-
[quote=cırcır;318104]haha başka günde 5lik çarpılır 15 lik çarpılmaz. 5 lik daha iyi diye bişi yok. o gün öyleymiş.[/quote]
onun için en iyisi tek zaman dilimi almak,
mesela 5' lık,
ve mümkünse yatayda çarpılmamak için en büyük silah olan ,
Nalıncı Keseri'ni kullanmak....brv
-
aynı sistemde 5-15 satta diyelim. yükseliş başladı önce 5 lik al der. yükseliş 15 liği ala geçirmeden dönderse 5 lik çarpılmış olur. 15 satı korumuş olur. başka günde 15 liği ala geçirene kadar yükselir al dediği an aşağı döner. 15 lik çarpılır. bu durumda 5 lik çarpılmaz. azda olsa kar yazar.
mr.kaya.
-
[quote=saraylı;318106]onun için en iyisi tek zaman dilimi almak,
mesela 5' lık,
ve mümkünse yatayda çarpılmamak için en büyük silah olan ,
Nalıncı Keseri'ni kullanmak....brv[/quote]
saraylı hocam ABS çöpe mi gitti yazılarınızdan anladığım öyle.
-
[quote=cırcır;318108]saraylı hocam ABS çöpe mi gitti yazılarınızdan anladığım öyle.[/quote]
ABS öyle çöpe atılacak bir sistem değil,
bu topikte şu anda yukarda verdiğim 4 sistemin sonucunu vereceğim,
şimdilik Ali Bey'in sermayesini ABS ile işletiyoruz,
ama BRS iyi performasına devam ederse ona da ilerde geçebiliriz....brv
mesela şöyle bişi yapılabilir:
PER ve PC tamamen terkedilir,çünkü PC de aylık kar düşük,PER ise ov li onunla trade olmuyo,
ABS ve BRS sonucu verip sermayesini BRS ile işletebilirim,bakcaz.....uyk
-
Kanaatkar,
BRS sistemi ve grafiği ve test sonuçları hakkında ne dersin?
:)
-
bişi daha:
BRS endekse ait bir sistem ,
diğer piyasalarda verimli değil,
dolayısıyla diğerlerine ABS ile bakmalıyım...:)))
-
[QUOTE=saraylı;318110]Kanaatkar,
BRS sistemi ve grafiği ve test sonuçları hakkında ne dersin?
:)[/QUOTE]
Sarayli Abimin/ Hocamın yazdiği sistem elbette iyi ve uygulanabilir bir sistem olur.
ORT KAR/ORT ZARAR'ın biraz daha yuksek olmasi herkesin tercihi olur, ancak bir cok sistemden farkli olarak[U] karli işlem sayisi zararli işlem sayisindan yuksek[/U] bu cok iyi, karli işlemlerin fazla olmasının diger bir katkısı psikolojik olarakta yatirimcilarin sisteme daha kolay uymasini ve dsiplinli davranabilmesini saglayacaktir.Toplam işlem sayisida oldukca makul.
Emeklerinize saglik....brv
-
[quote=Kanaatkar;318112]Sarayli Abimin/ Hocamın yazdiği sistem elbette iyi ve uygulanabilir bir sistem olur.
ORT KAR/ORT ZARAR'ın biraz daha yuksek olmasi herkesin tercihi olur, ancak bir cok sistemden farkli olarak[U] karli işlem sayisi zararli işlem sayisindan yuksek[/U] bu cok iyi, karli işlemlerin fazla olmasının diger bir katkısı psikolojik olarakta yatirimcilarin sisteme daha kolay uymasini ve dsiplinli davranabilmesini saglayacaktir.Toplam işlem sayisida oldukca makul.
Emeklerinize saglik....brv[/quote]
sağol abim,
evet ort kar/ort zarar çok yüksek değil farkındayım,
ama kazanma oranı dediğin gibi iyi ,ordan kapatıyor bunu,.brv
bir de en büyük zararı 1425 puan ki bu da iyi değil,:(
bu sisteme NK 'ni uygularsam çok daha iyi olacaktır bence....
:cool:
-
velhasıl bu 4 sistemin de sonucunu endeks kontratları için vereceğim burda şimdilik,
bu haftasonu çok çalıştım ,
gidip biraz dinleneyim,.uyk
bunu hakettim.....brv
-
[QUOTE=saraylı;318113]
bir de en büyük zararı 1425 puan ki bu da iyi değil,:(
[/QUOTE]
5 dklik barlarda 800 puanlik fiyat hareketlerinin oldugu aciliş gaplarinin oldugu bir piyasada 1.425 puan bana gore normal hatta dusuk bir haşirttt miktari.
Matrikste 4 aylik veriler oldugu icin bir an sistemi sanki 4 aylik performansi 27475 gibi degerlendirdim.Oysa 2.5 ayda bu getiriyi saglamiş sistem icin az bile soylemişim tam mekanik bir sistem için cok tatminkar.
-
siz siz olun sigara denen illeti içmeyin.dün bir tanıdık akciğer kanserinden hayata veda etti.yaş 65.günde 3 paket sigara içersen ne ciğer kalır ne kalp ne dalak ne böbrek.geride gözü yaşlı sevenler kalır.
bende içiyorum 2003 haziranda başlamıştım içmeye önceden günde 1 paket içerdim.epeydir günde 1-2 taneye düşürdüm.ama hiç içmemek lazım bu kahrolası şeyi.
-
saraylı abi BRS müthişmiş ya.hey yavrum hey.zaten graf üstünde herşey görünüyor.çok güzel bir sistem olmuş.bizim kevgirler bi halta yaramıyor.
cezası nedir abi bunun? :püüü
-
[quote=TÜRKOĞLU;318116]siz siz olun sigara denen illeti içmeyin.dün bir tanıdık akciğer kanserinden hayata veda etti.yaş 65.günde 3 paket sigara içersen ne ciğer kalır ne kalp ne dalak ne böbrek.geride gözü yaşlı sevenler kalır.
bende içiyorum 2003 haziranda başlamıştım içmeye önceden günde 1 paket içerdim.epeydir günde 1-2 taneye düşürdüm.ama hiç içmemek lazım bu kahrolası şeyi.[/quote]
allah rahmet eylesin patron valla ne desen haklısın yaş 27 nefes tıkanıyor sabah çok erken kalktığımda göğsümde ciddi bi acıyla uyanıyorum nalet bi şey yaa ..:mad:
-
[quote=zozo;318118]allah rahmet eylesin patron valla ne desen haklısın yaş 27 nefes tıkanıyor sabah çok erken kalktığımda göğsümde ciddi bi acıyla uyanıyorum nalet bi şey yaa ..:mad:[/quote]
Ne guzel soylusinda uşağum niye bırakmuysun
-
mrb saraylı hocam..sisteminizi nasıl temin e debiliriz*kusura bakmayın belki yanlış ifade etmiş olabilirim ama acemiliğime verin.henüz yeniyim. ama bu sistemi almak ve ögrenmek icin ne yapmam gerek*
-
[quote=belhal;318119]Ne guzel soylusinda uşağum niye bırakmuysun[/quote]
aynı soruyu bende bi çok kere kendime soruyomda gel görki düşence ile icraat tutmuyor malesef....
-
[quote=skender0909;318120]mrb saraylı hocam..sisteminizi nasıl temin e debiliriz*kusura bakmayın belki yanlış ifade etmiş olabilirim ama acemiliğime verin.henüz yeniyim. ama bu sistemi almak ve ögrenmek icin ne yapmam gerek*[/quote]
evet yenisin güzel kardeşim sistemler yapılanlar tarafından eğer açık kodu ile verilirse ancak o şekilde temein edebilirsiniz.. Saraylı abinin bir çok açık kodlu sistem paylaşımları olmuştur bunla beraber çok doğal olarak kendi kullandığı ve formülünü paylaşmadığı sistemler vardır... Yeni arkadaşlar böyle hurra direk konuya gireceğinize önce neyin ne oldunu anlamak için biraz çaba sarfetseniz çok daha iyi olur... sistem nedir ne şekilde işler hangi formüllerle yazılır hangi yazılımlara ihtiyaç vardır gibi soruların yanıtlarını bulun önce ....
Saraylı abinin başlangıç için bana göre ideal olan bi yazı dizisi var...
devridaim makinesi internetten araştırın başka bi sitede topic olarak göreceksiniz baştan sona özümseyerek okuyun orda açık kodlu formüllerde sistemlerde göreceksiniz ...ama bunlar bile temelden neyin ne oldunu öğrenmeden bişey ifade etmeyecek size o yüzden o yazı dizisini okuyun iyice,, kafanızda bi şeyler şekillenecektir...
-
[quote=belhal;318119]Ne guzel soylusinda uşağum niye bırakmuysun[/quote]
Belhal hocam doktorun "kansersin bırakman gerekiyor" demesini bekliyor herhalde:mad: üzgünüm dostum dost acı söyler derler :( (Allah korusun ama bu riskiniz içmeyenlere göre % 90 daha fazla)
-
çok esku forumularda bir dostimu bu kanser illetundan kaybetmuştum,en son konişmamizde bana dostim parem var ama çarem yok demuştu,lutfen şu cigarayu bırak demuştu, uç ay sonurada kaybettum dostimu onudan sonura cigaraya tööbe ettum lanet olsun
cigaraya
-
Günaydın arkadaşlar,:)))
Hayırlı haftalar olsun..;)
-
U30 vadeli ;ABS ve BRS satta devam,
dolar/tl; ABS alda devam.:::
-
Herkese hayırlı bol kazançlı haftalar dilerim...
