[quote=berdush;101032]herkese selam,
bir sorum olacakti...vadelide teminatta duran param; elimde hic kontrat olmasada faizde degerleniyor mu?[/quote]
evet.hatta faizi normal faizden daha yuksek diye okumuştum bi yatırımcı arkadaştan
Printable View
bir sorum olacakti...vadelide teminatta duran param; elimde hic kontrat olmasada faizde degerleniyor mu?[/quote]
evet.hatta faizi normal faizden daha yuksek diye okumuştum bi yatırımcı arkadaştan
banka faizinden biraz daha fazla bir oranla,takasbank faiziyle değerleniyor..
pozisyonunuzun olup olmaması önemli değil.
arkadaşlar matrikste özellikle vob için hangi abonelikleri tavsiye ediyorsunuz
Şimdiden ilginize teşekkürler
NOT: yurtdışı spot ve future derinliklerinide takip etmek istiyorum ve alma sebebim sistem oluşturabilmek
İradi emir silmeye ceza mı olurmuş beee, amma çuvalladı bu vob yönetimide:) Maksat zaten piyasa mantığı işletrmemek, cık cık cık....
Allah akıl fikir versin ne diyim...
[quote=bull market;101036]İradi emir silmeye ceza mı olurmuş beee, amma çuvalladı bu vob yönetimide:) Maksat zaten piyasa mantığı işletrmemek, cık cık cık....
Allah akıl fikir versin ne diyim...[/quote]
yani ben emri yazdım 2 lot ama vazgectm sildim buna ceza mı var?
Bugün vob herzamankinden garip, demekki yükseliş bugünde olmayacaksa eli kulağında diyorum:)
Imf haberi başvurulacak en güzel yukarı zıplama aracı, bakiim ne vakit salacaklar haberi:..::..: çok bekletmezler heralde;)
[QUOTE=marakes;101037]yani ben emri yazdım 2 lot ama vazgectm sildim buna ceza mı var?[/QUOTE]
Evet, paranlada rezil olacan bu piyasada, pardon borsada, ya ne diycez o zaman buraya?
[B]keriz yontmahane [/B]uyarmı? :..::..::..:
[quote=bull market;101039]Evet, paranlada rezil olacan bu piyasada, pardon borsada, ya ne diycez o zaman buraya?
[B]keriz yontmahane [/B]uyarmı? :..::..::..:[/quote]
ya zaten emri yazıp silen fakrihane takımının hareketinden bişey olmazki..hani şunu deseler anlıycam mesela 50 lot sınır olsa yada 25 daha bi anlamlı olur.adam ın 1 lotu var onu silip bi de ceza mı odıycek.buyuklerı korumak için bi kural daha bu başka bişe degil.zaten silme yazma işini yapan biz degiliz ki onu yapan buyuk montanlı işlem yapanlar..500 1000 kontrat olanlar..ama sopa bize kalkıyo nedense..bu yazıyı vob a göndersem mı hazır gaza gelmişken:)
emirleri silmem.. emirleri,tabana veya tavana kadar çekerim(düzeltirim)..
Bu nedir yaaa, 32225-32250 parasımı verdi birileri:) buraya takıldı kaldı...
Bozuk bu borsa be düzgün çalışmıyo.kom
[QUOTE=marakes;101037]yani ben emri yazdım 2 lot ama vazgectm sildim buna ceza mı var?[/QUOTE]
Ceza yüzbinde bir yani yüzbin TL lik emir yazdın ve sildin yaklaşık 30 lot 1 TL ceza ödersin küçüklere dokunmaz. Fakat piyasayı yanıltmak için sürekli yazar silersen yani günde 3 000 adet yazıp silersen 100 TL ödersin.
[QUOTE=marakes;101040]ya zaten emri yazıp silen fakrihane takımının hareketinden bişey olmazki..hani şunu deseler anlıycam mesela 50 lot sınır olsa yada 25 daha bi anlamlı olur.adam ın 1 lotu var onu silip bi de ceza mı odıycek.buyuklerı korumak için bi kural daha bu başka bişe degil.zaten silme yazma işini yapan biz degiliz ki onu yapan buyuk montanlı işlem yapanlar..500 1000 kontrat olanlar..ama sopa bize kalkıyo nedense..bu yazıyı vob a göndersem mı hazır gaza gelmişken:)[/QUOTE]
Evet gönder valla:))), ne istiyonuz gariban emirlerden de, sınır koyulması iyi olur, sınır 50 adet emir çok uygun bencede...