emir iptallerini ücretlendirme ne zamandan itibaren geçerli olacak
Printable View
emir iptallerini ücretlendirme ne zamandan itibaren geçerli olacak
[quote=SEYYAH;101068]kurumun verdiği haricinde kendi şahsınıza alacaksanız [B]matriks veri terminali[/B] almanız gerekiyor.bunun içine vob derinlik,futures v.s. ekletebiliyorsunuz istediğiniz [B]her ek özellik ücretli[/B].sistem oluşturabilmek için bunu almanız gerekiyor.diğerlerinde expert advisor özelliği mevcut değil.
Hisse Derinlik 25 YTL + KDV
Tahvil Derinlik 25 YTL + KDV
Futures 60 USD + KDV
Vob Yüzeysel 15 YTL + KDV
Vob Derinlik 20 YTL + KDV
Vob Kapsamlı Derinlik 15 YTL+ KDV
[URL]http://www.matriks.web.tr/karsilastirma.aspx[/URL][/quote]
vob derinlikle vob kapsamlı derinlik arasındaki fark nedir bilen var mı?
[b]1. Kapsam[/b]
Bu Genelgede,
- İslem Esasları ile ilgili 2005/4 sayılı Genelgede 16 No’lu “Eslesme Anında Emir İptali” baslıklı madde altında degisiklik yapılmıstır.
- İslem Esasları ile ilgili 2005/4 sayılı Genelgeye 17 No’lu “İradi Emir İptali” baslıklı madde eklenerek bu maddeden sonra gelen madde numaraları birer adet arttırılmıstır.
- Mali İsler Esasları ile ilgili 2005/9 sayılı Genelgenin 3 No’lu “Borsa İle İlgili Ücret
ve Giderler”, 4 No’lu “Ücret ve Giderlere İliskin Açıklamalar”, 6 No’lu “Ödemelerle İlgili Açıklamalar” ve 9 No’lu “Ödeme Süreleri” baslıklı maddeleri altında degisiklikler yapılmıstır.
[b]2.[/b] Eslesme Anında Emir İptali Borsamızın 2005/4 sayılı Genelgesinin “Eslesme Anında Emir İptali” ile ilgili 16 No’lu maddesi asagıdaki sekilde degistirilmistir.
[b]“16. Eslesme Anında Emir İptali[/b]
…
Eslesme anında iptal edilen emirlerin üye bazında aylık olarak hesaplanan parasal büyüklügünün onbinde 2’si Eslesme Anında Emir İptal Ücreti olarak Borsaya ödenir. Parasal büyüklügün hesaplanmasında emrin fiyatı esas alınır....”
[b]3. İradi Emir İptali[/b]
Borsamızın 2005/4 sayılı Genelgesine “İradi Emir İptali” ile ilgili 17 No’lu madde asagıdaki sekilde eklenmistir.
“ [b]17. İradi Emir İptali[/b]
Üye kullanıcıları tarafından bu Genelgenin 8.8 maddesi uyarınca üye temsilcileri tarafından iptal edilen emirlerin parasal büyüklügü üzerinden ilgili üyelerden “İradi Emir İptal Ücreti” alınır.
[color=#0000FF]Bu sekilde iptal edilen emirlerin parasal büyüklügünün aylık olarak ilgili üye tarafından gerçeklestirilen aylık islem hacmine oranının %50’yi asması durumunda asan kısmın parasal büyüklügünün yüzbinde 1’i İradi Emir İptal Ücreti olarak Borsaya ödenir[/color]. Parasal büyüklügün hesaplanmasında emrin fiyatı esas alınır.
Detaylar [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/ProcedureTree/2009-87.pdf]Genelge No:2009/87: İradi Emir İptali ve Eslesme Anında Emir İptaline İliskin Degisiklikler[/url] genelgesinde.
[QUOTE=truva;101069]emir iptallerini ücretlendirme ne zamandan itibaren geçerli olacak[/QUOTE]
nee....... ne ucreti .....nekadar........ noluyoruz vıy vıy .dng
[QUOTE=unlimitted;101070]vob derinlikle vob kapsamlı derinlik arasındaki fark nedir bilen var mı?[/QUOTE]
takasları görüp görmeme gibi bir fark var.
[QUOTE=truva;101069]emir iptallerini ücretlendirme ne zamandan itibaren geçerli olacak[/QUOTE]
Bugün yürürlüğe girdi. Emirleri iptla etmeyin kısaları yukarı uzunları aşağı çekin.
[QUOTE=unlimitted;101070]vob derinlikle vob kapsamlı derinlik arasındaki fark nedir bilen var mı?[/QUOTE]
Kapsamlı derinlikte aracı kurum dağılımı ve üye işlem hacimleri dağılımı var ilave olarak.
mesela diyelimki benim , aylık 1000 kontrat hacimim var...
eger ilgili ay içinde toplam 500 kotr. emir iptali yapmışsam ,ücret kesilmez...ama 600(%50 den fazla kısmın) emir iptali yaparsam limiti aşan 100 kontratın emir iptal ücreti kesilir...oda yaklaşık 3,6 tl dir..
evvela teşekkür ederim ilginiz için
ancak
hangi eklentiyi almam gerektiğini bilmiyorum
sistem için tavsiyeleriniz nelerdir
futures özelliği nedir ? o özellik olmadan dış future lar görünmüyor mu yoksa onların derinliği falan mı ?
ayrıca vob derinlikle vob kapsamlı derinlik arasındaki fark nedir ?
saygılar
foreks üzerinden alım-satım yapan var mı?
sanko ile çalışıyorum, alım-satım için vob terminal'i, data/grafik için foreksi kullanmak zorundayım.
foreks üzerinden alım-satım yapamama sebebim sankodan mıdır yoksa foreks hiçbir aracı kurumla mı işlem yaptırmaz?
kurcaladım, hesap no filan kısmı var foreksin. sanırım problem sanko ile senkronize çalışamaması?
[quote=eagle2002;101078]evvela teşekkür ederim ilginiz için
ancak
hangi eklentiyi almam gerektiğini bilmiyorum
sistem için tavsiyeleriniz nelerdir
futures özelliği nedir ? o özellik olmadan dış future lar görünmüyor mu yoksa onların derinliği falan mı ?
ayrıca vob derinlikle vob kapsamlı derinlik arasındaki fark nedir ?
saygılar[/quote]
Arkadaşım öncelikler 3 aylık matriks veri terminali al... : 260 ytl
hisse dernlik almak istersn kaç lot satılmış kim almış : 88 ytl
futue almak istersen anlamı da şu malum bizde piyasa açıkken abd kapalı dow durumu nedir bugun düşecek mi yukselecekmi : 355 ytl
vobyuzeysel fiyat değişiklik bilgisi alman lazım : 53 ytl
eğer fiyat seviyelerini gormek için derinlik lazım : 70 ytl aracı kurum bazında kim ne almış kampsamlı derinlik : 53 ytl
toplamda 3 aylık bugun alırsan 881 ytl
[quote=VOBiX;101074]Bugün yürürlüğe girdi. Emirleri iptla etmeyin kısaları yukarı uzunları aşağı çekin.[/quote]
Bu işlemde derinlik bilgilerini baya bir mahveder diye düşünüyorum...
iyice kafa karişir ama iyi taktik..