-
Abs:
Eurodolar.............1.3259................sat
xau.......................1377...................al
fdow.....................11428.................sat
-
-
[quote=saraylı;318094][I][B][I][SIZE=3][COLOR=blue][U]Trend Analizi:[/U][/COLOR][/SIZE][/I][/B][/I]
[I][B]ov.............PER...........81.775 .......:dü:[/B][/I]
[I][B]kv.............ABS...........80.500 .......:dü:[/B][/I]
[B][I]kv.............BRS...........81.225........:dü:[/I][/B]
[I][B]kv.............PC.............80.525........[/B]:dü:[/I]
[I][COLOR=blue][B][SIZE=3][U]Kapanış,Yüksek ,Düşük:[/U][/SIZE][/B][/COLOR][/I]
[I][B]K.........78.625[/B][/I]
[I][B]Y.........81.550[/B][/I]
[I][B]D.........77.800[/B][/I]
[B][I][SIZE=3][COLOR=blue][U]Kırılma Noktaları :[/U][/COLOR][/SIZE][/I][/B]
[I][B]78.850..................:yü:[/B][/I]
[I][B]78.150...................:dü:[/B][/I]
[I][COLOR=blue][B][I][SIZE=3][U]Pivot ,Destek ve Dirençler:[/U][/SIZE][/I][/B][/COLOR][/I]
[I][B]4.Direnç : 90.575[/B][/I]
[I][B]3.Direnç : 86.825[/B][/I]
[I][B]2.Direnç : 83.075[/B][/I]
[I][B][COLOR=yellowgreen]1.Direnç : 80.850[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=yellowgreen]Pivot : 79.325[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=darkorange]1.Destek : 77.100[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=darkorange]2.Destek : 75.575[/COLOR][/B][/I]
[I][B]3.Destek : 71.825[/B][/I]
[I][B]4.Destek : 68.075[/B][/I]
[I][B]Haftalık Pivot:80.200[/B][/I]
[I]T..CT..CT..CT..CT..CT..C[/I][/quote]
Cuma günü görülen 77.800 dibi üzerinde yatay hareket var.
Eğer biterse,ilk destekler 77.100 ve 75.575...:::
Genel beklentim;sistemler yönünde bu hafta piyasanın yeni dipler yapması,
uv de 92.450 den aşağı yönlü yeni bir dalganın başlamış olabileceğini düşünüyorum,.dng
bu artık 4.dalga falan değil bence...:::
ama sistemler esastır,ben de onlar ne derse onu yapıyorum artık...:cool:
endeks kontratlarında ABS ve BRS çok önemli...;)
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;318116]siz siz olun sigara denen illeti içmeyin.dün bir tanıdık akciğer kanserinden hayata veda etti.yaş 65.günde 3 paket sigara içersen ne ciğer kalır ne kalp ne dalak ne böbrek.geride gözü yaşlı sevenler kalır.
bende içiyorum 2003 haziranda başlamıştım içmeye önceden günde 1 paket içerdim.epeydir günde 1-2 taneye düşürdüm.ama hiç içmemek lazım bu kahrolası şeyi.[/QUOTE]
Sigaraya bende karşıyım, fakat haftada 1 paket içiyorum. Bunu sirarayı savunma amacı için yazmıyorum.
Şu Kuran'la kesinki her canlının doğumunda ölüm tarihi bellidir ve bu değişmez.
Sigara gibi zararlı şeyler ancak yaşam kalitesini düşürür ve buda önemlidir.
-
[QUOTE=cırcır;318107]aynı sistemde 5-15 satta diyelim. yükseliş başladı önce 5 lik al der. yükseliş 15 liği ala geçirmeden dönderse 5 lik çarpılmış olur. 15 satı korumuş olur. başka günde 15 liği ala geçirene kadar yükselir al dediği an aşağı döner. 15 lik çarpılır. bu durumda 5 lik çarpılmaz. azda olsa kar yazar.
mr.kaya.[/QUOTE]
Bunu aşmanın tek yolu birden fazla sistemle işlem yapmaktır. Sn Sazan 3 sistem + SW ile boşuna işlem yapmıyor...
