıgında mükâfatı cok buyuk vob icin ,
Öngörü ve tahminden kurtulmak isteyen sanırım öncelikle [U]Piyasalarin Tahmin edilemez[/U] oldugu gerceğini kabullenmeli bunu kabullenince sonrasi daha kolay.
Herkesin overoll egrisinin yeni zirveler yapmasi dileğiyle, Mutlu aksamlar...
Saraylı hocam izninizle,
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1012.hizliresim.com/2010/12/16/3599.jpg[/img][/url]
[quote=Kanaatkar;317385]Evet zor ama karşılıgında mükâfatı cok buyuk vob icin ,
Öngörü ve tahminden kurtulmak isteyen sanırım öncelikle [U]Piyasalarin Tahmin edilemez[/U] oldugu gerceğini kabullenmeli bunu kabullenince sonrasi daha kolay.
Herkesin overoll egrisinin yeni zirveler yapmasi dileğiyle, Mutlu aksamlar...[/quote]
O kadar da değil Kanaatkar,
piyasalarda çeşitli yöntemlerle tahmin yapmak mümkün,
ama ne kadarı doğru çıkmakta ve ne kadarı uygulanabilmekte o ayrı,
öngörü ile trading ayrı şeyler bence,
öngörüde geçmiş ve ona bağlı gelecek var,
tradingde ise ne geçmiş var ne de gelecek,
şu anda yapılması gereken bir işlem var sadece,
öngörü subjektif,sistematik çalışma ise objektif..:)
[B][I][SIZE=3]Trend Analizi:[/SIZE][/I][/B]
[B]ov.............PER...........81.775 .......:dü:[/B]
[B]kv.............ABS...........81.350 .......:dü:[/B]
[B][I][SIZE=3]Kapanış,Yüksek ,Düşük:[/SIZE][/I][/B]
[B]K.........80.350[/B]
[B]Y.........82.100[/B]
[B]D.........80.000[/B]
[B][I][SIZE=3]Pivot ,Destek ve Dirençler:[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 87.125[/B]
[B]3.Direnç : 85.025[/B]
[B]2.Direnç : 82.925[/B]
[B]1.Direnç : 81.650[/B]
[B]Pivot : 80.825[/B]
[B]1.Destek : 79.550[/B]
[B]2.Destek : 78.725[/B]
[B]3.Destek : 76.625[/B]
[B]4.Destek : 74.525[/B]
[B]Haftalık Pivot:81.500[/B]
PER:
[IMG]http://img406.imageshack.us/img406/7325/71820984.png[/IMG]
PER ve ABS satta...
Dün verdiğim PC Sistemine göre,bugünkü pivot
80.825 olduğundan ,kritik değer
80825+275= 81.100 olmakta..bunun üzeri uzun altı kısa olmakta...:)
[QUOTE=saraylı;317425]O kadar da değil Kanaatkar,
piyasalarda çeşitli yöntemlerle tahmin yapmak mümkün, ama ne kadarı doğru çıkmakta ve ne kadarı uygulanabilmekte o ayrı,
öngörü ile trading ayrı şeyler bence,
öngörüde geçmiş ve ona bağlı gelecek var,
tradingde ise ne geçmiş var ne de gelecek,
şu anda yapılması gereken bir işlem var sadece,
öngörü subjektif,sistematik çalışma ise objektif..:)[/QUOTE]
Elbette öngörü ile piyasalara ilişkin arada dogru tahmin yapilabilir ancak bu tahminlerin trading için [B]+[/B] fayda getirdiğine inanmiyorum.
Ben mesela kullandiğim sistemin bazi sinyallerini daha acarken biliyorumki % 99.9 zarar ettirecek ama yinede uygulamam gerektiğini dusunuyorum.Sisteme uymayarak belki 5 defa 300 er puan hakli cıkacam 1500 puanlik bir zarardan korunacağim ancak bu tarz bir davraniş bana 3000 3500 puanlik en iyi sinyalleride kacirtacaktir.
Neticede öngörüde bulunarak belki 5 defa haklı cıkarak 1500 puan zarardan korunacağim fakat bir kere haksiz cıkarak 3000 puan kaybedeceğimi paşa paşa sinyallere uyarım 5 defa bile bile (buyuk ihtimalle) zarar etmeyi tercih ederim.
[quote=saraylı;317435]PER ve ABS satta...
Dün verdiğim PC Sistemine göre,bugünkü pivot
80.825 olduğundan ,kritik değer
80825+275= 81.100 olmakta..bunun üzeri uzun altı kısa olmakta...:)[/quote]
pivotun 275 puan altımı sat o zaman 80.550
[quote=cırcır;317439]pivotun 275 puan altımı sat o zaman 80.550[/quote]
değil ,
şu anda satta zaten,
82.950 den verdi satı.
ama yarın al verirse ,aynı gün düşerse o zaman 80.550 sat noktası olur...:)))
[quote=saraylı;317442]değil ,
şu anda satta zaten,
82.950 den verdi satı.
ama yarın al verirse ,aynı gün düşerse o zaman 80.550 sat noktası olur...:)))[/quote]
ilk defa bir sistemin çalışma mantığını anladım tşk. sn. saraylı abi
[quote=atakir;317445]ilk defa bir sistemin çalışma mantığını anladım tşk. sn. saraylı abi[/quote]
Günaydın arkadaşlar,
:..:
atakir çok basit bir sistem,ama hiç fena değil,
dikkat etmeniz gereken bir gün önceki pivotun 275 puan altı ve üstü...5' lık periodda yalnız bakacaksınız ,diğer periodlarda bu 275 puan değişiyor...
bir de kaldıraç düşük tutulmalı ,1325 puan zararı var bir trade de...
PC sisteminin durumunu buradan yazacağım zaten ben de...
bir de rica etsem,biriniz perfectt ile dadaruhi ye haber verse,bu sistemin fikir babası onlar,Formüller topiğinde anlattığım yerin linkini verdim,görmemiş olabilirler...:rolleyes:
tşk ler...;)
Gunaydin. iyi seanslar.
Yukarı tepki ile açıldık,
ABS halen satta..
Günaydın arkadaşlar Bol Kazanclar ve Sağlıklı , Mutlu Günlar Dilerim
[quote=saraylı;317462]Yukarı tepki ile açıldık,
ABS halen satta..[/quote]
PER satta,
PC , 81.125 ten ala geçti.
[quote=saraylı;317468]PER satta,
PC , 81.125 ten ala geçti.[/quote]
Düzeltiyorum,;)
PC de satta,çünkü piyasa 81.100 üzerine çıkmasına rağmen 5' lıkta kapanışı bunun üzerinde yapamadı...
5'lık ta,kritik değer üzerinde kapanış gerekiyor..
Saraylı abi, eur/usd alda mı?:confused::confused: