[QUOTE=traderx;101440]ben sadece hisse bazlı ve 8 sürümünde yapamadım, dataları ayrı ayrı çekiyordum, nasıl yapılıyor anlatırmısınız.[/QUOTE]
Matriksten metastoka aktarıyorsan verileri oluyor. Gerçi bendeki 9 sürümü, farkeder mi bilmiyorum...
Printable View
[QUOTE=traderx;101440]ben sadece hisse bazlı ve 8 sürümünde yapamadım, dataları ayrı ayrı çekiyordum, nasıl yapılıyor anlatırmısınız.[/QUOTE]
Matriksten metastoka aktarıyorsan verileri oluyor. Gerçi bendeki 9 sürümü, farkeder mi bilmiyorum...
başbakan akşama imf ile anlaşma yok derse yarın nasıl açılırız acaba?
[QUOTE=atiltanyer;101428]şöyle oluyor örneğin 10.00 barı matrikste 9.55-10.00 daki veriyi ifade eder fakat metastokta 10.00-10.05 i ifade eder...[/QUOTE]
Peki bunu düzeltmenin bir yolu yok mu?
[QUOTE=mur@t;101447]Matriksten metastoka aktarıyorsan verileri oluyor. Gerçi bendeki 9 sürümü, farkeder mi bilmiyorum...[/QUOTE]
hayır, dediğim gibi vob için değil, hisse için yapıyordum ve matriksten değil
tekaredi programı aracılığı ile bedava indiriyordum verileri ve öyle bir oynama yapamadım.
Doların bazı köşe yazarları ve televizyon dolaşan bankaekonomistlerinin gazı önderliğinde, bir yabancı fonun güdük parası eşliğinde ve en önemlisi Merkez Bankası'nın pasif kalması desteğinde 1.77 TL seviyesinin üstünü saatlerle ölçülebilecek bir zaman diliminde yukarı zorlamasında bana hani Dow Jones'ta (DOW) dönüş sinyali vardı, dolar 1.77 üstünde asla alınmazdı gibi mesajlar atan birkaç dostumuz acaba özür mesajı da atmayı düşünüyorlar mı.
[B]Yiğit BULUT / REFERANS [/B]
Onlar adına ben şunu düşünüyorum; umarım 1.70'lerden ve üstünden dolar almamışlardır.
Hep olumlu kaldım
Değerli dostlar, DOW 6.500 bölgesini test ederken dahi hep olumlu kaldım ve pozisyonlar anlamında bu görüşümü detaylandırarak sizlere aktardım. Şimdi bakınca soruyorum, kendini aşırı olumsuzluğa kaptırıp İMKB'de 22.800-23.300 bandı altında mallarını kaptıranlar ve 1.70 üstünde panik halinde dolar alanlar ne kazandı. Hatta konuyu daha da detaylandıralım. Ekonomideki gelişmeleri olduğundan daha pozitif algılıyorsun diyenlere! Evet, onlara da girişte başladığım kıvamda birkaç sözüm var.
* Türkiye'de herkes her şeyi toz pembe görürken, 2007 Kasım başından itibaren hatta ABD'de krizi bildiği iddia edilenlerden 6 ay önce, dünya büyük bir krize-büzüşmeye gidiyor diyerek nakit kraldır demedim mi!
* 55.000 üstünde İMKB'de hisselerinizi satın bu iş bitti, nakite geçin demedim mi!
1.15'in altı hayal
* Dolarda 1.15'in altı hayal sakın daha da düşer diyenlere inanıp satmayın, hatta alım için uygun demedim mi!
* 2003-2007 arasında Türkiye'deki büyüme yalan, dünya büzüşecek, burada bir şey olmadığı ortaya çıkacak diye kendimi parçalamadım mı!
* Kriz başladıktan sonra özellikle İMKB'de 23.000 altı ve dolarda 1.50-1.75 bandı test edilirken hatta herkes dolar 2 YTL olacak derken, en kötüsü geride kaldı, şimdi doları satma zamanı diyerek 1.50 üstünde kademeli satın çağrısını her TV kanalında ve bu köşede yapmadım mı!
Doğru bildiğimi söylerim
Şimdi soruyorum size, ben kötümser oldum 2007 Kasım'ında kime yaradı! Ben iyimser oldum Ekim 2008'den itibaren kime yaradı! Ben iyimser oldum da Erdoğan'a mı yaradı! Yoksa yabancı logolu bir ekonomi kanalında dolar alın 1.7 geçilirse 2 olur denirken, hayır satın dediğimde satanlara ve yüksek maliyet yapmayanlara mı yaradı! Değerli dostlar, ben doğru bildiğimi söylerim. Fikirlerim kimseye göre değişmez. Bilim insanlara göre eğilip, bükülmez. Doğru bildiğimi söyleyemediğim gün de bu işi bırakırım. Siyasetçilerle de hiç ama hiç işim olmaz. Bir şey daha söyleyeyim sevgili dostlar; krizin en kötü gününde yanında 10.000-20.000 kişi çalışan insanlarla görüşmelerimde hep şunu söyledim, sıkın dişinizi en kötüsü geçti. O gün o şirketler 1.7'den kredi kapatsalardı bugün çok insan işsizdi. O riski aldım, kendim için değil! Şimdi tekrar soruyorum, ben kötümserdim kime yaradı, ben iyimserdim kime yaradı! DOW Endeksi bugün nerede! Dolar kuru hangi seviyede!
Son söz: Algılamasını başkalarına kaptıranlar, paralarını da kaptırırlar !!
[quote=TIFIL;101448]başbakan akşama imf ile anlaşma yok derse yarın nasıl açılırız acaba?[/quote]
hele hele üzerine bi de akşama bu %2 küsurlu dowun %1'lerde kapattığını, yarın sabaha da füçurlarının kırmızı olduğunu görürsek...
hayal nasıl olsa :..:
Abd'de subat ayı naklıye sektoru harıc fabrıka sıparıslerı yuzde 1.6 arttı (oncekı.%-0.5)
-matrıks-
Abd'de subat ayı fabrıka sıparıslerı yuzde 1.8 arttı (beklentı:%+1.9 oncekı.%-1.9)
-matrıks-
[QUOTE=traderx;101450]hayır, dediğim gibi vob için değil, hisse için yapıyordum ve matriksten değil
tekaredi programı aracılığı ile bedava indiriyordum verileri ve öyle bir oynama yapamadım.[/QUOTE]
Doğrudur...enorton, matriksten metastoka yükledim dediği için olabileceğini söyledim...
[QUOTE=enorton;101449]Peki bunu düzeltmenin bir yolu yok mu?[/QUOTE]
Yok...Bildiğim kadarıyla tabii...
[quote=truva;101446]gm bile %15 artı yapmış
bu geceyede uzun giriyom
yarın 34000 üstü bi yerden veririz malı[/quote]
34 üstünü gördü vermişsindir umarım :)
Geceye long, dow tahminim 8015