-
[quote=hilmi;318165]Bunu aşmanın tek yolu birden fazla sistemle işlem yapmaktır. Sn Sazan 3 sistem + SW ile boşuna işlem yapmıyor...[/quote]
3 farklı sistem + 1 SW için 4 hesap gerekir ki buna bir tek kişinin yetişmesi neredeyse imkansız.birine yetişirken diğerini kaydırırsınız v.s.oldukça yorucu olur.sazan abi bildiğim kadarıyla biomechanical person dan istifade ediyor.ama herkesin yanında biomechanical person olması imkanı yok.
ya da 2 veya 4 sistem kullanırsınız 2 si LONG ikisi SHORT iken FLAT sistemlerin çoğu aynı yönü gösterirken o yönde poz alırsınız v.s.
ama her halükarda bence gereksiz ve yorucu iş.
şu olabilir.1 tarafta 1 sistem çalışır, diğer bir hesaptada siz EW,SW,histem, ya herro ya merro v.s. tarzı ile trade edebilirsiniz.
sözün özü adam gibi 1 tek sistem yeterde artar bile.bir iş ne kadar dallanıp budaklanırsa o kadar içinden çıkılmaz bir hal alır.
bu benim fikrim tabii beni bağlar.
-
mc günü ii verdiler yine bi anda 10:55 barı 900 puan ohaa :) doğru pozda olursun sevinirsinde bide olmadını düşün çok absürd hareketler tek bar yazık valla elalem günlükten aşağı çalışmıyor dışarda, bize 5 dakkalık grafik ve sistem yetmiyor :) matriksten 1 dakkalık veri talep etsekmi ne
-
75650 artık hedefe girmiş olabilir ,sanırım şortu burda kaparım artık.
-
Ancak gördüğüm kötü bi şeyi söylemek isterim sistem haftalıkda geçici SAT yakıyor ki buda bayağı uzun soluklu bi düşüş dalgası gelebilir kanısı oluşturdu bende:rolleyes:
hafta sonuna 75000 altındaki bi kapanış ov li bi düşüş ya da kimine göre uv li bi düşüş dalgası getirebilir yani 1-1,5 sene lik bi düşüş gelebilir :)))
-
Garanda % 38 destegi 6.54 daha cokkkk yolu var gorunuyor.
-
[quote=saraylı;318154]Cuma günü görülen 77.800 dibi üzerinde yatay hareket var.
Eğer biterse,ilk destekler 77.100 ve 75.575...:::
Genel beklentim;sistemler yönünde bu hafta piyasanın yeni dipler yapması,[/quote]
bu arada teprik ederim oldukça hızlı oldu şu ana kadar .lelele
-
[quote=a.kaya;318243]Ancak gördüğüm kötü bi şeyi söylemek isterim sistem haftalıkda geçici SAT yakıyor ki buda[B][COLOR=red] bayağı uzun soluklu bi düşüş dalgası gelebilir kanısı oluşturdu bende:rolleyes:[/COLOR][/B]
hafta sonuna 75000 altındaki bi kapanış ov li bi düşüş ya da kimine göre uv li bi düşüş dalgası getirebilir yani 1-1,5 sene lik bi düşüş gelebilir :)))[/quote]
Kaya,
Sabahleyin ben de aynı şeyi söyledim,;)
işin rengi cumadan beri hızla değişti,::::::
[B][COLOR=red]2 yıllık minimum bir C Dalgası sözkonusu olabilir...[/COLOR][/B] :dü::dü:
-
[quote=zozo;318250]bu arada teprik ederim oldukça hızlı oldu şu ana kadar .lelele[/quote]
eyv zozo,;)
77.100 desteğinde tutunma gayreti var ,ama ne kadar tutacak,göreceğiz?
hızlı düşüyoruz evet...:rolleyes:.boks.
-
5-15 likler tepki gelicek diyor sankim ama ben yokum diyorum :p
-
Geçenlerde Hadi Canim Sende Kitabini kariştirirken mumlarla ilgili nüans dikkatimi cekti
Mum grafiklerde çekiç mezartaşi gibi onemli olusumlarin hepsinin değilde [COLOR="Red"]destek ve direnc seviyelerinde olusan[/COLOR] Çekiçlerin vb olusumlarin dikkate alinmasinin daha önemli oldugu yaziyordu aslında cok normal ancak ben mumlara hic bu acidan bakmamiştim.
77100 desteğinin altina sarktiktan sonra 30 dk grafiklerde çekiç olustu bakalim calişacakmı.
Yinede short kapat icin sistemin sinyali bekleyeceğim.
-
dolar/tl uçuyor: 1.5560 ::::::
-
arasıra kafayı dağıtmak gerek,
güzel resimler vereceğim bazen,
buyrun bakalım :.lelele
[IMG]http://img704.imageshack.us/img704/8273/82578228.png[/IMG]
-
[IMG]http://img257.imageshack.us/img257/3446/guzelsehirresimleri.jpg[/IMG]